Artık topluma girmek istemiyorum.......

Hepinize yorumlarınız için çok teşekkürederim.Herkese tek tek cevap yazamadım çünkü tatildeyim ve pc ye oturamıyorum....opuyorumnanaktan
Olumlu olumsuz her yorum beni mutlu etti kimi çözüm kisi desteklerini yazmış...
Yanlız bazı arkadaşlar bunu iyi bilsin:olmaz: ben yuvamı kurtarmak için değil gerçekten anne olmak için istiyorum çocuk sahibi olmak...Ama olmasada önemi yok ben eşimle çok mutluyum.Şeniz

aaaayyyyy, bile bile uyuzluk olsun diye mi sorarlar gıcıklar bilmem, boşver arkadaşım ya, çocuk istemiyoruz daha... falan de:1hug:

nargilecim seni anlıyorum canım..banada çok soran ve üsteleyen oluyor...
bende dedigin gibi üzülmüyorum olmadıgı için ama insanlar sanki üzülüp eziliyormuşuz gibi tavırlar yapıyorlar..senin varmı çocuk diyolar mesela yok diyorum...olsun olsun olurr diyolar...be mübarek belki ben istemiyom olmasını niye hemen acıma moduna geçiyorsunuz ki..sizin üzerinize ne vazife hem çocuk yapın demek...her gören ayrı bir yorum yapıyor...
sen takma kafana canım bırak insanları...sana diyene bak gerçi ama cidden insanları böyle takarsak olmaz.üzme sen canını elbet olacaktır bizimde.öptüm canım.

ya bu ınsanlardan nefret edıyoırum benım de olmadı 1 yıl komsumuz cocugunu kucagıma vermemıstı nazarım deger dıye ole kotu olmustumkı.sonra bebek dualarım oldu ellerımı her kaldırısımda rabbıme hayırlı evlat ıstedım.halbıysem doktor yuzume dedı cocuk ısı bıraz zor dıye bılıyodum ama mutlu son sımdı tek elımle yazıyom cunkı kızım kucagımda..dogum sırasında bıle dua ettım tum ısteyenlere ver allahım dıye...allah yardımcınız olsun

4 yıllık ewliyim...çok istememize rağmen çocuk sahibi olamadık.Çok fazla takıntı yapmıyorum ama insanların soruları beni delirtiyo...Bugeceki densiz insanlardan sonra
Ne düğün,ne eğlence kimseyi görmek istemiyorum...
Bana yarım insan olduğumu hissettiriyolar...
3 kez bebeğini kaybetmiş birinin neler hissede bileceğini bilmiyolar...
Her hamileyi gördüğümde dünyanın en şanslı insanı olduğunu düşünürüm ve öylede sanırım...
Çocuk yok,huzur yok...mafoldumben
Çevremde beni anlayabilecek kimse yok,dertleşecek ağlayacak kimsede yok...
Aklımı yitirip canıma kıyacağımdan korkuyorum...
İyiki varsın KK

yanlız değilsin canım benim bende seninle aynı durumdayım. 4 senelik evliyim 3 sene korunduk borcumuz vardı bitsin dedik. Son 1 sene bebk düşünmeye başladık ama etraf sıkboğaz etmesin diye kimseye söylemedik borcumuz var bitsin sonra düşünücez dedik. geçtiğimiz şubat ayında hamile kaldım ve sadece ailelerimize söyledik ve kimseye söylemeyin ne olur ne olmaz bi netleşsin kalp atışı duyulsun sonra söyleriz dedik ama kayınvalidem komşusuna söylemiş ondan ona derken yayılmış benim hamileliğim. Sonra nisan ayında düşük yaptım mol gebelik teşhisi kondu.Doktor 1 sene gebelik yasak dedi ara ara BHCG testi yaptırman lazım dedi bende ona uydum ve kontrollerim devam ediyor hala. Kayınvalideciğim benim bebek tedavisi gördüğümü sanıyor herhaldeki bana " olsun kızım benimde tedavi ile olmuştu olur olur" diyor sinir oluyorum. Oa defalarca tedavi görmediğimi sadece BHCG testi yaptırdığımı ilaç kullanmadığımı anlattım anlamıyor yada dediklerime güvenmiyor yalan söylüyorum sanıyor sanırım.Neyse ben kürtaj oldum hala herkez bana hayırlı olsun diyor açıklama yapmaktan bıktım.Bide "aaa neden dikkat etmedin kendine" diyolar daha da sinir oluyorum!! neyse bu hafta sonu eşimin akrabalarının düğününe gittik köye kayınvalidemde bizimle geldi. Eşimin dayısının kızı hamile imiş bana " hala korunuyomusunuz dedi" "evet" dedim o benim hamilelik düşük olaylarını bilmiyo bende söyleyip açıklama yapmamak için evet dedim. " aaa borcunuzun bitmesine nekadar var" dedi bende"1 sene " dedim. kayınvalidem demezmi "hamile kaldı düşük yaptı şimdi tedavi görüyo" diye.. ahhhhh ahhhh nasıl sinir oldum bilemezsin. gel de şimdi millete mol gebelik nedir onu anlat vs.. bide yalanımı nasıl toparlıcamı şaşırdım. " hee sen onu bimiyomusun ben düşük yaptım dedim mol gebelikmiş 1 sene bebek yasak tedavi yok ama" dedim. Çook sinir oldum yaaa :kızgın: bu kadın neden böyle yapıyo neden üzüyo beni mafoldumben neden yarama tuz basıyo mafoldumben şuan anlatırken bile ağlıyorum üzülüyorum tabiki.. çok patavatsız bi kayınvalidem var.. ben söyleme dedikçe söylüyo..

4 yıllık ewliyim...çok istememize rağmen çocuk sahibi olamadık.Çok fazla takıntı yapmıyorum ama insanların soruları beni delirtiyo...Bugeceki densiz insanlardan sonra
Ne düğün,ne eğlence kimseyi görmek istemiyorum...
Bana yarım insan olduğumu hissettiriyolar...
3 kez bebeğini kaybetmiş birinin neler hissede bileceğini bilmiyolar...
Her hamileyi gördüğümde dünyanın en şanslı insanı olduğunu düşünürüm ve öylede sanırım...
Çocuk yok,huzur yok...mafoldumben
Çevremde beni anlayabilecek kimse yok,dertleşecek ağlayacak kimsede yok...
Aklımı yitirip canıma kıyacağımdan korkuyorum...
İyiki varsın KK

Boşver onları sen evinde eşinle huzurlu ve mutluysan kime laf düşer... ağızlarının payını ver.. Bu Rabbimin bileceği iş.. Bizlerde bir gün anne olacağız, belki de hiç olamacağız ama bu değersiz insanların birkaç saçma lafları yüzünden canımıza kıymamızı gerektirmez.. Bende 2-3 ay öncesine kadar senin gibi bunalımdaydım sonra dedimki değermi bu kadar üzüntüye, Rabbim vercekse kendisi verecek zorlamaya üzülmeye ağlamaya gerek yok, planlar yapardım, olmamış çocuğum için yön verirdim hayatıma hep, sonucu her ay sonu hüsran olurdu, tedaviler ilaçlar bir işe yaramadı
sonra kendime geldim ne bu insanların beklentileri, evliliğimi bile etkilemeye başladı olmazsa olmayacak çocuk dedim, hayatımı yaşamalıyım şimdi hiç düşünmüyorum spora başladım, gündüzleri zaten full işyerimdeyim tatil ayarladım kuzenler eşim felan tatile gittik geldik dün yeni geldim ohhh beeee diyorum, çocuklu tatil ne zor oluyor baktım etrafıma saat 21,30 çocuklular uyumaya gidiyor bize eğlence yeni başlıyor :))))
herşeyin bir zamanı var tatlım üzülmeye değmiyor kendi hayatın bu düğünede git eğlencenede laf söyleyen olursa da Allah ne zaman kısmet ederse o zaman olacak de.. uzatan olursa da sanane derdi tasası sizemi düştü dersinnn

peki canım acaba neden böyle düşük yapıyorsun doktorlar ne diyor bu duruma acaba tedavisi yok mu bu sorunun?

ayy canım üzülme yaa dengesiz çok milletin lafına takılırsan böyle çok yıpranırsın.bakkalın karısıda bana diyo geçen çocuk yap diye .ama saçmalık şurda benim eşim askerde neyle yapacağım çocuğu.bide hemen yap diyo 2 yıl oldu diyo.eşimin askerde olduğunu biliyo nasıl yapıcam anlamadım dengesiz insanlar çok canım takılma nolursun üzme kendini.bakkalın karısı öyle dedi die bi daha bakkala gitmiyimmi oturup yasmı tutayım yani.sende hayatına bak canım olur elbet bigün rabbim ne zaman yazdıysa ozaman olur.sen üzülsende üzülmesende bu böyle sadece zamana bırak ve üzülme canım.kulaklarını tıka.yada bişi diyene cevabını ver boz at .seni ilgilendirmez de düşüncesizliğini yüzüne vur onların. sen üzüleceğine onlar üzülsün boşver canım tatlı canına yazık hem strese girersen hiç olmaz stres bebek isteyenler için olumsuz etki yapıyor rahatla

Arkadaşlar ben bi anne değilim ama anneliğin ne olduğunu azda olsa tahmin edebiliyorum...Evet çok zor bi durum belki benimde bebeğim olmıcak bilemem ama buda dünyanın sonu değil mutlaka bi çaresi vardır ama bunun için öncelikle sizin güçlü olmanız gerekiyo ki zorlukların üstesinden gelebilesiniz eşleriniz kıymetini bilin ve onlar için kendi mutluluğunuz için hayata biraz daha fazla sarılın unutmayınki hayat yaşamaya ve yaşatmaya değecek kadar güzel vardır bundada bi hayırrrr

Sana yarım insan olduğunu hissettirenler yarım insandır bundan şüphen olmasın..
Bu durumda olan çok çift var çağımızın getirisi oldu bu herhalde..yediğimiz içtiğimiz şeyler bunlara sebep oluyor..Özellikle ithal edilen hibrit tohumlar buna sebep..a.s
Herneyse ,çocuğunun olmaması da kısmettir..Belki olsa hayırsız bir evlat olucaktır veya daha başka bir durum..Yani çocuklarından memnun olmayan pekçok anne baba var..
Diyeceğim şuki kendimiz için bile neyin iyi neyin kötü olabileceğini biz bilemiyoruz..
Ayrıca da 4 yıl da kısa bir süre..:1hug:

Benimde çevremde var öyle insanlar hatta ileriye gidip nispet yapanlar bile var:çok üzgünüm:

canım en kısa zamanda tabii en hayırlı zamanda rabbim sana sağlıklı bebekler nasip etsin, ne içten dileklerimle diliyorum bunu :ecrin_bebek:
çevremizdeki bu densiz insanların densiz sorularına ve tavırlarına diyecek birşey bulamıyorum ne diyeyim ki.. :oklava:
neden kaybediyorsun bebişleri genetik bir problem mi var tedavisi yok mu acaba bu durumun?
en azından hamile kalabiliyorsun tatlım ya. sonrasının tedavisi daha kolaydır ve eminim ki vardır ..

Canım hiç takma bende 4 yıllık evliyim konu komşu dahil susmak bilmiyorlar bebek yokmu daha bebek yokmu daha sanki ısmarlama siparişle yapılacak birşeymiş gibi olsa zaten söylenir değilmi toplumun cahilliği başka birşey değil ben hiç umursamıyorum bile ne zaman hazır hissedersem allahda nasib ederse o zaman olur etrafın lafıyla değil..ayrıca canım boşuna canını sıkıyorsun çünkü bunların sonu yok evlenirsin bebek yokmu derler yıllarca doğurursun 2. ne zaman yapacaksınız yokmu birşey derler 2. yi doğurursun 3ü düşünmüyomusunuz derler derler de derler bunun sonu yok sen evlenirken etrafa sormadın değilmi ailene sordun ailende yokmu derse torun sevmek istedikleri için soruyordur zaten istediğin cevabı verirsin ama dış kapının mandalı olan insanların lafı seni kesinlikle üzmesin soran olursada Allah bilir der geçersin amannn elalem için can sıkılırmı hiç ,Allah büyük izin verirse herşey olur olmuyorsada fazla zorlamanın manası yok herşeyde bir hayır vardır

Back
X