• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşığım ama ailem sorun çıkaracak :((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

glmzyz

Guru
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
896
468
303
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle bana ne kadar saçma gelse de günümüzün büyük sorunlarından biri benim de başıma geldi maalesef. Ben sünni bir ailede yetiştim. Aşık olduğum çocuksa alevi. Birbirimizi çok seviyoruz. Ama ailemin sorun çıkaracağını düşünüyorum. Annem henüz ilişkimi bilmiyor. Geçen gün bir komşumuz bizdeyken konu burdan açıldı. Annemin tepkisi çok sert. Neden dışlıyorsun onlar da insan falan dedim müslümanlıkla alakaları bile yok dedi benim bir kaç alevi arkadaşım var aksine onlar çok iyi dedim utandıkları için dışlanmamak için belli etmiyor çoğu dedi. Yumuşatmaya çalıştım ama nafile konuyu kapatmak zorunda kaldım. Bu konu ileride bana sorun çıkaracak belli ki. Ben sevgilimle bu konuları konustum. Bizden bir farkı olmadigini sadece bizden farklı olarak fazladan Muharrem orucu tuttuklarını söyledi. Kendisi zaten şeker hastası tutamıyor oruç. Ben onu seviyorum ama ailem bu tarz konularda oldukça hassas. Bunu verdiği tepkiden çok rahat anladım. Aranızda boyle bir sorun yaşayan oldu mu? Nasil çözdünüz? Nasıl ikna edebilirm ailemi? Anlamıyorum tanımadan öcü gibi bakan bu zihniyeti. Çok kötü hissediyorum kendimi. Öneri verin lütfen :(

Konu kapanacak buyuk ıhtımalle.Bizde aleviyiz.Yanlış tanıyorlar malesef. İnsan insandır.neyse erkek kardeşimin eşi sunni. Babası problem yapıyordu
Ama yengem ikna etti.Kötü seyler oldu ama pes etmedi.Simdi bir cocukları var.Allaha sukur cok mutlular. Ayrıca dini muhabbetlere girmeyin.Bırakın aileniz once tanısın.En azından onyargıları gider.Sonradan Alevî oldugunu söyleyın. Cunku tanımak bıle istemeyecek. Onun icin once tanısınlar.

Maalesef günümüzde hala bu konuları tartısıyoruz..
Bunu anlatmak bir insanın anlamasından cok daha fazla tepki vermesine neden oluyor..
Tek çare size gerçekten çok düşkün ise "çocuğumdan olacağıma mecbur kabul edeceğim" olur..Bunuda en iyi siz anlayabilirsiniz.
Dediğim dedik bir aileye sahipsen işin zor ...

canim benim bildigim butun aleviler bizden cok farkli hemde bizden fazlalari filanda yok yani.
bu arada ask mask deme sakin vallahi billahi benid deli gibi seviyodu ama yok canim ask mask bi yere kadar sakin aileni kandirip yada zorla ikna edip yada cekip gidip bisey yapim deme sonra burda farkli konular acmak zorunda kalirsin kalma canim lutfen hic bi adama degmez degecek adamlarda cok az bize denk gelmez opuldun...

İnanç olayı sadece kişinin kendisini ilgilendirir bence .
İlla sevgilim alevi demenize gerek yok .
Kişiliğine baksınlar en önemlisi o .

Ben inançsızım mesela bunu kendi ailem bile bilmez çünkü bu en başta beni ilgilendirir .

Tanimadan tepki vermesi zaten muhtemel bi durum , taniyip sizden farkli olmadiklarini gorunce zaten problem kalmayacaktir bence...

Bizim dinimiz bile farkli. Aileler ve diger insanlar keske dinle degil de karakterle yargilamayi ogrenebilseler. Onun Allaha ne yolla inandigi ya da inanip inanmamasi degil, ne kadar anlayisli ne kadar iyi niyetli vs oldugu goz onune alinsa. Seni diniyle degil kisiligiyle mutlu edecek. Bana cok mantiksiz geliyor dine takilmalari. Ha bide sanki hepimiz dinimizi hakkiyla yasiyoruz da..

Ana...benim ki allaha bile inanmıyo ama.ben demem ki bunu aileme...sende dwki ailesi.alevi ama kendi sunnı...nolcak..ya ne saçma ya...alevi sunni ne alaka...ben sunnıyım ama en guvendıgım kısıler ailevi çıktı hep

Ailesi alevi kendi sünnimi :eek: öyle bi saçmalık olurmu!
Canım ben bu olayı yaşadım sen ailen onu tanıyana kadar söyleme ki kestirip atmasınlar önce bi tanısanlar tanıdıktan sonra daha kolay olur işin ama kesinlikle saklama başkalarından duymaları kötü olur böyle bişey illaki ortaya çıkar şimdi çıkmazsa düğününde anlaşılır :KK20: Allah yardımcın olsun zor bi durum ben 6 yılda ikna edebildim

aslında her iki aile de karşı çıkabilir, erkek arkadaşınız emin mi kendi ailesinden.
sorun çıkarmasalar bile inatlaşırlar her olayda.

ama iki gönül bir olmuş samanlık seyran olur demeden önce;

siz bu farklılığı aşabilecek misiniz? Ailelerden önce bunu düşünün. Yani sizin yaşam tarzlarınızda da farklılık vardır muhtemelen, ,bunları kabul edip sorunsuz yaşayacak mısınız?
Şu anki bilincimle bana komik geliyor bu farklılıklar elbette, ama daha gençken bu kadar sağduyulu olmayabilirdim sanırım.

Konu kapanmadan yazayım dedim. Ben sunniyim eşim alevi. Evet zorluklar yaşadık evlenmeden önce ama öyle aman aman cekmedik yani. Ben şahsen çok mutluyum yine dünyaya gelsem yine eşimle evlenmek isterim ama bu mezhep meselesi değil bu insanlık adamlik meselesi. Sevgilinizin kendisi kişiliği ailesi ailesinin tavrı tarzı çok çok mühim. Farklı kültürlerin anlaşması gerçekten çok zor. Birinin muhakkak taviz vermesi gerekiyor hepsini göz önünde bulundurup ciddi adımları ondan sonra atın derim ben. şimdiden kolay gelsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X