• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık umursamayacağım demiştim ama...

genellikle erkek evladın çocukları baş tacı yapılır çoğu yerde:)
sizde durum tam tersi olmuş..

kayınvalideniz olgunluktan uzak davranışlar sergiliyor ,okuduğum kadarıyla..
eşiniz bile bu durumu ben alıştım,önemsemiyorum onun davranışlarını diye ifade etmiş ...

siz hiç üzerinde durmayın derim ben..dursanız nereye varacak ,bu saçma davranışlar daha da anlamsız hale gelecektir
onların nazarında..

inanın üzülmeniz bile o davranışları muhattap almak olur...
onların mesafeli davranışlarına karşı ,sizde kendi mesafenizi oluşturun derim ben

bazen bu gibi durumlara verilecek en iyi cevap;
hiç umursamamak ve kaale dahi almadığınızı üstüne basa basa göstermektir..
ters psikoloji vari bir üslubta olmak....

ailenizle huzurlu günler yaşamanızı temenni ederim
sevgiler...

Gitmediğimiz zaman sürekli telefonları bitmiyor ille gelin diye.
Yada onlar geliyor yani görüşmeme imkanımız yok.
Geçen hafta kızım hastaydı mesela çıkamadık dışarı onlar toplaşıp gelmişler.
Yarın için de yemeğe gelin dedi müsait değiliz bayram alışverişi yapıcaz dedim iyi o zaman biz size yemeğe geliyoruz hazırlığını yap ona göre diyor.
Evde olamıycaz maalesef kusura bakmayın başka zaman beklerim dedim.

iyi demissin... evet büyüge saygi hürmet sart ama.... büyügün de kücügü sevmesi saymasi sart...

Kızının baktığı fakat kendisinin hiç görmediği bir çocuğun resminin salonda ne işi var.:44:

Çocuk çok tatlı olabilir ama çerçeveleyip salona koymasını gerektirecek bir bağ yok.

Gülün geçin,mantık aramayın...

aynı durum bendede var..ilk evlendiğimizde eşim fotoğrafçıda ççektirdiğimiz düğün fotosundan annesine verdi başta asmak istememiş eşim gidip gelip laf çarpınca bir senenin sonunda resmi duvara astı..ama diğer çocuklarının düğün fotolarından farklı bir yerde duruyor..eşim 6 kardeşler 2si bekar bizimle beraber 4ü evli..3ünün düün fotolar hemde birden fazla bir duvarı sülüyor duvarın her tarafı dolu olmamasına rağmen bizim foto başka bir duvarda kapının arkasında kalıyor kapıyı kapatmadığın sürece fotomuzu göremezsiniz..alınsamda kırılmsamda çaktırmadım..sonra kızım oldu diğer tüm torunlarının resimleri çerçevelerde hatta buzdolabının üzerinde asılı bende kızımın fotosunu aldım çerçevelettip bir iki tanede buzdolabına assın diyye hazırladım buzdolabına asması için verdiğimde ne yapayım ben bunları cepten çektim oradan bakarım istediğimde al evin her tarafı dolu resimlerle çerçeveyidde al evine götür dedi çook kırıldım ağlamamak için zor tuttum kendimi ama boşverdim..halbuki bu olaydan sonra diğer oğlunun kızının yeni çekilen bir sürü fotosunu çerçeveletip koydu heryere..kızımın 1 tane bile fotosu yok cep telefonunda dahii biliyorum çünkü telinden diğer torunlarının fotolarını atmam için bana verdi ama hiç kızıma ait yoktu bende sordum kızımın fotosu nerde anne onlarıda bilgisayara atayım dedim silinmiş nasıl oldu bilemedim dedi zaten çekerkende hiç görmemiştim.. artık takmıyorum üzülmüyorum düşümüyorum..

Neden sinirlendiğinizi anlamıyorum inanın anlamıyorum.
Evliliğinizin başından sizi istememişler,hamileliğinizi kıskanmışlar,kızının bebelerini daha çok seveceğini zaten kendileri söylemiş vs. vs.
Şu anda onlardan sevgi,ilgi,alaka bekleyerek kendinizi hasta edersiniz sadece. İnsanlar kartlarını çok açık oynamış ama kabullenmemişsiniz.

Evet belirttiler ama ben bu kadarını beklemezdim görümcemin çocukları da torunları benim kızımda torunu ama diğer çocuk bambaşka yüzünü bile görmediği ailesini tanımadığı bir çocuk beni üzen kısmı bu...

K.validenin sana karşı iyi niyetli olmadığı, daha sen hamileyken ettiği laftan belli. NE demek senin çocukların yahu, onun oğlunun çocukları da olmuyor mu onlar aynı zamanda?

Bazı sorularım olacak:

1- Görümcen kendi evi varken neden annesinin evine koymuş baktığı çocuğun resmini, birlikte mi oturuyorlar?
2- Bu duruma senin eşin ne diyor?
3- Tüm o resimleri (görümcenin çocuklarının ve baktığı çocuğun resmini) k.validen mi çerçeveleyip koyuyor yoksa görümcen mi?

Özellikle 3.soru önemli. Benim eltimde daha yeni nişanlandııkları dönemde, nişan resimlerini kocaman büyütüp k.validemin salon duvarına asmıştı. HErkesin zevki farklı, ama biz de insan resimleri küçük çerçevelerle köşelere falan konulur, duvara ise tablo asılır. Çok yadırgamıştım ben, kıskançlık değil ama yadırgama sadece.
Şimdide çocuğunun resimleriyle donattı k.validemin evini, kendi kardeşinin resmini b ile koydu, düşün..
Bunu yapan k.validem değil, o olsaydı belki ben de biraz incinirdim.
Şimdi ondan görüp de ben de mi inadına evi çocuğumun resimleriyle donatayım, amaaaannn...

Görümcemle k.validem aynı sitede farklı apartmanlarda oturuyorlar. Çok yakınlar yani.
Eşim boşver ben alıştım artık bana bile kardeşlerimden farklı davranıyor diyor. Çocuğumu sevmesini beklemiyorum diyor. Üzülmene değmez falan dedi.
Salonda görümcemin çocuklarının aynen sizin eltinizin yaptığı gibi kocaman bir resimleri var duvarda onu da k.validem bana bu resmi büyültüp çerçeve yapın salona asıcam demişti bekar olan görümceme buzdolabının üzerine yapıştırılanlar var görümcemin çocuklarının resimleri onları k.validem koyuyor sanırım.
Yine salonda konsol üzerinde de görümcemin çocuklarının resimleri var onları k.validem koydu hatta çerçeveleri yanımda aldı. Ama bu bebeğin resmini görümcemmi koydu k.validem mi koydu bilmiyorum.
Bende sizin dediğiniz gibi öyle inat falan yapmam götürüp ben de bunları koyacağım falan demem asla!
Ama benim kızımın ortada neredeyse 2 albümlük resimleri var 1 tanesi albüme bile koyulmamış bırakın çerçeveyi tıkmışlar poşete sokuşturmuşlar dolabın bir köşesine...

genellikle erkek evladın çocukları baş tacı yapılır çoğu yerde:)
sizde durum tam tersi olmuş..

kayınvalideniz olgunluktan uzak davranışlar sergiliyor ,okuduğum kadarıyla..
eşiniz bile bu durumu ben alıştım,önemsemiyorum onun davranışlarını diye ifade etmiş ...

siz hiç üzerinde durmayın derim ben..dursanız nereye varacak ,bu saçma davranışlar daha da anlamsız hale gelecektir
onların nazarında..

inanın üzülmeniz bile o davranışları muhattap almak olur...
onların mesafeli davranışlarına karşı ,sizde kendi mesafenizi oluşturun derim ben

bazen bu gibi durumlara verilecek en iyi cevap;
hiç umursamamak ve kaale dahi almadığınızı üstüne basa basa göstermektir..
ters psikoloji vari bir üslubta olmak....

ailenizle huzurlu günler yaşamanızı temenni ederim
sevgiler...

Onlara üzüldüğümü belli etmiyorum sevinecekler diye ama yine de üzülüyorum elimde olmadan....
Çok teşekkürler hepimizin evinden huzur eksilmesin inşallah...

aynı durum bendede var..ilk evlendiğimizde eşim fotoğrafçıda ççektirdiğimiz düğün fotosundan annesine verdi başta asmak istememiş eşim gidip gelip laf çarpınca bir senenin sonunda resmi duvara astı..ama diğer çocuklarının düğün fotolarından farklı bir yerde duruyor..eşim 6 kardeşler 2si bekar bizimle beraber 4ü evli..3ünün düün fotolar hemde birden fazla bir duvarı sülüyor duvarın her tarafı dolu olmamasına rağmen bizim foto başka bir duvarda kapının arkasında kalıyor kapıyı kapatmadığın sürece fotomuzu göremezsiniz..alınsamda kırılmsamda çaktırmadım..sonra kızım oldu diğer tüm torunlarının resimleri çerçevelerde hatta buzdolabının üzerinde asılı bende kızımın fotosunu aldım çerçevelettip bir iki tanede buzdolabına assın diyye hazırladım buzdolabına asması için verdiğimde ne yapayım ben bunları cepten çektim oradan bakarım istediğimde al evin her tarafı dolu resimlerle çerçeveyidde al evine götür dedi çook kırıldım ağlamamak için zor tuttum kendimi ama boşverdim..halbuki bu olaydan sonra diğer oğlunun kızının yeni çekilen bir sürü fotosunu çerçeveletip koydu heryere..kızımın 1 tane bile fotosu yok cep telefonunda dahii biliyorum çünkü telinden diğer torunlarının fotolarını atmam için bana verdi ama hiç kızıma ait yoktu bende sordum kızımın fotosu nerde anne onlarıda bilgisayara atayım dedim silinmiş nasıl oldu bilemedim dedi zaten çekerkende hiç görmemiştim.. artık takmıyorum üzülmüyorum düşümüyorum..

İşte ben bu zihniyetlerine anlam veremiyorum.
Bizimle ne sorununuz olursa olsun onlar sizin torunlarınız.
Hemde henüz çok küçükler masumiyetten başka bir şey bilmiyorlar.
Nasıl el kadar çocuklara kin besleyebiliyorlar ... Aklım almıyor....

bence böyle şeylere kırılıp ağlamaya değmez. zaten bunun için yapıyorlar. densizler. bence kırılacağınıza kızmalısınız. kırgınlık sevilen insanın yaptığı istenmeyen şeylere duyulur arkadaşlar. çok mu seviyorsunuz bu densizleri de yaptıklarına kırılıyorsunuz. kızın öfkelenin ve söyleyin. bakın şimdi onlar bu saçmalıkları yapıyor. yaptıkları şey ne kadar kötü ve hazmedilmez değil mi ama sizin gözünüzde hala kötü olmuyorlar. siz bunları özellikle ve öncelikle eşinize anlatın ki o da aynı tavrın muhatabı sonuçta. sonrada kaynananıza kırgın üzgün onun sevgisine nail olmaya çabalayan zavallı bir gelin gibi değil, evladının dışlanmasının farkında olan ve buna doğal olarak izin vermeyecek bir insan gibi sert tepki verin.. tepki sert olsun ki sizi duysynlar. yumuşak olunca sesinizi kimse duymuyor malesef. çok kızdım yahu. kötü olan siz olacaksanız da oluverin. kaynananın kötü gelini olmak daha iyidir.

Merhaba hanımlar,

Tam artık eşimin ailesinin yaptıkları canımı sıkmayacak derken yine canım çok sıkıldı.
Şimdi belki bazılarınız bana kızabilir hatta ''sanane'' bile diyebilirler ama ben haddinden fazla üzüldüm...

Dün akşam k.validemlere gittik k.validemin salonunda bir çerçeve içinde görümcemin baktığı bebeğin resmi.
Baktığı bebek benim kızımla yaşıt. Üstelik k.validem o bebeği 1 kez bile görmüş değil. Görümcem bebeğe gidip bebeğin evinde bakıyor k.validemin görme imkânı yok...
O evin hemen her odasında görümcemin çocuklarının resimleri var bu beni bugüne kadar hiç rahatsız etmedi.
Çünkü onlar torunları neden rahatsız olayım. Benim kızımın resimleri bir albüme bile koyulmamış bir poşet içerisinde bir dolabın köşesinde öylece duruyorken,
kendi öz torunu yerine yabancı bir çocuğun resminin koyulması beni çok rahatsız etti. Zaten k.validem ben hamileyken açıkca belirtmişti senin çocuğunu kızımın çocukları kadar sevemem onların yeri ayrı demişti yüzüme söylemesi zoruma gitmişti ama demek ki değil diğer torunları yabancı birinin çocuğu kadar bile değeri yokmuş benim kızımın onların gözünde...

Bir de görmemiş olma ihtimalime karşı k.validem almış çerçeveyi eline '' bak angel ece ne kadar tatlı değil mi? '' diyor. Sanki resmen benim kırılmam için yapılmış gibi...
Çok üzüldüm gerçekten onlar üzüldüğüme mutlu olmasınlar diye belli etmedim ama gerçekten çok kırıldım, üzüldüm....

off ya bazen diyorum ki ben mi çok katıyım acaba. bana böyle yapsalar, bi daha ne benim yüzümü görebilirler ne de çocuğumun.

off ya bazen diyorum ki ben mi çok katıyım acaba. bana böyle yapsalar, bi daha ne benim yüzümü görebilirler ne de çocuğumun.

Bilmiyorum hangisi daha iyi sizin yaptığınız gibi mi benim gibi susmak mı?
Ama benim bir huyum var yüzüme bir kere gülsünler hemen olanlara sünger çekiyorum kin tutamıyorum hayatımda kin duyduğum sadece 1 kişi var yıllardır resmen sildiğim asla görüşmediğim onun bulunduğu ortamlara bile girmediğim o kadar hoşgörülüyüm ki çevremdekiler nasıl ona kin beslediğime şaşıyorlar. Maalesef insanlara çok kere şans verdiğim için bunu kullanıyorlar...

Yazıklar olsun hakkaten !
Kırılmakta haklısın canım ama bi arkadaşta belirtmiş tepkileri aslında kızına değil
Sana olan tepkilerini bu şekilde bastırıyorlar akıllarınca
Takmamaya çalış canım

bende olsam kırılırdım çok haklısın :31:resmi görünce bozuntuya vermemekle en iyisini yapmışsın.böylelerine hiç üzüldüğünü bozulduğunu belli etmeyeceksin sevindirmeyeceksin onları
Allah aklı fikir versin kaynanana:20:

Yazıklar olsun hakkaten !
Kırılmakta haklısın canım ama bi arkadaşta belirtmiş tepkileri aslında kızına değil
Sana olan tepkilerini bu şekilde bastırıyorlar akıllarınca
Takmamaya çalış canım

Ben de buna karşıyım işte tepkileri banaysa ki hiçbirinin tavuğuna kış demişliğim yoktur o ayrı bana tavır alsınlar.
Hadi ben onların deyimiyle el kızıyım, kızım da elin çocuğu mu onlar için...

bende olsam kırılırdım çok haklısın :31:resmi görünce bozuntuya vermemekle en iyisini yapmışsın.böylelerine hiç üzüldüğünü bozulduğunu belli etmeyeceksin sevindirmeyeceksin onları
Allah aklı fikir versin kaynanana:20:

Amin canım inşallah tez zamanda aklın fikrin yanında birazda vicdan , merhamet versin inşallah...

Sizin kaynana hafiften çizmiş gibi geldi bana kafayı.:27:

:1::1::1:

Bilmiyorum hangisi daha iyi sizin yaptığınız gibi mi benim gibi susmak mı?
Ama benim bir huyum var yüzüme bir kere gülsünler hemen olanlara sünger çekiyorum kin tutamıyorum hayatımda kin duyduğum sadece 1 kişi var yıllardır resmen sildiğim asla görüşmediğim onun bulunduğu ortamlara bile girmediğim o kadar hoşgörülüyüm ki çevremdekiler nasıl ona kin beslediğime şaşıyorlar. Maalesef insanlara çok kere şans verdiğim için bunu kullanıyorlar...

canım ben de hiç kin tutamam, çok da yufka yürekliyimdir. hatalarını anlasalar, özür dilerim deseler anında unuturum affederim. ama o şekilde davranmaya devam ettikleri sürece tavrımı koyarım.

Back
X