Artık Okumak Fayda Etmiyo mu?

sağlık çok övülmüş bu başlıkta. iş bulması evet daha kolay ama nasıl yıprandıkları hakkında hiç fikriniz var mı acaba? yazmayı düşündüğün bölümden mezun çalışan birisiyle görüşmeni tavsiye ederim.

Ben de tam bunu diyecektim. Saglikcilarin kosullari cok kotu. 14 saat calisiyordu hemsireler. Doktorlar 36 saat araliksiz kaldiklari oluyordu. Ben diyetisyendim onlara gore rahattim ama yine de dayanamadim.

Merhaba ben şuan liseden yeni mezun oluyorum. 18 yaşındayım şuan. Hayatımın geri kalanını belirleyecek olan bi sınava hazırlanıyorum. Üniversite sınavı. Bu yıl hazırlamadın 2019 da tekrar girip denicem. Ama çevrem bana okumakta fayda etmiyor işe gir çalış diyo. Sizce napayım? Sizce artık okumak fayda etmez mi? Eğer ilk sınavda seneye güzel derece yaparsam anestezi istiyorum. Baktım dahada iyi bi sonuç olursa ikinci sınava da girer hemşirelik yazarım. Kuzenim işletme bitirdi ama bölümünü sevmiyor keşke işe girip calissaydim bundan iyidi diyo.Cevremde onu örnek gösteriyor hani okududa iş bulamicak zaten diye.Sizce?

İşsiz kalacağını bilsende tahsilini tamamla.. Üniversite sana bir meslek kazandırıyorken hayatına da bir sürü renk ve deneyim katıyor.Ben derim ki bu senede şansını dene, olmazsa seneye hazırlanır tekrar girersin.

arı besiciliği at antronörlüğü türevi seyler yazılmazsa mantıklı olabilir

Okursaniz diger adaylarla esit olursunuz, okumazsaniz eksik. Okur ve kendinizi gelistirir, staj yapar, calisma hayatina erken atilir, kucuk buyuk demeden calisirsaniz 1 puan onde baslarsiniz.

Şuan bile gittim kendime yeni kitaplar aldım çözmek için eve ilerliyorum suan :)

Tabii ki okuyun. Hala böyle cahil cahil konuşan insanların olması çok şaşırtıcı.
Ortalama üstü bir üniversitede düzgün bir bölüm okursanız iş bulursunuz.
Üniversite mezunu halinizle bulamadığınız işi lise mezunu halinizle nasıl bulacaksınız onu da söylüyor mu çok bilmişler?
Evet her yerde üniversite var, kalite düştü ama üniversite mezunu olmak her halükarda daha iyi.
Bugün en basiti "Ben şu tavuk dönercide değil, şuradaki lüks restoranda garsonluk yapmak istiyorum." dediğinizde bile üniversite diploması sorulacak. Üzücü ama ortam bu halde şu anda.
O yüzden rakiplerden ne kadar sıyrılırsanız o kadar iyi. Geçerli bir meslek seçip alanınızda kendinizi geliştirirseniz işsiz kalmazsınız.

Ayrıca arkadaş çevreniz de ona göre şekillenir, evleneceğiniz adam da ona göre olur. Bunları da düşünün.

Üniversite okumayı sadece gelecekte para kazanmak için bir adım olarak görmeyin. Üniversite okumak insana çok şey katıyor, ufku genişliyor ve daha bir çok şey...

Back
X