Aşılama denesemmi yoksa beklesem mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aren
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aren

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2009
3.161
5
316
Diğer
15+3 hft iken 1 sene önce gebeliğim sonlandırıldı. tam 1 sene oldu. yaşım 36.aşılama yaptırmak istedim. fsh 6,78, hsg iyi, diğer tahlilelrdede sorun yok. eşimin morfolojissi %15, konsantrasyon 61 milyon, ileri hızlı hareketlilik %40, yavaş ileri hareketlilik %20. dr kontrol etti ve yumurtalık yaşımın gayet iyi olduğunu ve şimdilik aşılama yada herhangi birşey önermediğini, zaten diğer gebeliğimden sonra süt kesilmesi rahim toparlanamsı falan derken bir sürenin geçtiğini zaten aşılamanında %100 sonuç vermediğini şansın %20 olduğunu olmadığı durumda kendimi daha kötü hissedebileceğimi ve bir 6 ay falan daha beklememi önerdi. bende tam kendimi psikolojik olarak aşılama için hazırlamışken kafam karıştı.
sizce bu değerlerle ne yapmam gerekir. beklemeliyim yoksa bir an önce yaşım 36 olduğu için aşılama falan yaptırmalımıyım.

15+3 hft iken 1 sene önce gebeliğim sonlandırıldı. tam 1 sene oldu. yaşım 36.aşılama yaptırmak istedim. fsh 6,78, hsg iyi, diğer tahlilelrdede sorun yok. eşimin morfolojissi %15, konsantrasyon 61 milyon, ileri hızlı hareketlilik %40, yavaş ileri hareketlilik %20. dr kontrol etti ve yumurtalık yaşımın gayet iyi olduğunu ve şimdilik aşılama yada herhangi birşey önermediğini, zaten diğer gebeliğimden sonra süt kesilmesi rahim toparlanamsı falan derken bir sürenin geçtiğini zaten aşılamanında %100 sonuç vermediğini şansın %20 olduğunu olmadığı durumda kendimi daha kötü hissedebileceğimi ve bir 6 ay falan daha beklememi önerdi. bende tam kendimi psikolojik olarak aşılama için hazırlamışken kafam karıştı.
sizce bu değerlerle ne yapmam gerekir. beklemeliyim yoksa bir an önce yaşım 36 olduğu için aşılama falan yaptırmalımıyım.

merhabalar zaten dusugun uzerinden yeteri kadar zaman gecmis harekete gecmende fayda var doktorunun anlattiklari dogru fakat zaman hayattaki en kiymetli seylerden biridir vakit kaybetme

Dr. Bey ben bu ay klomen kullandım dr adetin geçerse gel dedi fakat bir haftadır süretli kasık agrısı çekiyorum özellikle sol taraf daha çok agrıyor acaba neden bügün adetimin 17 . Günü agrılarım devam ediyor sizce bu agrılar ilaçtanmı oldu cevabınız için teşekür ederim

Dr. Bey ben bu ay klomen kullandım dr adetin geçerse gel dedi fakat bir haftadır süretli kasık agrısı çekiyorum özellikle sol taraf daha çok agrıyor acaba neden bügün adetimin 17 . Günü agrılarım devam ediyor sizce bu agrılar ilaçtanmı oldu cevabınız için teşekür ederim

merhaba agrın büyük ihtimal klomene baglı kistlesmeden kaynaklanıyor olabılır dr una kontrole gitmende fayda var sevgiler

Mrb ben 10 aydır bebek sahıbı olmak ıÇın uĞrasıyorum ama maaalesef olmuyor. Ne yapmam lazım. Şımdıkı ılk yapılacak ıŞlem nedır. Bılgılendırrırsenız sevınırım

Bırde benım her ay 14-15-16-17. GÜnler az kanamam oluyor.doktorum yumurtlama kanaması dedı. Önmesemedı. Bu Şekılde bebek sahıbı olabılırmıyım. Cevaplarsanız sevınırım

Bİrde benİm her ay 14-15-16-17. GÜnler az kanamam oluyor.doktorum yumurtlama kanaması dedİ. Önmesemedİ. Bu Şekİlde bebek sahİbİ olabİlİrmİyİm. Cevaplarsanız sevİnİrİm

merhabalar evet yukarda bahsettigin kanama yumurtlama kanamasina benziyor eger 10 aydir gebe kalamiyorsan ilk yapacagin esine bir sperm tahlili yaptirman eger o normal cikarsa senin de hormonal testlerin ve rahim filmi cektirmen neden olamadigi ile ilgili bize bayagi fikir verecektir gecmis olsun en kisa zamanda arzu ettigin gebelige kavusman dilegiyle

merhaba dr bey ben 3 yıllık evliyim 32 yaşındayım bebek özlemiyle yanıyorum doğal yollardan hamile kalmayı çok isterdim 3 kere aşılama denedim malesef hüsranla sonuçlandı eşim ve bende bi sorun bulamadılar sebebsiz infertil diyolar psikolağa başladım 2 ilaç verdi bana henüz başlamadım adetime 3 gün var ama bu ayda adet olucam belirtiler var çünkü nolur bana yardımedin sizce pskilojik tedivimi mi tamamlayayım yada vakit kaybetmeden tüp bebeğemi geçeyim yardımlarınıza bilgilerinize ihtiyacım var nolur cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

merhaba dr bey ben 3 yıllık evliyim 32 yaşındayım bebek özlemiyle yanıyorum doğal yollardan hamile kalmayı çok isterdim 3 kere aşılama denedim malesef hüsranla sonuçlandı eşim ve bende bi sorun bulamadılar sebebsiz infertil diyolar psikolağa başladım 2 ilaç verdi bana henüz başlamadım adetime 3 gün var ama bu ayda adet olucam belirtiler var çünkü nolur bana yardımedin sizce pskilojik tedivimi mi tamamlayayım yada vakit kaybetmeden tüp bebeğemi geçeyim yardımlarınıza bilgilerinize ihtiyacım var nolur cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

merhabalar dogal yollardan hala gebe kalma olasılığın olabilir sizinle ilgili hersey henüz tamamlanmış gibi gözükmüyor bence vakit kaybetmeden seninle görüşmekte fayda var yoksa ruh sağlığını kaybedeceksin sakin ol bunlar hallolabilecek seyler sen daha önemlisin sen olmadan bebek de olmaz sevgiler tlf 05332806460 02122300809

Halit bey peki bu yumurtlama kanaması normal bişeymi tedavi edilmelimi. Bu konuda bilgilendirriseniz sevinirim

doktor bey merhaba dün adetimin 12. günüydü ve estradiolE2 1674 , LH 5.81 çıktı durumumu değerlendirebilir misiniz teşekkürler

Merhaba Dr. bey ben 30 yaşındayım.9 aylık evliyim ve hiç korunmamamıza rağmen bebek sahibi olamadık.Benim adetlerim düzenlidir.Kendi kontrollerimde bir sorun çıkmadı.Hormon testleri olarak sadece freeT4-Prolaktin ve TSH istendi onlarda normal çıktı.Sadece rahim filmi çekilmedim.O da benden istenmedi zaten.Daha sonra eşim spermiogram yaptırdı.
Değerleri şöyle..
sperm sayısı(konsantr.) :7.300.000
motilite oranı(a+b) :%26
a)hızlı progresyon: :%2
b)yavaş progesyon :%24
normal morfoloji: :%0
Kür ve vitamin desteği uyguluyoruz.Sanırım normal yollardan gebe kalamayacağım bize aşılama önerirmisiniz?Ayrıca bir sağlık güvencemiz yok aşılamanın maliyeti ne kadar olur?

Merhaba Dr. bey ben 30 yaşındayım.9 aylık evliyim ve hiç korunmamamıza rağmen bebek sahibi olamadık.Benim adetlerim düzenlidir.Kendi kontrollerimde bir sorun çıkmadı.Hormon testleri olarak sadece freeT4-Prolaktin ve TSH istendi onlarda normal çıktı.Sadece rahim filmi çekilmedim.O da benden istenmedi zaten.Daha sonra eşim spermiogram yaptırdı.
Değerleri şöyle..
sperm sayısı(konsantr.) :7.300.000
motilite oranı(a+b) :%26
a)hızlı progresyon: :%2
b)yavaş progesyon :%24
normal morfoloji: :%0
Kür ve vitamin desteği uyguluyoruz.Sanırım normal yollardan gebe kalamayacağım bize aşılama önerirmisiniz?Ayrıca bir sağlık güvencemiz yok aşılamanın maliyeti ne kadar olur?

merhabalar yukarıda bana gösterdiğiniz sperm sonucuna göre aşılamaya önermem pek mümkün değil hem sayı hem hareket düşük ve normal morfolojili sperm oranı %0 mikroenjeksiyon yaptırmanız daha uygun ya da son birkez sperm tahlilini tekrar edelim iyi bir yerde bana bildirin sevgiler

Halit Bey Merhaba;
3,5 yıllık evliyim. Fsh:10.17 Lh:6,71 diğerleri normal
Eşimin:
Taze Canlı: % 50
2. saat canlılık: % 35
Molilite indexi: +2
Hızlı doğrusal:%5
Hızlı : %30
Yavaş: %40
Patolojik: %15
ılerlemeden hareket eden: %10
MORFOLOJı: Normal:%91 Diğerleri normal.
1 sene önce düşük yaşadım 6 haftalıkken. Bu sonuçlara göre Dr. eşindede sendede ufak sorun var dedi, aşılama önerdi. Eşimin ileri hızlı hareket çok düşükmüş, benim de rezerv sorunum varmış, en son usg de 4 yumurta göründü adetin 2. günü. Ama bikaç dr görüşü aldım ve sorun yaratmayacağını söylediler. Benim sorunum tam olarak nedir, yardım eder misiniz? Tüp bebeğe kadar gider mi bizdeki sorun? Şimdiden çok teşekkür ederim

Bir de şunu merak ediyorum, bi kaç ay yumurtlama takibi yapıldı ve her seferinde yumurta 20 mm oluyor, kendiliğinden çatlıyordu, yani gelişimi konusunda sorun var denmemişti, kafam da psikolojimde acayip karışmış durumda, lütfen yardımcı olun bana, çok teşekkür ederim

MERHABA HALİT BEY.
BANA PAZARTESİ SABAH AŞILAMA YAPILDI.EŞİM PAZAR GECESİ UYKUSUNDA BOŞALMIŞ.5-6 SAAT SAAT SONRA DA SPERM YIKAMASI YAPILDI.O DEĞERLERİ YAZICAM.DAHA ÖNCEKİLERLE KARŞILAŞTIRIP DURUMUNDA GELİŞME OLMUŞMU YOkSA AYNIMI BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.PROXED PLUS ADINDA İLACA BAŞLADI.PAHALI BİR İLAÇ DEVAM EDELİMMİ KARAR VEREMEDİK.
29 MART 2010 / 15 EKİM 2009
yoğunluk:18.700.000 / 16.800.000
1. saat hareketli:%22 / %45
hızlı:%4 / %9
yavaş:%7 / %16
yerinde:%11 / %20
hareketsiz:%78 / %55
yıkama sonrası hareketlilik:%65 / %70
her sahada 2-3 motil(hızlı ileri) / 3-4 MOTİL
ilginize teşekkür ederim

yazdığım 2. değerler ilk aşılamamızdaki 3 günlük perhiz sonrasında çıkan değerlerdir.

merhabalar hocam, kasım ayında eşime şiddetli oligospermi teşhisi kondu (lam lamel arası). hemen tüp bebek denedik biyokimyasal gebelik oluştu. eşim kimyager. bu sonuç üzerine işteki pozisyonunu değiştirdii. eşimin son sperm değerleri
sayı: 10milyon cc de
ileri hızlı: %35
hızlı%25
yerinde: %15
hareketsiz: %25
morfoloji: %60
bu değerler ile aşılama olur mu yoksa ben yine tüp bebeğe mi koşayım. ancak çalıştığım için temmuz ayında izin alıcam bu arayı aşılama ile değerlendirmek istiyorum. yalnız şimdilik hormonlarımı da bozmak istemiyorum. birde eşimin kimyasallatdan uzak durması sonucu bu artış olabilir mi? eşim piridin ve benzen ile yoğun olarak çalışıyordu.

merhabalar hocam, kasım ayında eşime şiddetli oligospermi teşhisi kondu (lam lamel arası). hemen tüp bebek denedik biyokimyasal gebelik oluştu. eşim kimyager. bu sonuç üzerine işteki pozisyonunu değiştirdii. eşimin son sperm değerleri
sayı: 10milyon cc de
ileri hızlı: %35
hızlı%25
yerinde: %15
hareketsiz: %25
morfoloji: %60
bu değerler ile aşılama olur mu yoksa ben yine tüp bebeğe mi koşayım. ancak çalıştığım için temmuz ayında izin alıcam bu arayı aşılama ile değerlendirmek istiyorum. yalnız şimdilik hormonlarımı da bozmak istemiyorum. birde eşimin kimyasallatdan uzak durması sonucu bu artış olabilir mi? eşim piridin ve benzen ile yoğun olarak çalışıyordu.

merhabalar daha önceki sonucu bilmiyorum ama bu sonuca göre değil fakat yapılacak diğer sperm tahlilinde yıkama sonrası 10 milyonun üzeri ileri hareketli sperm olabilirse aşılama yapmaya değer eşinizin kimyasallardan uzak durması ve saglıklı yaşam tarzı muhakkak sperm kalitesini etkileyecektir kolay gelsin

Back
X