Aşık olmadan evlenilir mi?

benzer durumlar:( bir farkla benim çalıtığım yerde de aynı konumda olduğum insanlar benden 5-6 yaş küçük onlara da çoluk çocuk gözüyle bakıyorsun diğerleri de zaten ununu elemiş duvara asmış yaşta...Benim görüştüğüm biri de yok. hayırlısı olsun hepimiz için canım....

Evet hepimiz için inşallah hayırlısı olur canım.keşke küçük yaşta evlenseydim diyorum bazen ozaman okadar düşünmeyip evlenirdim.şimdi bu bocalamaları yaşamak zorunda kalmazdım.aşık olmadan evlensek mutlu olurmuyuz sence?

Evet hepimiz için inşallah hayırlısı olur canım.keşke küçük yaşta evlenseydim diyorum bazen ozaman okadar düşünmeyip evlenirdim.şimdi bu bocalamaları yaşamak zorunda kalmazdım.aşık olmadan evlensek mutlu olurmuyuz sence?

Gönül ister ki aşık olup da evlenelim. Ama bugünlerde 29 yaşında olduğum için, etrafımda bekar arkadaşım kalmadığı için , düğünlere gittiğimde burukluk yaşadığım için, gözlerim dolduğu için.... karşıma biri çıksın da aşkı ne yapayım belki tanıdıkça severim diyorum. Inşallah yakın zamanda hayırlı bir insanla karşılaşırız :48:

Son düzenleme:
Aşk olsa daha iyi tabi ki.Ama önemli olan evlendikten sonra onu koruyabilmek.Aşk bitince diğer evliliklerden farkı kalmaz o zaman.Haaa şu da var ki mutlu evlilik yapanların hepsi de aşık değil.Aslında evlilik bir denge işi.kantarn topu biraz kaçsın her şey bozuluyor maalesef.

kendi adıma söyleyeyim. Ben önceden aşk yaşadım mı bilmiyorum. yani birilerinden çok hoşlanmışımdır, kalbim onu gördüğünde pır pır atmıştır vs vs. şimdi onları düşündüğümde heyecanlanmıyorum. demek ki aşk değildi diye düşünüyorum. belki çok hoşlanma, belki sevgidendi.

gelelim evliliğime. 28 yaşında evlendim. deli gibi aşık olduğum adamı aramakla vakit kaybetmek yerine bir ailenin ve baba olmanın sorumluluğu taşıyabileceğine inandığım zamanla sevebileceğim birisini aradım. karakteri düzgün olduktan sonra tipi de idare etsin yeterdi. ikimizin de kariyeri ve aile yapıları birbirine yakındı. ben çok güzelim diyemem ama güzelimdir. Eşim de erkek güzeli değil ama ortanın biraz üstü diyebiliriz. Sonuçta anlaştık ve evlendik. Evliliğin ilk yılında öğrendiğim şey şuydu. Evliliği ayakta tutan en önemli şey karşılıklı saygıdır. İster aşk deyin ister sevgi büyük ihtimalle hepsi birgün bitiyor. Ama karşılıklı saygı ve güven kurulduğunda karşındaki insana hergün daha fazla bağlanmaya başlıyorsun. Zamanla sevgi de oluşuyor aşk ta. İlk zamanlarda evliliğin gereklerini yerine getirmekten ibaret ilişkimiz şimdi önce eve gelenin diğerini sabırsızlıkla beklediği bir ortama dönüştü.

Şimdi bana mantık evliliği mi aşk evliliğimi derseniz mantık evliliği derim. Ya da "mantığı devre dışı bırakmayacak bir aşk evliliği" olabilir. Çünkü aşık olacağın kişiyi seçemezsin ama ömrünü birlikte geçireceğin erkeği pekala seçebilirsin.

Arkadaşlar lütfen söyleyin aşık olmadan,heyecan hissetmeden evlenilir mi? Evlenince nasıl olsa bu heyecan biteceğine göre sizce evlenilebilir mi? Diyelim çok iyi anlaşıyorsunuz,çok güzel vakit geçiriyorsunuz,aranızda saygı sevgi var,karşınızdaki insan çok iyi bir insan siz evlenir miydiniz?arkadaşlar aşksız evlilik olur mu? özellikle evli bayanlar bu konuda ne düşünüyor?

olur neden olmasın ama bi hoşlanma olmalı yoksa bence aşk şart değil evlenince onu dahah yakından tanıyınca sevgin artıyor hem aşkda olsa biter, ben aşık olmadan evlendim 9 aylık evliyim ve diyiyorum ben eşimi eskiden hiç sevmiyormuşum diye yani sevgim gittikçe o kadar artıyorki ilk tanıştıgmız zaman olan hoşlanma bana çok basit geliyor, becne sevgi saygı varsa kafası kafana uyuyorsa insan evlenmeli

evlenirsin ama birgün kalbini pır pır eden biriyle karşılaşırsan yanarsın...
ben nişanlıydım; çok iyi biriydi; bazı sebeplerden dolayı olgun olmadığına inanıyordum ama en önemlisi AŞIK DEĞİLDİM;
zaten aşık olmam için de o sebeplerin olmaması gerekirdi; körü körüne aşık olamam ben;
nihayetinde düğüne 1 ay kala ayrıldım
beni deli gibi seven birinden ayrıldım çünkü ben deli gibi sevmiyordum
delice sevsem belki çoraplarını sağa sola atmasına bozulmaz seve seve toplardım ya da gözündeki çapaklardan rahatsız olmaz "gel buraya şımarık" deyip kendim temizlerdim
daha çok arkadaş ya da bir kuzen gibiydik; olmadı; sevilmek güzeldi ama sevmeye karşı derin bir açlığım vardı

nihayetinde ayrıldım ve şimdi deli gibi aşık olduğum adamla evliyim
hiçbir durumda onu bir başkasıyla kıyaslamadan seviyorum
eğer ayrılmasaydım ilk nişanlımdan özlemek sevmek onun için çırpınmak nedir bilmeyecekmişim hiç; ne yazık...
şimdi o kadar mutluyum ki; Rabbim ayırmasın

kendi adıma söyleyeyim. Ben önceden aşk yaşadım mı bilmiyorum. yani birilerinden çok hoşlanmışımdır, kalbim onu gördüğünde pır pır atmıştır vs vs. şimdi onları düşündüğümde heyecanlanmıyorum. demek ki aşk değildi diye düşünüyorum. belki çok hoşlanma, belki sevgidendi.

gelelim evliliğime. 28 yaşında evlendim. deli gibi aşık olduğum adamı aramakla vakit kaybetmek yerine bir ailenin ve baba olmanın sorumluluğu taşıyabileceğine inandığım zamanla sevebileceğim birisini aradım. karakteri düzgün olduktan sonra tipi de idare etsin yeterdi. ikimizin de kariyeri ve aile yapıları birbirine yakındı. ben çok güzelim diyemem ama güzelimdir. Eşim de erkek güzeli değil ama ortanın biraz üstü diyebiliriz. Sonuçta anlaştık ve evlendik. Evliliğin ilk yılında öğrendiğim şey şuydu. Evliliği ayakta tutan en önemli şey karşılıklı saygıdır. İster aşk deyin ister sevgi büyük ihtimalle hepsi birgün bitiyor. Ama karşılıklı saygı ve güven kurulduğunda karşındaki insana hergün daha fazla bağlanmaya başlıyorsun. Zamanla sevgi de oluşuyor aşk ta. İlk zamanlarda evliliğin gereklerini yerine getirmekten ibaret ilişkimiz şimdi önce eve gelenin diğerini sabırsızlıkla beklediği bir ortama dönüştü.

Şimdi bana mantık evliliği mi aşk evliliğimi derseniz mantık evliliği derim. Ya da "mantığı devre dışı bırakmayacak bir aşk evliliği" olabilir. Çünkü aşık olacağın kişiyi seçemezsin ama ömrünü birlikte geçireceğin erkeği pekala seçebilirsin.

Öyle güzel yazmışsın ki...
Tamamen duygularıma tercüman olmuşsun canım.
Ben deli gibi aşık olduğum adamla gözümü kör edip evlenmeye kalksaydım şimdi sırtımdan sopa eksik olmayabilirdi.

Öyle güzel yazmışsın ki...
Tamamen duygularıma tercüman olmuşsun canım.
Ben deli gibi aşık olduğum adamla gözümü kör edip evlenmeye kalksaydım şimdi sırtımdan sopa eksik olmayabilirdi.

Bazen deli gibi aşık olduğumuz insan karakterimize,mantığımıza uymayan biri olabiliyor.o deli heyecanla evlenince de mutsuz olunuyor.ama siz aşık olmasanız da mutluluğu yakalamışsınız galiba ne güzel..

evlenirsin ama birgün kalbini pır pır eden biriyle karşılaşırsan yanarsın...
ben nişanlıydım; çok iyi biriydi; bazı sebeplerden dolayı olgun olmadığına inanıyordum ama en önemlisi AŞIK DEĞİLDİM;
zaten aşık olmam için de o sebeplerin olmaması gerekirdi; körü körüne aşık olamam ben;
nihayetinde düğüne 1 ay kala ayrıldım
beni deli gibi seven birinden ayrıldım çünkü ben deli gibi sevmiyordum
delice sevsem belki çoraplarını sağa sola atmasına bozulmaz seve seve toplardım ya da gözündeki çapaklardan rahatsız olmaz "gel buraya şımarık" deyip kendim temizlerdim
daha çok arkadaş ya da bir kuzen gibiydik; olmadı; sevilmek güzeldi ama sevmeye karşı derin bir açlığım vardı

nihayetinde ayrıldım ve şimdi deli gibi aşık olduğum adamla evliyim
hiçbir durumda onu bir başkasıyla kıyaslamadan seviyorum
eğer ayrılmasaydım ilk nişanlımdan özlemek sevmek onun için çırpınmak nedir bilmeyecekmişim hiç; ne yazık...
şimdi o kadar mutluyum ki; Rabbim ayırmasın

Allah mutluluğunuzu bozmasın.işte ben de ondan korkuyorum aşık olmadığım bir insanın yaptıkları bana batar mı? düğüne bir ay kala ayrılmaya cesaret etmişsiniz belki ben edemezdim ama siz iyiki edip mutluluğu yakalamışsınız.ama ben korkuyorum 28 yaşındayım artık ve bundan sonra belki hiç aşık olamam...görüştüğüm insan çok iyi,beni çok seviyor ama aşık değilim..

bence karşınızdaki insan size güven veriyorsa evlenin............yani her zaman yanınızda olacağına inanıyorsanız evlenin..........kafanızdan başka birine aşık olursam fikrini de çıkaarın.........aşık olup evlenince de ondan nefret edip başkasını sevebilirsiniz.........iş ihtimallere kalırsa yaşayamayız.........elinizdeki malzemeye bakın bence şu olursa bu olur yerine.....önemli olan bir erkeğin karakteri......mutluluklar.....

Bende gencken asik olduklarimla evlenseydim kimbilir hangi pisliklerin icindeydim su an.
Kültürlü, benim ailemden daha modern, acik görüslü, basimi kapatmaya zorlamayan, beni ben oldugum icin seven ve beni oldugum gibi kabul eden,beni degistirmeye calismayan bir erkekle evliyim 11 senedir.
Ve her gün yeniden asik oluyorum esime.
Ask herkese göre degisir, ben bir karekterede asik olabilirim veya kalbi iyi olan bir insana.
Dis görünüs beni pek etkilemez,ki bu konudada sansliyim, esim bu bütün huylarin üstüne birde yakisikli.
Ama sirf yakisikli olsaydi ve hic bir seye yaramasaydi evlenmeyi onunlada düsünemezdim. Hayatimi güzel yasamak istedim ve buna deger bir erkeklede paylasmak. Ask bir yere kadar ya sonra?

.
Kültürlü, benim ailemden daha modern, acik görüslü, basimi kapatmaya zorlamayan, beni ben oldugum icin seven ve beni oldugum gibi kabul eden,beni degistirmeye calismayan bir erkekle evliyim 11 senedir.
Ve her gün yeniden asik oluyorum esime.

Ne kadar şanslısınız olivia, maşaallah. nazar değmesin. karşıdakini olduğu gibi kabul etmeyip dayatmalara girince işlerin tadı kaçıyor.

nice 11 yıllara:71:

Arkadaşlar lütfen söyleyin aşık olmadan,heyecan hissetmeden evlenilir mi? Evlenince nasıl olsa bu heyecan biteceğine göre sizce evlenilebilir mi? Diyelim çok iyi anlaşıyorsunuz,çok güzel vakit geçiriyorsunuz,aranızda saygı sevgi var,karşınızdaki insan çok iyi bir insan siz evlenir miydiniz?arkadaşlar aşksız evlilik olur mu? özellikle evli bayanlar bu konuda ne düşünüyor?

İnsan gün geliyor aşık olduğu adama bile katlanamıyor..Çekemez insan birbirini.Evlilik bir anlamda çok güzel.ama diğer bir yanıda çok çok zor.gerçekten zor..Çok düşünüp doğru karar vermek lazım.Hı bugün aşıksındır yarın değilsindir.Bilemezsinki..Neyin hayırlısı olucağını.Direk aşık olmadan evlenmek diye bakmamak lazım.aradaki diğer duygularda çok çok önemli.​

Son düzenleme:
aşk insanın gözünü kör eder adam dünyanın en kötüsü olsa bile sen onu hep iyi görürsün bence aşk geçici baki olan sevgi saygıdır bence bir evlilikte aşktan çok sevgiye saygıya bakılmalı evleniyosun bi kaç yıl sonra o heyecan kalmıyorki evliliği yürüten aşk değil saygı ve sevgidir tabi aşkda olmalı şöylede bişey var bir insana ilk önce aşık olursun sonra tanıdıkça seversin

aşk insanın gözünü kör eder adam dünyanın en kötüsü olsa bile sen onu hep iyi görürsün bence aşk geçici baki olan sevgi saygıdır bence bir evlilikte aşktan çok sevgiye saygıya bakılmalı evleniyosun bi kaç yıl sonra o heyecan kalmıyorki evliliği yürüten aşk değil saygı ve sevgidir tabi aşkda olmalı şöylede bişey var bir insana ilk önce aşık olursun sonra tanıdıkça seversin

Aşk geçici evet bencede sevgi,saygı çok önemli...tek başına aşk da yeterli değil zaten ama işte siz de demişsiniz aşk da olmalı ama ben aşık değilim ne yapayım sizce aşık olmadan evleneyim mi?

İnsan gün geliyor aşık olduğu adama bile katlanamıyor..Çekemez insan birbirini.Evlilik bir anlamda çok güzel.ama diğer bir yanıda çok çok zor.gerçekten zor..Çok düşünüp doğru karar vermek lazım.Hı bugün aşıksındır yarın değilsindir.Bilemezsinki..Neyin hayırlısı olucağını.Direk aşık olmadan evlenmek diye bakmamak lazım.aradaki diğer duygularda çok çok önemli.​

Aşık olduğun adama bile katlanamıyorsunuz demişsiniz ya aşık degilseniz bide katlanmak daha mı zor olur diye düşünüyorum bazen.gözüme daha mı çok batar bazı şeyler.işte neyin hayırlı olucağına karar veremiyorum birtürlü.

Aşk geçici evet bencede sevgi,saygı çok önemli...tek başına aşk da yeterli değil zaten ama işte siz de demişsiniz aşk da olmalı ama ben aşık değilim ne yapayım sizce aşık olmadan evleneyim mi?

aşık olmadığın bi adamada katlanamazsın onun seni heyecanlandırması lazım aşk tutkudur onsuzda evlilik olmaz hem aşık olup hem sevmelisiniz tek başına sevgide bi işe yaramaz ama körü körüne aşkta insana büyük hatalar yaptırabiliryor biraz mantık biraz aşk gerekli evlilikte yoksa kahrını çekemezsin en ufak şeyde bile gözüne batar buda büyük sorunlar yaratabilir ben eşime aşık olarak evlendim 5 yıllık evliyiz hala aşığız hala onu görünce heyecanlanabiliyorum o olmasaydı katlanamazdım ama sonradanda sevmeye başladım tanıdıkça ilk önce aşık olursun sonra seversin

ilk başta aşk şart sevmen aşık olman gerek evleneceğin insana aynı şekilde o da sana
sonrası zaten karşılıklı saygıya bakıyor evlilikte en önemli unsur saygı
kendinize ve ona olan saygınızı yitirmezseniz bir ömür boyu mutlu kalırsınız

ask olmadan evlilik asla olmaz diyenlerdenim....bu nedenle para icin yada baska birsey icin evlilik yapan kadinlara bir anlama veremiyorum.Ayni evi ayni yatagi ayni hayati paylastigin adami deli gibi sevmen lazim yoksa degil bir ömür bir saniye gecmek bilmez.evlilik cok guzel birsey ve hakeden herkes yasamali. ama sevemden evlendigimi düsünüyorumda iskence olurdu heralde.

Back
X