Asik suratli (Sosyal fobi)

Aysen2

Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2021
52
55
8
35
Merhaba arkadaslar,
ben yapi olarak suratsiz bir insanim, yani gülec bir kiz degilim. Bu durumdan dolayi beni disliyorlar. Insanlar daha beni tanimadan düsman oluyorlar. Ben depresif bir insan oldugumdan dolayi gülmek bana zor geliyor. Kimseye bir kötülük yapmadigim halde sirf onlar ile konustugumda gülümsemiyorum diye onlari sevmedigimi düsünüp beni disliyorlar. Ben bazen kendimi zorluyorum gülümsemek icin ama cogunlukla yapamiyorum, zor geliyor.
Sosyal fobi var bende. bu suratsiz olmamin sebebi olabilir.
Bana bu konuda tavsiye verebilirmisiniz.
Güler yüzlü olmak neden bukadar önemli ?

Emoji kullaniyormusun telefonunda?
Neden sence ?
İlk etapta duygulari yansitan yuzdur.Gozler ve agiz; Jest ve mimikler soz konusu oldugunda siz konusmasaniz bile aklinizdaki fikirleri kismen karsinizdaki kisiye yansitirlar.Hafifce bir tebessumunuz,veya basinizi onaylarmiscasina sallamaniz sizi konusmadanda anlatir karsi tarafa.
Bu yuzden onemli.
Depresiflik ve sosyal fobi diyorsan konusunda uzman birine goruneceksin..

Depresifsiniz ve sosyal fobiden muzdarip olduğunuzu düşünüyorsunuz. Bunlar kendi kendine aşılır mı bilemediğimden psikoloğa gitmenizi tavsiye ederim. Ben de nemrut bir insanım genelde, özellikle tanımadığım ve yakın olmadığım insanlara karşı. Zamanla çözülüyorum.. ama kendimi depresif veya sosyal fobik olarak tanımlamam. Dolayısıyla sizin durumunuz farklı geldi bana

Psikolojik tedavi aliyor musunuz? Bütün fobiler aşılır.
Eskiden almistim ama bi ise yaramadi, o yüzden yakinda antidepresan tedavisini basliyacagim. Ama o ilaclari kullansamda güler yüzlü bir insana dönüsecegime inanmiyorum.

Eskiden almistim ama bi ise yaramadi, o yüzden yakinda antidepresan tedavisini basliyacagim. Ama o ilaclari kullansamda güler yüzlü bir insana dönüsecegime inanmiyorum.
Hicbir tedavi mucizevi bir sekilde sizi baska insana dönüştürmez. Para biriktirip psikologa gitmenizi öneririm.

Ama bu mizaçtır. Benimde böyle bir tanıdığım vardı, aslında iyi bir insandı ama gülemezdi. Ne yaparsa yapsın değişememişti. Bence kendinizi böyle kabullendirin. Sohbetiniz nasıl ?

Ama bu mizaçtır. Benimde böyle bir tanıdığım vardı, aslında iyi bir insandı ama gülemezdi. Ne yaparsa yapsın değişememişti. Bence kendinizi böyle kabullendirin. Sohbetiniz nasıl ?
Sadece güleç olmamaktan kaynaklandığımı sanmıyorum. Sohbetiniz de depresiftir bence asıl sebep bu.
Neyaziki sadece asik suratimdan kaynakli cünkü sosyal fobimden dolayi zaten neredeyse hic konusmuyorum. Sessiz sakin oturuyorum kendi isime gücüme bakiyorum.

Güler yüzlü olmak neden bukadar önemli ?
Karşımdaki insan güler yüzlü değilse bana çok soğuk geliyor. Pek yakınlık kuramıyorum maalesef.

Suratınızı asarak insanlarla aranıza bir duvar örüyorsunuz. Belki de sizi yakından tanısalar çok sevecekler ama tanıyamıyorlar.

Bence aşılmayacak bir sorun değil. İyi bir uzman desteğiyle üstesinden geleceğinizi düşünüyorum.

Neyaziki sadece asik suratimdan kaynakli cünkü sosyal fobimden dolayi zaten neredeyse hic konusmuyorum. Sessiz sakin oturuyorum kendi isime gücüme bakiyorum.

Evet işte asık suratlı olmaktan kaynaklı değil, susmanızdan kaynaklı. Konuşmayan, paylaşım yapmayan biriyle kim neden arkadaş olsun ki siz de hak veriyorsunuz buna eminim. Düzeltmeye bakın, psikolog için paranız yoksa bol KALİTELİ kitap okuyarak, bol KALİTELİ dizi film ve siyasi, tarihi, coğrafi belgesel izleyerek, psikolojik yayınlar takip ederek de üstesinden gelmeniz mümkün. Kendinizi karakter ve kültür olarak doyurup ardından kitap/film kulüplerine giderseniz daha çok şey paylaşabileceğiniz ve konuşabileceğiniz bir çevreniz olabilir.

Bu senin kişiliğin ile alakalı , bende senin gibiyim , Ne bi günaydın ne bir selam ne bir sabah , sonuc olarak ise insanlar beni tanımadıgı müddetçe beni göre içinden söyleniyor , ama tanıyanlarda dısardan buz dolabı gibisin diyor

Ben de çok suratsızımdır ama aksine insanlara çekici geliyormuş bu, gizemli buluyorlarmış. Başka bir nedeni olabilir dışlanmanızın. Ama biriyle günlük sohbet ederken de ufacık bir gülümseme sizi öldürmez, sosyal fobinin arkasına sığınılacak bir şey değil, iletişim için temel, basit bir şey.

Normal insanlar icin gülümsemek kolay ama benim icin hic degil. Cocuklar bile gülümsemeyince düsman oluyorlar.
Kimsenin illaki benimle arkadaslik etmesini beklemiyorum ama insanlarin bana yasatiklarina artik tahammül edemiyorum. Sosyal ortamlarda sürekli Mobbinge maruz kaliyorum.

Asik suratla görgüsüzlük arasinda cok fark var sabah günaydın aksam iyi aksamlar demek le cebinden bişey eksilmez.
Bende guleryuzluyum ama insan iliskilerim kötü naif oldugum için insanlar beni ezme yarisindalar demek ki bi ozellik yüzünden değilmiş bazı seyler bir bütün

Sosyal fobiniz yapınızdan yani mizacınızdan dolayı oluşmuş. Belki bunu destek aracılığıyla aşabilirsiniz, törpüleyebilirsiniz ama yapınız değişmez.

Sosyal fobim yüzünden insanlarin icine zor giriyorum zaten. Ben kimsenin arkasindan konusmam, kimseye iftira atmam veya baska türlü kötülükte bulunmam.
Bence asil görgüsüzler bu davranislari sergileyen insanlar. Merhaba diyememek benim kibirimden degil yasadigim hastaliktan ötürü.
Keske insanlar bukadar önyargili davranmak yerine empati yapmaya calissa.

Herkesin tonlarca derdi var kimse yanında modunu daha da aşağıya çeken suratsız birini istemez kabul edelim

Senin sosyal fobin oldugunu karşı taraf muneccim degilse bilemez o zaman senin oncelikli hedefin sosyal fobini yenmek olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…