- 11 Mayıs 2022
- 651
- En iyi cevaplar
- 1
- 1.076
- 28
- Konu Sahibi Anna Karanina19
-
Vücudumuz acıya dayanacak ve olay bitince eski haline dönüp hafızadan silecek şekilde işliyor. Normal doğum yoksa sezaryen var ve doktorlar gününü kestirebilip tarih veriyorlar. EndişelenmeyinVajinusmus hastasıyım 3 yıldır ve bunu atlattigimi düşünüp hamile kalma olayını sokuyorum beynime o kadar acıya nasil katlanırım acidan boğulacak gibi hissediyorum kendimi. Tum anneleri ve annelige hazirlananlari da tebrik ediyorum. Siz korkularinizla nasil başa cikabiliyorsunuz? Sonu güzel olacak şeyleri fiziki acılar sebebiyle mahvetmek istemiyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.
İngiltere de sezaryen yok gibi birsey. Özel bir yere gitmen gerek ama özel hastaneler turkiyedeki kadar yaygın değil. Arkadaşımın doğumunda 20 gün gectigi halde sezaryen ile almadılar. Kadını bitirdiler ama yine de doğumu normal yaptırdılar.Vücudumuz acıya dayanacak ve olay bitince eski haline dönüp hafızadan silecek şekilde işliyor. Normal doğum yoksa sezaryen var ve doktorlar gününü kestirebilip tarih veriyorlar. Endişelenmeyin
Saglicakla alın bebisinizi kucaginiza insallah. Haklısınız beslenme gibi temel ihtiyaçlar, gündelik olaylar gibi görmeye çalışıyorum ama az önce burada hamile birinin paylasimina ve yapilan yorumlara denk geldim endişe düzeyim arttı.Şimdiden kafanızda kurmamakla başlayabilirsiniz işe.
O zaman içerideki bebeğin zamanı gelince dışarı çıkması gerekiyor ve vücudumuz bu çıkışı sağlayacak ekipmana sahipİngiltere de sezaryen yok gibi birsey. Özel bir yere gitmen gerek ama özel hastaneler turkiyedeki kadar yaygın değil. Arkadaşımın doğumunda 20 gün gectigi halde sezaryen ile almadılar. Kadını bitirdiler ama yine de doğumu normal yaptırdılar.
Elbette Allah isteyen hiç kimseyi evlatsız bırakmasın. Bende vajinusmustan dolayı biraz panik atak başladı. Burda oyle çokta fazla arkadaşım yok olsa da bizim ordaki gibi olmuyor. Buraya yazayım rahatlarım dedim. Teşekkür ederimdoğum yapmaktan ve hamilelik sürecinden korkuyorum ama bunu dünyada hemen hemen her kadın yaşıyor.
Allah versin yeter ki
Olmaması daha acı
Yok sadece fiziksel olarak kendi canımı çok düşünüyorum. Sadece 2 olayda bir cinsel iliski diğeri hamilelik. Bu ikisini deneyimlememe ragmen ölecekmişim gibi hissediyorum. Doğal şeyleri yapamiyorken canıma daha fazla zarar verebilecek şeyleri yapabiliyorum anlamında söyledim.Paraşütle atlamak,b.jumping ve vajinusmus..
Bunlari nasıl vaji'ye bağladın hayret verici.
Kedi maması ,tenis raketi ve yazlık ev diyorum bende.
Evet kesinlikle bunu beynimde kabul ediyor gibi görünüyor ama iş yapma kısmına gelince yine duvarlar örmeye başlıyor. 3 senedir o kadar çok doktora gittim ki artık gına geldi. 2 konuda beynim ne yaşıyor bende bilmiyorum ama belki böyle olup sonradan bir yol bulanlar vardır. 3 senedir bir yol bulamadimO zaman içerideki bebeğin zamanı gelince dışarı çıkması gerekiyor ve vücudumuz bu çıkışı sağlayacak ekipmana sahiptvde doğum sahnelerinde bebek doğuma direniyormuş da anne uğraşıyormuş gibi bir his yaratılıyor öyle bir şey yok. Zamanı gelen bebek de dışarı çıkmaya çalışıyor zaten. Mantık bu. Yürüyüş mesela doğumu kolaylaştıran pelvik kasları çalıştıran basit bir şey
Hala vajinusmusum ve bence hamilelik düşünceleri de üzerine bildiriyorum yenersem sırada o var bu var. Inanin cok aptalca olduğunu bende biliyorum, farkındayım. Benim hesap dereyi görmeden paçaları sıvamak ama hani bazı düşünceleriniz elinizde değildir kovsanizda gelir bu öyle bir seyIki dogumdada agri kesici kullanilmadi bende. Ilkinde gec kaldik biraz ve ikincisinda bebek hizli ciktidogum sirasinda yasadiklariniz agrilari sonradan hatirlamiyorsunuz bile. Zaten bebegini kucagina verdiklerinde saskinliktan geri kalani unutuyor insan. Size ama tavsiyem: Eskiden vajinismus tedavisi gördügünüzü doktorunuza söyleyin. Benim tanidigim kadin dogum uzmanlari normalde vajinal dogum icin cesaretlendirirler (saglik sorunu yoksa) ama panik atak hastalarda veya önceden baska rahatsizliklar geciren kadinlarla sezeryani da düsünürler. Bu sizin özel durumunuza bagli. Insallah hersey gönlünüzce olur ❤
Rica ederimElbette Allah isteyen hiç kimseyi evlatsız bırakmasın. Bende vajinusmustan dolayı biraz panik atak başladı. Burda oyle çokta fazla arkadaşım yok olsa da bizim ordaki gibi olmuyor. Buraya yazayım rahatlarım dedim. Teşekkür ederim
Hala vajinusmusum ve bence hamilelik düşünceleri de üzerine bildiriyorum yenersem sırada o var bu var. Inanin cok aptalca olduğunu bende biliyorum, farkındayım. Benim hesap dereyi görmeden paçaları sıvamak ama hani bazı düşünceleriniz elinizde değildir kovsanizda gelir bu öyle bir sey
Cok teşekkür ederim, insallah ❤Aptalca olan birsey yok. Cocuk istemek elbette sizin de hakkiniz ve belki bu tedavi sürecinde size motivasyon da olur. Tedavinizi aksatmadan takip etseniz insallah güzel sonuclar alirsiniz ❤
Acı eşiğim hiç de yüksek değil ama iki çocuğumu da normal doğumla kucağıma aldım. Evet o an çok ağrın oluyor yalan değil ama sürekli bir ağrı değil ağrı geliyor gidiyor. Dayanılmaz olsa ben yapamazdım herhalde çünkü canım çok kıymetlidirMerhabalar son günlerde düşüncelerimle kendime zarar veriyorum gibi hissediyorum. Fiziki olarak acı eşigim düşük demiyim hiç yok, psikolojik olarakta aşırı güçlüyüm. her yıl parasutten atlarım, bungee jumping yaparim, tehlikeli olan herseyi yaparim. Sonucta bunlarda da canıma zarar gelebilir degil mi? Vajinusmus hastasıyım 3 yıldır ve bunu atlattigimi düşünüp hamile kalma olayını sokuyorum beynime o kadar acıya nasil katlanırım acidan boğulacak gibi hissediyorum kendimi. Tum anneleri ve annelige hazirlananlari da tebrik ediyorum. Siz korkularinizla nasil başa cikabiliyorsunuz? Sonu güzel olacak şeyleri fiziki acılar sebebiyle mahvetmek istemiyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.
Allah bağışlasın evlatlarinizi. Ben canıma düşkün değildim aslında hersey vajinusmus sorunumla başladı ve şimdi evliliğe dair fiziken herseye yayılmış durumda. Bir de İngiltere'nin sağlık sistemi bayagi farklı. Kac tanıdık doğum yaptıysa başına gelmedik kalmadı. Bana anlattıkları gün kalbim patlayacak sandım ya. 9 ay boyunca bayagi sıkıntı çekti ben diyorum yapamazsam vücudum dayanamazsa. Tabiki her insan dayanıyor bende dayanacagim ama yok evlilikte fiziksel seylere karşı bir eksikliğim var. Normalde sorunlarımı kendim kabul eder yenerim ama galiba benim evlenmem yanlışmış. 3 senedir almadığım tedavi kalmadı. 20 haziran da başka bir yerde yine tedaviye basliyorum. Cok teşekkür ederim Allah herkesin yardımcısı olsunAcı eşiğim hiç de yüksek değil ama iki çocuğumu da normal doğumla kucağıma aldım. Evet o an çok ağrın oluyor yalan değil ama sürekli bir ağrı değil ağrı geliyor gidiyor. Dayanılmaz olsa ben yapamazdım herhalde çünkü canım çok kıymetlidirbir de ilk doğumdan sonra bir daha doğurursam eşekler tepsin beni derken aradan geçen 7 yıldan sonra 2. Yi bile isteye doğurdum beyin unutturuyor herhalde o çekilen sancıları , unutturmasa kimse 2. Yi yapmazdı
Jinekoloji bölümünde vajinismus başlığı var. Tavsiye ederim okuyun yazışın istersenizAllah bağışlasın evlatlarinizi. Ben canıma düşkün değildim aslında hersey vajinusmus sorunumla başladı ve şimdi evliliğe dair fiziken herseye yayılmış durumda. Bir de İngiltere'nin sağlık sistemi bayagi farklı. Kac tanıdık doğum yaptıysa başına gelmedik kalmadı. Bana anlattıkları gün kalbim patlayacak sandım ya. 9 ay boyunca bayagi sıkıntı çekti ben diyorum yapamazsam vücudum dayanamazsa. Tabiki her insan dayanıyor bende dayanacagim ama yok evlilikte fiziksel seylere karşı bir eksikliğim var. Normalde sorunlarımı kendim kabul eder yenerim ama galiba benim evlenmem yanlışmış. 3 senedir almadığım tedavi kalmadı. 20 haziran da başka bir yerde yine tedaviye basliyorum. Cok teşekkür ederim Allah herkesin yardımcısı olsun
Evet yazışıyorum, okuyorum sagolsunlar herkeste cok yardım etmeye çalışıyor. Insallah başarırım ya Allah kimseye yaşatmasın. Cok sagolun ❣Jinekoloji bölümünde vajinismus başlığı var. Tavsiye ederim okuyun yazışın isterseniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?