Esimle bir sebepten bana kizdi. Kizma sebebi bence gereksiz ama kendince cok cok onemli. Kus tavirli su an. Mesele bana kizdigi zaman agzindan cikanlar. Ben bir kamu kurumunda mimar olarak calisiyorum. Kendisi de mufettis. Anlamaniz icin yaziyorum bunlari. Bana sarfettigi cumleler sunlar. Sen ancak laylaylom gecir gunlerini. Hep oyun senin isim. Yemek yap baska da bisey yapma. (Bundan onceki tartismada da niye sulu yemek yok diye takilmisti ama sonradan ozur diledi) normal sartlarda yemek yapilmis yapilmamis takilan birisi degil. Yani beni sen ise yaramazsin diye asagilamaya calisiyor. Yabanci dizi izleriz genelde. Yeni bir dizi var bos otururken onu actim izleyelim diye. Sen ancak dizi izle diye onu da soyledi. Kendisi ne yapiyor derseniz yuksek lisans yapiyor ingilizce calisiyor. Benim kendimde eksik gordugum ise ehliyetim yok araba kullanmayi bilmiyorum. Dilim var bu arada. Yuksek lisansa da baslamadim. Ama yuksek lisans mevzusunu acinca esim aman bosver ben de oylesine yapiyorum diyor.
Siz bi yol gosterin yorum yapin lutfen. Iki gundur cok yiprandim. Onceki konumu hatirlayanlar icin yaziyim. Cok pisman olup gelip ozur diledi defalarca.
Yemek kismina cevap yazmak istiyorum. Yaptigim yemeklere bayilir. Begenmedigi icin degil soylenmesi sadece canimi acitmaya calisiyor. Iki gun once yemege laf etti dun de yemekten baska bisey yapmiyorsun dedi.Sürekli eşinize bir şeyleri başardığınızı mı kanıtlamak zorundasınız? Adamda öyle bir hal ve hareket var sanki. Çok çirkin. Sürekli yaptıklarınız kıyas halinde mi? Bayağı baskı altındaymışsınız gibi hissettim yazdıklarınızdan. Mimarsınız bacım siz, unuttunuz herhalde. Ekmeği elinde, çalışan, bir de ev işlerine yetişmeye çalışan bir kadınsınız. Ayrıca ister bomboş, anlamsız bir dizi izlersiniz, isterseniz hiçbir şey yapmadan koltukta öyle yan gelip yatarsınız. Yaptığımız her şeyin öyle ufkumuzu genişletmesine, bir şeylere katkı sağlamasına gerek yok. Sırf keyif almak ya da oyalanmak için de bir şeyler yapılabilir. Aksini düşünen insan fazla hırslıdır. Bence gereksiz ve yıpratıcı bir durum. Eşinizde bu var sanki. Saygı sınırlarını aştığında haddini bildirip kapatın çenesini. Yoksa bu terbiyesizlikler alışkanlık haline gelir.
Ayrıca yemek beğenmeyene kadar kalksın kendi yapsın. İkiniz de çalışıyorsunuz, neden yemekler sizin sorumluluğunuz olsun?
Hepsinde yok boyle bir istek , iki kere evlendim , ilkinde egitim olarak da kariyer olarak da daha ustundum , benimle gurur duydugunu her ortamda soylerdi , kendine guveni tam bir erkektiYa aslında konu bir şey başarmak değil ,bayanın yüksek lisans yapması falan değil mevzu.
Erkeğin gözünde önde olma bayandan bir tık ta olsa daha iyi pozisyonda olma isteği var.
Eşinden hep bir adım önde olma isteği var maalesef.
Mesela eşimden örnek vereyim ikimizde kamu çalışanıyız. Ben yüksek lisansı evlenmeden önce yapmıştım eşimde evlendikten sonra yaptı ama inanın ben yüksek lisans yapmıştım diye yani bunu hissede biliyorsunuz. Sonra yükselme sınavına girdi ve şimdi idari kadroda müdür. Baya rahatladı şimdi
Benim öyle yükselme gibi niyetim yok az sorumluluk kafasındayım ben.Onlar da bir önde olma merakı var maalesef.
İnanın ne kadar kültürlüde okumuşta olunsa eşten bir adım önde olma isteği var erkeklerin maalesef. Ama yemek mevzusun da taviz vermeyin siz de çalışansınız ben eve geldiğim de yemek yapıyorsam eşimde kızımla ilgilenir temizliğe de yardım eder varsın yükselsinler İngilizce çalışsınlar evde eş ve babalar orda çizginizi koyun.
Yeni evliyseniz eğer zamanla bu durumu düzelir merak etmeyin.
Yemeklerinize bayılması ayrı şey ama. Yemeği sizin sorumluluğunuz olarak görmeyen adam kırk yılda bir de olsa o lafı edemez. Yani sorun orada. Canınızı yakmak için yemeği nasıl kullanıyor? Kalk kendin pişir diyecek bir kadın olsanız, yani size biçilen rolü kabul etmeseniz, zaten o lafı edemez, çünkü amacına ulaşamayacağını bilir. Ayrıca madem çok biliyor; yemeği, ev işlerini kendi yüklensin. Siz de işten gelin, oturun yüksek lisans yapın, ders çalışın.Yemek kismina cevap yazmak istiyorum. Yaptigim yemeklere bayilir. Begenmedigi icin degil soylenmesi sadece canimi acitmaya calisiyor. Iki gun once yemege laf etti dun de yemekten baska bisey yapmiyorsun dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?