Artık Okumak Fayda Etmiyo mu?

:KK23:Tabi kuzenin iş bulamaz yolda elini sallasan işletme mezununa çarpar boşver onu. Bak ben liseye ilk girdiğimde OKS ile üstelik dereceyle girdim ama adapte olamadım ilk sene 9 tane 1 im vardı. Zar zor geçtim nefret ediyordum 2. yıl 5 tane 1 im vardı yine zar zor geçtim sonraki seneleri teşekkürle bitirdim ve şu an 2 üni mezunuyum son bölümüm paramediklik İnan ben iş başvurusu yapmıyorum 7 yıllık hemşirelik geçmişim var onlar beni çağırıyor ben gitmiyorum. Hem dinlenmek istiyorum bi süre hem hamileyim o yüzden. Sakın okul okumamazlık yapma orda burda milletin ağız kokusunu mu çekeceksin ya da acaba beni ne zaman işten çıkarırlar diye mi düşüneceksin. Benim de kuzenim vardı okumadı afedersin eş..k gibi çalıştırıyorlardı evlensem de kurtulsam dedi ilk Talibiyle evlendi iyi mi kötü mü eşi bilmiyorum. Annem beni öyle tehdit etmişti okumazsan seni halanın oğluna veririm köye gidersin diye aylarca ağlamıştım aklımı başıma getirmişti acı deneyimim olmuştu:KK17:

Sakin boylw düşünme akıllıca ve geçerliliği olan bir dalda tercih yaparsan hiçç boyle durumlara düşmezsin. Ben de bundan 15 yil on yil once ayni bu gazla devam etmedim ve hala pişmanlığını yaşadım. Sonrasinda acikogretimden bitiricem diye canim cikti cok sukur bitirdim ama yas gitti

Merhaba ben şuan liseden yeni mezun oluyorum. 18 yaşındayım şuan. Hayatımın geri kalanını belirleyecek olan bi sınava hazırlanıyorum. Üniversite sınavı. Bu yıl hazırlamadın 2019 da tekrar girip denicem. Ama çevrem bana okumakta fayda etmiyor işe gir çalış diyo. Sizce napayım? Sizce artık okumak fayda etmez mi? Eğer ilk sınavda seneye güzel derece yaparsam anestezi istiyorum. Baktım dahada iyi bi sonuç olursa ikinci sınava da girer hemşirelik yazarım. Kuzenim işletme bitirdi ama bölümünü sevmiyor keşke işe girip calissaydim bundan iyidi diyo.Cevremde onu örnek gösteriyor hani okududa iş bulamicak zaten diye.Sizce?
sağlık sektörüyle işletme bir değil ki. Bence senin üniversite yararına olur.

İşe girip nerede çalışacaksın? Meslek bulamayan işletme okuyor zaten. Sevmediği bir mesleği seçmiş olması onu pişman eden, okuması değil ki.

Bence mutlaka oku. Kendini geliştirmek için, boş bi hayat seçmemek için, ileri gidebilmek için, daha fazlasını isteyebilmek için oku. Bu kadar basit düşünmek için çok gençsin. Çevreyede hiç kulak asma.

Saglikla ilgili bölümlerde daha rahat iş bulunuyor. Ben cevremdeki herkese tavsiye ediyorum. Hem insanlara faydalı oluyorsun yardim ediyorsun , hem de rahat iş bulunuyor.

Üniversiteyi kesinlikle oku.
Klişe olacak ama kolunda dursun altın bileziğin.
Ben çift anadal okudum işletme buna dahil.
Üniversitenin ilk yıllarında her ne kadar nefret etsem de bölümden, daha sonra bana çok şey kattığını farkettim.
İşletme yanında ek bir bölümle, artı yabancı dil ile mükemmel iş olanağı olan bir bölüm bence.
Keza hemşirelik de öyle.
İşsizlik sıkıntısı yaşayacağını düşünmüyorum.
Üniversite insanın her anlamda kendini geliştirmesini sağlıyor.
Yarıda bırakma lütfen, eğitimini tamamla.
İşini gücünü üniversite bittikten sonra düşünürsün .
Ha keşke okumasaydım çalışsaydım diyenlere de aldırma.
Okumak insanı çalışmaktan alıkoymuyor ki hem oku hem çalış buna mani olan yok, çalışmanın eğitime engel olduğu falan da yok.
Bir çok arkadaşım bu ikisini bir arada yürüterek bitirdi okulu.
Okulu yarıda bırakanlar da bin pişman.

İşsizlik diye bir gerçek var tamam da, üniversite mezunları bile zor iş buluyorken, kimse lise mezunları gelse de iş versek diye beklemiyor. Üniversite okumamayı değil, okurken kendini nasıl en fazla geliştirebileceğini düşün ki, binlerce üniversite mezunundan bir farkın olsun. Ayrıca üniversite sadece iş bulmak için değildir, senin karakterini, birikimini, hayata bakışını, kendi kendine yetebilme yeteneklerini ve daha bir çok şeyi geliştirir.

Tam 20 senedir okuyorum :D
Bazı üniversiteler ve bölümler dışında üniversite eğitimi olmasa da olur
Hem seni tatmin edecek hem de sevdiğin bir mesleğe ulaştıracak bir bölüm okumanı tavsiye ederim

2 üniversite okudum. Biri radyo televizyon sinema diğeri gazetecilikti. Lisede de iletişim lisesinde okudum. Seçme nedeniö farkındalık yaratcak, insanların sesi olacaktım. İş bulamadım şanslıyım ki okulum iyiydi belki bölümünü okumadım ama grafiker oldum. Simdi açıktan web tasarım okuyorum. Okulunu iyi seç gerisi bir şekilde gelir

4 yıllık işletme kamu bankacılık okuyacaksan okuma. ülkede milyonlarca işletmeci var hangisi işini yapabiliyor. meslek sahibi olabileceğin bir bölümde okursan hayat standartın yükselir. ama diğer bölümler zaman ve maddi kayıp

Okumak fayda eder. Bireysel/sosyal kazanımları saymaya gerek yok. Ancak nitelikli bir okul, nitelikli bir bölüm olursa hayata 3-0 önde başlanıyor.

Sağlıkla alakalı okumak istiyorsunuz pek hakim değilim ama garanti sanırım devlette. Ancak bazı yorumlara denk geldim kamuda mühendislik vs; o kadar muhendis olanlar (yani iyi bir okuldan iyi bir mühendislikten çıkanlar okul çok önemli) lütfen atamayla çalışmasın Ankara'da yaşayabilecekler uzmanlık sınavına girin ki mühendisliğinizi değerlendirin bu sadece mühendislere de değil iibfcilere de geçerli ama onların şansı daha az malesef. Düz atamayla giren mühendisle savunma sanayii müsteşarlığında uzman olan bir mühendisin maaşı , kariyeri ve vizyonu arasında uçurum olur. Zaten çok iyi bir okuldan çıkmışsanız Boğaziçi,Sabancı,Bilkent,ODTÜ gibi size muazzam ücretli iş teklifleri geliyor özel sektörde.

Asla 18 yaşında kalmayacaksın konu sahibesi, ileride bir aile kurarsan ailene ve kendine asgari ücretle yetebilen anne/eş mi olmak istersin yoksa düzenli geliri ve bir mesleği olan birey olarak mı?

Bn bankacılık mezunuyum 2-3 yıl işsiz kaldım şimdi de bebeğim var o yüzden iş aramayı bıraktım .Okuduğum için değil de bu bölümü seçtiğim için çok çok pişman oldum bende sağlık alanına ilgim vardı ama meslek lisesi mezunu olduğum için eskiden tercih edemezdik .Bölüm çok önemli güzel geleceği olan bi bölüm olduktan sonra okunmalı .Hiç olmadı insana vizyon katıyor diye düşünüyorum.

Ne demek okumak fayda etmiyor yahu. Cok kiziyorum böyle cahil sozler edenlere! okumak sadece iş sahibi olmak icin yapilmaz ustelik.Herseye bakiş acin degisiyor bir defa. Oku elbette ve kesinlikle oku.Ben 37 yasimdayim mühendisim ve hem calistim hem 3 ay once yuksek lisans bitirdim.Birde turkiye genelinde bir sinavda derece yaptim ustelik.Hayat hikayem piril piril degil oyle geriye baksan ve basima gelmedik şey kalmamiş ama şimdi vasifsiz olsam kim bakardi yüzume? Ve kizimin okumuş egitimli bir annesi var! Sadece bunun icin bile okunur. Neden mi? Kizim su an derslerinde cok basarili ve okuldaki anlamadigi derslerde yardimci olan bir annesi var.Anlamadigi konular icin saga sola vurunmak zorunda kalmiyor.Hali hazirda bir ogretmenide evde var yani.Gecenlerde kizimin durumunu soran anneme ögretmeni ;O bir tane sinifta demiş,ondan cok memnunum ve egitimli bir annesi oldugu cok belli oluyor siniftaki davraniş ve derslerinde demiş.Gururdan aglayasim geldi.Nasil bir tatmin bilemezsin. Bu bile tek basina okumak icin iyi bir neden.
Hangi bolumu sececegine gelince.. Kendini tanimanla alakali birsey..Saglik alaninda okumani tavsiye ederim. Hem işsiz kalmazsin hem de hastane ortami güzeldir..

Siyaset kamu uluslar isletme vesaire cok guzel bolumler.
Sosyoloji ve felsefe sahane.
Antropoloji hayallerimin bolumu.

Ama bunlar hep kendini gelistirmeyle alakali. Isletmeyi bitirdim 4 sene sonunda is buliym derseniz bulamazsiniz. Ama zamaninda dil ogrenip staj yaparsaniz bulursunuz. Hem de sahane yukselme imkanlari olan isler...

Esim turkiyenin en iyi okullarindan birinden siyaset mezunu. Muhabbetine doyamazsin. Cok dolu cok kulturlu. Is konusunda zorluklar yasadi ama. Neyseki sonra alelade bir ise girdi ama cok cok hizli yukseldi. Suan isi cok sukur cok cok iyi.

Okumak ayda etmiyor demek yanlis olur.
Sadece okumak tek basina her seyi cozmez desek daha dogru.

Ben beslenme diyetetik mezunuyum. Mezun oluyorsun. Ne oldugun belli. En fazla 6 ay ara is bulursun. Ister kpss ye girer atanirsin.

Lise mezunu olarak omur boyu ne is yapacakmissiniz?
Eger kuaforuk, tamircilik vs gibi bir mesleginiz varsa ayri, ama hicbir yetenegi olmayan lise mezunu birinin hayatini idame ettirebilecegi düzenli bir is bulma ihtimali cok dusuk.

sağlık çok övülmüş bu başlıkta. iş bulması evet daha kolay ama nasıl yıprandıkları hakkında hiç fikriniz var mı acaba? yazmayı düşündüğün bölümden mezun çalışan birisiyle görüşmeni tavsiye ederim.

Merhaba öncelikle şimdi hepinizin yorumlarini okudum inanın çok mutlu ettiniz. Bende hepinize katilicam gerçekten. Okuyanda iş bulamiyor diyo napcaksin okuyup diyolar. Ama ben hiç olmazsa adım üniversite mezunu olsun istiyorum. Kendi ayaklarim ustunde durmak istiyorum. Biraz çalışma alışkanlığım hiç olmadığı icin ( kazanmaya calisiyorum) biraz küçümsüyolar. Açıkçası takmiyorum. Ben işe falan girmem zaten girsem nereye gircem? Girsem kac gun calistircak?
Valla canla başla calisicam kazanip onlar fabrikada markette calisirken ben universite okucam. Yanlis anlamayın küçümsemiyorum orda calisanlari sadece o kuzenim gidicek markete magazaya kasiyerlik yapcak en fazla. Uc dört yil sonrada evlenir bence. Bana surekli hani ben boyle oldum sende boyle olursun diyolar bosa gitme gir işe çalış diyolar. Bikere onun sectigi bölüm de atama yok bisey yok. Okuluda uzatti zaten.

Back
X