Artık Okumak Fayda Etmiyo mu?

Üniversite çok önemli ama mahalle mektebi gibi olan üniversitelerde okuma bence. Tabii ki rahatlıkla iş bulabileceğin bölümlere yönelmen gerek. Anestezi, hemşirelik iyi bölümler. Bir de, önümüzde seçimler var. Üniversite okuyanları adam yerine koyan, onlara iş imkânı sağlayacak olan yöneticileri veya yönetici adaylarını seçmeni öneririm. Hiç olmazsa bizden sonra gelen nesil böyle bir başlık açacak endişeyi taşımasın gencecik yüreğinde:super:

Okumak fayda etmiyor diye düşünmeyin kesinlikle. Okudum mezun oldum atandım. Sağlık sektöründeyim. Ama sağlık bölümü seçecekseniz asla özelde çalışmak için tercih etmeyin şu an çok fazla sağlık mezunu var. İnsanlar asgari ücretle çalışıyor hastanelerde. Bir de yeni mezun olunca o kadar güzel üzerinizden geçiniyorlar ki anlatamam. Mezun olduktan sonra 1.200 e almışlardı beni ilk işe. Tamam bi tecrübem Yok ama her hastane böyle değil. Kesinlikle bir işe girip hayatımı kurtarayım mantığı olmasın. Hedefiniz büyük olsun. Okumak fayda etmiyor bi manada evet. Şöyle fayda etmiyor ülkede eğitim ve iş imkanı sıkıntıda olduğu için bundan dert yanıyor herkes. Ama tabi ki okumakla okumamak sadece çalışmak arasında dağlar kadar fark var. Ben tekrar YDS ve üniversite sınavına hazırlanıyorum. Para kazanıyorum evet ama öğrenme isteği çok farklı. Bizden sonraki nesiller için

Ben biyoloji okudum ..atamasi guzel olan bolumler okuyanlar aldigim puandan daha düşuk puanlara atandılar .. cevremdekiler beni aptal saniyor ama benim bolumume atama yok..hata benim kabul ediyorum ... gecen yil dershaneye gitmeden iyi puan aldim hicbir işe yaramadi ..bolumumden 68 kisi aliyorlar ... o yuzden diyorum ki atamasi olan bolumleri yazin ... arkadaslarim zarada bernardoda calisiyor ...kuzenim gelip calistinda ne oldu diyip duruyor...okumayan kuzenim o da işsiz diye kendiyle beni kiyasliyor .. sinifimdaki derse calismayanlar memur oldular ... bazen kaderimizi kendi ellerimizle degiştiriyoruz

Merhaba ben şuan liseden yeni mezun oluyorum. 18 yaşındayım şuan. Hayatımın geri kalanını belirleyecek olan bi sınava hazırlanıyorum. Üniversite sınavı. Bu yıl hazırlamadın 2019 da tekrar girip denicem. Ama çevrem bana okumakta fayda etmiyor işe gir çalış diyo. Sizce napayım? Sizce artık okumak fayda etmez mi? Eğer ilk sınavda seneye güzel derece yaparsam anestezi istiyorum. Baktım dahada iyi bi sonuç olursa ikinci sınava da girer hemşirelik yazarım. Kuzenim işletme bitirdi ama bölümünü sevmiyor keşke işe girip calissaydim bundan iyidi diyo.Cevremde onu örnek gösteriyor hani okududa iş bulamicak zaten diye.Sizce?

Okumak fayda etmiyor diye bir şey yok.
Çevrenizi dinlemeyin. Uzmanlık ve meslek kazandıracak bölümleri tercih edin.
Sağlıkla ilgili bölümleri düşünüyorsunuz sanırım. O bölümlerde okumak gayet de fark ediyor.
Başka bölümlerde de lisans okurken lay lay lom etmeyip kariyer planlaması yapan ve kendini geliştiren kimseler hiç de işsiz kalmıyor.Mezun sayısı çok fazla ama kaliteli mezun sayısı aynı oranda değil.

Her bölümden çok rahat bi şekilde iş bulunmuyor ne yazık ki bu doğru. O yüzden araştırıp iş alanı daha geniş rahat iş bulabileceğin bölümler okumalısın. Ama üniversite sadece iş bulmak için okunmaz bence. Insana cok farklı şeyler katar vizyonun genişler ufkun açılır. Sonunda is bulamayacak olsan bile kesinlikle okumalısın.
Bir işe gir çalış diyenlere kulak asma. Lise mezunu olarak yapabileceğin her işi üniversiteyi bitirince de yapabilirsin. Ha şimdi yapmışsın ha 4 yıl sonra. Daha cok kucuksun bu yaşta çalışıp ne yapacaksın ne acelen var. O islere bi kac yıl gec başlamak sana ne kaybettirecek? Ama emin ol üniversite okumamak cok sey kaybettirir

Not:Keşke her üniversite mezunu kendi isini yapabilse kolayca is bulabilse ama ülkenin durumu belli iste...

Herkesten 1 tık öne geçmek için iyi bir ünv de iyi bir bölüm okumalısın. Bence ünv ye gitmen gerekli ortamını havasını solumalısın. Ayrıca herkes ünv okuyo önemli olan ünv ve bölüm dediğim gibi.

egitime sagliktan sonra en cok onemverdigim halde diyorum ki eger bosuna okuyacaksan hic okuma annen babanin verecegi okul harclarina yazik. Okuyacaksan kendin icin ve guzel bir hayata sahip olmak icin oku. Okumak fayda etmiyormusya benim icin sorarmisin o bosbogazlara hayatta sadece cocuk dogurup koca beslemek cok mu daha faydaliymis ?

Okumak fayda etmiyor diyenler ya evlenme meraklısı tipler ya da kendisi okuyamamış olup da matah bir şeymiş gibi karşı tarafı da baltalamaya çalışan tipler.
İlla birine kulak verecekseniz buraaki insanlara kulak verin.
Üniversite okuyan bir insanla okumamış bir insan benim gözümde asla aynı olamaz.

boş bölüm okumak ve okumak için okumak evet faydasız ve para tuzağı. bundan 4 sene sonrayı hayal ederek meslek seçin. malum türkiyede her şey değişiyor...

Merhaba ben şuan liseden yeni mezun oluyorum. 18 yaşındayım şuan. Hayatımın geri kalanını belirleyecek olan bi sınava hazırlanıyorum. Üniversite sınavı. Bu yıl hazırlamadın 2019 da tekrar girip denicem. Ama çevrem bana okumakta fayda etmiyor işe gir çalış diyo. Sizce napayım? Sizce artık okumak fayda etmez mi? Eğer ilk sınavda seneye güzel derece yaparsam anestezi istiyorum. Baktım dahada iyi bi sonuç olursa ikinci sınava da girer hemşirelik yazarım. Kuzenim işletme bitirdi ama bölümünü sevmiyor keşke işe girip calissaydim bundan iyidi diyo.Cevremde onu örnek gösteriyor hani okududa iş bulamicak zaten diye.Sizce?
Cok enteresan. Okumak fay da etmiyor nasıl bir bakış acisi acaba ?? Hangi cahil cuhela kesimden bahsediyoruz? Bir akademisyen egitimci olarak parasini 7 senedir hiiickimselere muhtac olmadan kazanmış bi kiz olarak elhamdulillah egitimli kültürlü bir birey olarak herr zaman derimki ne olursa olsun her birey universite kültürü almali..
O atmosferi o arkadasliklari yasamali.. Tekil buna okumak gozuylede bakamazsin. Mesela parani idare etmeyi ogrenirsin. Arkadaşlarınla ufak bi aile olursun okudugun sehirde. Yepyeni bi kültür belkide bir dil ogrenir yeni yemekler tadarsin. Yeni yerler kesfedersin. Ozgur hissedersin. Belkide hem calisip hem okur hic kimseye muhtac olmadan bu isi yapmis olmanin verdigi gururla mezun olur atilirsin hayata.. Vicdaninda da aklindada ben bu isi yaptım evet ya demenin huzuru olur..
Bir kiz çocuğu muhakkak ayakları uzerindw egitim alarak duemali...
Söyleyeceklerim bu kadar.. Karar sana kalmis...

Sana bi abla nasihatı o aklı verenlere sakın inanma. 20 sene önce liseyi bitirip yaz tatilinde çalışayım dedim para tatlı geldi okumadım. Çok şükür işimde yükselip kariyer yaptım ve 15 sene aynı yerde çalıştım. Ama geçen sene ayrıldım. Şimdi nereye başvursam üniversite şartı var. Sen sen ol diploman mutlaka olsun anı değil geleceğini düşün.

Saçmalama.
Onu diyenler afersin ama b.k yesin.
Hangi devirde yaşıyoruz.
Okuyacaksın ki eline altın bilezigini alacaksın ve dimdik ayakta duracaksın.
Ozellille kızlarımız lutfen çevrenizin akıl almaz saçmalıklarıni dinlemeyin.
Kendileri bir halt olamamis insanların sözleri ile geleceginizden vazgeçmeyin.

Iş bulunamıycak birçok bölüm var cidden.bu iş bulunamıycak bölümleri ayırıp anestezi fizyoterapist gibi bölümleri kazanırsan şansın olabilir ama şimdiden işe girip para kazanmaya başlamak dahada mantıklı.zamanla yükselirsin.hem herkes tecrübe arıyo özel sektörde

Valla güzelim seni üzmek istemiyorum ama çok iyi bir yaşamım olucak diye en sevdiğim alanda en kaliteli okulu kazanmak için bı taraflarımi yirttim. Hala mezun etmiyorlar 6. Yılim olucak. Alicagim maaş da en fazla 3000 TL olucak piyasada. Ve bu arada okurken çalıştım ettim ama hobim olan şeyi meslek olarak seçtiğime pişman oldum. Hayatını idame ettirebilicegin ahlaklı bir meslek secmen yeterli. Kimse üni bitirerek zengin olamiyo bu ülkede. Eskiye nazaran çok efor gerektiriyor hakettiğin pozisyonda ve maasta çalışman. Okulun sana gelecek vereceğine inanarak yapma tercihlerini. Orda yeni bir evrenle karsilasicaksin. Tek getirisi bu. Ama uyarayim bitirsen de bitirmesen de bir üni okuman şart.

Kim diyor okumak para etmez diye? Niteliksiz,kabiliyetsiz insanlar. Herkes okumak zorunda degil,okumayanlar niteliksiz degildir ama okumak ise yaramaz diyenler niteliksizdir,beceriksizdir. Bugun bir fazladan dil biliyor olmak,x universitesinden mezun olmak,bir meslek edinmis olmak,bunlar onemli ve guzel seyler. 18 yasindasiniz,ipsizi sapsizi dinlemeyin ve okuyun.

Evet artık sadece okumak yetmiyor kendini geliştirmen lazım. Yabancı dil bilgisi alanında teçrübe yurtdışında bir dönem okumak yada çalışmak vs. size çok büyük avantajlar sağlıyacaktır.

Canım eger okumazsan az bir maaşla belki sigortalı belki sigortasız bir yerde çalısırsın ve çok yorulursun. Ama okuyunca hem rahat hem sigorta hem de iyi bir maaş alırsın. Okumak her zaman daha iyi. Okumayan sürünüyor. Anestezi istiyorsun ve çok iyi bir tercih, açıkta kalmazsın hemen kaparlar seni hemen çalısmaya baslarsın. İstersen çalıstıktan sonra açıktan SaGlık bölümüyle ilgili başka bir bölümde okursun. Okumanın zararı yok yararı çok. Kpss yi kazandın mı varya off degmeyin keyfine. Kuzenin istemediği bölümü seçerse tabiki mutlu olmaz. Ve secicegi bölüm de çok önemliydi. Sen akıllılık yap. Aman ha okumaktan vaz geçme. Bu senin gelecegin. Allah gönlüne versin insallah

Back
X