Asabi koca ile gecinme ve telefon bağımlılığı

Iste tam olarak bizdeki durum. Siz soyleyin esim sinirli diye anne olmaktan vazmi geceyim yoksa onu oyle kabul edip sakin kalip sevgiyle yaklasip mutlu bir ailemi olalim. Çünkü bagirincada hallolmuyor.

Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama çocuk işini akışına bırakın bence. Bu kadar da üstüne düşmeyin. Bence her şeyi kocanızdan beklemeyin , kendinize bi iş bulun ya da bir hobi edinin , yeni arkadaşlıklar kurun. Bunlar size çok daha iyi gelecek bence.

Çoluğu çocuğu karıştırma can sıkıntına bence canım sonra mutsuz çocuklar büyüyo ben daha çok üzülüyorum o duruma adam seni sallamıyosa adam akıllı al karşına konuş yok devamsa güle güle yani iki kelam konuşulmıcakmı yani saygısızlık bence telefona bakıp seni dinlememesi
Evet cok buyuk saygisizlik ama bendede soyle bir gicik durum var konusurken agliyorum aglayinca acitasyom yapiyormusum gibi oluyor oysaki ben agalamk istemiyorum guzelce konusalim anlasalim istiyorum.

Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama çocuk işini akışına bırakın bence. Bu kadar da üstüne düşmeyin. Bence her şeyi kocanızdan beklemeyin , kendinize bi iş bulun ya da bir hobi edinin , yeni arkadaşlıklar kurun. Bunlar size çok daha iyi gelecek bence.
Tesekkur ederim deneyecegim haklisiniz

Ahhahaha cok iyi yaa. Zaten cocukla ben ilgilenmek durumundayim. Bilmiyorum benim gozume batmiyor cocukla ilgilenmek. Mesela bir akrabam cocukla kendi ilgileniyot hersey yolunda esi gelince asabilesiyor birden noldu cocuk ayni cocuk hemen eş geldi diue cocugu ona mi paslamak lazim bilemiyorum herkesin bkis acisi farkli

İlgisiz bir babadan çocuk büyütürsünüz. Yarın bir gün o çocuk gelir anne babam benimle neden oynamıyor bak arkaslarımın babasıyla şuraya gitti dediğinde susup kalırsınız. İşte o zaman bu mesajınızı bir hatırlayın olur mu? Çoçuğunuzu tek başınıza büyütmeyi göze aldıysanız babası neden var ki?
Dogru diyorsunuz. Kurstan ziyade kpss calisiyim atanmazsamda ders calisip vakit geçirmiş olurum

Yok siz bizi anlamıyorsunuz. Atanamayacağınıza inanmıyorsanız zahmet edip çalışmayın. Ders çalışmak bir hobi veya vakit geçirme aracı değil çünkü aynı çoçuğun olmadığı gibi

Biri bana bu cümlelerin şakacıktan kurulduğunu söylesin acil.
Saka degul sadece sinirliyken yazdigim seyler sizin yazdiklarinizla kafami dagtiyroum biliyorumki aksam esim gelince bariscaz hayatimiza devam edicez. Bukadar basit sadece sinirlilik icin cozumu olan var mi diye sordum canim benim. Cocukta oyle pat diye olmuyor maluuummm

İlgisiz bir babadan çocuk büyütürsünüz. Yarın bir gün o çocuk gelir anne babam benimle neden oynamıyor bak arkaslarımın babasıyla şuraya gitti dediğinde susup kalırsınız. İşte o zaman bu mesajınızı bir hatırlayın olur mu? Çoçuğunuzu tek başınıza büyütmeyi göze aldıysanız babası neden var ki?

Yok siz bizi anlamıyorsunuz. Atanamayacağınıza inanmıyorsanız zahmet edip çalışmayın. Ders çalışmak bir hobi veya vakit geçirme aracı değil çünkü aynı çoçuğun olmadığı gibi
Eee o degil bu degil ne yapayim ben illa markete mi gireyim kasiyer olayim kursa gidip dikis dikeyim ordaki mubahhetlerde bana gore degil. Her babada bir degil benimki cok anlayisli olur seniki asabi otekininki kibirli dunya hali bu esim buysa olacak olanda bu bosayinca daha iyisini bulacağım ne malum

Evet cok buyuk saygisizlik ama bendede soyle bir gicik durum var konusurken agliyorum aglayinca acitasyom yapiyormusum gibi oluyor oysaki ben agalamk istemiyorum guzelce konusalim anlasalim istiyorum.
Gıcık bi durum değil kendini anlatamadığın için patlıyosun çok normal bence duvarla konuşsan daha iyi gibi bişey var inşallah bi yolunu bulursun anlaşmanın bilemedim valla

Beraber yapmaktan keyif alacağınız şeyler bulun. Bu arada çoluğa çocuğa karışıp onu boşvermeyi düşünmek nasıl bir akıl tutulmasıdır?
Yaa bosvermek derken ilgilenmemek degil daha az takarim ķafama boyle seyleri buda bana iyi gelir ve kocam gozume batmaz anlasiriz sorun ortadan kalkar haliyle

Calismayi dusunuyorum aslinda ama cok sık basim agriyor hava degisiminde vs oyuzden evde durmak benim icin daha saglikli evde calisabilcegim bir olanak olursa tabiki calisirim. Ayrica cocuk bakicak yeterlilikteyim cok sukur egitimim tam maddi durumumuz var cok sukur geri kafali degilim sadece bekliyordum cocuk icin ama vaktinin geldiğine karar verdim tabi yine rabbimin nasip ettigi zamanda olur elden bisey gelmez

Calismak zor geliyorda, cocuk bakimi kolaymi saniyorsun? Hele kocadan sifir destek ile? Hadi git kalk gece 2de, 4te, 6da... Sürekli emzir derdinde ol, biberon yika, kiyafet yika,.. Diger taraftan hormonlar devreye girsin, depresyona gir, bu uykusuzlukta herseyi tetiklesin. Sen aksam yorgunluktan ölürken, esin yine ekranina baksin. O zaman kendini halen yeterli his edecekmisin? Yoksa evde kavgami çikar, hir gürmu olacak?

Onu geçtim, cocugun hiçmi istekleri olmayacak? Cocuk istemezmi babadan ilgi görsün, evde huzur olsun, anne baba geçinsin diye?

Bu cocukta ilerde disari çikmayacakmi? Istekleri olmayacakmi? Yani o hava degisimi yine olmayacakmi?

Oyalanmak için yada esine ders vermek için çocuk yapilmaz. Oyuncak cocuk degil bu, candir. Biraz daha dikkatli düsün derim.

Kizlar ben butun gun evde esimi bekliyorum sıkılıyorum konuscak pek kimse yok. Aksam esim gelince konusmak muhabbet etmek istiyorum haliyle. Ama esim gelince benle konusmak yerine telefonla oynuyor. Konusup derdimi anlatmaya calisinca sinirleniyor. Sinirlenmeden dinleyemiyor resmen. Sizde durum nasil ben mi sık boğaz ediyorum adamı yoksa normal mi alınmam. Telefonlada oynasin ama banada vakit ayirsin bunu ona nasil anlatabilirim ? Fazladan evde durmayi sevmiyor hemen disari cikma derdinde. Kendi oyalanir oyalanir ben birsey diyip iki dakka oyaladigimda kabahat bana kalir oyaladin beni diye cok dertleniyorum bu duruma. Coluga cocuga karisip bende onu bosvermeyi düşünüyorum.
Empati yeteneği yok. Anlayış yok. Karşındakini düşünme yok. Yapabileceğiniz pek bişey yok. Coluk cocuğa karışmayı da daha düşünmeyin

Ikimizde genc yastayiz severek evlendik yoksa evde kalmis degildim yani kendi tercihim ama evlenmeden anlasilmiyormus karsidaki tam olarak
Evde kalmışlık diye bir şey olmaz zaten, insanlar istedikleri yaşta evlenebilirler. Benim demek istediğim eğer yeni evliyseniz eşinizin bu durumda olması biraz garip acaba sizi sevmeden mi evlendi diye düşünmüştüm ama öyle de değil diyorsunuz. İlginç cidden, inşallah evliliğiniz istediğiniz yönde düzene girer ne diyim.

Calismak zor geliyorda, cocuk bakimi kolaymi saniyorsun? Hele kocadan sifir destek ile? Hadi git kalk gece 2de, 4te, 6da... Sürekli emzir derdinde ol, biberon yika, kiyafet yika,.. Diger taraftan hormonlar devreye girsin, depresyona gir, bu uykusuzlukta herseyi tetiklesin. Sen aksam yorgunluktan ölürken, esin yine ekranina baksin. O zaman kendini halen yeterli his edecekmisin? Yoksa evde kavgami çikar, hir gürmu olacak?

Onu geçtim, cocugun hiçmi istekleri olmayacak? Cocuk istemezmi babadan ilgi görsün, evde huzur olsun, anne baba geçinsin diye?

Bu cocukta ilerde disari çikmayacakmi? Istekleri olmayacakmi? Yani o hava degisimi yine olmayacakmi?

Oyalanmak için yada esine ders vermek için çocuk yapilmaz. Oyuncak cocuk degil bu, candir. Biraz daha dikkatli düsün derim.
Cocuk bakmak zorda en azindan canimdan bir can ama is para icin zoraki bir durum. Cocuk icin yaptigim seyden gocunmam. Kocamda yani evde terminator gibi gezmiyor yorgun oldugu zaman sinirli oluyor. Tartıştigimiz icin sinirlendim yazdim derdimi. Anlasamayacak olsak bosaniriz zaten cocuk yapmayiz. Sadcee sinirli kocayla bu durum nasil asilir onu sormak istedim. Gercekten gittigim misafirlikte bile basliyor bas agrim yavas yavas eve gelince artiyor. Her durumda agriyor e madem agriyor yok yere agrimasin cocuguma ilgiden agrisin

Yaa bosvermek derken ilgilenmemek degil daha az takarim ķafama boyle seyleri buda bana iyi gelir ve kocam gozume batmaz anlasiriz sorun ortadan kalkar haliyle
Çocuk olunca her şey daha da gözünüze batacak. Burada o kadar tecrübeli kadın var, hangi birinin evliliğindeki sorunlar çocuk olunca çözülmüş ki? Mutsuz ebeveynlerin mutsuz çocukları olur. İlk önce sorunlarınızı halledin sonra düşünürsünüz çocuğu

Çocuk olunca her şey daha da gözünüze batacak. Burada o kadar tecrübeli kadın var, hangi birinin evliliğindeki sorunlar çocuk olunca çözülmüş ki? Mutsuz ebeveynlerin mutsuz çocukları olur. İlk önce sorunlarınızı halledin sonra düşünürsünüz çocuğu
Peki ozaman onlar neden cocuk yapmislar yaa demekki cozulmeyecegini anlamislar bence

Eee o degil bu degil ne yapayim ben illa markete mi gireyim kasiyer olayim kursa gidip dikis dikeyim ordaki mubahhetlerde bana gore degil. Her babada bir degil benimki cok anlayisli olur seniki asabi otekininki kibirli dunya hali bu esim buysa olacak olanda bu bosayinca daha iyisini bulacağım ne malum

Kurs bilginiz dikişle mi sınırlı? Oradaki muhabbetler genellemesine zaten hiç anlam veremedim, tek tip insanlar mı geliyor? Çalışma hayatı da marketle mi sınırlı? Eşiniz bu madem kabul ediyorsunuz ona göre davranın, neden şikayet ettiğinizi anlamadım. Kabullenin adam böyle. Boşanmak zaten bu evlilikte mutlu değilim diye yapılır daha iyisini bulacağınıza bu kafa yapısıyla hiç ihtimal vermiyorum. Kendi görüşünüz dışındaki her görüşe bir cevabınız varken, karşı çıkıyorken neden açtınız ki bu konuyu?

Yani ders çalışıp atanmak ve böyle devam edip düzelmezse eşi postalamak cocuk bakmaktan daha zor sanırım. Eğitimim tam, yeterliliğim tam diyorsunuz ama bu ortama çocuklar mı yapsam diyorsunuz. Gerçekten çalışmak bu kadar mı zor geliyor?Tüm gün evdesiniz sıkılacak vaktiniz fe var ders çalışın. Akşam da boş vaktiniz varmış o zaman da çalışın. Ilginç bir durum gerçekten.

Çoluk çocuğa karışınca burada da konu açarsınız kocam çocukla ilgilenmiyor vs diye. İlgili gösteremicekseniz çocuk yapmayın Allah aşkına. Önce kendi probleminizi çözün. Çocuğunda başını yakmayın. Hiçbir çocuk ilgisiz anne babayı haketmez.

Evde kalmışlık diye bir şey olmaz zaten, insanlar istedikleri yaşta evlenebilirler. Benim demek istediğim eğer yeni evliyseniz eşinizin bu durumda olması biraz garip acaba sizi sevmeden mi evlendi diye düşünmüştüm ama öyle de değil diyorsunuz. İlginç cidden, inşallah evliliğiniz istediğiniz yönde düzene girer ne diyim.
Yani evde kalmisliktan kastim evet herkes istedigi yasta evlenirde hani yas geciyordur mecburr birini bulup evlenirsin oyle degil yani. Cumku sevmeyen insan katlanamaz sinirli adama. Evet belkide oturmasi icin yillar yillar lazimdir. Duzene sokmak benim elimdeyse caresine bakayim istedim ya kusura bakmayin yanlis anlamayın herkes ustume geldi birden

Çocuk olunca sorunlar daha da artabiliyor. Bebek olunca iyi olan evlilikler sallantıya girebiliyor. Hayatınıza dahil edeceğiniz şey eşinize de dahil olacağı için çözüm olmayacaktır. Siz onu kendi haline bırakın başka işlerle meşgul olun önemsemeyi bırakın. Belki de sizin ısrarcı olmanızdan sıkılıyordur. Ya da az önce dediğim gibi empatiden yoksun bi adamdır

Back
X