Evet onu bunu koyuyor hemen oluyor. Valla akşam 8 gibi geliyorum o yüzden genelde çar çabuk yapıyorum yada gece vardiyasından çıkınca aksama kadar uyuyoruz uyanınca yine çabucak bişeyler hazırlamaya çalışıyorum o yüzden heralde artık tutturamıyorm tadı da olmuyor olmayınca stres oluyorum gene olmayacak diye
Bence acele ettiğiniz için istediğiniz performansı alamıyorsunuz.
Haftasonu planlama yapıp alışverişinizi yapsanız bence daha pratik olur.
Kıyma alıp,köfte hazırlayıp buzluğa atın mesela,hafta ortası elinizin altında hazır yemeginiz olmayan bir gün yapabilirsiniz sabahtan dolaba indirirseniz çözülür dolapta akşam tavada hemen pişirip yiyebilirsiniz.
Sebze yemegini pazar akşamı yapıp dolaba kaldırırsıniz,pazartesi yanına pilav,makarna yada salata yapıp yiyebilirsiniz.
Salata malzemelerini yıkayıp kurutup kaldırirsanız yine kolayca hazırlanır. Havucu bile rendeleyip limon sıkıp, saklama kabında hazır şekilde saklayabilirsiniz. Salata yapacağınız zaman hazırlamış olduğunuz yeşilliklere ekleyip kolayca hazırlarsınız. Bakliyat fazla yapınca ben(kuru fasulye,nohut vb etsiz)kaynar halde kavanoza koyup soğutup dolaba atıyorum bazen,aynı ay içerisinde açıp ısıtip tüketiyoruz. Sizde haftasonu,haftaiçi yemek üzere hazırlık yapabilirsiniz.
Bir gün tavuk akşamdan baharatlayıp fırin poşetine koyun,eve gelince hemen fırinlarsınız yine yanına yan bir yiyecek hazırlarsıniz oyalanmadan,kısa zamanda .
Kısacası müsait zamanınızda planlama ve hazirlik yaparsanız,elinizin altında her zaman hazır lezzetli yemek olur.
Ben çalişırken bu şekilde yapıyordum. Hala dolapta hazır köfte,fırına atılacak şekilde tavuk,börek,mantı hatta içli köfte,oğluma dondurulmuş kurabiye hamuru ,pişmiş poğaça, kızıma kek(pişmiş artmışsa buzluğa atıyorum), kalem börek bulunur. Gerek oldukca çıkartıp kullanıyorum ,bittikçe yenisini yapıyorum.
Bazen yemek yapamayacak durumda olacaksam,dısarda işlerim olur vs şakşuka,amerikan salatası,tarator tarzi şeyler hazırlıyorum saklama kapları ile dolaba,önüne bir çorba ekliyorum atıştırıyoruz pratik şekilde. Ben yoksam bile dolaptan alip yiyebiliyor ev ahalisi.
İsıtmak,pişirmek yok bunlarda tabi,olduğu gibi yenebiliyor tabağa alinip.
Sizin ihtiyacınız da ön hazırlık bence. İyi malzeme kullanıp yeterli pişirilince hemde daha evvel lezzetli yemek yapabilen biriyken siz,yemeğin kötü olması zor. Zamanınızi iyi ayarlamaya odaklanin. Zor yemekleri 8de pişirmeye kalkmayın, en pratik çözüme odaklanın.