"Artık yalnızlığa dayanamıyorum, beni affedin" yazılı not bırakarak kendini asıp intihar etti.

Aynen katılıyorum

bu da başka bir haber ama yine istediğim haber değil onu bulamadım, burda intiharın bulaşıcı olduğundan bahsediyor

Bu doğru olabilir fakat belli yaş üstü insanlarda tetikleyici olacağını düşünmüyorum, tümüyle gözlemlediğim kadarıyle yazayım, insanlar 0-10 yaş arası gördükleri şeylerden etkilenir ama sonuçlarını analiz edemez, idrak edemez, o yüzden de çatıdan uçan bir çocukla ilgili bir film vb gördüklerinde sonunu filmdeki gibi zannederek aynısını yapmaya çalışır, kendine zarar vereceğini tasavvur edemez.

10 yaş üstü çocuklarda 19-20 yaşına kadar ki dönemde idrak vardır ama yaşamın değeri analiz edilemez, sürekli kendini kurtulunması gereken bir varlık gibi görür, yok olursa hem kendi sıkıntılarından hemde çevresinin ondan kurtulacağını böylece herşeyin düzeleceğini düşünür, ölüm korkusu hissetmezler.

Hayat belli bir yaştan sonra kıymete biner çünkü kaybedeceğiniz çok şey vardır, hep birşeyler yarım kalacak endişesi yaşarsınız, ölürsem çocuğum bensiz büyüyecek, ona kim bakacak, ölürsem eşim ne yapar, ailem ne hale gelir?

Bu düşünceler hakim olduğundan, canınıza gerçekten tak etmeden, gözünüzün hiçbirşeyi görmeyecek hale gelmeden bu kararı vermeniz mümkün değildir, ruhen bitmeniz lazım.

Kaç gündür hep intihar haberleri okuyoruz, 3 vaka var ama özellikle 2'si Mehmet ve bu adamcağızın durumu ruhen çöküntü, artık beklentilerin bittiği noktada uzun uzadıya kendiyle mücadele sonrası acıyla son bulmuş yaşamlar.
Yani ben Mehmet'in birşeyleri tetiklediğini düşünmüyorum, ben böyle birşey yapar mıyım? İnsan olarak Mehmet'in hüznünden, kalabalık çevresine rağmen yalnızlığından etkilenmediğimi söyleyemem fakat benim hayatla ilgili mücadelelerim var, yaşama dair planlarım, amaçlarım var.

malesef öyle bi hal aldı ki artık
psikoloji mahvolmuş durumda insanların
1 dklık şöhret için
ki ölene oda yok
intihar edene hiç yok
RABBİM hidayet nasip ede

geç kalma genç gel

psikolojide de werther etkisi deniyor canım zaten buna :)

Başladı bile.
Önümüzdeki günlerde seri şekilde intiharlar göreceğiz

dün bir kadınla konuştum sağlık ocağında kızı kanadadaymış..ben öyle bir memlekette yaşamak istemezdim..kesin hep depresyonda olurdum..allah affetsin..güneş bambaşka..
peki ya tromsoda yasasaniz ne yapardiniz saka bi yana,adamin bu sekilde olmasi benim icimi acitti...bosuna dememisler yalnizlik allaha mahsus diye...

N'aaptiniz yav...Kanada OECD'nin 2014 te yaptigi bir arastirmaya gore dunyada yasanabilir ulkeler arasinda ayni puanli Avustralya ve Isvec'ten sonra ikinci sirada... Hatta bu seneye dek Kanada'nin Vancouver sehri birinci sirada idi yillardir.. Hem Kanada'da gunes olmadigini da kim soyledi? Kisin kari cok ama yazlari da cogu yeri yemyesil bir ulke..

Allah olenlere rahmet eylesin diyim oncelikle.
Ben diyorum, bu insanlar yalnizliktan, anlasilmamaktan ihtihar ediyor. Mehmet Piskin'de de tahminim bu yondeydi. Yazik. Herkes yalniz, dayanamayan gidiyor iste.
Malesef bu intiharlarin devam edecegini tahmin ediyorum ben de. Icinde intihar etme dusuncesi olana cesaret geliyor. Olmayan ama bunalanin aklina intihar dusuncesi giriyor, vs. Medyanin etkisi.

ne bileyim ben görmedim konuştuğum hanım gitmiş o söyledi

peki ya tromsoda yasasaniz ne yapardiniz saka bi yana,adamin bu sekilde olmasi benim icimi acitti...bosuna dememisler yalnizlik allaha mahsus diye...
TC ye alıştık dört mevsim bir arada

Simdi intihar edeni Allah affetsin demek olur mu ? Allah affetsin

bence kişiden kişiye değişir Mune, mesela o noktada olsam benim için tetikleyici olurdu

Allah affetsin kim bilir ne yaşayıpta o duruma geliyorlar, Allah kimseyi kendini öldürmeyi düşünecek kadar çaresiz hissettirmesin

ben bu adama üzüldüm açıkcası, alkolizm, depresyon, boşanma, çocukları da terk edince, tutnacak hiç bir dalı kalmamış

İnanç sistemi olmayan insanlar için intihar daha kolay .
Hatta bunun bir araştırmasını da okumuştum geçenlerde bulabilirsem paylaşırım

Alıntı:
Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, her yıl yaklaşık 1 milyon kişi intihar sonucu hayatını kaybediyor, her üç saniyede bir kişi intihar girişiminde bulunuyor.
Uzmanlar, Türkiye'de de son 30 yılda intihar edenlerin sayısının yüzde 440 artış gösterdiği uyarısında bulunuyor.

İntiharların yüzde 90'ında bir psikiyatrik tanının olmasına rağmen, bu kişilerin yalnız dörtte birinin ölümleri öncesinde bir sağlık kuruluşuna başvurduğunu belirten uzmanlar, bu söz konusu kişilerin yüzde 75'lere varan oranda intihar edeceklerini ya doğrudan söylemiş ya da ima etmiş olduklarını vurgulayarak, toplumu duyarlı olmaya çağırıyor

Tüm dünyada 15-24 yaş grubu intiharların en fazla görüldüğü gruptur. Ülkemizde de tüm intiharların yüzde 25'i bu yaş grubunda gerçekleşmektedir. Genellikle sonlandırılmış intiharların erkeklerde daha yüksek olmasına karşın, 15-24 yaş arası grupta kadınlarda intihar oranları daha fazla bildirilmiştir.''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…