Aşık olunmamak

Bazı kızlara teklifler yağıyor onları görünce değersiz hissediyorum. Yine de hayırlısı
Onlara yağan her teklif birileri onlara sırılsıklam aşık oldu diye gelmiyor ki. Belki daha hayırlısını aileniz ya da arkadaşlarınız tanıştırır.

Selam arkadaşlar. Bayadır bu bölümü takip ediyorum, dedim ben de derdimi dökeyim. Bu dertlerin yanında dert demeye utanıyorum aslında. Herkesin derdi kendine büyük işte. Sağlık olsun da gerisi boş ama gönül...
Çocukluğuma inelim :) Hep böyle çirkin cüce lakabı verilen bir çocuktum. Büyüyünce de kuğu olmadım. Şimdi şükür işim var bakıma kozmetiğe harcıyorum. Ama estetik hiç düşünmüyorum beni seven böyle sevsin. Seviyor mu hayır. Yaş 30 olacak. Platonik sevdim hep. Bir seferinde ilgi gördüğümü sandığım birine açılmıştım. Çok iyi birisin seni arkadaş olarak gördüm dedi yıkıldım. Bana olan ilgisi de arkadaşım sebebiyleymiş. İkinci kez yıkıldım.
Karakter olarak kötü bilinmem, arkadaşlarım sever beni, biraz sessizim sadece.
Ben tek başına sevmekten yoruldum. Sevdiğim biri tarafından aşık olunmayı istiyorum. Çevremde hiç beni sevdiğini duyduğum biri olmadı. Arkadaşlar arkadaşlarına ya da büyükler birilerine ayarlamaya çalışıyor ama öyle de ben istemiyorum. Çünkü evlilik için olan evliliklerde kadını hizmetçi gibi görüyor adam. Yemeği istediği gibi olmasın bir isteği yerine gelmesin kavga çıkarıyorlar. Aşık olsa böyle davranmaz diyorum.
Bu yaşa kadar olmadı bundan sonra da olur mu bilmiyorum. İnsanda sevilme ihtiyacı var. Hayırlıysa olsun hayırsızsa ihtiyaç duymayayım artık diyorum... Ama sevildiğimi sandığım dönem o kadar mutlu ve iyi olmuştum ki o enerjiyi o duyguları çok özlüyorum.
Aşırı onyargilisiniz
Bir kadını kocası hizmetçi yerine koymaz koyamaz
Ancak kadın kendisini hizmetçi durumuna sokar
herkes kendi değerini kendisi belirler bence bunu unutmayin faydasi olur yasaminizda

Nasip kismet diyoruz oyle bence. Canli ornegi kizkardesim. Kendisi de kapali, carsafli tarzi, hep siyah giyinir, sifir makyaj. Kocasiyla oyle bir etkinlik ortaminda tanisti. Ikisi de evlilik dusuncesinde idiler zaten 6 ay icinde evlendiler. 2 cocugu var simdi 3.ye hamile. Herkes kizkardesim icin asla evlenemez bu halde kim onu tanir evlenir diyorlardi, herkesi yaniltti. Ona oyle dedikleri zaman kiziyordum ne biliyorsunuz diyordum sukur ki herkesi susturdu. Ben kardesimin zittiyim, benim icinde fazla kalmazsin sen derlerdi yas 35 hala bekarim:))

Yani yanlis anlasilmasin demek istedigim ister acik ol ister kapali. Nasipte bitiyor is demek ki. Kimisi cok nasipli oluyor, kimisi de nasipsiz. Ben galiba nasipsizlerin grubuna giriyorum😅 Saka bir yana Allah hepimizin gonlune gore versin. Bir yerlerde bizleri de bekleyenler vardir elbet:)

Bu kadar önyargıyla zor...bence biraz esnek olmalısınız. Ayrıca böyle düşünüyorsanız ortamda kasıyorsunuzdur kendinizi...erkekler de artık öyle utanan, mahcup olan tiplerden ziyade daha açık, kendini ifade eden ve belli eden kişilerden hoşlanıyorlar. Sizi üzmek için demiyorum bende öyle çok çekingendim, hiç bi görüşmem olumlu olmuyordu . Ne zaman kendimi rahat bıraktım, amannn ne olacaksa olsun dedim o zaman yanılmazsam inş doğru kişiyi buldum:)

İşte zor karar veriyorum görücü işindeki kişi acele ediyor genelde.. Güvenmek çok zamanımı alır. Zor işler...
Görüşmeden neye güvenmeyi bekliyorsunuz ki? güven öyle tepeden inme olmuyor. Tanıycak görüşeceksiniz, güvenilir mi değil mi göreceksiniz. Risk almamak için belki hayatınızın aşkına hayır diyorsunuz? Siz de eski beni gördüm:) her şeyi kontrol etmeye çalışan, sonradan sıkıntı yaşamamak için her şeyi ince ince düşünen ama hayır hayat böyle bir yer değil. Başımıza geleceğe biz engel olamayız hem de olmamalıyız bence. Her şey insanlar için nihayetinde, acıdan kaçma diye bir durum olamaz ki...biraz kendinizi rahat bırakın. İnanın dışarıdan çok sıkıcı gözüküyor, kendi kendimden sıkılınca fark etmiştim ben bu durumu:)

Ben hemen evlilik istemiyorum. Tanımak istiyorum. Böyleleri ben beklemem diyor. Tanıştırılmak istenen kişilere söyledim en az iki sene tanımak isterim diye olmaz dediler. Afedersiniz bazıları ihtiyaç görmek için evleniyormuş gibi o yüzden önyargılı yazdım. Biri beklerim demiş onu da ben beğenememiştim.
Aracıyı ilgilendiren bi durum değil ki bu keşke aracıya demeseniz hiç. Bende en az 1 sene tanımak isterim diye düşündüm. Şu an bahsettğiniz gibi arkadaşımın akrabası aracılığıyla tanıştım ve 7 aydır görüşüyoruz henüz resmi bi adım atmadık. Bir iki aya düşünüyoruz söz,nişan. Evlilikte yine bir seneyi bulmuş olacak. Elbette aracı olanlar ve onun ailesi bu durumdan çok hoşlanmadı çünkü bahsettiğiniz gibi düşünüyorlardı ama o, sen nasıl istersen, ne zaman hazır olursan dedi, ailesini de aracıları da susturdu, sağolsun. Siz bunu görüştüğünüz kişiyle konuşursunuz.
Yalnız bence 2 sene diye kendini şartlamayın. Bakarsınız daha uzun sürer yahut daha kısa. Aynı eve girmeden, tatile çıkmadan, kafede oturmakla biri ne kadar tanınabilir ki? 2 sene kafede oturup tanıyabileceğinizi sanmıyorum. Bir arkadaşım 4 ayda evlendi. Bir seneyi geçti evliliği ve çok mutlu. Yıllarca sürüp evlenip boşananlar var oysaki.

Aşırı onyargilisiniz
Bir kadını kocası hizmetçi yerine koymaz koyamaz
Ancak kadın kendisini hizmetçi durumuna sokar
herkes kendi değerini kendisi belirler bence bunu unutmayin faydasi olur yasaminizda
Çok uysal biriyim ondan da korkuyorum ezilirim diye... Bana değer versin değersizleştirmesin. Evet karşıdan bekliyorum beni tamamlasın geliştirsin istiyorum. Eksik taraflarımı yermesin doldursun, tamir etsin..

Nasip kismet diyoruz oyle bence. Canli ornegi kizkardesim. Kendisi de kapali, carsafli tarzi, hep siyah giyinir, sifir makyaj. Kocasiyla oyle bir etkinlik ortaminda tanisti. Ikisi de evlilik dusuncesinde idiler zaten 6 ay icinde evlendiler. 2 cocugu var simdi 3.ye hamile. Herkes kizkardesim icin asla evlenemez bu halde kim onu tanir evlenir diyorlardi, herkesi yaniltti. Ona oyle dedikleri zaman kiziyordum ne biliyorsunuz diyordum sukur ki herkesi susturdu. Ben kardesimin zittiyim, benim icinde fazla kalmazsin sen derlerdi yas 35 hala bekarim:))

Yani yanlis anlasilmasin demek istedigim ister acik ol ister kapali. Nasipte bitiyor is demek ki. Kimisi cok nasipli oluyor, kimisi de nasipsiz. Ben galiba nasipsizlerin grubuna giriyorum😅 Saka bir yana Allah hepimizin gonlune gore versin. Bir yerlerde bizleri de bekleyenler vardir elbet:)
Teşekkür ederim. Kısmet nasip diyelim yine :)

Bu kadar önyargıyla zor...bence biraz esnek olmalısınız. Ayrıca böyle düşünüyorsanız ortamda kasıyorsunuzdur kendinizi...erkekler de artık öyle utanan, mahcup olan tiplerden ziyade daha açık, kendini ifade eden ve belli eden kişilerden hoşlanıyorlar. Sizi üzmek için demiyorum bende öyle çok çekingendim, hiç bi görüşmem olumlu olmuyordu . Ne zaman kendimi rahat bıraktım, amannn ne olacaksa olsun dedim o zaman yanılmazsam inş doğru kişiyi buldum:)
Haklısınız kasıntıydım çok, şu an ben de bıraktım :)
Görüşmeden neye güvenmeyi bekliyorsunuz ki? güven öyle tepeden inme olmuyor. Tanıycak görüşeceksiniz, güvenilir mi değil mi göreceksiniz. Risk almamak için belki hayatınızın aşkına hayır diyorsunuz? Siz de eski beni gördüm:) her şeyi kontrol etmeye çalışan, sonradan sıkıntı yaşamamak için her şeyi ince ince düşünen ama hayır hayat böyle bir yer değil. Başımıza geleceğe biz engel olamayız hem de olmamalıyız bence. Her şey insanlar için nihayetinde, acıdan kaçma diye bir durum olamaz ki...biraz kendinizi rahat bırakın. İnanın dışarıdan çok sıkıcı gözüküyor, kendi kendimden sıkılınca fark etmiştim ben bu durumu:)
Artık değerlendireceğim diyorum sonra kendi tercihlerim ve pişmanlıklarım aklıma geliyor. Hiçbir şeye müdahil olmak istemiyorum. Dediğiniz gibi içime bi şeylerin doğmasını istiyorum. Çabalamaktan yoruldum. Erkek gibi seven taraf hep ben oldum. Şimdi yine sinirlendim. Kılımı kıpırdatmayacağım :D Hayırlı kişi kimse beni bulsun benim için uğraşsın

Back
X