- 21 Mart 2018
- 4.693
- 14.838
- 208
- Konu Sahibi Denizasafhayalim
-
Çok normal, ben de çok kızgındımZaman geçmesi gerekiyor hala Ağustosta doğacaktı diye düşünüyorum babasıyla bir eylülde tanışmıştık belki o gün gelirdi diyorum bilmiyorum çok üzülüyorum ama kimse anlamıyor gibi geliyor kalbinin durduğunu söyleyen doktor bile hocam kalp atışını göremiyorum nerde dediğimde durmuş canım yeea dedi bana delirtecek gibi oldum bir daha olur dedi ya ben ne zorluklarla sahip oldum içimde büyüdü kalp atışını dinledim kaç defa o kadar normal bir şeymiş gibi davrandı ki bana biri üzülüyor musun diye sordu ben kaç kere ilaç kullandım kaç kere test yaptım sekiz senede kaç masaya yattım saymadım ki nasıl üzülüyor musun diye sorabilir bana üzgün olmak bir tarafa kızgınım galiba ben çok kızgınım
Allah sabırlar versin. Bn tüp bebek te hep yatarak kendimi yormayarak geçirdim heleki ilk 12 hafta çok önemli demişti doktor.dsardan transfer edildiği için vücut bazen yabancı bi cisim gbi algılayıp atmak istiyormuş.birdahakinde aklınızda olsun yatın dinlenin kendinizi hiç yormayın.mddi manevi zorsurecMerhaba ben 25 ocakta 3. Tüp bebek denememde pozitifi görüp 8 buçuk haftalık bebeğimi kaybettim genetige gönderdik ve hiç bir sorunu yokmuş sağlıklı bir embriyoymuş sebebsiz düşük olmuş dediler cinsiyeti kızmış ilk başta anlamadım ama şuan düşündükçe deliriyorum hala yaşıyor olsaydı 30 haftalarda olacaktım doğum yaptıktan sonra annemlere gidecektim babam adak adamıştı olmadı babam gitmemi beni gormeyi istiyor ama gidemiyorum.
Çok donuklaştım bebek gördükçe üzülüyorum eşimin yeğenlerini gördükçe benim kızım doğsaydi onlara mı benzerdi nasıl olurdu diye düşünmeden edemiyorum kendimi bedenimi çok fazla yoruyorum kafamı o şekilde boşaltmaya çalışıyorum ama olmuyor nasıl yapılır nasıl devam edilir ben ölmüş gibi hissediyorum en kötüsü de beni kimse anlamıyor hiç yaşanmamış gibi görülüyor konuşamıyorum
Allah sabir versin ve meleginizle sizi elbet kavusturacak buna inanin. Ben de martta 20 haftalik kizimi kaybettim su an son ayima girmis onu bekliyor olacaktim. Size kocaman sarilmak istedim. Onlari hicbir zaman unutmayacagiz her zaman guzel anip yaslarini hakkiyla tutarak insallah onumuze bakabilecegiz dilegim buMerhaba ben 25 ocakta 3. Tüp bebek denememde pozitifi görüp 8 buçuk haftalık bebeğimi kaybettim genetige gönderdik ve hiç bir sorunu yokmuş sağlıklı bir embriyoymuş sebebsiz düşük olmuş dediler cinsiyeti kızmış ilk başta anlamadım ama şuan düşündükçe deliriyorum hala yaşıyor olsaydı 30 haftalarda olacaktım doğum yaptıktan sonra annemlere gidecektim babam adak adamıştı olmadı babam gitmemi beni gormeyi istiyor ama gidemiyorum.
Çok donuklaştım bebek gördükçe üzülüyorum eşimin yeğenlerini gördükçe benim kızım doğsaydi onlara mı benzerdi nasıl olurdu diye düşünmeden edemiyorum kendimi bedenimi çok fazla yoruyorum kafamı o şekilde boşaltmaya çalışıyorum ama olmuyor nasıl yapılır nasıl devam edilir ben ölmüş gibi hissediyorum en kötüsü de beni kimse anlamıyor hiç yaşanmamış gibi görülüyor konuşamıyorum
Ben bir defa hamilelik yaşayıp ikinci defa yaşamayan kimseyi görmedimMerhaba ben 25 ocakta 3. Tüp bebek denememde pozitifi görüp 8 buçuk haftalık bebeğimi kaybettim genetige gönderdik ve hiç bir sorunu yokmuş sağlıklı bir embriyoymuş sebebsiz düşük olmuş dediler cinsiyeti kızmış ilk başta anlamadım ama şuan düşündükçe deliriyorum hala yaşıyor olsaydı 30 haftalarda olacaktım doğum yaptıktan sonra annemlere gidecektim babam adak adamıştı olmadı babam gitmemi beni gormeyi istiyor ama gidemiyorum.
Bende öyle dua etmiştim tek hamile kalayım da diye diye işte yanlışmış acıyı yaşayınca anlıyoruz. Ama yiyecek ekmeği içecek suyu olsaydı ne olursa olsun yaşardı düşmezdi belki bi hastalığı olacaktı belki çok daha büyük acılar çekecekti diye düşününce tevekkül edince daha kolay aşılıyor süreç. Geçecek bu günler ama unutulmuyor hiç. Kendini hazır hissettiğinde yeniden başla mücadeleni bırakma.İçten içe Allah'ım ne olur hamile kalayım diye dua etmiştim bende hep hamile kalınca anladım yanlış dua ettiğimi sağlıkla alayım sevdiklerinle sağlıkla büyüteyim diye dua ediyorum şimdi benim rahim ağzından leep operasyonu geçirmişliğim var iki embiro transferi yaptırmadım hakkım olduğu halde taşıyamam diye korktum kalp atışını dinledim kaydettim videosu var bebeğimin düşündükçe çok kötü oluyorum ben mi birşey yaptım diye bir damla kanamam bile olmadı iki hafta ters yattım ayaklarımı yükseğe uzatıp olmadı yaşayamadı bebeğim belki genetikten sorun çıkar dedim çok şükür çıkmadı ama ona bile üzüldüm sizin adınıza çok sevindim şuan sizde sağlıkla sevgiyle huzurla büyütün inşallah
Çok teşekkür ederimTamam evet, çok sağlıklı görünüyor ama peki bu bebek neden tutunamadi? Demek ki yeterince güçlü değil,mutlaka bir sorun var. Ankaranin en iyi kadın doğum doktoru, ablamın yakın arkadaşı. Ablam hamileyken merdivenlerden çok sert bir şekilde düşünce " sakin korkma, sağlıklı bir bebek çok sağlam tutunur, mücadeleci ve kararlıdır. Kolay kolay düşmez. Sağlıklı olmayan, zayıf bebekler ise çok kolay duserler" demişti. Dusmeleri icin bir sebep var! Bak sen artik hamile kalabiliyorsun. Geriye bakmayı bırak, bu işin sorumluluğunu biraz üzerinden at ve asil muhatabina bırak herseyi. Yepyeni bir insan gelecek bu dünyaya, böyle büyük bir sorumluluğu tek başına sirtlanamazsin, zaten gücün de yetmez, işte böyle aşamaz kalırsın. Oysa " bu işi sana bırakıyorum , çünkü bu senin uzmanlık alanin, senin iraden ve senin kararin" diyebilsen, Allah senin için herseyi yoluna sokar.Üzülme...
Çok sağolun inşallah sizde sağlıkla alın yavrunuzu kucağınıza güle güle büyütünBizde o şekildeydik benm eşimde yoruldum ben bırakmak istemiyorum dedi ama gerçekten geçiyor.bu dünya da inanın hiç bir acı ilk günkia gibi kalmıyor biraz daha zamana ihtiyacınız var.allahon mucizeleri büyük.inşallah biri de sizi bulur.benm de şuan erken doğum riskim var bir ay ıe yatıyorum evde kaçıncı haftada doğar bilmiyorum 1 kiloyu geçsin diye bakıyorum.zor çok zor bi süreç ama inanın geçiyor.gidene değil agelecek güzel günlere odaklanın nolur.nir süre hazmetmek alıyor.bir süre sonra kabullenme evresi başlıyor.tedaviye de karar verirsiniz tekrar ben inanıyorum.etrafım 10 yıl sonra çocuğu olan insanlarla dolu.şuan acınızı yaşayın bu acı geçince tekrar deneyeceksiniz ben inanıyorum.allah hiç birimizin kucağını boş bırakmasın.size çok çok sarılıyorum nolur kendinizi o kısır döngüye bırakmayın.
Çok zor gerçekten beni anlıyorsunuz anlamanıza da üzüldüm şuan Rabbim evladınıza sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallahÇok normal, ben de çok kızgındımbenim doktor da çok kayıtsızdı bi daha kapısından bile geçmedim. Şimdi kendine, doktora, eşine, annene babana bile kızgın olacaksın kimse seni anlamıyor diye düşüneceksin. Teselli edenlere bile kızıyordum ben. Bunun tesellisi olmuyor çünkü.
Kaybınız için çok üzüldüm çok büyümüş kızınız cennet kuşu olmuş Rabbim cennetinde kavuştursun inşallah istiyorsanız en kısa zamanda sağlıkla kavuştursun size deAllah sabir versin ve meleginizle sizi elbet kavusturacak buna inanin. Ben de martta 20 haftalik kizimi kaybettim su an son ayima girmis onu bekliyor olacaktim. Size kocaman sarilmak istedim. Onlari hicbir zaman unutmayacagiz her zaman guzel anip yaslarini hakkiyla tutarak insallah onumuze bakabilecegiz dilegim bu
Oy savaşçı kuzum hayatı hep kolaylıkla geçer insallahAynısını yaşadım. Transfer oldum 7 haftalıkken kanamam var diye hastaneye gittim kalp atışını dinledim ilk defa. O gece hastanede yattım ertesi günkü kontrolde düştüğünü öğrendim. Taburcu olurken yeni doğmuş bi bebeği yanımdan geçirdiler. Hala aklımda hala düşünürüm yaşasaydı 2 yaşında olacaktı. Bana hep sen güçlüsün sen şöylesin sen böylesin yeter ağlama diye diye üzüntümü yaşamama bile izin vermediler. Yılmadım bidaha transfer oldum tutmadı. Bi süre sonra tekrar transfer oldum tuttu. Herşey güzel ilerliyordu ta ki 26 haftalık aniden doğum başlayana kadar. Durdurulamadı acil sezeryan oldum bebeğim 3 ay kuvezde kaldı. Üniversite hastanesi olduğundan sıkı korona tedbirleri devam ediyordu birkez yanına giremedim kucağıma alamadım emziremedim hiç dokunamadığım bebeğime 3 ay süt sağdım. Şükür şimdi yanımda 1 yaşında.
Öğrendim ki çok istemek yetmiyor sağlıklısını hayırlısını istemek lazım duayı doğru etmek lazım. Ben hep eksik etmişim biran önce kavuşmak değil vakti zamanında sağlıkla kavuşmayı istemek lazım. Rabbim sağlıklı hayırlı uzun ömürlü nice evlatlar nasip etsin size de.
Eşimin sperm şekli bozuk sadece yüzde ikisi normal şekilde ve tedaviyi reddediyor malesefBen bir defa hamilelik yaşayıp ikinci defa yaşamayan kimseyi görmedim
Yani düşük bile olması iyiye işaret aslında
Sorununuz neydi bilmiyorum ama üzülmeyin bir kere olduysa bir daha olur inşallah
Tedaviyi niye reddediyor?Eşimin sperm şekli bozuk sadece yüzde ikisi normal şekilde ve tedaviyi reddediyor malesef
Amin Allah olsun cümlemizinki hayatı boyunca zorluk görmesinOy savaşçı kuzum hayatı hep kolaylıkla geçer insallah
İnşallah nasip olur tekrar hamile kalmak sağlıkla kucağıma almak Rabbim isteyen hak eden herkese nasip etsinBende öyle dua etmiştim tek hamile kalayım da diye diye işte yanlışmış acıyı yaşayınca anlıyoruz. Ama yiyecek ekmeği içecek suyu olsaydı ne olursa olsun yaşardı düşmezdi belki bi hastalığı olacaktı belki çok daha büyük acılar çekecekti diye düşününce tevekkül edince daha kolay aşılıyor süreç. Geçecek bu günler ama unutulmuyor hiç. Kendini hazır hissettiğinde yeniden başla mücadeleni bırakma.
Belki kendi kendine olur diyor tüp bebeğin çok sıkıntılı olduğunu stres yarattığını düşünüyorTedaviyi niye reddediyor?
Bende 28 yaşındayım iki transferim olumsuz olmuştu 3 te embriyo glue ve rahim içi prp yapmıştık öyle tutundu belki sizde de işe yarar Rabbim sağlıkla size de nasip etsin inşallahBaşınız sağolsun Allah yaralarınıza derman olsun . En kısa zamanda inşallah sağlıklı ve hayırlı bir evlat nasip olsun . Tüp bebek tesavisini çok iyi biliyorum 23 yaşında başladım 27 yaşındayım 4 transfer oldum hiç biri tutmadı . Negatifi daha bugün öğrendim. Sizin en büyük sansınız bebeğinizin tutunması . Vücut artık hamileliği tanıyor ve biliyor . İnşallah en kısa zamanda kucağınız dolsun .
Allah'ım sizinki inanılmaz bir acı olmuştur Rabbim hafifletsin inşallah nasip ettiği yavrunuzu sağlıkla büyütünÖncelikle geçmiş olsun
Aynısı değil ama benzerini yaşadım.
İlk bebeğimi 8 aylık ölü doğum yaptım
İnanılmaz zor zamanlardı, hatta herkese 10 tanede çocuğum olsa onun yerini tutmaz derdim.
Rabbim ondan 4 yıl sonra yeniden nasip etti, hemde hiç beklemediğim anda
Merak etme geçecek
Allah doğru zamanda, hayırlı bir şekilde kucağını doldursun inşallah
Doktorunuz kim ?Bende 28 yaşındayım iki transferim olumsuz olmuştu 3 te embriyo glue ve rahim içi prp yapmıştık öyle tutundu belki sizde de işe yarar Rabbim sağlıkla size de nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?