Artık zayıflamak istiyorum :(

Bir çözüm buldunuz mu bilmiyorum ama buradaki zayıflama takımları son derece motive edici hergün menünü paylaşıp haftada iki gün tartı bildirimi yapıyorsun.Canın diyet yapmak istemese bile akıntıya kapılıyorsun hırslanıyorsun bana çok iyi geldi 10 kilo verdim burada . Kim düşünüp kurmuşsa Allah razı olsun Ondan😊

Yani ne yapiyorsunuz??
Ben on onbeş kilocuk fazlası olan insanların çaba sarf edip kilo veremediklerine pek inanmıyorum acikcasi.
Bir iş arkadaşım obezite sınırında. Halinden de çok mutsuz. Ne yapsa veremediğini söyler hep. Ama dikkat ediyorum,cips paketinin birini kapatıyor, birini açıyor. Sabah güne herkes kahvaltıyla başlarken o usenip patso söylüyor, Öğle yemeğinde bir gün hafif bir şeyler sipariş ettiğini ,kendi hazirladigini görmedim, hep fast food sipariş ediyor, eşiyle dostuyla ne zaman bulussa bol şekerli/köpüklü,renkli şeylerle dolu starbucks bardaklariyla poz veriyor... Ofiste ufak çaplı bir squat grubum var, fırsat buldukça bir set (25 squat yapıyoruz)+esneme hareketleri falan yapıyoruz. Daha bir kere bize katıldığı olmadı.
Yani nasıl kilo verebilir?
Bir başka arkadaşım var. Evlendikten sonra yirmi kilo aldı. 'benim insülin direncim var' falan diyordu, 'istesem de veremiyorum' diyordu. Ama istesem de dediği şey hiç bir şey..ne zaman onlara gitsem ev aburcubur doludur, iki saniye elimiz boş kalmaz , çayın yanına paket kurabiye, kek çıkarır,kahvenin yanına cikolata ,draje çıkarır, TV izlerken jelibon cips çıkarır. Spor desen 'cocugun peşinde koşuyorum tüm gün,zaten direncim var' derdi.
Derken bu arkadaşla beraber spor salonuna basladik, her sabah bol yeşillikli kahvalti yapıp fotosunu birbirimize atıyoruz, gun bitiminde kaç bardak su ictigimizi söylüyoruz .daha iki haftada 3 kilo verdi kız.
Hesapta direnci vardı ,veremiyordu...
Ama bir adım atınca gördük ki, uğrasinca verebiliyor😇😇🥰
Yani biraz da bahane bence bazı şeyler...
Ne yapsam olmuyuyor diyorsunuz, mesela 3 aylık bir spor salonu deneyiminiz oldu mu düzenli olarak gittiginiz? Gerçekten 3 ay gidip hiç incelme yaşamadiniz mı?
Mesela benim eski ev arkadaşım,kendini tatmin etmek için 3 aylık indirimden yazılırdı , ilk günler 3 gün çağırıyorlarsa o beş gün giderdi. Hoca 3 set yap dediyse o 'ben zayiflicam' der 5 set yapardı. İkinci haftadan perti çıkardı, kendine yuklenmekten kasları zedelenirdi. Sonra daha da hiç gitmezdi, ama ortamlarda 'ne yapsam zayiflayamiyorum, kaç ay spora da yazıldım, fazla fazla gittim, ama yok' diyordu. Oysa önemli olan seyi- düzenli gitmeyi hiç yapmazdı...
Sizin gerçekten düzenli olarak gittiginiz bir salon deneyimi oldu mu?
Peki kilo veremediğiniz icin kan testi yaptırdınız mi? Değerleriniz normal mı? Kahvaltıda ne yiyorsunuz? İş yerinde yemek molasında fast food söylüyor musunuz? Akşam yemeğini kaçta yapıyorsunuz? Günde kaç litre su iciyorsunuz? Gün içinde hareket ediyor musunuz?
Yoksa sadece 'pufff fazlam var, ne yapsam olmuyor' mu diyorsunuz?
Bence kendinize karşı dürüst olun, beyninize 'ne yapsam olmuyor' mesajı verip de zayıflamanıza engel olmayın.
Uyanır uyanmaz ılık suya biraz limon sıkıp için mesela,
Kendinize detox surahilerinden alın (içindeki hazneye meyve sebze tarçın vs koyulan surahiler), masanızda mutlaka su icin durun.
Sabah kahvaltilarinda (tam da mevsimi zaten) bol roka, bol nane, bol fesleğen, domates, salata, ceviz, yumurta, peynir koyun tabağa, karnınız doyana kadar yiyin.
Öğlen, karninizin acikmasina fırsat bırakmadan yoğurt yiyin (hatta süzme yoğurdun içine kuzukulağı+nane doğrayın), içiniz kazinmadan ceviz,fındık,kuruuzum,kuru kayisi atin ağzınıza, ağzınız boş kalmasın...
Cips yemeyi seviyorsanız fırında ve sıfır yağ ile yapacağınız kabak cipsleri,sebze cipsleri var. Onlardan yapın hatta, kıtır kıtır, dippas sos gibi banin yogurdunuza.
Öğle yemeğini dışarıdan söyleme huyunuz varsa bir son verin, ofisinizde mikrodalga varsa akşamdan hazirladiginiz sağlıklı şeyleri atın (ki mikrodalgasiz ofis görmedim hiç) , mikrodalga ya da ocak yoksa kaliteli bir termos sefertasi alın, yemeğinizi ona koyun. Ya da diyet ürünler satan yerden siparis edin. Sadece civardaki lokantalardan yiyorsanız bir yerle anlasın, her gun cüzi bir miktar verip kabinizi mikrodalgada isitmalarini isteyin (ellerine mı yapisir? Bedava bile yaparlar bence)
Canınız tatlı çekiyorsa meyve yiyin, ya da şekersiz+unsuz yapılan binlerce tatlıdan briini yapın..
Spor salonuna yazılın, mutlaka gidin.
Korona önlemleri almış pek çok spor salonu var. Mesela benim gittiğimde içeride sadece gittiğim arkadaşlarım,biz ve hoca oluyor. Kocaman bir alan, eğitmen hoca maske takıyor. Bence gayet sosyal mesafeli bir yer. Fiyat olarak da ben kampanyadan aylık 130 liraya yazılmıştım,haftada 3 gün. Kampanyasız hali de aylık 200 falan. Yani çok da pahalli bir şey değil ,spor salonu. Öğle yemeğine ödemediğiniz parayla yüzme havuzlu, pahalli olanlara bile gidebilirsiniz😂
Ayrıca Gün içinde Ara ara sadece üç dakikanızı alacak şekilde esneme hareketleri,sonrasindaki iki dakika da sevdiğiniz bir hareketi yapabilirsiniz (mesela squat)
İş yerindeyseniz ne ala, kaşla göz arasında mutfakta,mescitte,biraz katı bir iş yeriniz varsa wcde de yapabilirsiniz)
Yani biz mesela iş yerinde iki dakikanızı bile almayacak şekilde 25 seferden squat yapıyoruz (gerçekten iki dakika bile sürmüyor,hemen şimdi deneyebilirsiniz), günde 4 kere yaptığımız için bir gunde hiç zorlanmadan, yüz squat yapmış oluyoruz (bazen başka bir hareket) .
Ve gerçekten de vücuda fark ediyor .. onun dışında ise yürümeyi deneyebilirsiniz. İşiniz çok uzaksa iki durak önce inip son iki durağı yürüyebilirsiniz mesela. Kendinizi gaza getirmek için adımsayar alabilirsiniz...
Yapacağınız pek çok şey var...
Harika yazmışsınız. Keşke sizin ofiste olsaydım.

Bir çözüm buldunuz mu bilmiyorum ama buradaki zayıflama takımları son derece motive edici hergün menünü paylaşıp haftada iki gün tartı bildirimi yapıyorsun.Canın diyet yapmak istemese bile akıntıya kapılıyorsun hırslanıyorsun bana çok iyi geldi 10 kilo verdim burada . Kim düşünüp kurmuşsa Allah razı olsun Ondan😊
Hangi takımdasn katılabilir myim

Bir diyetisyen olarak endişelerinizi hem haklı hem yersiz buluyorum, çok ekstrem hastalıklarınız yoksa verilemeyecek kilo yoktur. Bir diyetisyenden destek alın, inanın kafaya takmak için çok basit şeyler bunlar. Sevgiyle kalın. 🍓

Back