- 9 Aralık 2009
- 17.229
- 55.039
- 1.123
- Konu Sahibi guneshergundogar
Ben ne yazık ki çok görüyorum böyle durumları. Genetik olarak hastalığa sahip olup üç çocuğundan ikisi doğuştan kör doğanı da gördüm mesela.Sabahtan beri içime dert oldu bu konu benim.
Öylesi böylesi yok konu sahibi aldatmış yok baba şu bu, hiç ilgilenmiyorum inanın.
Asgari ücretle kira verip, iki çocuğu okutup yaşatmaya çalışan bir insanın mücadelesi bu benim için.
Gerisi ilişkilerdir, haklısı haksızı elbette vardır ama çıplak bir gerçek var.
Kendimce hesap yaptım, o evde aylık gıdaya bin lira zor kalıyor.
3 boğaz için aylık ücret bu, iyimser hesapladım.
İlk akla gelen evleri birleştirmek, çok da mantıklı ama anne kız ilişkisinden olamıyor.
O sperm israfı baba, bu çocukları süründürüyor.
Ve anlaşılan o ki o da bir keşke korunsaydım evladı, torunlarına bir sütü çok gören ailenin evladı, ne beklenirdi.
Kötü insanlar kötü ilişkiler silsilesinde tek önemli şey ‘beslenemeyen, yaşayamayan çocuklar’.
Anne olduktan sonra mı duygusallaştım bilmiyorum, yüreğim almıyor hiçbir çocuğun zor durumunu ve burada anne elinden geleni yapıyor, diğer yapanlar zorla ya da lütfediyor.
Kanıma dokunan bu.
Düşünmüyor insanlar. Düşünmedikleri gibi bir şey de diyemiyorsun. Ben de çocukları düşündüm en çok ama…
Ama işte…
Nereye kadar, hala annesine daha çok laf etti bu konuda işte gördüm önce öyle yaptı.
Eşine sonra geçti ondan sonra da eş ailesine geçti.
Ben artık ya da biz artık sadece çocuk odaklı düşünürken birileri hala yok annesi şöyle, yok babası şöyle yok anane böyle yok dede böyle derse napabiliriz.
Yıllar geçti ve hiçbir şey değişmedi değişmiyor annelik kutsaması yapılırken de değişmeyecek biz napabiliriz.