• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık sırf yaşlı diye kimseye saygı duymayacağım.

istanbulda yaşıyor ve metrobüse bindiğinize göre metrobüslerdeki "limon ile zeytin" çizgifilmlerini de görmüşsünüzdür. dikat ettiniz mi bilmiyorum çizgifilmde yaşlı bir amca otobüse biniyor ve zeytin o yokmuş gibi davranıyor yaşlı amca zeytini bastonuyla oturduğu yerden havaya kaldırıp" dikkat yaşlıla yer veriniz" yazısını gösteriyor. eğer siz yaşlı teyze sizden yer istemeden yaşına hürmeten ona yer verseydiniz eminim o da size bu şekilde kızacağınaa teşekkür ederdi.
O kadar kişi varken gözüne en pasifi kıstırıp ayakta gidecek kadar dinç birinin terbiyesizliği değil benim öyle mi? Sayfaları okumamışsınız belliki midem ağzımda sınava girdim ve oturabildiğim 4. araçtı.Buna rağmen terbiyesizliğine ses çıkarmadım.Beni annem babam azarlamıyor milletin içinde o hiç azarlayamaz.Yaşlı diye bu terbiyesizliğe eheh yaşlı ne de olsa tatlılığı yapamam.Söz konusu üslup burda zaten yer istemesi değil.

yan koltuğa oturtanlar çocuklarına kart okutuyorlarmış o yüzden haklarıymış
biz ne okutuyorsak sanki bende kart okutuyorum ama ayakta gidiyorum ? lükse bak ya çocuğunu kucağına almamak için bizi mağdur ediyorlar
5 yaşındaki çocuğa kart bastıklarını zannetmiyorum ben görmedim en azından...

24 yaşındayım; işten çıktıysam alışverişten, altın gününden, efenime söyleyeyim herhangi bir kurstan dönen, elinde alışveriş torbaları olan hiç kimseye yer vermem. Ayakta duramadığını fark ettiğim kim olursa olsun ona gönül rahatlığıyla yer veririm. En çok çocuklu kadınlara yer veririm ama bana edepsiz diyecek ya da "Edepszsn .s.s" bakışı atacak birisi üç çocuklu bir hamile olsa da yer vermem.

Sıfır vicdan azabı vallahi. Vicdan şahsî bir şey, kimseye de hesap vermem.:KK54:

Ayrıca konu sahibi, sizin amca saçının yolunmasını hak etmiş bana kalırsa:KK53: Espri yapıyorum tabii, ama ben sizin yerinizde olsam susmasını söylerdim uygun bir biçimde.
Kulaklıktan son ses açıp müzik dinleyince sustu zaten.

Evet ya yaşlılar ya da orta yaşlı teyzeler falan insanı sinir ediyorlar böyle durumlarda. Az önce altın gününden gelmiştir, kısır yemiştir ya da alışverişten yapmıştır ama çalışan, okuyan insanlardan yer vermesini beklerler. Ayakta durmaya zorlanan birine yer zaten (genelde) verirler. Ama insanın gözünün içine bakan, tepende dikilen hatta yetinmeyip çemkiren orta yaşlı teyzelere ise ayrı gıcık oluyorum. Kendilerinde hak görüyorlar bunu, yüzsüzlük resmen. Neyse ki artık metrobüs, otobüs falan kullanmıyorum pek.

O kadar kişi varken gözüne en pasifi kıstırıp ayakta gidecek kadar dinç birinin terbiyesizliği değil benim öyle mi? Sayfaları okumamışsınız belliki midem ağzımda sınava girdim ve oturabildiğim 4. araçtı.Buna rağmen terbiyesizliğine ses çıkarmadım.Beni annem babam azarlamıyor milletin içinde o hiç azarlayamaz.Yaşlı diye bu terbiyesizliğe eheh yaşlı ne de olsa tatlılığı yapamam.Söz konusu üslup burda zaten yer istemesi değil.
doğru bunları okumadım haklısınız .

kalabalık otobüslerde taciz vs çok görüyoruz.
oturma önceliği istisnasız bayanlarda olmalı, keşke böyle bir kural olsa bayanlar hiç bir şekilde ayakta kalmamalı. ister 18 yaşında olsun ister 60.
ayakta bayan varken oturan erkek adam değildir.

Neden istisnasız kadınlara yer verilsin ki? Aynı parayı veriyorlar, herkes işe gidişte uykulu, dönüşte yorgun... Yani neden kadınlara yer verilsin ki? 18 yaşındaki kız gezip tozarken, akşama kadar çalışmış bir adam neden buna yer versin ki? Laf yani seninki de... İstersen kadınlar biletsiz de binebilsinler otobüse? Hatta her binişte para kazansınlar :KK48:

Kadın erkek eşit degil diye iyice de abartmanın alemi yok. Ha tabi bu gibi (pozitif) ayrımcılıkları kadın erkek eşittir diyenlerin savunması da çok enteresan.

Ben elimden geldigince yaslilara yer veriyorum. Benim nefret ettigim grup orta yaslilar! 35 yasindaki kadinlarin milletten yer istemesi gercekten cok komik geliyor bana. Yahu yasli dedigin 60 yas ustu falan olur, 35 yasinda ne yasliligi allasen?
Terbiyesizlik baska bir sey degil. Ben de 30'a yaklasiyorum gayet de enerjigim. Neyse ki genelde yer genc lise ve universitelilerden isteniyor. :)

Bu arada gunden gelen yaslilarin oturmayi hak etmedigini dusunmuyorum, gezmek, eglenmek onlarin da hakki bana kalirsa.
Yaslilik zor, simartilmalari gerek bebek gibi. :)

Benim kardeşim de 17 yaşında dizinde rahatsızlık var, ufak bir kist var ve kaç yıldır kontrole gidiyor, ağrısı oluyor. Buna rağmen gerçekten ihtiyacı olanlara yer verir kendisi acı çekse de.. Otobüste başında dikilen orta yaşlarda bir kadın sürekli kasıtlı olarak çantasını vurup duruyormuş, kardeşim bişi dememiş bir süre..Sonra kadını uyarmış, çantanızı birazcık çeker misiniz diye.. Kadın da yer vermiyor diye azarlamış, domuz demiş. Kardeşim hiçbir şey dememiş, şaşırmış tabi.. Otobüstekiler de kadına tip tip bakmışlar. Kadın çarşaflı falan olunca böyle bir şey beklenmiyor tabi, domuz demek nedir ya?

Bu da yanlış.
Nasıl ki yaşlılara yer vermek zorunda değilsek erkeklerin de bayanlara yer verme gibi bir zorunluluğu yok.Aynı parayı veriyorsunuz ama cinsiyetiniz yüzünden siz oturabilirken o neden ayakta beklesin ? Adil değil bu.

Ne demek adam değildir, erkeklere oturmak yasak mı? adam yorgun argın kimbilir kaç vasıta evine gidiyor yanındaki 18 lik hanıma neden yer vermeyince adamlığına laf edilsin...

Yaşlı insanlara yer vermek zorunda hissetmiyorsa kimse kendini hiç bir erkek de genç bayanlara yer vermek zorunda değil o zaman...

Yaşlı bile olsa kalk bana yer ver diye kimse kimseyi azarlayamaz. Hastalık gibi bir durum olur müsaade istersin, çemkirmeye hacet yok...

bu ülkede otobüste hangi erkek taciz edilmiş, tabi ki yer vermeyen adam değildir. tacize uğrayan kadınlar siz kalkıp bir beye yer verin sıkıntı yok. benim düşüncem benim kararım.

Benim kardeşim de 17 yaşında dizinde rahatsızlık var, ufak bir kist var ve kaç yıldır kontrole gidiyor, ağrısı oluyor. Buna rağmen gerçekten ihtiyacı olanlara yer verir kendisi acı çekse de.. Otobüste başında dikilen orta yaşlarda bir kadın sürekli kasıtlı olarak çantasını vurup duruyormuş, kardeşim bişi dememiş bir süre..Sonra kadını uyarmış, çantanızı birazcık çeker misiniz diye.. Kadın da yer vermiyor diye azarlamış, domuz demiş. Kardeşim hiçbir şey dememiş, şaşırmış tabi.. Otobüstekiler de kadına tip tip bakmışlar. Kadın çarşaflı falan olunca böyle bir şey beklenmiyor tabi, domuz demek nedir ya?
:KK48::KK48::KK48: kötü olmuş ya

Neden istisnasız kadınlara yer verilsin ki? Aynı parayı veriyorlar, herkes işe gidişte uykulu, dönüşte yorgun... Yani neden kadınlara yer verilsin ki? 18 yaşındaki kız gezip tozarken, akşama kadar çalışmış bir adam neden buna yer versin ki? Laf yani seninki de... İstersen kadınlar biletsiz de binebilsinler otobüse? Hatta her binişte para kazansınlar :KK48:

Kadın erkek eşit degil diye iyice de abartmanın alemi yok. Ha tabi bu gibi (pozitif) ayrımcılıkları kadın erkek eşittir diyenlerin savunması da çok enteresan.
Ya hu Merve surekli kendinle celisiyorsun. Hani kadin erkek esit degildi? Sen demiyor muydun her iki grubun da bazi konularda avantajlari olmali? E senin anlayisina gore kadinin da bu konularda avantaji olmasi gerek fiziken zayif taraf cunku. Bu kadar basit bir seyde bile bir tarafa verilen avantajdan rahatsiz olan sen, daha buyuk mevzularda olan esitsizliklerden mi rahatsiz olmayacaksin. Bak bir daha kanitlandi ki aslinda senin istedigin erkek ustunlugu. Cunku kadina avantaj istenen konulara geliyorsun ''Ufff bu kadari da fazla, pozitif ayrimcilik bu! ''diyorsun. Kadin erkek esitligi istenen konulara geliyorsun ''Uff kadin erkek esit degildir!'' diyorsun. Ama ne zaman erkege avantaj istenen bir konu olsa bu defa gelip '' Amaan her konuda esitlik olmaz, bu konu da erkek avantajina olsun!'' diyorsun.

Ben elimden geldigince yaslilara yer veriyorum. Benim nefret ettigim grup orta yaslilar! 35 yasindaki kadinlarin milletten yer istemesi gercekten cok komik geliyor bana. Yahu yasli dedigin 60 yas ustu falan olur, 35 yasinda ne yasliligi allasen?
Terbiyesizlik baska bir sey degil. Ben de 30'a yaklasiyorum gayet de enerjigim. Neyse ki genelde yer genc lise ve universitelilerden isteniyor. :)

Bu arada gunden gelen yaslilarin oturmayi hak etmedigini dusunmuyorum, gezmek, eglenmek onlarin da hakki bana kalirsa.
Yaslilik zor, simartilmalari gerek bebek gibi. :)
Bugün karşılaştığım terbiye yoksunu hariç tabiki.Bir keresinde yaşlı,tatlı bir amca binmişti ben de o da ayaktaydık biri de kalkıp yer vermedi.Öyle birini gördüğümde yer vermişliğim var ama böylesine nemrudunu görmedim hiç.Üstelik ayakta durma zorluğu çekmiyordu bahsettiğim amca gibi.Sırf yaş yüzünden saygı beklemeleri beni çileden çıkarıyor.

Terbiye yoksunu işte ne olacak,gençlere karşı bir nefret var her alanda ama çözemedim.

bu ülkede otobüste hangi erkek taciz edilmiş, tabi ki yer vermeyen adam değildir. tacize uğrayan kadınlar siz kalkıp bir beye yer verin sıkıntı yok. benim düşüncem benim kararım.
ben gerçekten insanları ve neyi savunduklarını anlamıyorum. yazdıklarınıza noktasına virgülüne kadar katılıyorum. yahu neyi savunuyorsunuz ama ben internett gördümki taciz edilmekten hoşlanan kadınlarda var. yazık ya insanlar ne hale gelmiş. birşey söyleyince de haksız duruma geliyorsunuz.

Bugün karşılaştığım terbiye yoksunu hariç tabiki.Bir keresinde yaşlı,tatlı bir amca binmişti ben de o da ayaktaydık biri de kalkıp yer vermedi.Öyle birini gördüğümde yer vermişliğim var ama böylesine nemrudunu görmedim hiç.Üstelik ayakta durma zorluğu çekmiyordu bahsettiğim amca gibi.Sırf yaş yüzünden saygı beklemeleri beni çileden çıkarıyor.

Terbiye yoksunu işte ne olacak,gençlere karşı bir nefret var her alanda ama çözemedim.
Yok sen haklisin zaten sonuna kadar adam terbiyesizmis. Ben burada yapilan kimi yorumlara binaen yaptim o yorumu. :)

Ya hu Merve surekli kendinle celisiyorsun. Hani kadin erkek esit degildi? Sen demiyor muydun her iki grubun da bazi konularda avantajlari olmali? E senin anlayisina gore kadinin da bu konularda avantaji olmasi gerek fiziken zayif taraf cunku. Bu kadar basit bir seyde bile bir tarafa verilen avantajdan rahatsiz olan sen, daha buyuk mevzularda olan esitsizliklerden mi rahatsiz olmayacaksin. Bak bir daha kanitlandi ki aslinda senin istedigin erkek ustunlugu. Cunku kadina avantaj istenen konulara geliyorsun ''Ufff bu kadari da fazla, pozitif ayrimcilik bu! ''diyorsun. Kadin erkek esitligi istenen konulara geliyorsun ''Uff kadin erkek esit degildir!'' diyorsun. Ama ne zaman erkege avantaj istenen bir konu olsa bu defa gelip '' Amaan her konuda esitlik olmaz, bu konuda da erkek avantajina olsun!'' diyorsun.

Bir erkek bile bu kadar savunmaz kendini galiba cok ezmisler vaktinde biz de kabullenelim diye yapiyor...:)

Ya hu Merve surekli kendinle celisiyorsun. Hani kadin erkek esit degildi? Sen demiyor muydun her iki grubun da bazi konularda avantajlari olmali? E senin anlayisina gore kadinin da bu konularda avantaji olmasi gerek fiziken zayif taraf cunku. Bu kadar basit bir seyde bile bir tarafa verilen avantajdan rahatsiz olan sen, daha buyuk mevzularda olan esitsizliklerden mi rahatsiz olmayacaksin. bak bir daha kanitlandi ki aslinda senin istedigin erkek ustunlugu. Cunku kadina avantaj istenen konulara geliyorsun ''Ufff bu kadari da fazla, pozitif ayrimcilik bu! ''diyorsun. Kadin erkek esitligi istenen konulara geliyorsun ''Uff kadin erkek esit degildir!'' diyorsun. Ama ne zaman erkege avantaj istenen bir konu olsa bu defa gelip '' Amaan her konuda esitlik olmaz, bu konuda da erkek avantajina olsun!'' diyorsun.

E tabi ki. Her şeyin bir dengesi olmalı. Yani pozitif ayrımcılık diye bu kadarı tabi ki fazla. Mesela kadınlar otobüse her binişte para da kazansınlar mı sırf eşitlik yok diye? Otobüs böyle zorlu bir mekan degil ki. Otobüste kime yer verilir, ayakta duramayacak kişiler... Yaşlıdır duramıyordur, engellidir, hamiledir, ameliyatlıdır... vs.

Ama tutup da akşam yorgun bir şekilde evine giden adam 18 yaşındaki kıza yer versin demek abartıdır. Otobüste hem çok kalabalıktır hem de çok fazla erkek vardır, bak o zaman kendisini rahatsız etmesin diye biri kalkar yer verir bu ayrı... Ama öbürü abartı.

Allahım hikmetinden sual olunmaz, bir gün Mervenin mesajına katılacaksın deselerdi kendimi keserdim ama bu sefer katılıyorum :27:

Valla KENDİ ADIMA söylemem gerekirse, ayak parmaklarına oje sürme enerjisi ve çevikliğine sahip kimseye yer vermem, vermedim ve vermeyeceğim.. Ayrıca bu eşitlik adı altında pozitif ayrımcılık isteme geyiğinden de fenalık geldi, değineyim dedim..

Back
X