yeni bir moda akımımı başlıyo dersinintiharlar bugünlerde çok artacak görürsünüz, başladı bile
eme ilkbaharı çok severim..ruhumda yenilenme olur..sonbahar dediğn gibi..Bu mevsim değişikliği9de etkisi var sonbahar,ilkbahar tehlikeli bence
dün bir kadınla konuştum sağlık ocağında kızı kanadadaymış..ben öyle bir memlekette yaşamak istemezdim..kesin hep depresyonda olurdum..allah affetsin..güneş bambaşka..Bende kışın bunalırım güneşi görmeyince , allah kimseyi güneşsiz memlekete düşürmesin, loş ışıktada oturmayı sevmem
yorgunluktanda olabilir canım..çok kötüyüm biliyorum yazım yanlışları ilgimi okadar dağıttı ki konuya adapte olamıyorum
Yeni moda,yeni trend nedir ya?
Harbiden bu yorumları ne için yazıyorsunuz siz ? İnsanlar intihar ediyor.Bunun showu olmaz,modası olmaz.Biri intihar etti diye kimse intihar etmez.Gerçekten çok sinirlendim.Ölmüş insanların arkasından hiç hoş gelmiyor bana bu yorumlar...
Varsa bir sorun çözüme kavuşturulmalı.Lütfen duyarlı olalım biraz daha o insanlar tanıdığımız insanlar da olabilirdi.
Yeni moda,yeni trend nedir ya?
Harbiden bu yorumları ne için yazıyorsunuz siz ? İnsanlar intihar ediyor.Bunun showu olmaz,modası olmaz.Biri intihar etti diye kimse intihar etmez.Gerçekten çok sinirlendim.Ölmüş insanların arkasından hiç hoş gelmiyor bana bu yorumlar...
Varsa bir sorun çözüme kavuşturulmalı.Lütfen duyarlı olalım biraz daha o insanlar tanıdığımız insanlar da olabilirdi.
canım durum şu ki, medyada yer alan intihar haberleri başka intiharları tetikliyor, bu konuda yazılmış bi sürü yazı var bulursam ekliyim, sadece medya değil mesela okullarda da, bir okulda bi çocuk intihar etti mi, bi kaç kişi daha ediyor
cesaret veriyor belkide bilemiyorum
günlerdir cem garipoğlu ve mehmet pişkinin intiharları gündem de, o yüzden bu bi kaç ay daha çok intihar haberi okuyacağız bence, durum tespitim bu yani benim
Cumhuriyet/Dış Haberler Servisi
Yayınlanma tarihi: 04 Eylül 2014 Perşembe
Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre, dünyada her 40 saniyede bir kişi intihar ediyor. Bu sayı her yıl savaş ve doğal afetlere kurban gidenlerden daha fazla. WHO dün yayımladığı raporda, intihar eden ünlülerden çokça bahseden medyayı da kısmen bu durumdan sorumlu tutuyor.
Rapora göre, en yüksek intihar oranları Doğu Avrupa ve Asya’da bulunuyor. İntiharların yüzde 25’i zengin ülkelerde gerçekleşiyor. Erkekler intihara kadınlardan iki kat daha fazla eğilimli. Dünya genelinde intihar oranları 70 yaş üstünde daha yüksek olsa da kimi ülkelerde en yüksek oranda intihar edenler gençler. İntihar, 15-29 yaş arası kişilerde en yaygın ikinci ölüm sebebi.
Uluslararası İntiharı Engelleme Örgütü başkanı Ella Arensman hassas insanların intihar haberlerinden etkilendiğini ve intiharın “bulaşıcı” olduğunu söyledi. Alman futbolcu Robert Enke’nin 2009’da intihar etmesinin ardından intihar vakalarından ciddi bir artış gözlendiğini, benzeri durumun Robin Williams’ın intiharından sonra da gerçekleştiğini belirtti.
Raporun yazarlarından, WHO akıl sağlığı bölümü başkanı Alexandra Fleischmann ise medyanın intihardan “romantik ve çekici” bir dille bahsetmemesi gerektiğini vurguladı. WHO başkanı Margaret Chan’sa intihar girişimlerinin intihar vakalarından çok daha fazla olduğunu hatırlatarak, intihar kurbanlarının çoğunluğunu toplumun ötekileştirilmiş kesimlerinin ve yoksulların oluşturduğunu söyledi.
10 yıl süren ve 172 ülkeyi kapsayan çalışmaya göre intihar oranlarının en yüksek olduğu Guyana’yı (her yüz bin kişiden 44.2’si) Kuzey Kore ve Güney Kore izliyor. Bu ülkelerin arkasından Sri Lanka, Litvanya, Surinam ve Mozambik geliyor.
araştırmacı gazetecibu da başka bir haber ama yine istediğim haber değil onu bulamadım, burda intiharın bulaşıcı olduğundan bahsediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?