Aşamıyorum

Denizasafhayalim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2022
2.564
3.453
63
Merhaba ben 25 ocakta 3. Tüp bebek denememde pozitifi görüp 8 buçuk haftalık bebeğimi kaybettim genetige gönderdik ve hiç bir sorunu yokmuş sağlıklı bir embriyoymuş sebebsiz düşük olmuş dediler cinsiyeti kızmış ilk başta anlamadım ama şuan düşündükçe deliriyorum hala yaşıyor olsaydı 30 haftalarda olacaktım doğum yaptıktan sonra annemlere gidecektim babam adak adamıştı olmadı babam gitmemi beni gormeyi istiyor ama gidemiyorum.
Çok donuklaştım bebek gördükçe üzülüyorum eşimin yeğenlerini gördükçe benim kızım doğsaydi onlara mı benzerdi nasıl olurdu diye düşünmeden edemiyorum kendimi bedenimi çok fazla yoruyorum kafamı o şekilde boşaltmaya çalışıyorum ama olmuyor nasıl yapılır nasıl devam edilir ben ölmüş gibi hissediyorum en kötüsü de beni kimse anlamıyor hiç yaşanmamış gibi görülüyor konuşamıyorum

Biliyorum,anlıyorum,hem de çok iyi anlıyorum.

Çok çok haklısınız çok zor bir süreçtesiniz.

Allahım yardımcınız olsun,her şeyi gönlünüze göre versin inşallah arkadaşım.

Aynısını yaşadım. Transfer oldum 7 haftalıkken kanamam var diye hastaneye gittim kalp atışını dinledim ilk defa. O gece hastanede yattım ertesi günkü kontrolde düştüğünü öğrendim. Taburcu olurken yeni doğmuş bi bebeği yanımdan geçirdiler. Hala aklımda hala düşünürüm yaşasaydı 2 yaşında olacaktı. Bana hep sen güçlüsün sen şöylesin sen böylesin yeter ağlama diye diye üzüntümü yaşamama bile izin vermediler. Yılmadım bidaha transfer oldum tutmadı. Bi süre sonra tekrar transfer oldum tuttu. Herşey güzel ilerliyordu ta ki 26 haftalık aniden doğum başlayana kadar. Durdurulamadı acil sezeryan oldum bebeğim 3 ay kuvezde kaldı. Üniversite hastanesi olduğundan sıkı korona tedbirleri devam ediyordu birkez yanına giremedim kucağıma alamadım emziremedim hiç dokunamadığım bebeğime 3 ay süt sağdım. Şükür şimdi yanımda 1 yaşında.
Öğrendim ki çok istemek yetmiyor sağlıklısını hayırlısını istemek lazım duayı doğru etmek lazım. Ben hep eksik etmişim biran önce kavuşmak değil vakti zamanında sağlıkla kavuşmayı istemek lazım. Rabbim sağlıklı hayırlı uzun ömürlü nice evlatlar nasip etsin size de.

İçten içe Allah'ım ne olur hamile kalayım diye dua etmiştim bende hep hamile kalınca anladım yanlış dua ettiğimi sağlıkla alayım sevdiklerinle sağlıkla büyüteyim diye dua ediyorum şimdi benim rahim ağzından leep operasyonu geçirmişliğim var iki embiro transferi yaptırmadım hakkım olduğu halde taşıyamam diye korktum kalp atışını dinledim kaydettim videosu var bebeğimin düşündükçe çok kötü oluyorum ben mi birşey yaptım diye bir damla kanamam bile olmadı iki hafta ters yattım ayaklarımı yükseğe uzatıp olmadı yaşayamadı bebeğim belki genetikten sorun çıkar dedim çok şükür çıkmadı ama ona bile üzüldüm sizin adınıza çok sevindim şuan sizde sağlıkla sevgiyle huzurla büyütün inşallah

Ah canım üzülme kocaman sarılıyoruz sana benimde bebeğim hiç sorunsuz düştü benimde sürekli aklımda yaşasa şunu yapardık su yaşta olurdu şöyle seslenirdim.esmer mi olurdu beyaz mi ama yapacak bişey yok umarım Allah tez zamanda sana ve eşine sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin

Allah razı olsun inşallah çok sağolun

Düşük yapmak, sebepsiz düşükler ve bir türlü sağlıklı doğum yapamamak çok yıpratıcı bir durum çünkü insan oraya takılıp kalıyor. Oraya takılıp kalıyorsun ve kendini o düşünceden, o özlemden, o hayal ve umuttan, en kötüsü de kendine acimaktan alamiyorsun. Evet kendine deli gibi aciyorsun. Daha sağlıklı düşünmeye başladığın zamanlar geldiğinde, aslında kontrolünün olmadığı bir mevzuda kendini böylesine zalimce yipratmanin ne kadar üzücü olduğunu farkediyorsun ama işte her duyguyu dibine kadar yaşamadan bırakmayan bir milletiz biz. Ben Aidin Salih' in " eğer sürekli sebepsiz dusukler gerçekleşiyorsa, üzülmeyin; rahim kendisini onarmaya, problemi cozmeye, sağlıklı olan gebelige hazırlanmaya ugrasiyor" cümlesini okuduğumda bir aydınlanma yaşamıştım. En sağlıklı gebeliği bulana kadar rahim düşük yapmaya devam edermiş. Evet! Mantıklı bir sebebi olmalı. Ben sağlıklı, güzel, kolay olani istiyorum dedim. Bir de hacamat diye birsey var. Peygamberimiz hep olmuş ve önermiş de. Biz bunu öğrendik uzun zamandır eşimle birbirinize uyguluyoruz. O ay hadi dedim eşime bana göbeğimin altından hacamat yap, çünkü rahime çok iyi geliyor. O güne kadar hiç aklıma gelmemiş. Şükürler olsun ben o ay hamile kaldım ve bu sefer oldu. 8- 9 düşük yapmışken bile insan umudunu kaybetmiyor... Sen de aydınlat kendini lütfen ve doğru yere odaklan. Kayıplar için yapabileceğimiz birsey yok ama birgun mutlaka - en doğru zamanda- en sağlıklı gebeliği yaşayacaksın ve çok sağlıklı bir bebek dünyaya getireceksin inşallah. Hala zamanın var demek ki...

Pcos hastasıyım 1 yıl tedavi sonucu 2020 de hamile kaldım 22 hafta çok güzel giden bir hamileleiğim vardı bir anda servikal yetmezlik yüzünden kaybettim bebeğimi.erken doğum yaptım kızım yaşamadı.tam 2 yıl bu döngüden çıkamadım yaşasaydı şöyle olurdu şunu yapardm vb düşünceler yakamı bırakmadı.kendimi eşimi doktoru aklınıza gelebilecek herşeyi suçladım.ama olan olmuştu. Anne olmayı istiyorsam kendimi toplamalı o yolu tekrar yürümeliydim.çünkü bizlere hayat Altın tepsiyle sunmuyor.2 yıl sonra tekrar 6 aylık bir tedaviyle hamile kaldım şuan 26 haftalığım.kızımı hiç unutmadım.ınu düşünmeden geçirdiğim bir günüm yok ama malesef olan oldu.yolunuza devam edin.yolunuz zor ve yorucu.kendinizi bırakmayın inşallah güzel günlerde başka bir bebeğiniz olur da kızınızla cennette kavuşursunuz.yanan ciğerinizi söndürmez de benm hatama düşerseniz bir bakmışsınız yıllar geçmiş.dualarım sizinle Allah en kısa zamanda gönlünüze görw versin

Başınız sağ olsun aynısını yaşadım 20.haftada suni sancıyla aldılar benden son yazdıklarınız o kadar doğru ki kimse anlamıyor, hiç yaşanmamış gibi sayılıyor. Doğmayınca, kimse görmeyince insanlara yok saymak kolay geliyor. Ama bize öyle değil yaşayana çok zor zaman diyorum sadece zaman. Acı hiç geçmeyecek, biraz altlarda kalacak zamanla. Ama hep yoklayacak.

Daha çok şey yazmak isterdim ama sizi de üzmiyeyim. Zaman her şeyin ilacı diyorum sadece. Kimseyi takmayın. Kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez Allah yardımcınız olsun

Bebeğimi genetige gönderdik ve cinsiyetinin kız olduğunu kromozomların normal olduğunu söylediler sağlıksız bir gebelik değildi yani kan sulandırıcı iğne de kullanıyordum kalbi atıyordu ben yatıyordum inanın sağlıksız olsaydı belki bir şekilde aşabilirdim ama şuan aşamıyorum eşimin sperm şekil bozukluğu varmış kendi kendime gebe kalmam imkansızmis ve gerçekten hiç kalamadim sekiz sene olmadı ilk defa olunca çok ümitlenmiştim çok beklemiştim sürekli sebeb arıyorum çok üzülüyorum benimle tedaviye başlayan arkadaşlarım bebeklerini kucağına aldı herşeyin bir zamanı vardır biliyorum göbeğimi görüyorum şimdi kocaman olabilirdi kızım diyorum aklıma geliyor ağlayamıyorum düşünmek istemiyorum ama yapamıyorum

Sebep aramak sadece seni üzer tabi bu bi süreç şuan bu aşamadasın biraz zaman geçince kabulleniş aşamasına geçeceksin zorlansan da

Allah razı olsun sağlıkla alın bebeğinizi inşallah ben tekrar hamile kalabileceğimi düşünmüyorum eşim bir daha tüp bebek yaptırmak istemiyor tedavi olmadan bebeğim olacağına inancım kalmadı malesef bilsem belki birgün yapabileceğimi ama bilmiyorum önümü göremiyorum evlat hasreti çok yoruyor kimsenin bebeğini sevemiyorum içim akıyor öpmek istiyorum opemiyorum koklayamıyorum içimden hep kızım kızım diye düşünürken buluyorum kendimi elim karnıma gidince o boşlukta kalakaliyorum Allah büyük inşallah bir gün olur inşallah

Sebep aramak sadece seni üzer tabi bu bi süreç şuan bu aşamadasın biraz zaman geçince kabulleniş aşamasına geçeceksin zorlansan da
Zaman geçmesi gerekiyor hala Ağustosta doğacaktı diye düşünüyorum babasıyla bir eylülde tanışmıştık belki o gün gelirdi diyorum bilmiyorum çok üzülüyorum ama kimse anlamıyor gibi geliyor kalbinin durduğunu söyleyen doktor bile hocam kalp atışını göremiyorum nerde dediğimde durmuş canım yeea dedi bana delirtecek gibi oldum bir daha olur dedi ya ben ne zorluklarla sahip oldum içimde büyüdü kalp atışını dinledim kaç defa o kadar normal bir şeymiş gibi davrandı ki bana biri üzülüyor musun diye sordu ben kaç kere ilaç kullandım kaç kere test yaptım sekiz senede kaç masaya yattım saymadım ki nasıl üzülüyor musun diye sorabilir bana üzgün olmak bir tarafa kızgınım galiba ben çok kızgınım

Tamam evet, çok sağlıklı görünüyor ama peki bu bebek neden tutunamadi? Demek ki yeterince güçlü değil,mutlaka bir sorun var. Ankaranin en iyi kadın doğum doktoru, ablamın yakın arkadaşı. Ablam hamileyken merdivenlerden çok sert bir şekilde düşünce " sakin korkma, sağlıklı bir bebek çok sağlam tutunur, mücadeleci ve kararlıdır. Kolay kolay düşmez. Sağlıklı olmayan, zayıf bebekler ise çok kolay duserler" demişti. Dusmeleri icin bir sebep var! Bak sen artik hamile kalabiliyorsun. Geriye bakmayı bırak, bu işin sorumluluğunu biraz üzerinden at ve asil muhatabina bırak herseyi. Yepyeni bir insan gelecek bu dünyaya, böyle büyük bir sorumluluğu tek başına sirtlanamazsin, zaten gücün de yetmez, işte böyle aşamaz kalırsın. Oysa " bu işi sana bırakıyorum , çünkü bu senin uzmanlık alanin, senin iraden ve senin kararin" diyebilsen, Allah senin için herseyi yoluna sokar. Üzülme...

Bizde o şekildeydik benm eşimde yoruldum ben bırakmak istemiyorum dedi ama gerçekten geçiyor.bu dünya da inanın hiç bir acı ilk günkia gibi kalmıyor biraz daha zamana ihtiyacınız var.allahon mucizeleri büyük.inşallah biri de sizi bulur.benm de şuan erken doğum riskim var bir ay ıe yatıyorum evde kaçıncı haftada doğar bilmiyorum 1 kiloyu geçsin diye bakıyorum.zor çok zor bi süreç ama inanın geçiyor.gidene değil agelecek güzel günlere odaklanın nolur.nir süre hazmetmek alıyor.bir süre sonra kabullenme evresi başlıyor.tedaviye de karar verirsiniz tekrar ben inanıyorum.etrafım 10 yıl sonra çocuğu olan insanlarla dolu.şuan acınızı yaşayın bu acı geçince tekrar deneyeceksiniz ben inanıyorum.allah hiç birimizin kucağını boş bırakmasın.size çok çok sarılıyorum nolur kendinizi o kısır döngüye bırakmayın.

Başınız sağolsun öncelikle aşamamaniz normal içinizde derin hüzün yaşıyorsunuz destek alsanız belki iyi gelir belki yeniden anne olma sürecine hazırlanmış olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…