Artık zayıflamak istiyorum :(

Herkese merhabalar ..ömrüm boyunca bana dert oldu kilolarım.33 yaşındayım.kendini bildim bileli kiloluyum.15 kilo fazlam var ne yapsam ne etsem olmuyor psikolojim bozuldu inanın hayattan tat almıyorum.herkes de beni özgüvenli bilir .halbuki içimde neler saklı😭 Şimdi diyeceksiniz ki ne alaka ama inanın insanın bedeniyle barışık olması herkese nasip olmuyor. Takıntı haline getirdim. Bir şey alacaksam yapacaksam bile hep zayıflaladıktan sonra diyorum . Lütfen bana yardım edin benim gibi zor kilo verip başarıya ulaşanlar bunu nasıl başardı.
Merhaba,Bence sen sorunu degil çozumu kafana takarsan ancak çözebilirsin.Ayrica 15 kilo bence veremeyecegin bir kilo degil ki.İnsanlar kayaya taktımı 50-60 kilolar veriyor.Hep:Kiloyu verdikten sonra yaşayacagin mutlulugu ve kazanacaklarini düşün.Her yemege oturdugunda mesela .Bu seni motiven olsun.Vazgeçme ne olursa olsun.iki ay bile sürmez bence.Ama kendini bir anda aç bırakma mantikli diyet yap.Ve tabiki spor ile birlikte.Hemen bugun basla mesela.

Beslenme alışkanlığınızı değiştirin. Market ürünleri, şeker, hamur işi vs. hayatınızdan silin ya da çok az yiyin. Çünkü onlar bağımlılık yapıyor ve insanın sürekli canı çekiyor. "Diyet" değil, sağlıklı yaşama geçin. Bir de iradenizi güçlendirecek şeyler bulun. Size her yönden iyi gelecektir.

107.7 kilo , obezite tip 3 son evre , insülin direnci 4.25 ile diyetisyene basladim temmuz ayında, her hafta düzenli gidiyorum doktoruma , bu sabah tartida 82.9 u gördüm, mutluluktan tabiri caizse değil gerçekten havalara uçtum, disiplin , irade , doktorunuza guven ve tabiki de spor ( basladiktan 1 ay sonra step aldim haftanin 3 günü 20 dakika yaptim , haftanin 2 günü tabi haftasonu yasakları öncesi yürüyüş yaptim, yasaklar sonrası haftada 5 e çıkardım ve yaklaşık 45 dakika kadar yaptim , bu hafta da plates çemberi ve direnç lastigi aldim , ic bacak , göğüs, alt karin çalışıyorum )

7 öğün ile besleniyorum, bu kadar kolay olduğunu bilseydim yıllarca bu kiloyu üzerimde taşımazdım , bu arada esim de başladı sağlıkli beslenmeye, dokturuma goturdum kendisini , 13 kilo fazlasi var inşallah 3 ayda vererek sağlıkli hayata merhaba diyecek benim gibi :)
Umuyorum siz de başlar ve devamını getirip sağlıklı olan yolu tercih edersiniz.

Azimli olup vazgeçme düzenli olarak yapınca ve su tüketimi çok önemli yediklerini kalorisine dikkat et verirsin ama birden gitmiyor bu şekilde yavaş yavaş gidiyor ama en sağlıklısı hızlı vermek iyi değil

başladığımda ilk günler her şey iyi gidiyosistemi r
Malesef abur cuburum ve şekere düşkünlüğüm çok. Diyetin ilk başlarında her şey çok iyiyken sonrasında bütün yiyeceklere saldırıyorum 😭 iradem çok zayıf. Yapamıyorum kaç kez denedim
Kalori hesabını denesen? İstediğini ye ama az ye, bol yürü bol su iç. Yediğinden çok yakarsan kilo verirsin, yakamazsan alırsın. İşin özü bu aslında. 🤷🏼‍♀️

Herkese merhabalar ..ömrüm boyunca bana dert oldu kilolarım.33 yaşındayım.kendini bildim bileli kiloluyum.15 kilo fazlam var ne yapsam ne etsem olmuyor psikolojim bozuldu inanın hayattan tat almıyorum.herkes de beni özgüvenli bilir .halbuki içimde neler saklı😭 Şimdi diyeceksiniz ki ne alaka ama inanın insanın bedeniyle barışık olması herkese nasip olmuyor. Takıntı haline getirdim. Bir şey alacaksam yapacaksam bile hep zayıflaladıktan sonra diyorum . Lütfen bana yardım edin benim gibi zor kilo verip başarıya ulaşanlar bunu nasıl başardı.
Aynen be de alamıyorum birşey zayıflayınca alayim diye Kurtuluruz insallah bu durumdan bir an once

15 kilo fazlam var ne yapsam ne etsem olmuyor
Yani ne yapiyorsunuz??
Ben on onbeş kilocuk fazlası olan insanların çaba sarf edip kilo veremediklerine pek inanmıyorum acikcasi.
Bir iş arkadaşım obezite sınırında. Halinden de çok mutsuz. Ne yapsa veremediğini söyler hep. Ama dikkat ediyorum,cips paketinin birini kapatıyor, birini açıyor. Sabah güne herkes kahvaltıyla başlarken o usenip patso söylüyor, Öğle yemeğinde bir gün hafif bir şeyler sipariş ettiğini ,kendi hazirladigini görmedim, hep fast food sipariş ediyor, eşiyle dostuyla ne zaman bulussa bol şekerli/köpüklü,renkli şeylerle dolu starbucks bardaklariyla poz veriyor... Ofiste ufak çaplı bir squat grubum var, fırsat buldukça bir set (25 squat yapıyoruz)+esneme hareketleri falan yapıyoruz. Daha bir kere bize katıldığı olmadı.
Yani nasıl kilo verebilir?
Bir başka arkadaşım var. Evlendikten sonra yirmi kilo aldı. 'benim insülin direncim var' falan diyordu, 'istesem de veremiyorum' diyordu. Ama istesem de dediği şey hiç bir şey..ne zaman onlara gitsem ev aburcubur doludur, iki saniye elimiz boş kalmaz , çayın yanına paket kurabiye, kek çıkarır,kahvenin yanına cikolata ,draje çıkarır, TV izlerken jelibon cips çıkarır. Spor desen 'cocugun peşinde koşuyorum tüm gün,zaten direncim var' derdi.
Derken bu arkadaşla beraber spor salonuna basladik, her sabah bol yeşillikli kahvalti yapıp fotosunu birbirimize atıyoruz, gun bitiminde kaç bardak su ictigimizi söylüyoruz .daha iki haftada 3 kilo verdi kız.
Hesapta direnci vardı ,veremiyordu...
Ama bir adım atınca gördük ki, uğrasinca verebiliyor😇😇🥰
Yani biraz da bahane bence bazı şeyler...
Ne yapsam olmuyuyor diyorsunuz, mesela 3 aylık bir spor salonu deneyiminiz oldu mu düzenli olarak gittiginiz? Gerçekten 3 ay gidip hiç incelme yaşamadiniz mı?
Mesela benim eski ev arkadaşım,kendini tatmin etmek için 3 aylık indirimden yazılırdı , ilk günler 3 gün çağırıyorlarsa o beş gün giderdi. Hoca 3 set yap dediyse o 'ben zayiflicam' der 5 set yapardı. İkinci haftadan perti çıkardı, kendine yuklenmekten kasları zedelenirdi. Sonra daha da hiç gitmezdi, ama ortamlarda 'ne yapsam zayiflayamiyorum, kaç ay spora da yazıldım, fazla fazla gittim, ama yok' diyordu. Oysa önemli olan seyi- düzenli gitmeyi hiç yapmazdı...
Sizin gerçekten düzenli olarak gittiginiz bir salon deneyimi oldu mu?
Peki kilo veremediğiniz icin kan testi yaptırdınız mi? Değerleriniz normal mı? Kahvaltıda ne yiyorsunuz? İş yerinde yemek molasında fast food söylüyor musunuz? Akşam yemeğini kaçta yapıyorsunuz? Günde kaç litre su iciyorsunuz? Gün içinde hareket ediyor musunuz?
Yoksa sadece 'pufff fazlam var, ne yapsam olmuyor' mu diyorsunuz?
Bence kendinize karşı dürüst olun, beyninize 'ne yapsam olmuyor' mesajı verip de zayıflamanıza engel olmayın.
Uyanır uyanmaz ılık suya biraz limon sıkıp için mesela,
Kendinize detox surahilerinden alın (içindeki hazneye meyve sebze tarçın vs koyulan surahiler), masanızda mutlaka su icin durun.
Sabah kahvaltilarinda (tam da mevsimi zaten) bol roka, bol nane, bol fesleğen, domates, salata, ceviz, yumurta, peynir koyun tabağa, karnınız doyana kadar yiyin.
Öğlen, karninizin acikmasina fırsat bırakmadan yoğurt yiyin (hatta süzme yoğurdun içine kuzukulağı+nane doğrayın), içiniz kazinmadan ceviz,fındık,kuruuzum,kuru kayisi atin ağzınıza, ağzınız boş kalmasın...
Cips yemeyi seviyorsanız fırında ve sıfır yağ ile yapacağınız kabak cipsleri,sebze cipsleri var. Onlardan yapın hatta, kıtır kıtır, dippas sos gibi banin yogurdunuza.
Öğle yemeğini dışarıdan söyleme huyunuz varsa bir son verin, ofisinizde mikrodalga varsa akşamdan hazirladiginiz sağlıklı şeyleri atın (ki mikrodalgasiz ofis görmedim hiç) , mikrodalga ya da ocak yoksa kaliteli bir termos sefertasi alın, yemeğinizi ona koyun. Ya da diyet ürünler satan yerden siparis edin. Sadece civardaki lokantalardan yiyorsanız bir yerle anlasın, her gun cüzi bir miktar verip kabinizi mikrodalgada isitmalarini isteyin (ellerine mı yapisir? Bedava bile yaparlar bence)
Canınız tatlı çekiyorsa meyve yiyin, ya da şekersiz+unsuz yapılan binlerce tatlıdan briini yapın..
Spor salonuna yazılın, mutlaka gidin.
Korona önlemleri almış pek çok spor salonu var. Mesela benim gittiğimde içeride sadece gittiğim arkadaşlarım,biz ve hoca oluyor. Kocaman bir alan, eğitmen hoca maske takıyor. Bence gayet sosyal mesafeli bir yer. Fiyat olarak da ben kampanyadan aylık 130 liraya yazılmıştım,haftada 3 gün. Kampanyasız hali de aylık 200 falan. Yani çok da pahalli bir şey değil ,spor salonu. Öğle yemeğine ödemediğiniz parayla yüzme havuzlu, pahalli olanlara bile gidebilirsiniz😂
Ayrıca Gün içinde Ara ara sadece üç dakikanızı alacak şekilde esneme hareketleri,sonrasindaki iki dakika da sevdiğiniz bir hareketi yapabilirsiniz (mesela squat)
İş yerindeyseniz ne ala, kaşla göz arasında mutfakta,mescitte,biraz katı bir iş yeriniz varsa wcde de yapabilirsiniz)
Yani biz mesela iş yerinde iki dakikanızı bile almayacak şekilde 25 seferden squat yapıyoruz (gerçekten iki dakika bile sürmüyor,hemen şimdi deneyebilirsiniz), günde 4 kere yaptığımız için bir gunde hiç zorlanmadan, yüz squat yapmış oluyoruz (bazen başka bir hareket) .
Ve gerçekten de vücuda fark ediyor .. onun dışında ise yürümeyi deneyebilirsiniz. İşiniz çok uzaksa iki durak önce inip son iki durağı yürüyebilirsiniz mesela. Kendinizi gaza getirmek için adımsayar alabilirsiniz...
Yapacağınız pek çok şey var...

Kahvaltımı yapmadan limonlu suyumu içerken okuyorum yorumları, evet belki her sabah zor, tadı belki ekşi, ama bazı güzel şeyler için bazı şeylerden de feragat etmek gerek. 4+4 dersimin arasında 2 saat boşluğum var, 1 saati yürüyüş ya da evde spor için. Kulaklığımı takacağım, lost on you lost on you yürüyeceğim, ohh hem fiziğim güzelleşsin, hem kafam rahatlasın :)

Deneyip deneyip kilo veremediyseniz veya verseniz de geri aldıysanız deiyetisyen ve uygun bir diyet bulmaktan ziyade piskolojinizi düzeltmeniz gerekiyor olabilir. Yemenizi tetikleyen duygusal nedenler olabilir bunları farketmeniz lazım.
Motivasyonunuz düşükse kendinizi motive etmek için zayıflamak istemenizin nedenlerini yazıp her sabah ve gün içerisinde acıktığınızda ve yemeklerden önce bu nedenleri okuyarak kendinize hatırlatabilirsiniz. Okumama gerek yok hep aklımdalar zaten demeyin, söz konusu yemek olunca aklımızdakiler uçup gidebiliyor 🙁
15 kilo verilemeyecek bir kilo değil paniklemeyin sakin kalmaya çalışın; paniğin ve endişenin faydası yok tersine zararı var, stres hormonu kiloya sebep oluyor. Zayıflayana kadar da kendinizi iyi hissedecek şekilde giyinip kuşanmaya kendinize özen göstermeye devam edin 👍🏻Bedenimiz sadece bizi güzel hissettirmek/ göstermek için yaratılmadı, onun sayesinde pek çok şey yapabiliyoruz kaç kilo olursa olsun her şekilde özen görmeyi hakediyor 😉
Diyet yaptığınız halde veremiyorsanız altta yatan başka nedenler olabilir o zaman bir metabolizma hastalıkları uzmanına danışabilirsiniz.

Kaybetme korkusu
Kontrol etme hastalığı
Hangisi var sizde?

başladığımda ilk günler her şey iyi gidiyosistemi r
Malesef abur cuburum ve şekere düşkünlüğüm çok. Diyetin ilk başlarında her şey çok iyiyken sonrasında bütün yiyeceklere saldırıyorum 😭 iradem çok zayıf. Yapamıyorum kaç kez denedim
Kendinizi kısıtlamayın. Bakın yeme düzeninizi alışkanlık haline getirmelisiniz, yoksa kısıtlamalarlahep aynı sonucu alırsınız. Günde 2 kare bitter çikolata yiyin sade kahve yanında, koca bir çikolatayı lüpletmeyin mesela.

Olmadık vakitlerde acıkırsanız yoğurt yiyin, yulaf şekersiz fıstık ezmesi mutlaka bulunsun evinizde. 2 tatlı kaşığı fıstık ezmesi ile elma sizi 2 saate kadar tok tutabiliyor veya 2 ceviz ile. 3 5 hurmayla tatlı ihtiyacınızı bastırabilirsiniz. Her şeyden yiyebilirsiniz fakat kararında.

Yemeklerin yanına pilav yerine salata, yoğurtlu karnabahar, havuç, pancar gibi gibi yapıp tüketebilirsiniz. Pilav yaparsanız 2 3 yemek kaşığını geçmesin fakat basmati veya kepekli pirinç olmazsa kısa sürede acıkacağınızı bilerek yiyin. Kinoa da iyi bir alternatif.

Zaten kilo verdikçe motiveniz artacak ve sağlıksız özellikle paketli gıdalara saldırmıycaksınız emin olun. Son zamanlarda sağlıklı paketli atıştırmalıklar da var onları da tavsiye ederim.

Egzersizi de ihmal etmeyin tabi hareketsiz olmaz.

Ben online diyet programına katıldım.Motivasyon konusunda bu da olumlu etkiledi beni

Kilo vermek çok zor bir süreç ama sonucu da bir o kadar tatmin edici. 45 dakikalık bir yürüyüşün minicik bir topkeki anca yaktığını görünce insan artık pervasızca yiyemiyor.

Önce zayıflaman için SENİ SIKMAYACAK bir yöntem söyliyim Tenis raketi ve bir top al ve 4-5 metre yüksekliğinde bir duvar bul (içinde insanlar yaşamasın rahatsız olurlar) bu duvarda squash yani duvar tenisi oyna! :) Asla sıkılmayacaksın. Karşılıklı biriyle uzun süre oynayamazsın Duvar iyi ! Kimseye aldırma!Sen oynamana bak Önce tuhaf tuhaf bakarlar boşver :) yüzünü gizle çok utanırsan :) en az 2 saat ,sonra artır günde 3 saat çalış Öcelik YAP BUNU sonra
Bak şimdi!
Öz güvenin var ve sen bu boyda az zayıflasan nasıl bir kadın olursun düşünsene!! Bu yaşın sanki bi daha geri velecek!!! Deli misinnn ? Ne demek abur-cubur ve şeker yiyorsun!! İnanılmazHEMEN KES! Güzel bir kadın olacaksın şekerle değiş tokuş yapma geleceğini
Acıkınca bemen karnını doyur Sağlıklı şeylerle Bu önemli bir detay
Her öğününde Bu 4 lü olsun mutlaka!
salata az yağlı et ve az ekmek(1dilim) olsun.Yoğurt da koy Et hergün zor o yüzden yeşil mercimek haşla sar yufkaya yağsız olarak fırınla Düşün biraz neler neler pişirebilirsin? Yağsız şekersiz yap! O ZARARLI GIDALAR ZEHİR DE KENDİ KENDİNE ve
Zayıfladığında kim sana nasıl bakacak bunu düşün 15 kg ne ki

Back
X