- Konu Sahibi Sabir_tasi
-
İşyerinizdeki insanlar masanıza resim bırakacak kadar size bilenmişse ( ya da siz herşeyde bi ima bi laf sokma arayacak kadar hassaslaştıysanız) müdürünüzün konuşması ne fayda edecek ki. Sonra iki kişiyi kıkırdarken görüp bana gülüyorlar diye yine arıza çıkaracaksınız. Siz istiyorsunuz ki herkes aman Manolyanın sosyal fobisi var astımı var çocuğu hasta kendi hamile deyip alttan alsın hatta size aylarca rapor verilsin çalışmayın aileniz alttan alsın bütün dünya siz mutlu olun diye fedakarlık yapsın. Böyle bi dünya yok maalesef. Maddi imkanlarınız yerindeyse istifa edin gitsin ama sanıyorum bu imkanınız da yok. Zaten çalışmasanız bu sefer de eşinize babanıza oğlunuzun öğretmenine saracaksınız ki şimdi de sarıyorsunuz. Bakın hakikaten haliniz hal değil. Anne babanız sonuçta ebeveynleriniz sonsuza dek sizinle bi düzeyde ilişki kuracaklar. Ama iş hayatında daha da ezilirsiniz zaten işyerinde mutsuzsunuz valla bu günleri arayacak kadar cehenneme döner iş hayatınız. Eşiniz sonuçta el oğlu şahsen ben sizin gibi problemli bi eşi bi yere kadar çeker sonra açarım boşanma davasını. Sizi gerçeklere aydırmak için acı konuşuyorum; eşiniz de sonsuza kadar çekmez boşar sizi. Şu günlerinizi arar hale gelirsiniz. Arkadaşım yapma; burada sana akıl vermek için makale gibi yorum yazanları dinle kapsamlı bi ruhsal tedaviye giriş. Senin her yeni konunu gördüğümde böyle önümde bir insan yokuş aşağı yuvarlanıyor gibi içim daralıyor inan üzülüyorumBen müdürü p.tesi günü ilgili resmi getireyim mi diye aradım.çok kızdı.manolya kapatalım bu konuyu dedi.ama ailemle bile dalga geçtiler dedim.sorun benim kimse ile konuşmamammış falan.ben de dedim ki szin kurumda olan bu tür olaylarda bir yönetici olarak hiç mi sorumluluğunuz yok.hem haksızlığa uğruyorum üstüne de iletişim eksikliğiniz var siyorsunuz da bu yaşanılanlarla ne alakası var ve üstelik bu adamlar bana böyle davranma cesaretini nereden alıyorlar.hiç değilse samimi bir özür beklyorum.üstelik insanlar bna tavırlı.sebebi sizsinizndedim.ben mi evet siz.sürekli beni kategorize ettiniz üstelik sizinle olan o tartışmadan sonra insanlar tavır aldılar dedim
Anladığım şu müdür olayı kpatack.işin sorumlusu benim iletişim sorunummuş.adamlarla konuşacak.bir daha da bunu kimse yapamayacak
trollüm peki, hepsini kafamda yazdım demek...iyi peki öyle olsun...Uykularım da gitti zaten,geceleri de uyuyamıyorum, sabahları erkenden uyandım, dün hiç yemek yiyemedim...Üüzüntüden reglim bir hafta gecikti, regl bile olamıyorum ....Tamam arkadaşım ben trolüm, itiraf ediyorum ben trollüm, böyle bişi mi var ya...Ben mesela; Hamile miyim deyip sonrasında ortada olmayan bir çocugun doğacağı hastaneden ismine kadar olan sürece kadar daha vuku bulmamış bir olaya bile bi kaç başlık olunca psikolojik bir sorun olabileceğini düşündüm. Destek alması gerektiğini bu sebeple belirtmiştim. Yani ya trol ya da cidden cok üzücü bir sağlık problemi yaşamakta. Çok çok geçmiş olsun...
arkadaşlr bu fotoğraf konusu evet kasıtlı yapıldı, bunun başka bir açıklaması yok ama benim müdürle konuşmamda tabi ki böyle bişiyle iki olasılık olduğunu(kasıt veya değil), çöp kuutusuna atılacakken 15 tane çöp kovasının olduğu bir ortamda bu kağıdın katlanılarak masamda olmasını çözemediğimi, aradaki mantıki bağlantıyı nasıl kurabileceğimi soruyorum....Bu fotoğrafı koyandan da eminim...Hiçbir mesai arkadaşım bunu yapmaz, eski hükümkü kadrosunda bir temizlik elemanı vardı, o gün geç geldi, tüm anahtarlar onda zaten, bu iş bu karakterde olan bir adamın yapabilceği bir iş, bu arkadaş daha önce benim yanımda 'o bir fare, bakma onun lafına' demişliği var, garip ama bizde bu arkadaş böyle, üstelik bana çok iyi davranmaya başladı tuhaf şekilde, o gün ben 10.30 dan sonra geldim diyor.bu olayları mesai bitimi konuşmak için müd yardımcısının odasına gittim, hemen arkamdan geldi, civar yerlerde güya çöp topluyor, o an hissettim, bu dedim, üstelik hiç bir mesai arkadaşım, kanunlarımız ağır biliyorsunuz, böyle bişiyi masama koymaz, tartışırız ama masam konulamaz.o yüzden %90 eminim, iyi de oldu ki en azından şiddet somutlaştı, ciddi bir olay, müdür bile bu olayın garip olduğunu düşünüyor...ben 35 senede ilk kez böyle bişiye rastladım...üzerine alınma diye bişi söz konusu değil, mantıklı bir açıklama kimse yapamıyor.İşyerinizdeki insanlar masanıza resim bırakacak kadar size bilenmişse ( ya da siz herşeyde bi ima bi laf sokma arayacak kadar hassaslaştıysanız) müdürünüzün konuşması ne fayda edecek ki. Sonra iki kişiyi kıkırdarken görüp bana gülüyorlar diye yine arıza çıkaracaksınız. Siz istiyorsunuz ki herkes aman Manolyanın sosyal fobisi var astımı var çocuğu hasta kendi hamile deyip alttan alsın hatta size aylarca rapor verilsin çalışmayın aileniz alttan alsın bütün dünya siz mutlu olun diye fedakarlık yapsın. Böyle bi dünya yok maalesef. Maddi imkanlarınız yerindeyse istifa edin gitsin ama sanıyorum bu imkanınız da yok. Zaten çalışmasanız bu sefer de eşinize babanıza oğlunuzun öğretmenine saracaksınız ki şimdi de sarıyorsunuz. Bakın hakikaten haliniz hal değil. Anne babanız sonuçta ebeveynleriniz sonsuza dek sizinle bi düzeyde ilişki kuracaklar. Ama iş hayatında daha da ezilirsiniz zaten işyerinde mutsuzsunuz valla bu günleri arayacak kadar cehenneme döner iş hayatınız. Eşiniz sonuçta el oğlu şahsen ben sizin gibi problemli bi eşi bi yere kadar çeker sonra açarım boşanma davasını. Sizi gerçeklere aydırmak için acı konuşuyorum; eşiniz de sonsuza kadar çekmez boşar sizi. Şu günlerinizi arar hale gelirsiniz. Arkadaşım yapma; burada sana akıl vermek için makale gibi yorum yazanları dinle kapsamlı bi ruhsal tedaviye giriş. Senin her yeni konunu gördüğümde böyle önümde bir insan yokuş aşağı yuvarlanıyor gibi içim daralıyor inan üzülüyorum
çocuk ümit etmiştim olmadı, biraz fazla heyecanlandım, haa şunu yapsam, hamile olmadığım halde hamileyim desem haklısınız da ben çöpe atılacakken masama konan resmin masama nasıl geldiğini araştırıyorum, kasıt araştırıyorum dedim mi,daha önce işyerinde sistemli olarak çok şeyler oldu, haklıyımBen mesela; Hamile miyim deyip sonrasında ortada olmayan bir çocugun doğacağı hastaneden ismine kadar olan sürece kadar daha vuku bulmamış bir olaya bile bi kaç başlık olunca psikolojik bir sorun olabileceğini düşündüm. Destek alması gerektiğini bu sebeple belirtmiştim. Yani ya trol ya da cidden cok üzücü bir sağlık problemi yaşamakta. Çok çok geçmiş olsun...
iletişimimde sıkıntı var tamam da, olabilir, kabulleniyorum ama bunları yaşamam, hakarete uğramam, ailemle ilgili yapılan şakalar, bu insanlar çok mu normal?Ooooo konularınıza şöyle bir göz gezdirdim de arkadaşım artık kabul et tek sorunlu insan sensin ve bunun için tedavi ol. Kreş müdürüyle bile kavga etmişsiniz. Nasıl sosyal fobi bu?
Diğer odada var ama bizim odada yok.sadece koridorda var.odaya giriş çıkışlar görülüyor ama benim haklılığımı ispatlayamaz tutturnuş bir iletişim eksikliği ve müdür de olayı kapamaya çalışıyor.müdürün sorumluluğu büyük bence.bu insanlar bu adamdan cesaret alıyırlariş yerinde kamera yok mu?
önceki olaylarda haklı ya da haksız olmanız, masanıza kasıtlı olarak ki; bana göre kasıtlı fare resmi koymalarını haklı çıkaramaz. böyle bir tacize kimsenin hakkı yok. çocuk mu bunlar?
çocuk ümit etmiştim olmadı, biraz fazla heyecanlandım, haa şunu yapsam, hamile olmadığım halde hamileyim desem haklısınız da ben çöpe atılacakken masama konan resmin masama nasıl geldiğini araştırıyorum, kasıt araştırıyorum dedim mi,daha önce işyerinde sistemli olarak çok şeyler oldu, haklıyım
Müdür personelin bana yaptıklarına sessiz kalarak onları cesaretlendirdi.hep bunu yaptı.Velev ki haklısınız ama olaya yaklaşımınız yanlış
Personelim bana bu şekilde hakaret edecek cidden canını yakarım, müdürü resmen itham etmişsiniz , bir de üzerine eşiniz konuşmuş adamla hatalar silsilesi gibisiniz
Bazı şeyleri büyütmemek gerek, büyüttüğünüz için üzerinize geliniyor
Resmi bulduğunuz an buruşturup çöpe atsaydınız hiç bir şey olmayacaktı ama bundan sonra muhtemelen başka şeyler de bulacaksınız masanızda.
İş ortamı prenses olacağınız bir yer değil, herkese uymayan şeyler oluyor ama çalışıyoruz ve insanlarla iletişim halindeyiz, gerçek anlamda yardım almanız gerekli. İş yeri çalışılması gereken yer, sürekli sorun olan personele tahammül bir yere kadar, kendinizi düzeltmelisiniz. Burada bu kadar insan size dert anlatıyor ama hala resim peşindesiniz, yanlış yoldasınız kabul edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?