Aseksüel Evlilik

juliapastrana

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2016
55
12
3
35
İyi Gunler arkadaslar
Dokunulmaktan ve bakılmaktan asiri derece rahatsiz olan bir insanim.
Yasim 27 olacak ve hic gorustugum kimse olmadi
Yalniz kalmak hosuma gidiyor ama ele gune karsi degil
Disari yalniz cikmak yalniz yolculuk yapmak yalniz bi yerlerde sap gibi gitmek istemiyorum. Butun arkadaslarim evlendi ve yalniz kaldim. Daha buyuk sorun da tedirgin oluyorum. Basima bi is gelmesinden korkuyorum.
Bu sebepten gercek anlamda istemesem de arkadas olarak surduregim bi evlilik hayal ediyorum.
Bunu kimselere diyemedim. Daha once de hic evlilik dusunmuyordum ama son iki senedir bu duygulari yasiyorum.
Sizce bunlar boş hayaller mi?

İyi Gunler arkadaslar
Disari yalniz cikmak yalniz yolculuk yapmak yalniz bi yerlerde sap gibi gitmek istemiyorum. Butun arkadaslarim evlendi ve yalniz kaldim. Daha buyuk sorun da tedirgin oluyorum. Basima bi is gelmesinden korkuyorum.
Bu sebepten gercek anlamda istemesem de arkadas olarak surduregim bi evlilik hayal ediyorum.
Bunu kimselere diyemedim. Daha once de hic evlilik dusunmuyordum ama son iki senedir bu duygulari yasiyorum.
yani bence bir doktora gidin,arkadaş olarak karşı taraf evlenirmi sizle...bu arada aseksüel olduğunuza nasıl karar verdiniz?

Neden evlenmek istiyorsunuz o halde ne gerek var, sefasını sürün bekarlığın. Bazen şurda gelin kaynana elti konularını görüyorum, benim bile aseksüel olasım geliyorç
Nedenlerini acikladim
1. Tedirgin olmam
2. Arkadaslarimin hepsinin evlenip ucup gitmesi benim yasitim benden kucuk herkes evli esiyle cocuguyla isi var
3. Evde kalmis olma psikolojisi

Kimsenin bana dokunmasini istemiyorum
yani aslında bu tip durumlarda genelde doktora gitmenizi tavsiye edebilirim...böyle bir ömür geçmez ve altında küçükken yaşadığınız herhangi bir travma yatabilir taciz gibi...özellikle böyle birşey varsa mutlaka gidin derim...

İyi Gunler arkadaslar
Gay olup paravan evlilikler var ya, sizin için en mantıklısı bu gibi.
Win-win bir durum iki taraf içinde.
Ya da cinsel sorunlu olup bile bile evlenen adamlar var aynı şekilde.

Ama hiç denemediğiniz bişeyin kötü olduğunu nereden biliyorsunuz? Geçmişten kalan bir travma için bir doktorla görüşmek iyi olur sanki.

İyi Gunler arkadaslar
26 yaşındayım, bekarım, evde kaldım gibi bir kaygım da yok. Sizin de olmasın. Sırf parmağınıza yüzük takmak için evlenilir, bir insanla aynı evde yaşanır, hayat paylaşılır mı?

İkinci konu ise dokunulmaktan ve bakılmaktan bu derece rahatsız olmak sağlıklı değil. 27 yaşındasınız ve önünüzde upuzun bir hayat var, bunu sadece seks için söylemiyorum ama önünüze büyük problemler çıkarabilecek bir durum bence.

Gay olup paravan evlilikler var ya, sizin için en mantıklısı bu gibi.
Win-win bir durum iki taraf içinde.
Ya da cinsel sorunlu olup bile bile evlenen adamlar var aynı şekilde.

Ama hiç denemediğiniz bişeyin kötü olduğunu nereden biliyorsunuz? Geçmişten kalan bir travma için bir doktorla görüşmek iyi olur sanki.
Kötü oldugunu söylemedim. Travma felan yok.
Ben bedenimi kadinimsi bulmuyorum bundan olabilir

Benim gibi olan bir insan yok mudur
nasıl bulacaksın ki böyle bir insanı.
ummadığın sorunlar çıkabilir altından.
yapmak istediğin şeyi mantıklı görmüyorum.
sırf evde kalmış denilmesin diye evlenilir mi yahu.
yarın bebek baskısı görürsünüz.
o zaman ne yapacaksın.
bence sağlıklı bir düşüncede değilsin.
kendini biraz daha anlatsan.
neden bu histesin mesela.
bir yardım almayı düşünmezmisin kendinle ilgili.
bu daha doğru olur paravan bir evlilik yapmayı planlamaktansa.
ailen durumunu biliyor mu.
bir de hiç erkek arkadaşın olmadı mı.
eğer öyle ise bu fikrin değişebilir zamanla.
ikili bir ilişki yaşasan farklı şeyle hissedebilirsin.
gerçekten birini sevsen yani..
ben böyle düşünüyorum açıkcası

Benim gibi olan bir insan yok mudur
Cinsellik bir ilişkinin en önemli parçalarından biri, hele ki evlilikte bunu hiç istemeden, karısına dokunmadan yaşamak isteyecek bir erkek olacağını sanmıyorum.

Aşk olmasın, nikahlı ev arkadaşı olsun derseniz konuşup anlaşarak böyle bir şey yapılabilir belki ama adam niye kabul eder onu bilmiyorum.

Evlenmek istemeyen birinin ''evde kaldım sendromu'' yaşaması ne kadar saçma. Kendinize dokunulmasini istemiyorsunuz ama hiç mi birine bi şeyler hissetmediniz ? Birine aşık olursaniz belki sorunlarinizin ustunden birlikte gelirsiniz. Size ait olmayan bi hayatı sırf başkaları öyle yaşıyor diye yaşamak zorunda değilsiniz.

Aseksüellik değil ki bu. Aseksüeller de aşk yaşayabilir ve sevdikleri insanın mutluluğu için ilişkiye girebilir.
Sadece bunu ihtiyaç olarak hissetmez. İyi araştırın aseksüelliği, sizin durumunuz biraz daha farklı sanki. Ya da henüz vücudunuza dokunmasına izin vereceğiniz biri olmadı kalbinizi attıracak :)

nasıl bulacaksın ki böyle bir insanı.
ummadığın sorunlar çıkabilir altından.
yapmak istediğin şeyi mantıklı görmüyorum.
sırf evde kalmış denilmesin diye evlenilir mi yahu.
yarın bebek baskısı görürsünüz.
o zaman ne yapacaksın.
bence sağlıklı bir düşüncede değilsin.
kendini biraz daha anlatsan.
neden bu histesin mesela.
bir yardım almayı düşünmezmisin kendinle ilgili.
bu daha doğru olur paravan bir evlilik yapmayı planlamaktansa.
ailen durumunu biliyor mu.
bir de hiç erkek arkadaşın olmadı mı.
eğer öyle ise bu fikrin değişebilir zamanla.
ikili bir ilişki yaşasan farklı şeyle hissedebilirsin.
gerçekten birini sevsen yani..
ben böyle düşünüyorum açıkcası
Birini sevdim ama bu sebeplerden konusmaya cekindim
Buyuk ihtimal baskasiyla evlenmistir
Bundan sonra baskasini sevebilecegimi de sanmiyorum

Back
X