• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık Yoruldum...

sezenc

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2017
380
227
23
23
Merhaba arkadaşlar.Defalarca konu açtım burada.Toparlanamıyorum,bir türlü kendime gelemiyorum.Ne derslerime,ne de kendime çeki düzen veremiyorum diye.Hala aynıyım,değişen hiçbir şey olmadı.Evet,iyi girişimlerim olmadı da değil ama başarılı olamadım.15 kilo verme gibi bir hedefim var.Okullar açılana kadar gerçekleştirmek istiyorum ama çok az zaman kaldı.İnansam başarırım onu da biliyorum.Derslerim benim için çok önemli ama onlara bile odaklanamıyorum.Dışarı çıkmak istemiyorum,sürekli sinirli agresifim.İyice içime kapandım.Kısacası sorunlu bir dönemden geçiyorum.Şu an annemle konuşmuyorum mesela.Sebebini de anlatayım sizlere.Ben parfüme düşkün bir insanım.Seviyorum güzel kokmayı.Elimde de bolca vücüt spreyi falan var.Yves Rocher den parfüm almak istemiştim işte.Elimde birikmiş param da var daha doğrusu devlet bursum.Dışarı çıkmaktan haz etmiyorum son 10 aydır bu kilo probleminden dolayı.Annemden rica ettim alması için ben de ama ne olursa olsun almayacağını,sürekli fuzuli masraf çıkardığımı söyledi.Evde yine sinir krizi geçirdim kendi kendime.Neye elimi atsam laf söylemeden duramıyor.Tamam ne istesem alıyor ama en az bir hafta bu tarz kişisel bakım türü şeyleri almak için köpek gibi yalvarıyorum.Sonra daha çok içime kapanıyorum.Zaten bu tarz şeyleri yüzde doksan kendim alıyorum,yine de yaranamıyorum.Biliyorum buda mı dert bizde neler var diyeceksiniz ama böyle işte.Sizlere son kez soruyorum.Artık iyileşmek istiyorum.Kendimi zihnen nasıl toparlarım?Nasıl aile üyelerimle daha iyi geçinebilirim?Bu tarz sorunların üstesinden nasıl gelebilirim?Siz nasıl atlattınız?Biliyorum uzun oldu ama içimi dökmek istedim.Cevaplayanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz bazı belirtiler hipertiroidi belirtisi biliyorsunuz değil mi ?

Bahsettiğiniz bazı belirtiler hipertiroidi belirtisi biliyorsunuz değil mi ?
Baktım şimdi bende kilo kaybı yok aksine ayı gibi yemek yeme alışkanlığım oldu bu donemde.Ama bazı belirtiler de var doğru.16 yaşındayım görülebilir mi sizce?

Bence biraz kendi kendinizi boğmuşsunuz. Eve kapandıkça insan daha çok kapanır. Dışarı çıkın bence. Arkadaşlarınızla buluşun, alışveriş yapın, oturun bir kahve için sohbet edin. Ayrıca zayıflama hedefiniz var ama bunun için yaptığınız bir şey yok. Böyle durumda kendi doktorunuz olun.

Bence biraz kendi kendinizi boğmuşsunuz. Eve kapandıkça insan daha çok kapanır. Dışarı çıkın bence. Arkadaşlarınızla buluşun, alışveriş yapın, oturun bir kahve için sohbet edin. Ayrıca zayıflama hedefiniz var ama bunun için yaptığınız bir şey yok. Böyle durumda kendi doktorunuz olun.
Evet çabalasam da yok çok haklısınız.Teşekkür ederim elimden geleni yapıp son durumu da paylaşacağım mutlaka.:)

Baktım şimdi bende kilo kaybı yok aksine ayı gibi yemek yeme alışkanlığım oldu bu donemde.Ama bazı belirtiler de var doğru.16 yaşındayım görülebilir mi sizce?
Her hipertiroidi hastası kilo kaybetmiyor, aksine hipotiriodi gibi kilo alanlarda var.
Ve sık yeme isteği oluyor , doğru.
Evet olabilir. Bir dahiliye doktoruna görünün derim.

siz hiç denediniz mi peki?İyi geliyor mu yani?
Ben zamanında oldukça problem yaşadım. Gerçekten zor dönemlerdi. Ailemin isteği üzerine psikiyatriye gittik. Uzunca derdimi anlattım konuştu cevap verdi en son ilaç yazdı her ay gel görmek istiyorum seni dedi. İçmicektim ama annem istiyor diye bir süre içtim. Kısaca bende etki etmedi. Kendimi daha mükememl hissetmemiştim :duduk:

Her hipertiroidi hastası kilo kaybetmiyor, aksine hipotiriodi gibi kilo alanlarda var.
Ve sık yeme isteği oluyor , doğru.
Evet olabilir. Bir dahiliye doktoruna görünün derim.
Bir de şu son dönemlerde gece nefes alamayıp uykumdan uyanıyorum.Daha önce böyle olmuyordu.Gerçi ben hep boğazına düşkün olan bi insandım ama kendimi tutardım daha önce de kilo vermişliğim var ama annemle bir konuşup doktora görüneyim.Saolun.

Ben zamanında oldukça problem yaşadım. Gerçekten zor dönemlerdi. Ailemin isteği üzerine psikiyatriye gittik. Uzunca derdimi anlattım konuştu cevap verdi en son ilaç yazdı her ay gel görmek istiyorum seni dedi. İçmicektim ama annem istiyor diye bir süre içtim. Kısaca bende etki etmedi. Kendimi daha mükememl hissetmemiştim :duduk:
Beni de boğuyor düşüncesi.Faydası olacağını zannetmiyorum ama sizin onerilerinizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim

Bir de şu son dönemlerde gece nefes alamayıp uykumdan uyanıyorum.Daha önce böyle olmuyordu.Gerçi ben hep boğazına düşkün olan bi insandım ama kendimi tutardım daha önce de kilo vermişliğim var ama annemle bir konuşup doktora görüneyim.Saolun.
Çarpıntı hissediyor musunuz peki?
Ay ben de iyice doktora bağladım :27:
Ama sizin için soruyorum çünkü bunlar bana da oluyordu. Tedaviye başlamak için geç bile kalmıştım.

Back
X