Aşık olmadan evlenilir mi?

hem zaten aşk gelıp gecıcı bir şey onemlı olan sevgının kalıcı olması. Mantıkla sevgı bır aradaysa ideal..

bence evlilik olsun diye evlenilmez.. bu tür evliliklerin ömrü kısa olur..
evlilikte heyecan ve aşk zaman yüzünden azalmaz bence, ilişkiler güçlüyse daha da alevlenir..
yalnız saygının olmadığı yerde ne aşk olur ne de sevgi..

Son düzenleme:
aşık olmadanda evlenilir tabi.eskiden kaç kişi aşık olarak evlenmiş ki.ve farkındamısınız bilmem ama en uzun ömürlü evlilikler gene eskilerin evlilikleri...

aynı şeyleri yaşayan biri olarak konu sahibinin ne yaptığını merak ettim:) konuyu güncelleyeyim..

Arkadaşlar lütfen söyleyin aşık olmadan,heyecan hissetmeden evlenilir mi? Evlenince nasıl olsa bu heyecan biteceğine göre sizce evlenilebilir mi? Diyelim çok iyi anlaşıyorsunuz,çok güzel vakit geçiriyorsunuz,aranızda saygı sevgi var,karşınızdaki insan çok iyi bir insan siz evlenir miydiniz?arkadaşlar aşksız evlilik olur mu? özellikle evli bayanlar bu konuda ne düşünüyor?

evlilik için çiftlerin anlaşması saygı ve sevgi ön planda olmalı bence ille de aşığım diye evlenmek çokta lüzumlu bişi değil.

Merhaba arkadaşlar yardıma ihtyacım var 3 yıllık bir ilişkim var erkek arkadaşımı seviyorum evlenelim diye tutturdu daha ne bekliyoruz diye ama ben kendimi hazır hissetmiyorumm daha erkenmiş gibi geliyo ne bileyim kafam çok karışık napmam lazımm akıl verin bana :S:S

aynı şeyleri yaşayan biri olarak konu sahibinin ne yaptığını merak ettim:) konuyu güncelleyeyim..

bende merak ediyorum.
bende aynı şeyleri yaşıyorum çünkü nişanlıyım ve haziranda evleneceğim mantık evliliği yapacağım yani aştan daha önemli olan saygı sevgi diye düşünüyorum.

bende merak ediyorum.
bende aynı şeyleri yaşıyorum çünkü nişanlıyım ve haziranda evleneceğim mantık evliliği yapacağım yani aştan daha önemli olan saygı sevgi diye düşünüyorum.

bende mantık evliliği yaptım 1seneden az zmanda tanışıp evlendim. iyi birisi olduğuna kanaat getirdim ve tabi sempati duyuyodum..yanılmamışım ..e şimdide seviyorum kocamı..maşallah tütütütü..iyi ölçüp biçmek lazım. doğru düzgün biriyse bu adamla ömür geçer diyebilirseniz tamamdır:D

bende merak ediyorum.
ne yaptınız evlendiniz mi , memnun musunuz?

ne yaptınız evlendiniz mi , memnun musunuz?
Evet 4 sene olacak neredeyse 1.5 yasında da bir oğlum var evlilikten ve karşı taraftan ne beklediğinize bağlı ben memnunum sizin durumunuz nedir

Arkadaşlar lütfen söyleyin aşık olmadan,heyecan hissetmeden evlenilir mi? Evlenince nasıl olsa bu heyecan biteceğine göre sizce evlenilebilir mi? Diyelim çok iyi anlaşıyorsunuz,çok güzel vakit geçiriyorsunuz,aranızda saygı sevgi var,karşınızdaki insan çok iyi bir insan siz evlenir miydiniz?arkadaşlar aşksız evlilik olur mu? özellikle evli bayanlar bu konuda ne düşünüyor?
Merhaba, durumunuz nedir? Üzerinden çok zaman geçmiş. Şu an sizinle benzer durumları yaşıyorum ve çok mutsuz çok kararsızım. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba, durumunuz nedir? Üzerinden çok zaman geçmiş. Şu an sizinle benzer durumları yaşıyorum ve çok mutsuz çok kararsızım. Bana yardımcı olabilir misiniz?
Konu sahibi 2011den beri girmiyor siteye mesajınızı göreceğini sanmam. Ama kendimden cevap vermek istedim. Eşimle çok kısa süre içinde tanışıp evlendik, ilk görüşte aşık olacağım biriyle evleneyim istedim hep, gözlerden kalpler çıkacak falan, kalbim hızlanacak vs ama öyle olmadı. Hatta eşimi ilk gördüğümde hiç beğenmemiştim bile. Ama konuşmaları, eğitimi, kültürü, aile davranışı ve aşırı saygılı olması beni ikna etti. Aşık olmaya gerek yokmuş, bu adam iyi bir aile babası olur dedim ve evlendim. Şuan nerdeyse 1 senelik evliyiz 1 kere olsun tartışmadık. Ben biraz sorun çıkarmaya çalışsam, gergin bir ortam oluşsa hemen bir şeyler yapar durumu düzeltir. Ne istesem bir şekilde yapar, beni mutlu etmeye çalışır. Aşk gelip geçici derler ama ben eşime evliyken aşık oldum, o da bana. Yani herkesin durumu bir değil. Kendinizi başkalarının durumuna göre değerlendirmeyin. İçinize sinmiyorsa, yolun sonunu göremiyorsanız, saygı, özen, ilgi bana yetmeyecek, ileride de ben bu adamı sevemem diyorsanız iyi düşünün.

Sırılsıklam aşıkken bıle zor. Aksi halinde ben 1 gün değil dakıka yapamazdım heralde

Konu sahibi 2011den beri girmiyor siteye mesajınızı göreceğini sanmam. Ama kendimden cevap vermek istedim. Eşimle çok kısa süre içinde tanışıp evlendik, ilk görüşte aşık olacağım biriyle evleneyim istedim hep, gözlerden kalpler çıkacak falan, kalbim hızlanacak vs ama öyle olmadı. Hatta eşimi ilk gördüğümde hiç beğenmemiştim bile. Ama konuşmaları, eğitimi, kültürü, aile davranışı ve aşırı saygılı olması beni ikna etti. Aşık olmaya gerek yokmuş, bu adam iyi bir aile babası olur dedim ve evlendim. Şuan nerdeyse 1 senelik evliyiz 1 kere olsun tartışmadık. Ben biraz sorun çıkarmaya çalışsam, gergin bir ortam oluşsa hemen bir şeyler yapar durumu düzeltir. Ne istesem bir şekilde yapar, beni mutlu etmeye çalışır. Aşk gelip geçici derler ama ben eşime evliyken aşık oldum, o da bana. Yani herkesin durumu bir değil. Kendinizi başkalarının durumuna göre değerlendirmeyin. İçinize sinmiyorsa, yolun sonunu göremiyorsanız, saygı, özen, ilgi bana yetmeyecek, ileride de ben bu adamı sevemem diyorsanız iyi düşünün.
Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim, çok zor yaşlar çok zor kararlar. Sizin adınıza sevindim mutluluğunuz daim olsun.

merak ettiğim konulardan biri inşallah olumlu örnekleri vardır

Aşk özel bir tarif duygu . Ama bazen farklı durumlar olabiliyor . Daha sonra karşına çıkan kişiyide sevebiliyorsun zamanla gün geçtikçe. mutluluk hep en sonda saklı bence . Yani

Back
X