• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık sırf yaşlı diye kimseye saygı duymayacağım.

Bir metrobüs hikayesi evet.İstanbul'da yaşıyorsanız elbet bir gün sizin de olacak.Bana baya yanlış anlatmışlar insanları,yaşlı insanlara hep saygı duymam gerektiği,iyilik yapmam gerektiği,bunun sonucunda bir hayır duasının bile önemli olduğu öğretilmişti.Belki amaan buna mı kafayı taktın diyeceksiniz ama ben bugün gerçekten çok üzüldüm.

Yer isteyen bir insan görünümlüye kalkıp yer verdim ve üstüne azarlandım.Koltuklar yaşlılar içinmiş,yazıyormuş yer vermem gerektiği.Ve evet o kadar oturan genç erkek varken gelip benim başıma dikildi.İstediğini elde edip bir de üstüne bana laf etti.Sonra oturup tesbih çekti (çok müslüman ooooov!) Ve ben hiç bir şey demedim sırf "gençler çok terbiyesiz" diyen terbiyesizler ülkede malesef var diye.Bu bahsettiğim sözde yaşlı amca ayakta duramayan bir tip değil belirteyim yoksa ben gerçekten bu konuda merhametli biriyim sabahtan beri bindiğim araç sayısı 4'e ulaşsa bile yer verirdim.Ama artık değilim,gerçekten değilim.Kimse mecbur değil,ben kalkmaya da bilirdim.Ama sen herkes mecbur dersen kimse sana yer vermez.Ve evet o çektiğin tespih,kıldığın namaz bir kalp kırdığında bir halta yaramaz.İnsanlardan tiksindim artık.Kibar olmak sadece üzüyor.
bende yaşlılara yer vermeyen çok genç görüyorum sadece yaşlılaramı kucağında çocuklu kadına bile çok abartmışsınız bence

bende yaşlılara yer vermeyen çok genç görüyorum sadece yaşlılaramı kucağında çocuklu kadına bile çok abartmışsınız bence

Tatlı dille yer istemeyi bilen kimse ayakta kalmaz bence.

Mesela kendin oturamazsan bile çocuğunu oturan birinin yanına koyabilirsin.
Olabilir oturan kişi çok yorgun belki.

Vallahi çocuklu da binsem otobüse, bana yer verene siz çocuğu tutsanız yeter sağolun der ben bu yolu seçerim.
İnsanlara rahatsızlık vermeye her şekilde utanırım..

O yer vermeyen gençlerin hepsi benzer tatsız olaylarla bu hale geldiler diye düşünüyorum.
Yaşayınca anladım.

Vallahi çocuklu da binsem otobüse, bana yer verene siz çocuğu tutsanız yeter sağolun der ben bu yolu seçerim.

O yer vermeyen gençlerin hepsi benzer tatsız olaylarla bu hale geldiler diye düşünüyorum.
Yaşayınca anladım.
Yer verilen yaşlıların taciz eden versiyonları da var canım insan yer verdiğine bile pişman olıyor.

Yaşayınca anladım.
ya bilmiyorum bence yer istemek gerekmemeli çok yaşadım böyle olaylar tabi gıcık yaşlılar olabilir ama genelde geçler çok edepsiz oluyolar bizde para veriyoruz diyen çok genç duydum

ya bilmiyorum bence yer istemek gerekmemeli çok yaşadım böyle olaylar tabi gıcık yaşlılar olabilir ama genelde geçler çok edepsiz oluyolar bizde para veriyoruz diyen çok genç duydum

İşte edepsiz yaşlıların kurbanı olan gençler onlar.
Ben de eskiden çok saf, iyi niyetle bakardım.
İki cadaloz benim tüm bakış açımı değiştirdi, beni uyandırdı.

Gezmeğe çıkıyorsan, teyze ve dede her kimsen lütfen ama lütfen iş çıkışı gibi saatlerin dışında gez.
Bu senin elinde olan bir şey.
Ya da oturmak istiyorsan çoğu insanın yaptığı gibi ilk duraktan binmeye çalış, boş bekle.

Haa hiç biri olmadı mı tatlı dille yavrum bana yer verir misin de. Yer verene de dualar et, gülümse ki.
İnsanlık duygumuz ölmesin..

Bir gün dolmuşla bir yere gidiyordum,dolmuşa bir kadın bindi ve şöför bir kadına abla çocuğunuzu kucağınıza alabilir misiniz abla ayakta kalmasın dedi çocuk da 7-8 yaş arası kadın hayır alamam koltuk parası verdim ben dedi.

Bende elimden geldiğince yer vermeye çalışırım ayakta dikilen yaşlılara kıyamıyorum çünkü. Ama gerçekten bazıları çok fena oluyor. Verdiğine vereceğine pişman oluyorsun. Hele şimdi 65 yaş üstü toplu taşımalar ücretsiz olalalı yaşlı teyzelerin altın günleri çoğaldı. Dönüşleri de tam öğrenci işçi çıkışına denk getiriyorlar. Akşama kadar çalışan gençlerden bir de yer bekliyorlar

24 yaşındayım; işten çıktıysam alışverişten, altın gününden, efenime söyleyeyim herhangi bir kurstan dönen, elinde alışveriş torbaları olan hiç kimseye yer vermem. Ayakta duramadığını fark ettiğim kim olursa olsun ona gönül rahatlığıyla yer veririm. En çok çocuklu kadınlara yer veririm ama bana edepsiz diyecek ya da "Edepszsn .s.s" bakışı atacak birisi üç çocuklu bir hamile olsa da yer vermem.

Sıfır vicdan azabı vallahi. Vicdan şahsî bir şey, kimseye de hesap vermem.:KK54:

Ayrıca konu sahibi, sizin amca saçının yolunmasını hak etmiş bana kalırsa:KK53: Espri yapıyorum tabii, ama ben sizin yerinizde olsam susmasını söylerdim uygun bir biçimde.

Cok iyi anliyorum seni. Metrobus cilesini her gun ben de cekiyorum. Zaten ben yer bulamiyorum, ayaktayim hep. Ama insanlar o kadar kaba saba ki, yer vermeyen genclere inanilmaz cirkin laflar soyluyorlar. Kampuse gitmek icin bindigim otobus genelde bizim universitenin ogrencileriyle dolu oluyor, bir teyze bindi kimse yer vermedi, ben de ayaktaydim otursaydim kalkardim. Ordan biri basladi siz iste efendim okumussunuz ama essekten farkiniz yok! Insan olamamissiniz ! Bilmem ne. Boyle denir mi ya. Asil uslubunu bilmeden cahil cuhela konusan insan olamamistir benim gozumde. Ozellikle basa dikilip tip tip bakmalar, laf soylemeler gercekten beni cileden cikariyor. Nereden biliyorlar oturan genc kizin regl sancisiyla kivranip kivranmadigini ? Ya da bi saglik problemi olup olmadigini. Keza oturan kisi kiz veya erkek fark etmez, butun gun calismis pestili cikmis olabilir. Saglik problemi olabilir. Belki aktarma yaptigi bilmemkacinci aractir ve hepsinde ayakta seyahat etmistir. Kim bilebilir ki. Bu insanlarin uslup sorunu gercekten buyuk problem. Mesela gecen bir teyzeye yer verdim ah evladim hic gerek yoktu cok tesekkur ederim dedi, gecen bir adam yasli bi teyzeye yer verdi yine, ah oglum siz butun gun ayaktasiniz calisiyosunuz zaten bir de ben yordum seni dedi. Bu kadari bile insani mutlu etmeye yetiyor. Senin karsilastigin cins insanlar gercekten yer vermekten sogutuyor insani.

Bir metrobüs hikayesi evet.İstanbul'da yaşıyorsanız elbet bir gün sizin de olacak.Bana baya yanlış anlatmışlar insanları,yaşlı insanlara hep saygı duymam gerektiği,iyilik yapmam gerektiği,bunun sonucunda bir hayır duasının bile önemli olduğu öğretilmişti.Belki amaan buna mı kafayı taktın diyeceksiniz ama ben bugün gerçekten çok üzüldüm.

Yer isteyen bir insan görünümlüye kalkıp yer verdim ve üstüne azarlandım.Koltuklar yaşlılar içinmiş,yazıyormuş yer vermem gerektiği.Ve evet o kadar oturan genç erkek varken gelip benim başıma dikildi.İstediğini elde edip bir de üstüne bana laf etti.Sonra oturup tesbih çekti (çok müslüman ooooov!) Ve ben hiç bir şey demedim sırf "gençler çok terbiyesiz" diyen terbiyesizler ülkede malesef var diye.Bu bahsettiğim sözde yaşlı amca ayakta duramayan bir tip değil belirteyim yoksa ben gerçekten bu konuda merhametli biriyim sabahtan beri bindiğim araç sayısı 4'e ulaşsa bile yer verirdim.Ama artık değilim,gerçekten değilim.Kimse mecbur değil,ben kalkmaya da bilirdim.Ama sen herkes mecbur dersen kimse sana yer vermez.Ve evet o çektiğin tespih,kıldığın namaz bir kalp kırdığında bir halta yaramaz.İnsanlardan tiksindim artık.Kibar olmak sadece üzüyor.
istanbulda yaşıyor ve metrobüse bindiğinize göre metrobüslerdeki "limon ile zeytin" çizgifilmlerini de görmüşsünüzdür. dikat ettiniz mi bilmiyorum çizgifilmde yaşlı bir amca otobüse biniyor ve zeytin o yokmuş gibi davranıyor yaşlı amca zeytini bastonuyla oturduğu yerden havaya kaldırıp" dikkat yaşlıla yer veriniz" yazısını gösteriyor. eğer siz yaşlı teyze sizden yer istemeden yaşına hürmeten ona yer verseydiniz eminim o da size bu şekilde kızacağınaa teşekkür ederdi.

benim de en sinir olduğum çoluk çocuk toplanıp güne giden kadınlar , tüm mahallenin kadınları toplaşıp biniyorlar , otobüsün yarısını kapatıyorlar , ayakta duracağız onun da mümkünatı yok çünkü her boş alan çocuk arabalarıyla dolu ..
üç beş çocukla üstelik küçük çocuklarla otobüse binmek ne büyük cesaret valla biri de çocuğunu kalktı tanımadığı bir adamın kucağına verdi :KK57: yuh dedim ya ya elin adamı çocuğunu taciz etse , değer mi yani deli cesareti resmen
madem o kadar kişisiniz aranızda para toplayıp bir taksi tutun

Evet biz de para verdik diyoruz çünkü biz de para veriyoruz yalan mı? Asıl para vermeyen onlar bi zahmet işe okula gidiş geliş saatlerinde gitmesinler pazara gezmeye.

Ben mesela ilk duraktan tramvaya biniyorum. Yaşlılar için özellikle ayrılan yerlere oturmayıp gerekirse bi sonraki tramvayı bekliyorum. İsterse bütün tramvay bir olup konuşsun yine de yorgunluktan ölürken lak lak yapmaktan dönen birine yer falan vermem. Bu edepsizlikse evet edepsizim. Ayakta tacize uğrayan bir edepli olmaktansa paşalar gibi oturan bir edepsiz olmak her zaman tercihimdir.

Benim kayınvalidem 67 yaşında, artık ücretsiz binme yaşına geldi yani.
Geçen haftalarda dizinden iğne oldu, bacağı kütük gibi şişmiş. Hastaneden eve geliyor, yorulmuş.
Yer vermediler mi diye sordum, "Yok kızım, dedi. Herkes işten dönüyordu zaten, yüzlerine bile bakmadım ben bakınca sıkılırlar utanırlar diye, ayakta geldim işte." dedi.
67 yaşında dizinde ağrısı olan kadın bile hassasken bu konularda, 50 yaşındaki adamın tepemize dikilip kendi kendine mırıldanmasını itici buluyorum.
Bir de çocuklarını yan koltuğa oturtan kadınlara da gıcığım.

Benim kayınvalidem 67 yaşında, artık ücretsiz binme yaşına geldi yani.
Geçen haftalarda dizinden iğne oldu, bacağı kütük gibi şişmiş. Hastaneden eve geliyor, yorulmuş.
Yer vermediler mi diye sordum, "Yok kızım, dedi. Herkes işten dönüyordu zaten, yüzlerine bile bakmadım ben bakınca sıkılırlar utanırlar diye, ayakta geldim işte." dedi.
67 yaşında dizinde ağrısı olan kadın bile hassasken bu konularda, 50 yaşındaki adamın tepemize dikilip kendi kendine mırıldanmasını itici buluyorum.
Bir de çocuklarını yan koltuğa oturtan kadınlara da gıcığım.
yan koltuğa oturtanlar çocuklarına kart okutuyorlarmış o yüzden haklarıymış
biz ne okutuyorsak sanki bende kart okutuyorum ama ayakta gidiyorum ? lükse bak ya çocuğunu kucağına almamak için bizi mağdur ediyorlar

Ayakta giderim..kimseylede muhattap olmam Bu kadar basit..eve gidince otururuum cok iş!

bende eskiden herkese yer verirdim yaşlı hamile çocuklu diye erkekler oturur ben yerimi verirdim şimdi hamileyim kocaman göbegimi görüyorlar kimse kalkıp yer vermiyor yer vermeye geçtim direk yüzlerini çeviriyorlar bende bundan sonra kimseye yerimi vermem hakeden yok

Evet tabi yaşlı diye beni rencide etme hakkı var.Sabahın köründe uyanmış 4 araç değiştirmişim,sınava girmişim midem ağzımda ve son araçta oturmuşum ve gerçekten çok abartmışım gencim çünkü.

Back
X