Aşamamak

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.922
3.299
133
Arkadaşlar selam, önceki konum
Bildiğiniz gibi ve görebileceğiniz gibi sonu iyi bitmemişti. Yaklaşık 1 hafta olacak ama ben bu durumu aşabilmiş değilim :( yani işten kovulmakta değilim ama kendimi çok aşağılık hissediyorum. Zekamı falan sorgulamaya başladım ki çocukken üstün zeka teşhisi konulmuş bana. Zeka gerektiren şeyler yapıyorum ve hızlı da öğreniyorum aslında, dil kursundaki hocam (ki en zor dillerden biri) bana bende ileri yetenek olduğunu hemen kaptığımı söylüyor. Ama gerçekten kendimi sorguluyorum, mesela o dili şansa öğrendiğimi düşünüyorum. Ya da enstrüman çalıyorum, herkes yapabilir bunu diye düşünüyorum.
İş yerindeki müdürüm bu yaptıklarımla, öğrendiğim dille dalga geçmişti. "Niye o dili öğreniyorsun, o dil burada geçmez" demişti.
İşten kovulduktan sonra benzer durumları yaşayan oldu mu?

Olmayacağını, mükemmel bir eleman olduğumu ama bu alanın benim alanım olmadığını söylediler (bölümümü ben başlamadan önce benden habersiz değiştirmişler ve tecrübesiz olduğum bir alana aldılar, sonra istedikleri performansı gösteremedim tabii, işi öğrenmeye çalışmam bile rahatsız etmiş) Sonra bana uygun bir şey çıkarsa çağıracaklarını söyleyip gönderdiler.

Olmayacağını, mükemmel bir eleman olduğumu ama bu alanın benim alanım olmadığını söylediler (bölümümü ben başlamadan önce benden habersiz değiştirmişler ve tecrübesiz olduğum bir alana aldılar, sonra istedikleri performansı gösteremedim tabii, işi öğrenmeye çalışmam bile rahatsız etmiş) Sonra bana uygun bir şey çıkarsa çağıracaklarını söyleyip gönderdiler.
Yaşadığım yanıma kâr diyerek hayatına devam et. Sonu değil ya, iş dolu. Belki gönlün burdan yanaydı ama huzurlu değildin ve eksik hissediyordun. Sende bir sorun yok, daha iyisini bulabilirsin

Yaşadığım yanıma kâr diyerek hayatına devam et. Sonu değil ya, iş dolu. Belki gönlün burdan yanaydı ama huzurlu değildin ve eksik hissediyordun. Sende bir sorun yok, daha iyisini bulabilirsin
Ya hayır konu iş değil aslında. Yazdım ya, kendimi sorgular oldum. Öğrendiğim dille dalga geçildi ki çok zor bir dil, çaldığım enstrümanla dalga geçildi. Çok şey yani. İşin kötüsü iş yerindeki herkes böyle değildi, koordinatörüm dışında kimse bana bu muameleyi yapmadı.

Ya hayır konu iş değil aslında. Yazdım ya, kendimi sorgular oldum. Öğrendiğim dille dalga geçildi ki çok zor bir dil, çaldığım enstrümanla dalga geçildi. Çok şey yani. İşin kötüsü iş yerindeki herkes böyle değildi, koordinatörüm dışında kimse bana bu muameleyi yapmadı.
Onu söylüyorum ya. Seni huzursuz ve eksik hissettirdiler. Bir ömür orada çalışmak daha korkunç olurdu. İnsanlar kendine uymayan şeyi, veya kendinde olmayan birşeyi başkasında gördüğünde yargılayabiliyor

önceki konunuzu da okumuştum, direktörünüzün size davranma şekli falan kesinlike hiç profesyonel ve doğru değil. saçma sapan kompleksi bir tip belli ki. dil öğrenmeye emek veren insanla dalga mı geçilir, kafaya bak. zaten sizi görüşmeyi yaptığınız departman dışında bir yerde çalıştırmışlar. kurumsal bir yerde, iki aylık deneme sürecinde sizin üstünüze düşüp iş öğretmeye çalışmaları, sizi iş konusunda motive etmeleri gerekirdi. zaten alanınız da değilmiş, boşa canınızı sıkmayın. iyi olmuş çıkarılmanız, çok mutsuz olurdunuz.

ben de son işimden zaten istifa etmek için ofise gittiğim gün, ben daha bir şey diyemeden çıkarıldım. zaten kendim o işi yapmak istemediğim ve mutsuz olduğum için bilerek salmış ve istifa etmeyi planlarken bile çıkarılmış olmak çok canımı sıkmıştı, bir daha iş bulamam diye ciddi bir özgüvensizlik içine girmiştim, sürekli ağlayıp duruyordum. sonra istediğim gibi bir işi de kısa sürede buldum, ne kadar gereksiz yere canımı sıkmışım şimdi anlıyorum.

yaşınızın genç ve çok tecrübeniz olmadığını tahmin ediyorum. yeni iş bulana kadar alanınızla ilgili sertifika alabileceğiniz eğitimler alın. o eğitimlerde aman aman bir şey öğrenmeseniz bile bir şeyler kaparsınız. hem de istekli ve öğrenmeye açık olduğunu gösterir işverene. bir de iş konusunda özgüvensiz olsanız bile ki bence çok normal, işyerinde bunu saklamaya çalışın, mesela yanlış bir şey yapınca paniklemek yerine "aa tamam öğrenmiş oldum, bir dahakine daha dikkatli olurum" gibi tepki verebilirsiniz.

Onu söylüyorum ya. Seni huzursuz ve eksik hissettirdiler. Bir ömür orada çalışmak daha korkunç olurdu. İnsanlar kendine uymayan şeyi, veya kendinde olmayan birşeyi başkasında gördüğünde yargılayabiliyor
Ama ne kadar iğrenç değil mi? Dil hocam ısrarla diyor ki, "telaffuzun çok iyi, hemen kapıyorsun, uzmanız biz görüyoruz yetenek var". Böyle gereksizler yüzünden zekamızı sorguluyoruz ya.

Firma rezalet bu arada. Mobbing bu resmen. Ben uğraşırdım bile bu firmayla ve o yöneticiyle. Üstüne alınmanı gereken bir durum yok kesinlikle

önceki konunuzu da okumuştum, direktörünüzün size davranma şekli falan kesinlike hiç profesyonel ve doğru değil. saçma sapan kompleksi bir tip belli ki. dil öğrenmeye emek veren insanla dalga mı geçilir, kafaya bak. zaten sizi görüşmeyi yaptığınız departman dışında bir yerde çalıştırmışlar. kurumsal bir yerde, iki aylık deneme sürecinde sizin üstünüze düşüp iş öğretmeye çalışmaları, sizi iş konusunda motive etmeleri gerekirdi. zaten alanınız da değilmiş, boşa canınızı sıkmayın. iyi olmuş çıkarılmanız, çok mutsuz olurdunuz.

ben de son işimden zaten istifa etmek için ofise gittiğim gün, ben daha bir şey diyemeden çıkarıldım. zaten kendim o işi yapmak istemediğim ve mutsuz olduğum için bilerek salmış ve istifa etmeyi planlarken bile çıkarılmış olmak çok canımı sıkmıştı, bir daha iş bulamam diye ciddi bir özgüvensizlik içine girmiştim, sürekli ağlayıp duruyordum. sonra istediğim gibi bir işi de kısa sürede buldum, ne kadar gereksiz yere canımı sıkmışım şimdi anlıyorum.

yaşınızın genç ve çok tecrübeniz olmadığını tahmin ediyorum. yeni iş bulana kadar alanınızla ilgili sertifika alabileceğiniz eğitimler alın. o eğitimlerde aman aman bir şey öğrenmeseniz bile bir şeyler kaparsınız. hem de istekli ve öğrenmeye açık olduğunu gösterir işverene. bir de iş konusunda özgüvensiz olsanız bile ki bence çok normal, işyerinde bunu saklamaya çalışın, mesela yanlış bir şey yapınca paniklemek yerine "aa tamam öğrenmiş oldum, bir dahakine daha dikkatli olurum" gibi tepki verebilirsiniz.
Aslında ben iş konusuyla alakalı sıkıntı etmiyorum. Yani iş bulunur. Bu arada soruyordum yanlış yapmayayım diye, notlar tutuyordum, bunları yapmam bile rahatsız etmiş :))))
Enstrümanı şansa çaldığımı, dili bile şansa öğrendiğimi düşünmeye başladım :(

Arkadaşlar selam, önceki konum
Bildiğiniz gibi ve görebileceğiniz gibi sonu iyi bitmemişti. Yaklaşık 1 hafta olacak ama ben bu durumu aşabilmiş değilim :KK43: yani işten kovulmakta değilim ama kendimi çok aşağılık hissediyorum. Zekamı falan sorgulamaya başladım ki çocukken üstün zeka teşhisi konulmuş bana. Zeka gerektiren şeyler yapıyorum ve hızlı da öğreniyorum aslında, dil kursundaki hocam (ki en zor dillerden biri) bana bende ileri yetenek olduğunu hemen kaptığımı söylüyor. Ama gerçekten kendimi sorguluyorum, mesela o dili şansa öğrendiğimi düşünüyorum. Ya da enstrüman çalıyorum, herkes yapabilir bunu diye düşünüyorum.
İş yerindeki müdürüm bu yaptıklarımla, öğrendiğim dille dalga geçmişti. "Niye o dili öğreniyorsun, o dil burada geçmez" demişti.
İşten kovulduktan sonra benzer durumları yaşayan oldu mu?
Kimse sizinle dalgs geçmemiş ama sizin kendinize guveniniz yani özgüveniniz düşük sadece. Bunu yükseltmeniz ve dengede tutmanız gerekiyor. Ayrıca dalga geçseler ne olur "ben keyif alıyorum siz de keyif aldığınız dili öğrenin" deyip geçebilirsiniz.

Siz bunları öğrenirken çok zorlanmadığınız için öyle hissediyor olabilir misiniz? :) Size kolay geldiği için herkes yapabilirmiş gibi geliyordur ama aksine, dil öğrenmek de müzik aleti çalmayı öğrenmek de hiç kolay şeyler değil. Ne güzel yetenekliymişsiniz işte. :) Her öğrendiğin ettiğin şey iş hayatında işe yaramak zorundaymış yoksa gereksizmiş gibi gören çok fazla insan var, ama bu onların kendi aptallığı ve vizyonsuzluğu. Her zaman böyle hadsiz insanlarla karşılaşacaksınız, kibarca cevap verip salın başınızdan. Başka türlü uğraşılmaz.

Kimse sizinle dalgs geçmemiş ama sizin kendinize guveniniz yani özgüveniniz düşük sadece. Bunu yükseltmeniz ve dengede tutmanız gerekiyor. Ayrıca dalga geçseler ne olur "ben keyif alıyorum siz de keyif aldığınız dili öğrenin" deyip geçebilirsiniz.
Yok maalesef geçtiler :))) "O dil ne saçma ya niye öğreniyorsun ki". ya da enstrüman çalıyorum "ıyyy enstrüman çalan kızlara karşı şeyim var" 🙄

Siz bunları öğrenirken çok zorlanmadığınız için öyle hissediyor olabilir misiniz? :) Size kolay geldiği için herkes yapabilirmiş gibi geliyordur ama aksine, dil öğrenmek de müzik aleti çalmayı öğrenmek de hiç kolay şeyler değil. Ne güzel yetenekliymişsiniz işte. :) Her öğrendiğin ettiğin şey iş hayatında işe yaramak zorundaymış yoksa gereksizmiş gibi gören çok fazla insan var, ama bu onların kendi aptallığı ve vizyonsuzluğu. Her zaman böyle hadsiz insanlarla karşılaşacaksınız, kibarca cevap verip salın başınızdan. Başka türlü uğraşılmaz.
Çalıştığım yerde benim öğrendiğim dil evet kullanılmıyordu ama dışarıda çok aranan bir dil. Hem de çok fazla yani. Dalga geçiyorlar "X dili öğren o burada geçer" (dilleri söylemiyorum belki tanıyan olur başımız yanmasın)

Yok maalesef geçtiler :))) "O dil ne saçma ya niye öğreniyorsun ki". ya da enstrüman çalıyorum "ıyyy enstrüman çalan kızlara karşı şeyim var" 🙄
E tamam size ne ki sizi neden ilgilendiriyor deyip gecseydiniz. İnsanlar pisliktir agizlarinin payini vermelisiniz :)

Çalıştığım yerde benim öğrendiğim dil evet kullanılmıyordu ama dışarıda çok aranan bir dil. Hem de çok fazla yani. Dalga geçiyorlar "X dili öğren o burada geçer" (dilleri söylemiyorum belki tanıyan olur başımız yanmasın)
Mandarin çincesi?

Aslında ben iş konusuyla alakalı sıkıntı etmiyorum. Yani iş bulunur. Bu arada soruyordum yanlış yapmayayım diye, notlar tutuyordum, bunları yapmam bile rahatsız etmiş :))))
Enstrümanı şansa çaldığımı, dili bile şansa öğrendiğimi düşünmeye başladım :KK43:
Ayy...
Dil şansa öğrenilse insanlar 12 sene okulda görüp, yıllarca dil kurslarına para verip yine turist görünce kem küm etmezlerdi.
Herkesin başka başka yetenekleri var. Ben çok hevesliydim , hep okul bando takımına girerdim. Ama ritim duygum kesinlikle yok, uflemeleri ufleyecek nefesim de yok. O yüzden bana hep zil verirlerdi😂😂 parmaklarım kesik içinde calardim (ki bilmeyenler için sadece icinden söyledikleri rakam kadar sayıp iki zili birbirine vuruyorsun. Bu kadar).
Hiç de öyle ha diyince öğrenilecek bir şey değil. Öğrenciyken gitarım vardı, arkadaşım haftalarca geldi gitti öğretti, en çok 'beni al kucagina, elini belime' ye kadar calabildim. Sar kısmında parmak değiştirmek gerekirdi, onu yapamadım 😂😂
Yani herkesin kolayca yapacağı şeyler değil.
Her insanın yetenegi başka başkadır. Neden insanların seni kucumsemelerine izin veriyorsun ki?
Ben 7 yıldır dil öğrenmeye çabalıyorum, tonla yabancı arkadaşım var bulustugum, konuştuğum. çok da seyehat ederim. Yine de derdimi tam anlatmakta sıkıntı yaşiyorum . Biri bana uzun bir mesaj atmissa mutlaka ceviriden bakıyorum ne demiş diye. Ya da güzel güzel sohbet ederken karşımdaki kişi cümleleri uzattigi zaman bende kayış kopuyor, hiç anlamıyorum devamını 😂
Ayrıca yeteneksiz olduğum yüz milyon tane alan var, güzel yuzemem, su altında nefes alamam, voleybol basketbol oynayamam, persektif algım yok, güzel resim yapamam, renk uyumundan anlamam, estetik zevkim sıfır, paten kayamam, teknik işlerden anlamam,asla dans edemem...
Tonla şey.
Ama hiç böyle hisler içinde değilim. Neden? Çünkü canım kendim 🥰🥰
Mükemmel olmak zorunda değilim ki, olduğum kişiyi seviyorum. Mükemmel olacağım da madalya mi takacaklar.
Ne bu 'her şeyde en iyi olmaliyim' sevdası:)
Kendini bu kadar acımasız yargılama.
Sana 'bu dil gereksiz' diyen ittirsin gitsin kendi cahilligine yansın. 45 milyon insanın bildiği bir dili öğrenmenin sana ne gibi bir zararı olabilir ki?

Back
X