Artık regl olmak istemiyorum

gerçekten çok mantıklı bi soru acaba neden. ve ben o çocuğuda yapamıyorum olmuyo. :kızgın:

nasıl bildiler peki endometriosizi. bende tedavi gördüm çocuk için hiç öyle bişey söylenmedi.herşey normal diyolar, ağrılarda normal :skandal: hangi aşamada biliyolar bunu
Canım ben aşılama ve klomen tedavisi gördükten sonra tüp bebek merkezine gittim orda fark edildi ilk, sonra gittiğim her doktor görür oldu. Tahminim öncesinde çok küçüktü kullandığım hormon ilaçları büyüttü ve görünür hale geldi. Her tedavi sonrası yarım cm civarı bi büyüme oldu, şimdi 4 cm civarı ger gören doktor hemen ilk onu fark ediyor :( inşallah siz de yoktur varsa çok illet birşey

Eveet bu ayda bu işkence başladı. Her ay 10 gün süren dayanılmaz agrilar. Ayak parmaklarim bacaklarim kollarim yari uyuşuk yarı ağrılı konuşmak için agzimi açamam hele o gün ders okul iş bişey varsa öldüm öldüm

Doktora gittim bir sorun yok. Artık regl olmak istemiyorum hangi doktor nasıl yapabilir bunu çocuk mocuk valla umrumda değil yoksa bu karnımı bıçakla kesmeme az kaldı :mad:
Agri kesici de ictim faydası yok sicak su torbasi da aburcuburlar da yok yok yok ayrıca sadeve kendi karnimi degil herkesi kesmek istiyorum :KK61:

Adetliyken karin batım bölgesine sıcak su kompleksi çok zararlı haberiniz olsun

Agriniz olduğunda acile gidip söyleyin serum yaparlar hiç birseyiniz kalmaz

Canım ben aşılama ve klomen tedavisi gördükten sonra tüp bebek merkezine gittim orda fark edildi ilk, sonra gittiğim her doktor görür oldu. Tahminim öncesinde çok küçüktü kullandığım hormon ilaçları büyüttü ve görünür hale geldi. Her tedavi sonrası yarım cm civarı bi büyüme oldu, şimdi 4 cm civarı ger gören doktor hemen ilk onu fark ediyor :KK43: inşallah siz de yoktur varsa çok illet birşey
inşallah yoktur varsada tüp bebek merkzine gidince öğrencem o zaman. o varken tüp bebekte olmaz. onun ameliyatı var sanırım sen nasıl yaptın hala geçmemiş

Adetliyken karin batım bölgesine sıcak su kompleksi çok zararlı haberiniz olsun

Agriniz olduğunda acile gidip söyleyin serum yaparlar hiç birseyiniz kalmaz
çok çok dayanamadığım durumlarda, koyuyorum sıcak su torbasını, nesi zararlıymış, enfeksiyomu ki durumumuz..?

yok canım onu demek istemedim, daha çok küçükler aklı fikri oyunda misal benim kızın 9 yaşında regl olduğunu düşünemiyorum mümkün değil, ped falan takamazlar...:KK53:
Gittim doktora tabi, dedim ya rahimden parça da aldılar bir şey çıkmadı.. sadece ağrı da değil kanamanın yoğunluğu da çok.
valla bir arkadaş demişti, doğum sancımda çok bir şey değişmedi, zaten adet sancılarım öyle diye.. bende de öyleydi nstde çok sancı çıkıyordu, hatta bir tanesi birini, bak bunun ( bana diyor benim için yani) çok sancısı var ağzını açıyor mu, bağırıyor mu diye azarlamıştı. Ağrı eşiği de farklı tabi herkesin. ağrı işte :))
Aynen myle canım ama yeni nesil naşallah çok ilerden geliyor 9-10 yaşında herşeyi bilen kızlarımızda var onu diyorum :) hem geç oolmak çook daha iyi :)) aanladım canım geçmiş olsun yinne de,benim hiç öyle ağrılarım olmazdı ilişkkiye başşladığımdan beri hafif hafif var innşallah hiç artmaz ondan korkkuyorum :)

şimdi kafam karıştı, adet olduğunda mı ağrıyor, yumurtlama ağrısı ayrı adetten sonra o, o da bende çok şiddetliydi, artık eskisi kadar değil, araba çukurdan tümsekten geçtiğinde bağırttırırdı valla ağrısı..
Adet olduğumda çokk ağrıım olmmuyor ama öncesiinde hisseettiriyor canım

Tamam cocuk umursuyorum tabiki ama bi yolu yok mudur regl olmadan cocuk yapmanin ciddi soruyorum tüp olur ne bileyim :KK43:
Bi arkadaşımında sizin gibi baya ağrılı geçiyormuş doktoru bu süreçte sabah akşam ağrı kesici kas gevşetici iğne vermiş. İğne olup hayatına devam ediyordu. Çok geçmiş olsun

inşallah yoktur varsada tüp bebek merkzine gidince öğrencem o zaman. o varken tüp bebekte olmaz. onun ameliyatı var sanırım sen nasıl yaptın hala geçmemiş
Ameliyata doktorlar pek sıcak bakmıyor cnm çünkü yumurtalık rezervlerine zarar verebiliyormuş ve de tekrarlama olasılığı çok yüksekmiş. Çok dayanılmaz ağrın varsa ya da kist çok büyükse anca o zaman mecbur ameliyat diyorlar. Ben 10 tane filan doktorla görüştüm bu konu da hepsi bunu söyledi. Kist varken tüp bebek yapıyorlar kimi hemen hamile kalıyor kimi hatta doğal yoldan hamile kalıyor kimi de benim gibi uğraşıyor. Benim 4. Tüp denemem :( bu sefer kisti geçici menapozla baskılamaya çalışıyoruz

hormonlu spiral (mirena) taktırabilirsin. bazı kadınlarda tamamen kesiyor adeti bazılarında azaltıyor. benim doğumdan sonra durmayan kanamam olmuştu bunun üzerine aktı doktorum 3 yıl kaldı bende. adet tamamen kesilmemişti ama miktar olarak çok çok azalmıştı. kasıklarda ve göğüste dolgunluk hissi verdi rahatsız oldugum tek nokta da buydu

Adet olamama gibi bir sorun yaşamadığınız için böyle düşünüyorsunuz. Doğanın kanunu bu. Ağrı kesici içebilirsiniz. Yada iyi bir dr bulun illa ki bi sebebi vardır bu ağrıların. Ben adet olamadığımda da aynı sancıyı çekiyorum şişliklerde cabası. Adet olduğumda ağrımda olsa rahatlıyorum.

Eveet bu ayda bu işkence başladı. Her ay 10 gün süren dayanılmaz agrilar. Ayak parmaklarim bacaklarim kollarim yari uyuşuk yarı ağrılı konuşmak için agzimi açamam hele o gün ders okul iş bişey varsa öldüm öldüm
Seni cok iyi anliyorum. Bende sancilari zirvede yasardim bayginliklar gecirirdim sancidan serumla falan kendime gelirdim. Kusardim kusardim en son rahatlardim. Suan hamileyim adet olmuyorum ama hamile kalmadan oldugum son 3 5 reglimde de sancilanmadim yani az sancilandim. Rezene cayi iciyordum o mu ise yaradi bilmiyorum

Doktora gittim bir sorun yok. Artık regl olmak istemiyorum hangi doktor nasıl yapabilir bunu çocuk mocuk valla umrumda değil yoksa bu karnımı bıçakla kesmeme az kaldı :mad:
Agri kesici de ictim faydası yok sicak su torbasi da aburcuburlar da yok yok yok ayrıca sadeve kendi karnimi degil herkesi kesmek istiyorum :KK61:

Geçmiş olsun.Çok ağrılı adet dönemi geçirenlerden birisi de bendim.Karın ağrısı yanında menstüriel migrenim de var.Adetten 3 gün önce başlayan ve hiç bir ağrı kesiciye cevap vermeyen bir migren.10 gün önceden başlayan göğüs hassasiyeti de yanında bonusu.Ama son 3 aydır adet olduğumu bile farketmedim.Sırrı da spor.Çok basit bir çözüm.Karbonhidratlı besinleri de bayağı azalttım.Deneyin.Ama öyle bir gün yap 3 gün yapma değil.Haftanın 6 günü yarım saatlik bir program işinizi görür.İlk ay gecikebiliyor ama sonrasında inanın çok rahatlayacaksınız.Deneyin.

Of ya kıyamam ya. Ben de çok ağrı çekiyorum kendimi ağrı çekiyor sanıyorum...
Eğer spor hayatının bir parçası değilse ne olur hayatına dahil et.
Düzenli spor ağrılarını etkili bir biçimde azaltacaktır.
Reglken bile hareket et.

konunun yorumlarını okurken kim veriyor bu bitki çaylarına bu isimleri testere dişli aslanpençesi nedir ya :KK53:
iç sesimden sonra konuya gelen yorumum ise papatya çayı benim ağrılarımı azaltırdı.

Çok pis bir ağrıdır gerçekten bende zamaninda çok kivrandim zamanlamayi tutturup ağrı baslamadan ağrı kesici almanin faydasini görmüştüm bide doğumdan sonra geçiyor en azından benimki öyle oldu

12 yaşına girmeden regli oldum ama her ay 1hafta okula gidememek okuldayken öğretmenler köye götürürdü evime ama resmen ölüm döşeği evlenene kadar evlenince geçti kimi bekarete bağkar sancıyı kimi doğuma ama bilmiyorum be kadarı doğru 14 yaşımda ağlıyorum yine bir regli günü ama gerçekten felaket bi ağrı ki o kadar şiddetli ki inliyorum Allah'ım al canımı yada bida hasta olmayayım diye bi abla geldi 30lu yaşlarda menepoza girmiş deme böyle Yaradanın gücüne gider ben her ay ne ağrılar çekiyorum senin haberin varmı kafayı yicem ben dedi ki gerçekten o kadar zayıftı ki ve o kadar da çökmüş ben dedi 2senede bu hale geldim böyle dua etme dedi ogünden sonra da etmedim dişimi sıktım 5yıl boyunca evlendim ilk ay hamile kaldım ve bida öyle sancım olmadı

şimdi kafam karıştı, adet olduğunda mı ağrıyor, yumurtlama ağrısı ayrı adetten sonra o, o da bende çok şiddetliydi, artık eskisi kadar değil, araba çukurdan tümsekten geçtiğinde bağırttırırdı valla ağrısı..
Yumurtlama ağrınız nasıl geçti, adet biter bitmez bende de ağrılar başlıyor tatlım acaba yumurtlama ağrım mı var diyorum çok zor dayanılmıyor

Yumurtlama ağrınız nasıl geçti, adet biter bitmez bende de ağrılar başlıyor tatlım acaba yumurtlama ağrım mı var diyorum çok zor dayanılmıyor
Yasla alakali canim yas gectikce rezervler de azalinca.. eskisi kadar agrim yok.. agri kesici ve ayaklati usutmemek gerek..

Back
X