• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık sırf yaşlı diye kimseye saygı duymayacağım.

Geçmiş olsun, başınıza ağrı girecek kadar üzmeyin kendinizi, sinirlenmekte haklısınız ancak bu kadar stres olmayın. Saygısız insan her yerde var maalesef, yaştan bağımsız.

Daha önce de bahsedilmiş günlerden dönen, bütün gün oturup dedikodu yapmış, teyzelerin yine bütün gün çalışıp yorulmuş genç insanların başına giderek yer istemesi saygısızlık mesela, ona yer vermemek değil. Saygı göstermek yaş

Elbette genelleme yapamayız, yer verildiği zaman çok sevinen, dualar eden yaşlılar da var. İnsanlıkla alakalı bir durum.

Mesele insan olmak aslında. 8,5 hamileyim minibüse bindim. Full yaşlı teyze içi en arkada da bir ergen oturuyor. Çocuğa kalk evladım kıza yer ver dediler, biraz sonra inicem yeaa o zaman otursun dedi dingil. Ayakta doğururum yinede oturmam onun verdiği yere :)

tam dingilmiş ..

Ben kıyamam onlara , hiçte kızmam , insanlar yaşlandıkça çocuklaşır , aksileşir bunlar normal .
Bakalım biz nasıl bir yaşlılık geçireceğiz , belki bastonla çocukları kovalayacağız , belkide sessiz sakin tonton nine olacağız ..
Yaşlılara ne olursa olsun SAYGI gösterilmesi tarafındayım .
Ben yolda çok amcayı , teyzeyi arabamla alıp evlerine bıraktığımı biliyorum , biraz hürmet , biraz Güleyüz , hiç birşey kaybetmeyiz ..

yaşlılara yer vermek zorunda değilim cümlesi hiç hoş bir cümle değil bence
annenize babanıza yer verilmese hoşunuza gider mi ayakta tıklım tıklım otobüsde seyahet etmeleri nasıl olur hoş mu ?
Öyle yapıyorlar zaten? Defalarca annemi hastaneye götürdüm kimse de kalkmadı.Bu argümanda çürüdü bak.
Mesele insan olmak aslında. 8,5 hamileyim minibüse bindim. Full yaşlı teyze içi en arkada da bir ergen oturuyor. Çocuğa kalk evladım kıza yer ver dediler, biraz sonra inicem yeaa o zaman otursun dedi dingil. Ayakta doğururum yinede oturmam onun verdiği yere :)
O tam öküzmüş yalnız.
Bunların bir de genç.hep bana hep bana versiyonları var. Bu daha kötü. Bir gün arkadaşımla okula gidiyoruz. Arkadaşla önlü arkalı boş yerlere oturduk. Arkadaşımın yanında da yine bizim yaşlarda bir kız oturdu. Güzergah okul güzergahı olduğundan bu kızın arkadaşı da bindi aynı otobüse. Ve geldi arkadaşımın başında dikildi. Kızla da sohbete başladılar.
arkadaşımın yanında oturan kız arkadaşıma aynen şöyle söyledi.
- Sen kalksana arkadaşım otursun!!!
Tabi arkadaşım gayet sakin bir şekilde.
- Arkadaşının oturmasını çok mu istiyorsun? dedi.
Kız: Evet.
Cevap aynen şu: O zaman sen kalk da arkadaşın otursun. :KK48:
Yani bitmez bunlar bitmez bozma sinirlerini her türlü insan var. :D
Bugün son zaten artık bozamam başım çatlıyor.

Bana hamileyken yaşlı amcalar yer veriyordu genelde bende çok yorgun da olsam engelli ve yaslılara veririm hamileyken aşırı bulantım varken bende yer verseler diye dua ediyorum yer kolluyordum neredeyse bayılacak haldeydim yer vermiyorlardı

ben yer vermiyorum valla erkeklerden bekliyorum onlar veriyor , birde dikkatimi çeken olay , türbanlı kadınlara yer veriyor erkekler bana vermıyor , ben açıgım diye ayakta kalıyorum , türbanlıya yer veriyorsunda bana nıye vermıyorsun yok böle bişey yaa.. :KK12:
O da geldi başıma, ayrım yapmak istemiyorum ama o gün hastaydım ateşim vardı, ben soğuk soğuk terler dökerken, bana yer vermeyen bi adam türbanlı kıza yer verdi. O an nasıl zoruma gitti bilemezsin.

Bir metrobüs hikayesi evet.İstanbul'da yaşıyorsanız elbet bir gün sizin de olacak.Bana baya yanlış anlatmışlar insanları,yaşlı insanlara hep saygı duymam gerektiği,iyilik yapmam gerektiği,bunun sonucunda bir hayır duasının bile önemli olduğu öğretilmişti.Belki amaan buna mı kafayı taktın diyeceksiniz ama ben bugün gerçekten çok üzüldüm.

Yer isteyen bir insan görünümlüye kalkıp yer verdim ve üstüne azarlandım.Koltuklar yaşlılar içinmiş,yazıyormuş yer vermem gerektiği.Ve evet o kadar oturan genç erkek varken gelip benim başıma dikildi.İstediğini elde edip bir de üstüne bana laf etti.Sonra oturup tesbih çekti (çok müslüman ooooov!) Ve ben hiç bir şey demedim sırf "gençler çok terbiyesiz" diyen terbiyesizler ülkede malesef var diye.Bu bahsettiğim sözde yaşlı amca ayakta duramayan bir tip değil belirteyim yoksa ben gerçekten bu konuda merhametli biriyim sabahtan beri bindiğim araç sayısı 4'e ulaşsa bile yer verirdim.Ama artık değilim,gerçekten değilim.Kimse mecbur değil,ben kalkmaya da bilirdim.Ama sen herkes mecbur dersen kimse sana yer vermez.Ve evet o çektiğin tespih,kıldığın namaz bir kalp kırdığında bir halta yaramaz.İnsanlardan tiksindim artık.Kibar olmak sadece üzüyor.

Sonuna kadar haklisiniz soylemeninde istemeninde bir adabi usulu vardir.Ayrica dediginiz gibi o kadar genc erkek otururken bayanlardan yer istemelerinide cok sacma buluyorum o kalabaligin icinde neden bayanlar ayakta gitsin cok dusuncesiz bir davranis heleki gune gitmis teyzeler yok mu insanlar okulundan isinden yorgun donuyor yer istiyorlar bundan sonra benden yer istediklerinde bir suru genc erkek oturuyor onlardan isteyin dicem bence sizde oyle yapin hem yer veriyorsunuz tesekkur edecegine utanmadan azarliyor.

Maalesef hiç hir insan aynı karakterde olmadığı gibi hiç bir yaşlı da aynı karaktere aynı tontişliğe sahip değil.Yaşadığınız olay gibi ben de bir kaç kere denk geldim ama tüm yaşlılara genelleme yapmak inanın çözüm değil.Çözüm bana göre susmak da değil orada haklı olduğunu belirt cevabını ver sakince karşındakine eğer sonradan içine bu kadar atıp dert edeceksen.Artık insanlar o kadar kaba ve vurdumduymaz olmuş ki, ne yaşlısı ne genci var esasında bu durumun.Birbirimize karşı sabrımızı yitirmiş durumdayız.

Siz yer vermişsiniz yaşlıdır deyip, amca saygısızlık etmiş. Siniriniz geçince eminim yine mutlaka yer verirsiniz. Arkadaşlar birde benim anlamadığım, oturanların çoğu genç sayılabilecek yaşta erkek, nihayetinde biri iner, yerine otururum. Sonra yaşlı ya da hamile bayan binerse sadece ben kalkıp yer veririm, erkekler kılını kıpırdatmaz. Bu nasıl iştir, başıma kaç defa geldi hamile bayan bindi karnı bariz belli ya da çocuklu, yanımda genç erkekler oturmasına rağmen yer vermiyor, ben veriyorum bu erkeklerin yaptığı doğru davranış mıdır? Piskolojik baskı yapıldığı zaman (laf sokan, kalkmamız için gözümüze bakan) insan yer vermek istese de; vermek istemiyor.

Geçmiş olsun, başınıza ağrı girecek kadar üzmeyin kendinizi, sinirlenmekte haklısınız ancak bu kadar stres olmayın. Saygısız insan her yerde var maalesef, yaştan bağımsız.

Daha önce de bahsedilmiş günlerden dönen, bütün gün oturup dedikodu yapmış, teyzelerin yine bütün gün çalışıp yorulmuş genç insanların başına giderek yer istemesi saygısızlık mesela, ona yer vermemek değil. Saygı göstermek yaş

Elbette genelleme yapamayız, yer verildiği zaman çok sevinen, dualar eden yaşlılar da var. İnsanlıkla alakalı bir durum.
Teşekkür ederim,hiç beklemeyince neye uğradığımı şaşırdım.Ayıp gerçekten,cevap verince saygısız oluyorsun.
ben yer vermiyorum valla erkeklerden bekliyorum onlar veriyor , birde dikkatimi çeken olay , türbanlı kadınlara yer veriyor erkekler bana vermıyor , ben açıgım diye ayakta kalıyorum , türbanlıya yer veriyorsunda bana nıye vermıyorsun yok böle bişey yaa.. :KK12:
Evet bir de öyle bir olay var halbuki aynı yaştayız,hatta bazen daha genç türbanlıya yer veren var ama ondan yaşça büyük açık insana yer verilmediğini de gördüm garip cidden.Metrobüste erkek vardı ama olay bana patladı.

Bir metrobüs hikayesi evet.İstanbul'da yaşıyorsanız elbet bir gün sizin de olacak.Bana baya yanlış anlatmışlar insanları,yaşlı insanlara hep saygı duymam gerektiği,iyilik yapmam gerektiği,bunun sonucunda bir hayır duasının bile önemli olduğu öğretilmişti.Belki amaan buna mı kafayı taktın diyeceksiniz ama ben bugün gerçekten çok üzüldüm.

Yer isteyen bir insan görünümlüye kalkıp yer verdim ve üstüne azarlandım.Koltuklar yaşlılar içinmiş,yazıyormuş yer vermem gerektiği.Ve evet o kadar oturan genç erkek varken gelip benim başıma dikildi.İstediğini elde edip bir de üstüne bana laf etti.Sonra oturup tesbih çekti (çok müslüman ooooov!) Ve ben hiç bir şey demedim sırf "gençler çok terbiyesiz" diyen terbiyesizler ülkede malesef var diye.Bu bahsettiğim sözde yaşlı amca ayakta duramayan bir tip değil belirteyim yoksa ben gerçekten bu konuda merhametli biriyim sabahtan beri bindiğim araç sayısı 4'e ulaşsa bile yer verirdim.Ama artık değilim,gerçekten değilim.Kimse mecbur değil,ben kalkmaya da bilirdim.Ama sen herkes mecbur dersen kimse sana yer vermez.Ve evet o çektiğin tespih,kıldığın namaz bir kalp kırdığında bir halta yaramaz.İnsanlardan tiksindim artık.Kibar olmak sadece üzüyor.
Yani keşke namazı, tesbihi falan karıştırmasaydın.
Kendi çapında aksi bir yaşlı ne olacak yani?
bir daha karşılacak mısın sanki?

Sen huysuz bir yaşlıya çatmışsin ona kızıp inancını bozma yaşlılarımıza saygı bizden takdir Allahtan

Maalesef hiç hir insan aynı karakterde olmadığı gibi hiç bir yaşlı da aynı karaktere aynı tontişliğe sahip değil.Yaşadığınız olay gibi ben de bir kaç kere denk geldim ama tüm yaşlılara genelleme yapmak inanın çözüm değil.Çözüm bana göre susmak da değil orada haklı olduğunu belirt cevabını ver sakince karşındakine eğer sonradan içine bu kadar atıp dert edeceksen.Artık insanlar o kadar kaba ve vurdumduymaz olmuş ki, ne yaşlısı ne genci var esasında bu durumun.Birbirimize karşı sabrımızı yitirmiş durumdayız.
Şok durumu dediğim gibi böyle birine denk gelmemiştim yoksa her şeye bir cevabım var.Benzer bir olayda susacağımı sanmam.Ya kibar biriyim zaten istemişsin yer vermişim daha ne konuşuyorsun.

Siz yer vermişsiniz yaşlıdır deyip, amca saygısızlık etmiş. Siniriniz geçince eminim yine mutlaka yer verirsiniz. Arkadaşlar birde benim anlamadığım, oturanların çoğu genç sayılabilecek yaşta erkek, nihayetinde biri iner, yerine otururum. Sonra yaşlı ya da hamile bayan binerse sadece ben kalkıp yer veririm, erkekler kılını kıpırdatmaz. Bu nasıl iştir, başıma kaç defa geldi hamile bayan bindi karnı bariz belli ya da çocuklu, yanımda genç erkekler oturmasına rağmen yer vermiyor, ben veriyorum bu erkeklerin yaptığı doğru davranış mıdır? Piskolojik baskı yapıldığı zaman (laf sokan, kalkmamız için gözümüze bakan) insan yer vermek istese de; vermek istemiyor.

Onlar ayrı bir cins zaten. Bayanlara hiç saygıları yok. Ben üniversiteyi İstanbul dışında okudum. Dolmuşa yaşı farketmez bir bayan binsin hemen kalkıp yer verirlerdi. İstanbul'da kimin ne olduğu belli değil.

O da geldi başıma, ayrım yapmak istemiyorum ama o gün hastaydım ateşim vardı, ben soğuk soğuk terler dökerken, bana yer vermeyen bi adam türbanlı kıza yer verdi. O an nasıl zoruma gitti bilemezsin.
bilmem mi aynısını yaşadım, benimde çok zoruma gitmişti. onlar bacıları oluyo biz başka bişey oluyoruz gözlerinde yazık ya, ben orda ayakta zor gidiyorum kimse yer vermiyo diye ağlamıyorum hakkım yok zaten öyle bişeye ama ardımdan binen benim gibi 20 li yaşlarında türbanlı bi kıza yer verildi , cinlerim tepeme çıkmıştı.:KK12:

Şok durumu dediğim gibi böyle birine denk gelmemiştim yoksa her şeye bir cevabım var.Benzer bir olayda susacağımı sanmam.Ya kibar biriyim zaten istemişsin yer vermişim daha ne konuşuyorsun.
Siz çok haklısınız zaten ama kafaya takmayın o adam şu anda kim bilir evinde ya da dışarda keyfinde işine gücüne bakıyordur.Sizi yıpratmasına anlık da olsa izin vermeyin.

Toplu Taşımada yaşlı, hamile ,engelli ve çocuklu önceliği vardır zaten. Yani biz onlara yer vererek iyilik yapmıyoruz. Mesela Almanya'da gençler koltuklar boş olsa bile oturmuyor, ihtiyacı olanlar otursun diye. Ama tabi bu sizi ayarlamasını gerektirmez. Hatta nezaketen teşekkür etmesi gerekirdi. Ben hamileyken yer verene minnet duyardım nasıl teşekkür edeceğimi bilemezdim. Siz yine de Yaşlılara karşı hoşgörülü olun. Buna çok ihtiyaçları var.

Back
X