Aşik degilim

Jessicaas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2018
223
287
53
36
Uzun yillar süren iliskim vardi, aslinda bitme sebebi asik olmamasi degildi sadece özeti buydu , yani adam saniyor ki ilk günki sevgi ask o heyecan kalacak saniyor, hangi evlilikte kalır ki allah icin.

Kaldi ki o da benim gözümde ilk gunki gibi heyecan olusturmuyor, ya mümkun mu herseyini bildigin tanidigin insana nasil ayni duygu kalsin.erkekler saniyor ki o duygu yillar sürmeli,

Cok tehlikeli buluyorum bu düsünceyi , demek ki kalbinin carptigi kadinla her an aldatabilir bu tip erkek. Vefa sadakat hic önrmli degil hicbir degeri yok onlar icin,

Seni seviuirum diyor ama asik degilim,yahu dedim ki bende degilim ask o degil, benimle yillarca yasayabilirmisin ,evet diyor, ama ben istemedim bu seferde, adam aşik olur yarin birgün birine birakip gider tehlikeli buldum bu düsunceyi, cocukca ve cahilce,

Asik olmamasi degil sorun, bir turlu asik olamiyorum erkegi bu, kafa bi karis havada,guzel kiz gördülermi konusmak icin can atarlar, amaaa hevesini aldimi tamam artik seninde degerin kalmadi,
Ayrildigimda kac kere beraber olmak istedi, benden baslasi olamiyormus, seviyirmus,inanip yola devam ettim bu defa da asik degilim ama evlenelim diyor, ya bende asik degilim deli divane ama sevgi saygi hayat görüsü kültür bagliyor insana, hanginiz eşinize aşıksiniz, aşk bi yerden sonra bitiyor yani o heyecan o ic kipirdamasi mi kaliyor?

Cok da uzun yazmak istemiyorum. Ama gercekten evlenmrk icin adam gibi biri yok gibi bisey..karsima umarim bu yastan sobra iyi birileri cikar

Uzun süreli bi ilişki miydi ve yaşlarınız kaç acaba

Aşk bitiyor mu bilmiyorum. Bazen nefret ediyorum eşimden, bazen monoton seviyoruz işte modunda oluyorum, bazen dünyanın en mükemmel adamı gibi görünüyor gözüme akşam olmasını iple çekiyorum. Yani evlendikten sonra da duygu durumu stabil kalmıyor bence.

Bir de kim ömür boyu sadakat sözü verebilir ki? Ben veremem, karşımdan da beklemem. Günün birinde bir başkasından deliler gibi etkilenip aşık olmayacağımın ya da eşimin bir başkasına aşık olmayacağının garantisi var mı ki? Bence yok... Hayatın ne getireceği, ne göstereceği belli olmaz. Şimdi mutlu muyuz, huzurumuz yerinde mi önemli olan o.

Teorik bir bilgi vereyim. Stenberg’e göre sevgilinizin aradığı; mükemmel aşk (tutku-bağlılık-yakınlık). Sizin yaşadığınız; dostça aşk; (yakınlık-bağlılık) Yani “kim deli divane aşık ki?” diye sorduğunuz sorunun cevabı; birileri deli divane aşık, siz değilsiniz.

Sadakat, vefa, saygı, sevgi hepsi önemli ama aşkı canlı tutan; 2 arkadaşın birlikteliğinden ayıran şey tutkudan ibaret bana görede. Başka hiçbir şekilde, hiç kimseyle mutlu olamayacağına inanmak, her türlü tatmini ve arzuyu sevgilinde bulabilmek. E evet var, böyle yürüyen evliliklerde ilişkilerde var.

38 yaşında ve hala aşk mı diyor? Kim yıllarca aşık kalabiliyor ki?Evlilikte aşktan ziyade sevgi ve saygı önemli

Sevgili bayan yanak, o 2.cumleniz insandan insana degisir. Ben ve pekcok insan tutkulu asktan vazgecemez, ask hayatin ve mutlulugun cok onemli bir parcasi ve eksikligi buyuk mutsuzluga yol acabiliyor. Asksiz evlilik dunyanin en buyuk mutsuzlugu bana gore. Berikiye gore ise cok da onemli degil.

38 yıl aşkı bulamamış. Hala aşk evliliği mi istiyormuş?

Mesele tam da o olabilir, adam yillardir asksiz yasiyor ama usanmis kalbinin atmasini ozlemis olabilir pekala. hayat kisa, mutsuzluga degmeyecek kadar kisa. kaldi ki, 38 gunumuzde pekcok erkegin ilk evliligini yaptigi bir yas. Adam belki asik olacak, kimbilir? Aramazsa nasil bulabilir ki?

Ayrildigimda kac kere beraber olmak istedi, benden baslasi olamiyormus, seviyirmus,inanip yola devam ettim bu defa da asik degilim ama evlenelim diyor
Yani dürüst davranmış " aşık değilim evlenelim" demesi anormal bir durum değil ki

Bunu söylediği için sizinle birlikte iken başkasına aşık olacak diye bir şeyde yok

Bence çok takılmayın bu duruma
Sizi seviyor incitmiyor yalan söylemiyorsa, vazgeçmeyin derim

Tabi ki karar sizin

Şimdi siz böyle yazınca mantıklı geldi. Aşk önemli evet bence de ama ne bileyim bi saatten sonra da hani çoluğa çoçuğa karışayım düşüncesi oluyor ya genel insanlarda ondan garipsedim herhalde. Yani tabi bunca yıl bekledim bari aşık olduğum ile evleneyim diyordur ve evet haklıdır. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Valla panpa hayatta hepsi var acikcasi.
Kimi diyor ki denemekten aramaktan yoruldum tamam bu olsun, hic mi hic uyumlu olmadigi bir insanla evleniyor.
PhDden tanidigim bir erkek hocaydi hem de, baska birine asik oldugu halde ona inat sevmedigi biriyle evlendi, sonra bosanmis, kaza gecirmis bir seyler oldu 6 yildan sonra en basta sevdigi kadinin kapisini calmis ama kapi yuzune kapanmis tabi. Bana kiz anlatti, kizla ofisimiz ayni kattaydi cok cok guzel bir kizdi.
Bir gun internette, bir gazete sutununde Ingiliz bir kadinin hikayesini okumustum yasim geciyor diye duzgun bir adamla evleniyor, cocugu oluyor, daha sonra 38 yasindayken bir gun bir atyarisina gidiyor ve orda biriyle tanisiyor. O noktadan sonra bosaniyor. Ben 30larin basindayim, mesela 20yken bana da 38 cok gec ve geckin gelirdi ama kalp carpiyor. 30da olsan 40d olsan 50de olsan beden yaslaniyor ama kalp yaslanmiyor, hala atabiliyor.
38 kafayla bakarsak evlen barklan ask aramak da neymis yahu otur oturdugun yere denecek bir yas. Ama kalp var ya, insanin basina ne gelirse ondan geliyor iste

Kız sen ne güzel yazıyosun öyle içim kıpır kıpır oldu. Aşk önemli şey be güzel şey inşallah herkes aşkla evlenir

Yalnız aşk hep kalmaz ki.O aşk bağlılığa ve sevgiye dönüşür zamanla.Aşk ayakların yerden kesilmes durumudur.Heyecanın doruk noktasıdır ve ne yazık ki gerçekleri görmeye engeldir.Evlilik ise gerçeğin ta kendisidir.Bundan zaten evlenince de uzun süre sevgili kalınca da o aşk denen duygu form değiştirir

Ben evlendikten sonra aşkın dahada arttığına inanıyorum, yaptığım evlilik sebebiyle galiba. Aşk olmasa bende evliliğimi sürdüremem. Bağlı olduğum etik ve ahlaki kurallar bütünüyle değil, hissettiğim yoğun ve bitmek bilmeyen duygularla devam ettiriyorum evliliğimi. O yüzden oyumu “aşk, sevgiye evrilmez. Katlanarak artar”a kullanıyorum. :)

O zaman nadir insanlardansınız diyeyim.Ama genelgeçer bir şey diyebiliriz ki aşk daimi olamıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…