Asabi koca ile gecinme ve telefon bağımlılığı

Öyle bi insana çocuk yapmayı düşünme bence çaresizlikten o çözüm gibi geliyor olabilir sana evde sıkılıyorum demişsiniz iş bulup çalışın diyecem eşiniz gibi biri buna izin vermez de ama imkanınız varsa çocuktan önce bence iş bulun
Esim ise karsi degil ama kpss ile ugrasmak lazim oda malum kolay degil atanmak

Cook bos vaktim var zaten çoğunluk ben bakicam ama esimde seviyor cocuklari zaten sorun evde ilgi ceken bisey yok hersey hergun ayni bize bir enerji olur diye
Hayır çocuk bakımı böyle birşey değil gebeliği lohusalığı ekstra ilgi olması gerekiyor kadın psikolojik olarak çok yıpranıyor. Sizin eşiniz size destek olmaz gibi görünüyor. Önce bu sorunu çözün. Telefon bağımlılığını çözmeye çalışın

Evet bunu denicem bende aksam geldigi zaman yaninda oturmiycam surekli is yapicam baska odalarda oyalanicam. Bakalim fark edecek mi ? Neden gelmiyorsun derse guzelce konusurum insallah anlar
Aynen öyle empati yapın bakalım ne olacak. Biz de de öyleydi. Bende böyle bi konu açtım telefon konusunda bi üye bana şey demişti ilgilenmeyi kestim yatakta beklettim vs vs çok mantıklı

Coluk cocuk bir tür hobi midir?
Sorun cozmek yerine cocuk yapmak iyiymiş gerci bu derece eşiyle baği olmayan adamlarin duzeldigini ben cok gormedim.
Yani tam olarak oyle degil esimin benim ilgime ihtiyaci kalmadiysaa cocuga yonelebilirim. Cocugu olan ailelerde esler hanimlarina kizmiyor mu benle ilgilenmiyorsun diye iste tamda bu yuzden düşündüm. Ailede ne gorduguyla alakali birazda kayinpederimde boyle ama evlenmeden bunlari bilemiyorsun sonucta kimse ailesinin kotu yanlarini soylemez.

Cocuk olunca bu sefer cocukla ilgilenmeme durumlari olursa yine siz üzülürsunuz
Yani ben kadar ilginlenmez ama cocugun gelisimi icin telefonu ve tv yi kaldircak kadar fedakarlik yapabiliriz diye düşünüyorum. Çünkü telefon can sıkıntısından oynanan bisey bende oynuyorum ama bakiyorum fazla oynadim kitap okuyoruk orgu oruyorum. Ama esime telefon kolay geliyor ondan böyle. O benden daha cok kitap okurdu. Kötü birisi degil ama eski aliskanliklarina dönmesini istiyorum sadece.

Coluk cocukla birlikte sıkılırsınız artık.
Gercekten sahane cözüm.
Neden sıkılalım? Esimin yegeni geldiginde bizde duruyordu saatlerce ilgi odagimiz o oluyorfu. Tabiki cocuk saatlik is degil butun gun ilgi. Ama ben ona vercek ilgiye hazırım. Aksamda esim cocuk uyuyana kadar ilgilense kafi. Sonra oda kendine vakit ayirsin tv izlesin telefon oynasin fark etmez. Bende kendime vakit ayiriirm. Demek istediğim bu.

Kizlar ben butun gun evde esimi bekliyorum sıkılıyorum konuscak pek kimse yok. Aksam esim gelince konusmak muhabbet etmek istiyorum haliyle. Ama esim gelince benle konusmak yerine telefonla oynuyor. Konusup derdimi anlatmaya calisinca sinirleniyor. Sinirlenmeden dinleyemiyor resmen. Sizde durum nasil ben mi sık boğaz ediyorum adamı yoksa normal mi alınmam. Telefonlada oynasin ama banada vakit ayirsin bunu ona nasil anlatabilirim ? Fazladan evde durmayi sevmiyor hemen disari cikma derdinde. Kendi oyalanir oyalanir ben birsey diyip iki dakka oyaladigimda kabahat bana kalir oyaladin beni diye cok dertleniyorum bu duruma. Coluga cocuga karisip bende onu bosvermeyi düşünüyorum.
Gereksiz yere sinirlenip daha iki cumle kurup karisiyla sohbet etmeyen adamdan nie cocuk dusunyosun cocuk dedigin süs cicegi degil emek ister merhamet ister sevmek ister bakmak ister.Telefona indirilen oyun muamelesi yapmayin cocuk dogurayim can skntim gecsin diyebilceginiz bisi degil bu.Kusura bakmayin sirf cocuk yapip onu kenara atmak istiorm dediginiz icin bunlari yaziorm once kocaniza care bulun yok degismiyorsa bu adama babalik fazla gelir

Can sıkıntınız geçsin diye çocuk mu yapacaksınız? Pes. Çocuğun vakit geçirme aracı olmadığı ne zaman anlaşılacak merak ediyorum.
Simdiye kadar okulum vardi diye erteledik simdi anne olmaya hazirim canim. Yeterli hissettigim icin istiyorun can sikintim bahane. Malum cocuk buyuk bir sorumluluk pat diye karar verilmiyor. Bu yuzden allah bekletiyor hazirliyor insani hemen vermiyor. Hayirlisi

Calismayi dusunuyorum aslinda ama cok sık basim agriyor hava degisiminde vs oyuzden evde durmak benim icin daha saglikli evde calisabilcegim bir olanak olursa tabiki calisirim. Ayrica cocuk bakicak yeterlilikteyim cok sukur egitimim tam maddi durumumuz var cok sukur geri kafali degilim sadece bekliyordum cocuk icin ama vaktinin geldiğine karar verdim tabi yine rabbimin nasip ettigi zamanda olur elden bisey gelmez
Çalışıp da başı ağrımayan kimse olduğunu sanmıyorum hepimizin ağrıyor. Özel bir rahatsızlığınız varsa onu bilemem.
Çocuk sahibi olmak için yeterlilik eğitim/maddi durum/geri kafalılıkla ölçülebilecek bir şey mi sizce, çünkü bunları saymışsınız. Ben size zaten asla eğitimsizsiniz geri kafalısınız çocuk sahibi olmayın demedim. Bunları açıklamaya gerek yoktu tanımıyorum sizi.

Benim dediğim şey bu kadar iletişimi kopuk bir çiftin çocuk sahibi olmasının ne kadar doğru olduğuydu. Sorunlarınızı çözmeden sırf siz de onu umursamamak için çoluğa çocuğa karışmak istiyorum demişsiniz. Bu ortamda büyüyecek çocuklara bunu yapmaya hiçkimsenin hakkı yok ki. Önce annebaba adayı kendi arasındaki sorunları çözecek, birlikte yaşayabilecek mi, bir çocuğun duygusal ihtiyaçlarını/huzurlu bir ortam ihtiyacını karşılayabilecek mi? Bunları ölçüp tartmak lazım. Sizde ise böyle bir bütünlük yok şu an

Simdiye kadar okulum vardi diye erteledik simdi anne olmaya hazirim canim. Yeterli hissettigim icin istiyorun can sikintim bahane. Malum cocuk buyuk bir sorumluluk pat diye karar verilmiyor. Bu yuzden allah bekletiyor hazirliyor insani hemen vermiyor. Hayirlisi
Çocuk 2 kişilik sorumluluk. Eşiniz daha sizinle ilgilenmeyip sinirleniyorken çocukla ilgilenir mi? Sanmıyorum. Evliliğinizdeki problemleri çözüp öyle çocuk deneyin bence.

Gereksiz yere sinirlenip daha iki cumle kurup karisiyla sohbet etmeyen adamdan nie cocuk dusunyosun cocuk dedigin süs cicegi degil emek ister merhamet ister sevmek ister bakmak ister.Telefona indirilen oyun muamelesi yapmayin cocuk dogurayim can skntim gecsin diyebilceginiz bisi degil bu.Kusura bakmayin sirf cocuk yapip onu kenara atmak istiorm dediginiz icin bunlari yaziorm once kocaniza care bulun yok degismiyorsa bu adama babalik fazla gelir
Ya evet ama nasil bir cozum olabilir tedavi vs mi hayatta kabul etmez. Genetik bide yani babasi dedesi hep böyle. E hepsinin cocugu var tabiki. Yani gecmiycek biseu bu kabullenip anlasmaya calismak lazim. Sakinken ondan iyisi yokk merhametli sevecen. Ama sinirlenip tersleyince gerilim artiyor tabiki. Ama cocuk oyle mi aileyi bir butun yapar. Tabiki sorunlar bitmez ama daha gozardi edilebilir diyr dusunuyorum

Çalışınca başın mı ağrıyor sjdjsk :D
Kusura bakma da çalışmamanın bahanesi bu.
Migrenim var tutunca 72 saate kadar geçmiyor ama çalışıyorum.

Diğer konuya da gelince aynı evi paylaşmadığınız, iletişim kurmadığınız, dizinde yatmadığın, onunla konuşmadığın kocandan asla çocuk yapma.

Yani tam olarak oyle degil esimin benim ilgime ihtiyaci kalmadiysaa cocuga yonelebilirim. Cocugu olan ailelerde esler hanimlarina kizmiyor mu benle ilgilenmiyorsun diye iste tamda bu yuzden düşündüm. Ailede ne gorduguyla alakali birazda kayinpederimde boyle ama evlenmeden bunlari bilemiyorsun sonucta kimse ailesinin kotu yanlarini soylemez.

Hayir kizmiyor. O "ilgilenmiyorsun" diye kizanlar cocuk oncesi de eşiyle vakit gecirenlerdir. Cocuk yokken sizinle ilgilenmeyen, bir kuru sohbet etmeyen adam niye cocuk olunca ilgilen diye kizsin? Aksine cocuk ve siz evde oturursunuz adam daha rahat keyfine bakar.
Düzelirse ne ala ama şu cocuklari evliliginizdeki biseyleri düzeltme araci olarak dusunmeyin. Bazen en iyi giden evlilikler bile cocuk olunca sarsilabiliyor, bilemezsiniz daha beter bile olabilir.

Kocanizdan ilginizi cekmek istiyorsaniz cocuk disinda başka hobiler, ugraslar bulun, arkadaş edinseydiniz mesela...

Çalışıp da başı ağrımayan kimse olduğunu sanmıyorum hepimizin ağrıyor. Özel bir rahatsızlığınız varsa onu bilemem.
Çocuk sahibi olmak için yeterlilik eğitim/maddi durum/geri kafalılıkla ölçülebilecek bir şey mi sizce, çünkü bunları saymışsınız. Ben size zaten asla eğitimsizsiniz geri kafalısınız çocuk sahibi olmayın demedim. Bunları açıklamaya gerek yoktu tanımıyorum sizi.

Benim dediğim şey bu kadar iletişimi kopuk bir çiftin çocuk sahibi olmasının ne kadar doğru olduğuydu. Sorunlarınızı çözmeden sırf siz de onu umursamamak için çoluğa çocuğa karışmak istiyorum demişsiniz. Bu ortamda büyüyecek çocuklara bunu yapmaya hiçkimsenin hakkı yok ki. Önce annebaba adayı kendi arasındaki sorunları çözecek, birlikte yaşayabilecek mi, bir çocuğun duygusal ihtiyaçlarını/huzurlu bir ortam ihtiyacını karşılayabilecek mi? Bunları ölçüp tartmak lazım. Sizde ise böyle bir bütünlük yok şu an
Bende butunlugu saglamak icin oyle dedim zaten. Sorun dedigim gibi genetik ya buna eminim gorumcem bile ayni sinirli yapida. Onuda esinin idare ettigini dusunuyorum. E seviyorum birakip gidecek degilim. Bu yuzden ailemize farkli bir ilgi odagi lazim oldugunu dusunuyorum. Sadece sinirlendiyorum kizdiginda sonra geciyor taniki kim omur boyu kavgali kaliyor. Ben rahatlamak ve sinirimi atmak icin tazdim buraya yorumlara cevap veririken rahatladim 😅 baa agrisi evet vitamin eksikligi alan ama ilacla da tam anlamiyla gecmiyor oyuzden idare etmeye calisiyorum evde.

Cocuk yokken sizinle ilgilenmeyen, bir kuru sohbet etmeyen adam niye cocuk olunca ilgilen diye kizsin?

Iste bende onu diyorum ilgi beklemez benden.

Aksine cocuk ve siz evde oturursunuz adam daha rahat keyfine bakar.
Düzelirse ne ala ama şu cocuklari evliliginizdeki biseyleri düzeltme araci olarak dusunmeyin. Bazen en iyi giden evlilikler bile cocuk olunca sarsilabiliyor, bilemezsiniz daha beter bile olabilir.

Kocanizdan ilginizi cekmek istiyorsaniz cocuk disinda başka hobiler, ugraslar bulun, arkadaş edinseydiniz mesela...
Armadas edindik ama malum korona evdeyiz. Esim aksamlari bazen gidiyor ama ben yine evdeyim . Ilcede yasiyoruz arkadaslarim baska sehirde. Birazda ondan benim esime sinirlenmem ben evdeyim oda evde olsuñ cikmasin disari diye.

Nelerden bahsediyorsunuz ki sıkılıyor?
Yok yani mesela muhabbet edelim telefonlari birakalim diyorum. Tamm sen anlat diyo. E ben anlatiyimda ben zaten hep evdeyim disardan gelen sensin farkli seyleri sen anlaticaksin. Yani zoraki konusma. Karsilikli bisey konusmasakta ortak bisey yapalim hem tv acik hem telefondan baska video acik olmasin. Konusmayi sevmiyor tamamda benim istedigim ortak vakit geçirmek konusmak sart degil.

Bende butunlugu saglamak icin oyle dedim zaten. Sorun dedigim gibi genetik ya buna eminim gorumcem bile ayni sinirli yapida. Onuda esinin idare ettigini dusunuyorum. E seviyorum birakip gidecek degilim. Bu yuzden ailemize farkli bir ilgi odagi lazim oldugunu dusunuyorum. Sadece sinirlendiyorum kizdiginda sonra geciyor taniki kim omur boyu kavgali kaliyor. Ben rahatlamak ve sinirimi atmak icin tazdim buraya yorumlara cevap veririken rahatladim 😅 baa agrisi evet vitamin eksikligi alan ama ilacla da tam anlamiyla gecmiyor oyuzden idare etmeye calisiyorum evde.
Size kötü bir haberim var genetik değil ailevi bu konular. Öyle bir ortamda büyümüş ve bunu yaşatacak eşiniz ne yazık ki.
Kimse ömür boyu kavgalı kalmıyor zaten boşanıyoruz bir süre sonra e yeter be diyip. Olan kime oldu peki? Aramız düzelsin, farklı bir ilgi odağı olsun diye dünyaya getirdiğimiz çocuğa 😑
Bunları ne evli biri ne de bir anne olarak söylüyorum. Değilim çünkü. bunları çok zor bir ailede büyümüş bir çocuk olarak söylüyorum.
Yeterince iyi açıkladığımı düşünüyorum ama sizin bakış açınız biraz farklı. Ne desem burdan bakamayacağınızı anladım. Hakkınızda hayırlısı

Coluga cocuga karisip onu bosvermeyi dusunuyorsunuz! Allah akil fikir versin.
Ya tabiki sinirden soyledigim seyler canim kocam ama sinirlenince hepimiz ayni degil mi? Cocukta istiyoruz zaten o konuda cok hassas tabiki dogunca hayaller hayatlar olur ama sizin esiniz nasil mesela siz ornek verin ev isine yardim eder mi cocuk bakar mi? Benimkinim keyfi yerindeyse herseyi yapar. Sadece konusmayi sevmiyor bjrazda csbuk sinirleniyor ben bunu asmak istiyorum.

Back
X