• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artik sorunun bende oldugunu düsünüyorum

AmberRose

Blow a kiss, fire a gun
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2015
579
764
53
Merhabalar,

ne zamandir insanlarla konusmak istemiyorum cünkü artik YO RUL DUM!
Kisa zaman önce uzun süreli issizligim is bulmamla bitti ve 2 aydir calisiyorum, ondan önce 1 sene boyunca issizdim. Tanidiklarimin neredeyse hepsi su sekilde soru sordular "is ariyormusun" "neden aramiyorsun" "calismak istemiyor musun" "canim calismayi düsünmüyor musun" "is buldun mu" "aaa nasil is bulamadin" vs vs vs.
Ben de her zaman issizligimi kötü bulmadigimi düsünmek icin kendimi kesfetmek icin cok iyi bir zaman oldugunu hatta ve hatta bundan sonra bi daha calismak istemedigimi, calismanin bana göre olmadigini söylemistim. Bunlari söylememe ragmen bi "arkadas" (rahat bi 5 ay hicbir sekilde konusmadigimiz halde) yine "Slm" yazdiktan hemen sonra "npy calisiyor musun?" yazdi, bende calistigimi yazdim, "nerde" diye sordu, cevapladim sonra da "ne zamandan beri" diye sordu.....ben mi abartiyorum yoksa insanlar cidden tuhaf mi? Ya sana ne kardesim ne zamandan beri calistigim? Bu kadar mi dert ettin calismamami da her yazdiginda her görüstügümüzde bir senedir hic yorulmadan soruyorsun bana ayni sorular? Sanirsin benim masraflarimi o karsiliyor.

Ben mi cok alinganim ya da sorun bende mi ya, artik aklim hayalim almiyor.....o böyle dedikten sonra bende cok sinirlenip onu cok kötü bi cümleyle vurmaya calistim, bana hicbir sekilde yakismayan bir cümleydi ve söylememem gerekiyordu ama beni o noktaya getirdi resmen, artik gina geldi.

Calismamak veya calismayi sevmemek istememek bu kadar tuhaf bisey mi ya? Bi insani siz bu kadar merak eder misiniz? Sanki benim mutsuzlugumdan veya basarisizligimdan haber alinca onlar kendilerini daha iyi hissedecek gibi, neden soruyorsun? amacin ne kardesim? cevabi alinca nolucak sanki?

Hani bu seye cok benziyor yeni evlileri veya gelinleri bebek sorulariyla bunaltirlar ya "cocuk istemiyormusun, neden yapmiyorsun yoksa cocugun olmuyor mu, kiz kocan seni sevmiyormu yoksa" felan filan.....

ben simdi is buldum, rahatlayabililer ama eminim simdi sira "hayatinda biri var mi? kiz evlenmek istemiyor musun, ay sen de mi evde kaldin" sözleri baslicak...

böyle insanlara nasil karsilik verebilirim ciddi anlamda bunaldim, kusura bakmayin uzun oldu ama sinirimi hala atamadim, oooffff hic kimseyle konusmak istemiyorum, bu nedir arkadas ya?

Merhabalar,

Kisa zaman önce uzun süreli issizligim is bulmamla bitti ve 2 aydir calisiyorum, ondan önce 1 sene boyunca issizdim. Tanidiklarimin neredeyse hepsi su sekilde soru sordular "is ariyormusun" "neden aramiyorsun" "calismak istemiyor musun" "canim calismayi düsünmüyor musun" "is buldun mu" "aaa nasil is bulamadin" vs vs vs.
Ben de her zaman issizligimi kötü bulmadigimi düsünmek icin kendimi kesfetmek icin cok iyi bir zaman oldugunu hatta ve hatta bundan sonra bi daha calismak istemedigimi, calismanin bana göre olmadigini söylemistim. Bunlari söylememe ragmen bi "arkadas" (rahat bi 5 ay hicbir sekilde konusmadigimiz halde) yine "Slm" yazdiktan hemen sonra "npy calisiyor musun?" yazdi, bende calistigimi yazdim, "nerde" diye sordu, cevapladim sonra da "ne zamandan beri" diye sordu.....ben mi abartiyorum yoksa insanlar cidden tuhaf mi? Ya sana ne kardesim ne zamandan beri calistigim? Bu kadar mi dert ettin calismamami da her yazdiginda her görüstügümüzde bir senedir hic yorulmadan soruyorsun bana ayni sorular? Sanirsin benim masraflarimi o karsiliyor.

Ben mi cok alinganim ya da sorun bende mi ya, artik aklim hayalim almiyor.....o böyle dedikten sonra bende cok sinirlenip onu cok kötü bi cümleyle vurmaya calistim, bana hicbir sekilde yakismayan bir cümleydi ve söylememem gerekiyordu ama beni o noktaya getirdi resmen, artik gina geldi.

Calismamak veya calismayi sevmemek istememek bu kadar tuhaf bisey mi ya? Bi insani siz bu kadar merak eder misiniz? Sanki benim mutsuzlugumdan veya basarisizligimdan haber alinca onlar kendilerini daha iyi hissedecek gibi, neden soruyorsun? amacin ne kardesim? cevabi alinca nolucak sanki?

Hani bu seye cok benziyor yeni evlileri veya gelinleri bebek sorulariyla bunaltirlar ya "cocuk istemiyormusun, neden yapmiyorsun yoksa cocugun olmuyor mu, kiz kocan seni sevmiyormu yoksa" felan filan.....

ben simdi is buldum, rahatlayabililer ama eminim simdi sira "hayatinda biri var mi? kiz evlenmek istemiyor musun, ay sen de mi evde kaldin" sözleri baslicak...

böyle insanlara nasil karsilik verebilirim ciddi anlamda bunaldim, kusura bakmayin uzun oldu ama sinirimi hala atamadim, oooffff hic kimseyle konusmak istemiyorum, bu nedir arkadas ya?
Sorun sizde bence bende arkadaşlarıma uzun zaman görüşmeyınce sorarim çalışıyor musun nerede nasıl alıştın mı diye ?Kimse size soru sormasın mi ne yapsın

Canim sen bir sene yasamissin ne guzel.

Yasayan biri olarak soyluyorum insanlar cunku anlamaya calismaya degil acik aramak veya kotu bir durumda karsi tarafta suc bulmak istiyor.

Ornegin cocugu olmayanlara da sen boyle yapiyorsun ondan falan diyorlar.

Sinanmadigi konu hakkinda herkes rahatca konusuyor.

Ama ben kendime bakiyorum kimseyi kirmamaya calisan ben bu konumdaysam demek ki ben kotuyum.

Islerin rast gitsin yolun acik olsun.
Ama sunu bil ki devir cikar devri kiskanclik devri bunlari yasaman normal ve yasamaya devam ediceksin takma ve ilerlemeye bak.

Bir de evlenince gör sen onu. "O kadar okudun çalışmıyor musun?" "Aa ne olacak ki hamileyken çalışan o kadar insan var sen niye evde oturuyorsun 100 kilo olursun bak" "dogur da hemen başka annen bakiversin cocuga"
Ya size ne? Allah allah. Ben artik " canım koca parası yemeye bayılıyorum çok tatliymis" diyorum sorana.
Boşver canım, millet afedersin tuvaletinin rengine kadar karisacak neredeyse. Bunlar hep hasetlikten

Ne konuda muhabbet etsinler. Kutuplarda yasayan penguenlerle mi ilgili?

sen de o insanlardan belli, tebrikler,

bu yorumu yazinca rahatladin mi peki :)

Sorun sizde bence bende arkadaşlarıma uzun zaman görüşmeyınce sorarim çalışıyor musun nerede nasıl alıştın mı diye ?Kimse size soru sormasın mi ne yapsın

tabi ki de soru sorsunlar, hic sikinti yok ama ayni kisiye ayni sorulari daha önce 50 kez cevaplamisim, 51 kez sormaya ne gerek var...hani insan hal hatir sorar, ben kendiligimden zaten "kisa süredir calisiyorum iste, evden ise, isten eve canim nolsun, sen neler yapiyorsun" ama direkt "slm, calisiyormusun" bana tuhaf geliyor, bunu söylemeye calistim.

Kendinize is haricinde birde hobi edinin bunlari yaparken baska seylere vaktiniz olmaz. Boyle sorularindan rahatsiz oldugunuz insanlara da yavas yavas mesafe koyun. Takmayin.

ne alaka, hobimin olmadigini mi söyledim? bunu nerden cikardin ki simdi? konu sadece 1 sene boyunca issizdim, simdi 2 aydir calisiyorum ve insanlar bi seneden beri benim calismami bekliyormus, benim buna kizmam bozulmam hani...hobi ne alaka onu tam anlayamadim?

Canim sen bir sene yasamissin ne guzel.

Yasayan biri olarak soyluyorum insanlar cunku anlamaya calismaya degil acik aramak veya kotu bir durumda karsi tarafta suc bulmak istiyor.

Ornegin cocugu olmayanlara da sen boyle yapiyorsun ondan falan diyorlar.

Sinanmadigi konu hakkinda herkes rahatca konusuyor.

Ama ben kendime bakiyorum kimseyi kirmamaya calisan ben bu konumdaysam demek ki ben kotuyum.

Islerin rast gitsin yolun acik olsun.
Ama sunu bil ki devir cikar devri kiskanclik devri bunlari yasaman normal ve yasamaya devam ediceksin takma ve ilerlemeye bak.

aynen, milletin isine karisanlar da cok, sanki cocugumu ben bilmiyorum, o daha iyi biliyor....cok sacma geliyor böyle insanlara nasil cevap verilmeli? ben senin gibi kimseye kirmak istemiyorum ama artik cidden gina geldi

Hayatında bir gün çalışmayan insanlar da bu soruları sorabiliyor. Toplumda nedense bazıları muaf oluyor galiba.

benim bi arkadasim var, yemin ederim ki 5 senedir bi iste ama sadece 1 1/2 sene calismistir, geri kalan zamanda hep raporluydu, ben bi kere bile "aaa canim hep mi rapor alicaksin? calismicak misin" demedim, bana ne...rapor alip tatile izine gidiyordu, keyif yapiyordu, BANA NE maasini ben ödemiyorum ki....ama bana böyle davranmiyorlar iste o zoruma gidiyor, sana ne kardesim benim issiz olmamdan demek istiyorum

Bir de evlenince gör sen onu. "O kadar okudun çalışmıyor musun?" "Aa ne olacak ki hamileyken çalışan o kadar insan var sen niye evde oturuyorsun 100 kilo olursun bak" "dogur da hemen başka annen bakiversin cocuga"
Ya size ne? Allah allah. Ben artik " canım koca parası yemeye bayılıyorum çok tatliymis" diyorum sorana.
Boşver canım, millet afedersin tuvaletinin rengine kadar karisacak neredeyse. Bunlar hep hasetlikten

ayyyy....fenalik gecircem, oofff cok bunaldim insanlardan issiz bir adada yasamak istiyorum......böyle insanlara karsi ben de senin gibi cevap vermek istiyorum yaa :(

Issiz olsan ve sormaya devam etseler daha kotu olurdun.

Ise girdiysen isine odaklan sukret ve devam et.Onlar nasil soruyorsa sen de oyle cevap ver.

Bir soz vardir "Diyecegin varda duyacagin da var".

Onlar sana soruyorsa sen de uygun bir sekilde cevap ver zaten sonra sormazlar.

Issiz olsan ve sormaya devam etseler daha kotu olurdun.

Ise girdiysen isine odaklan sukret ve devam et.Onlar nasil soruyorsa sen de oyle cevap ver.

Bir soz vardir "Diyecegin varda duyacagin da var".

Onlar sana soruyorsa sen de uygun bir sekilde cevap ver zaten sonra sormazlar.

nasil cevap verecegimi bilmiyorum yani bi daha sormaya cesaret edemesinler istiyorum, tabiri caizse lafi yapistirmak istiyorum ama kanim yok böyle bisey, kirmak istemiyorum kimseyi ama bu seferde ben bunaliyorum

bi ki de soru sorsunlar, hic sikinti yok ama ayni kisiye ayni sorulari daha önce 50 kez cevaplamisim, 51 kez sormaya ne gerek var...hani insan hal hatir sorar, ben kendiligimden zaten "kisa süredir calisiyorum iste, evden ise, isten eve canim nolsun, sen neler yapiyorsun" ama direkt "slm, calisiyormusun" bana tuhaf geliyor, bunu söylemeye calistim.

Direk bu soru geliyorsa muhatap alma elli kere sormak zaten ilginç bana normal gelen bir süredir görüşmeyen insanlar bunları sorar dertleşir konuşur bu ama sürekli aynı soru gelirse konuşmam silerim her yerden ya da söylerim bak niyetin iyi anlıyorum ama lütfen sürekli aynı şeyleri sorma sohbetten zevk alamıyorum derim

Ne alaka, hobimin olmadigini mi söyledim? bunu nerden cikardin ki simdi? konu sadece 1 sene boyunca issizdim, simdi 2 aydir calisiyorum ve insanlar bi seneden beri benim calismami bekliyormus, benim buna kizmam bozulmam hani...hobi ne alaka onu tam anlayamadim?
Hobi, insanlarin keyif alarak yaptigi ugraslardir. İsin ne bilmiyorum ama , iste genelde yorulur insan. Hobi ile hem keyif alir hemde o hobigi edinen insanlarla keyifli sohbet edilir.mutlu olursun yani, boyle seylere takilmassin diye düşündüm.
Cok gergin ve sinirli hissettim yazdiklarindan seni. Boyle sorular malesef bitmez.
Simdi is , sonra evlilik, sonra cocuk, sonra ikinci cocuk , sonra onun okulu , evliligi cocugu bla bla..
Bunlari takmamayi ogrenmelisin, birazda konusan kisilerden hoslanmadigini düşünüyorum, yada cok gergin oldugunuz icin bu kadar takmaniz. Yani kendimi senin yerine koyarak düşündüm ve tavsiye verdim.
Bazen diyorlar ya burda hem soruyorsun hem gelen cevaplara kiziyorsun , haklilarmis. Yazdigin yaziya tavsiye sundum sadece .

Siz alıngan olabilirsiniz.
İnsanın derdi neyse canı da orada oluyor. İşsiz olmanızı kendiniz sıkıntı yapmışsınız ki insanların "çalışıyor musun" sorusuna takılmışsınız. Başka hiç mi soru sormuyorlar, veya siz hiç mi kimseye soru sormuyorsunuz? Verdiğiniz örnekler öyle densiz, özel sorular da değil yani, sıradan sorular. Yetişkin insanlara iş güç sorulur, öğrenciye dersler nasıl gidiyor denir, evliye ee çocuk var mı denir... vs vs, son derece sıradan ve zararsız sorular bunlar. Bunun sonu yok. Kimsenin size kastı olduğunu sanmıyorum. Bence sorun sizde bu konuda.

Merhabalar,

Kesinlikle fesatliktan dedikodu malzemesi bulmak için.. böyle insanlardan nefret ederim.

Back
X