Artık topluma girmek istemiyorum.......

kulaklarını tıka kardeşim,çünkü bizim toplumumuz herkese herşeyi sorabileceğini varsayan bir toplum...
bekarsındır,neden evlenmiyorsun derler....
nişanlanırsın ,düğün ne zaman derler...
evlenirsin,daha çocuk yapmıyormusun derler...
birinciyi yaparsın,ikinciyi neden yapmıyorsun derler....
dışarı çıkarken ,nereye derler...
eve gelirken,nerden derler....
yani derlerde ,derler.....
takmamaktan başka çare yok....kendini rahatlat,yana yöne bakma...

her şeyin vardır bir zamanı
önemli olan hayırlısını isteyebilmek
dilerim hayırlısıyla bir an önce anne olabilirsin.

ablacım ewli deilim,bu duyguları pek bilmem ama teyzeminde olmuodu çocuğuu.insanlar sorduğu zman olmuo diemiomuş.utanıomuş.istemioruz daha diodu.biz hamile kalana kadar bilmedik çocuğunun olmadığını.sonradan anlattı çektiklerini.eltisinin resmen dalga geçtiğini :oklava: kafana takma dicem ama nekadar mümkünki senin için..eksiklik olarak düşünme ...alanda ALLAH werende ALLAH.bol bol dua et ablacımm. rabbim hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip eder inş :teselli:
dualarım seninle :Saruboceq:

öncelikle çok geçmiş olsun canım... ama bil ki biz böyleyiz... sorular sorarız aldığımız cevaplar da beklediğimiz gibi olmalıdır... 20 yaşını geçmişsen evlenmelisin ; evlendiysen çocuk yapmalısın ; çocuk yaptıysan erkekse sünnet yapmalısın ; kızsa yava yavaş damat adayı bakmalısın vs...

senin hayatın ve ne zaman ne yaşayacağın senin isteklerine bağlıdır... elbet bir de herşeyin zamanı vardır... hayırlısı olsun ; doğru zamanda olsun...

ama insanların dediklerini kendine dert etme... bir daha soramayacakları şekilde ters cevaplar ver gerekirse...

ama biraz daha güçlü olmaya çalış... düşük yaptığına göre bünyeyle ilgili sanırım... en azından sen başaracağına inan ; korkma ... :)

Allah hayırlısıyla tez nasip etsin ınşallah....Her anne olmak isteyene

Sizler öyle zararlı insanlardan uzak durun. Yüreği temizlerle beraber olun, tıkayın kulağınızı. Veya "Vardır Allahın bir bildiği" deyin, lafı tıkayın ağızlarına.

Neden içinize kapanıp onlara koz veriyorsunuz? Sağlığınız, neşeniz bol olsun Gayret edin siz kazanın

Rabbim en kısa zamanda sana hayırlısı ile sağlıklı bir bebek nasip etsin canım..

Durumunu öyle iyi anlıyorum ki...Güçlü olmaya çalış...

Allahım hepimize tez zamanda hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip eder.

Herkese moralli sağlıklı umutlu bekleyişler diliyorum.

cocuk yok hzuur yok...
hayatı neden cocuklar ustune kurulur anlamıyom..
cocuk yuva kurtarcak bısı degıl kı rabbım kımseyı evlat sevgısınden mahrum etmesın..
ama suna hep karsı cıkarım evlat yuvayı kurtarcak bı arac degıldır..
cevremı dunyadakı bakıcagm en son yerdır..dort duvar arasında neler oluyo cevre bılemez ve ne benım nede ılerde cocuk yokmu gıbı sorularına ızın vermem cevre ıse bı yere kadar durmaları gereken yerde frenlerını cekerım..zaten bu sekılde cevreyı dusunerek bebegınıze cocugunuza ıılerde bı gelecek verılmez..bu sekılde baskı altında anne olunmaz..

Son düzenleme:
canım seni çok iyi anlıyorum ama sakın kendini yarım bi insan olarak düşünme allahın gücüne gidecek şeyler düşünme insanlar o kadar dengesizki bekarken ne zaman evleneceğin evlenince ne zaman çocuk yapacağını konuşup dururlar ama onlara göre yaşayamayız ki hayatımızı rabbim ol diyince olacak onlar ne derse desinler hangi birinin lafını dinleyelim hangibirine canımızı sıkalım unutmaki meleklerimiz gelecek er yada geç gelecekler annelerine

kulaklarını tıka kardeşim,çünkü bizim toplumumuz herkese herşeyi sorabileceğini varsayan bir toplum...
bekarsındır,neden evlenmiyorsun derler....
nişanlanırsın ,düğün ne zaman derler...
evlenirsin,daha çocuk yapmıyormusun derler...
birinciyi yaparsın,ikinciyi neden yapmıyorsun derler....
dışarı çıkarken ,nereye derler...
eve gelirken,nerden derler....
yani derlerde ,derler.....
takmamaktan başka çare yok....kendini rahatlat,yana yöne bakma...

arkadaşım tam yazacaklarımı ağzımdan almışsınn...
bende tam bunları düşünüyordum konuyu okurken....bizim toplumumuz malesef ki böyle
herşey sorular ve sorunlardan ibaret oluyor toplum içinde...düşünüyorum bazı insanlar aynı şeyleri sormakdan aynı cevapları almakdan bıkmıyorlarda...:kızgın:
hayatımızın her evresinde böyle bunaltıcı şeylerle karşılaşmak zorundamıyız anlamadım gitti...bende bilirim böyle soruları...
sanada tavsiyem herşeye kulaklarını tıkamak boşver önemli olan sen ve eşinin mutluluğu ve huzuru hiç bişeyin bunu gölgelemesine izin verme...onlar konuşsun dursun...:umursamaz:

Boşver canım o densizleri torba değilki işte ağızlarını şöyle bir güzel büzebilelimÇok üzgünüm çoook
Sen rahat olmaya çalış eşinle mutlumusun gerisini aldırmamaya çalış..
Ben artık soranlara çocuksuz mutluyum gerektiği zaman da yaparım diyorum çenelerini anında beş karış suratla kapatıyorlar:1closedeyes:
Valla bu sihirli kelimeyi keşke daha önceden bulsaymışım çok iyi geldi behhhşakkıdı

Bu tip sorular bizim toplumda geleneksel hale gelmiştir artık. Konuşmuş olmak için birşeyler söylemek sözde ilgilenmek.
Zaten içinde stres yaşıyorsan daha da dokunur. Umudu kaybetmemek gerek.
Artık alıştık da sormasalar bu ne yav artık benden ümit kesti mi bu millet diyorum.
Benimki nedensiz tedavi olacak bir şey yok. Bir de ben olursa olur olmazsa olmaz diyenlerdenim. Hiç olmazsa düşüğün nedenini belirleyip tedavi olursunuz.
Soranlara 'böyle bir dünyaya çocuk getirmek yazık değil mi?' diyorum
Rahat olmak için kendini koşullandır.
Allah bütün isteyenleri hayırlı evlat sahibi yapar inşallah.:Saruboceq:

Ahh Nargilecim ya...
Anlayamam,hissedemem duygularını..
Sadece yanında olduğumu bilmeni istedim..:teselli:
Rabbim çok büyük,herşey gönlünce olsun inşallah:Saruboceq:

3 yıllık evliyim bende ve henüz çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum.
Ama insanların bunaltıcı soruları can sıkıyor gerçekten.
Nedenini nasılını soranları mı ararsın,imalı laflarda bulunanları mı...
Artık eski anlayışımıda gösteremiyorum ne yazık ki.
Öyle bir boyuta getirenler var ki sizi ilgilendirmez deyip geçebiliyorum artık bu tarz insanların sorularına.
Gerçi bu cümleden bile başka anlamlar çıkarabilenlerde ayrı mevzu.
Neyse...
Sinir bozucu gerçekten,bunu söylemek istiyorum.

niye canını sıktın bukadar anlamadım
hiç olmuyor değil oluyor sonuçta olmasa daha kötü
benimde 3yıl olmadı soranada hep düşünmüyorum dedim
ve hiç üzerime alınıp moralimide bozmadım
hayatımı yaşadım gezdim tozdum
bak keyfine
nasip nezamansa ozaman
taktiri ilahi

Böyle insanlarda var işte !Kendi hayatlarına bakmaz başkalarının hayatınada mudahale etme hakkını kendınde bulan ınsanlar !Sırf başkaları sana laf soyluyor dıe hayattan vazgecmek olmaz.Bir bakmıssın bebeğin kucağında inancını yitirme sakın ...

canım biz 7 sene sonra bebek sahibi olduk herhangi bir problem yoktu ama bebek olduktan sonra milletin gerçek düşüncelerini öğrendim kimisi 7 sene içinde tedavi olduğumuzu fakat milletten sakladığımızı düşünüyorlarmuş. sen çevrendeki dengesiz insanlara uyup moralini bozma umudunu da kaybetme.

Malesef milletin agzi torba degilki büzesin canim....böyle gelmis böyle gider insanlar yapi olarak baskasinin cöplügünü karistirmayi cok seviyor....

Cocuk yapsan....hadi ikiciniyi ne zaman yapiyorsunuz derler...
Ikinci oldugu zamanda ehh birtane daha yapin bak erkegin yok yada birtanede kizin olsun derler...
Calisirsin, yazik cocuklarina evde otur niye calisiyorsunki derler.
Calismassin, ayip sana cocuklarin kocaman oldu gir bir ise calis derler...
Kilolu olursun zayifla derler, zayif olursun kilo al derler.....yani bu liste uzarda uzar arkadasim....:1no2:

Bu yüzden ne kendimi toplumdan uzaklastiririm, nede moralimi bozarim.....Allahtan baska hic kimseye verecek hesabim yok....sende böyle düsün ve umursamamaya calis.....kendini ve evliligni yipratma....:1hug:

Allahin dedigi olur.....insallah sende birgün saglikla huzurla melegini kucagina alacaksin...:Saruboceq:

Bu kadar karamsar olmayın lütfen...
her çocuğu olmayanın,huzuru da mı olmuyor yani,
çevrenizdeki herkes,herşey diyebilir,eğer
herkesin dediğini kafaya takacak olsaydık,inanın
kimsenin evden çıkası olmazdı...
halinize şükredin,sağlığınız yerinde,çocuk konusun da
tıp o kadar ilerledi ki,sizin umudunuz olduğu sürece
bir şans her zaman vardır,eee baktınız hala olmuyorsa,
onda da hayır vardır deyin,kendinizi böyle yıpratmayın lütfen...
sevgiler..

Başına gelmeyen bu acıyı yaşamayan bilemez canım sana ne diyeceğimi bilemiyorum.Benim de dünyam durmuş vaziyette.Bebek hasretiyle yanıyorum yaşamanın hiçbir anlamı yok eşim olmasa

Back
X