Aşılama denesemmi yoksa beklesem mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aren
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aşılamanın 12 günü kanta beta hcg baktırdım 1 çıktı..gebelik olmadığını biliyorum..bu değer 14. veya 15.günde artabilirmi?kan sulandırıcı iğne kullananların erken zamanda gebelik tespitinin yapılamadığını duydum sizce bu doğru mu?

merhaba hocam
bu ay aşılama için adetin 5.günü günde 2 defa olmak üzere 5 gün klomen kullandım. adetin 12.günü kontrole gittiğimde sağda 21,5 solda ise 20,3 mm 2 yumurta olduğunu söylediler. ama rahim inceliği var 4,30 mm dedi. çok mu az olması gerekenden. yarın aşılamam olacak. rahim inceliği gebeliğe engel mi.

merhabalar rahiminizin kalinligi 5 mm den az yani bayagi ince clomen tedavisinin boyle bir yan etkisi malesef mevcut rahim inceligi disardan estrojen takviyesiyle hallolabilir gecmis olsun

aşılamanın 12 günü kanta beta hcg baktırdım 1 çıktı..gebelik olmadığını biliyorum..bu değer 14. veya 15.günde artabilirmi?kan sulandırıcı iğne kullananların erken zamanda gebelik tespitinin yapılamadığını duydum sizce bu doğru mu?

merhabalar artma ihtimali yok denecek kadar az kan sulandirici igne kullananlarda boyle bir etki mexcut degil sevgiler

merhabalar rahiminizin kalinligi 5 mm den az yani bayagi ince clomen tedavisinin boyle bir yan etkisi malesef mevcut rahim inceligi disardan estrojen takviyesiyle hallolabilir gecmis olsun

tşk. hocam. aşılama günü yani 2 gün sonra tekrar bakıldı. 4,30 mm olan kalınlık için 2 gün sonra 8 mm dediler. normal dendi. crınone jel verdiler.

Merhaba dr. Bey eşim 2009 nisan ayında varikosel ameliyatı oldu ameliyattan önce spermiyogram yaptırdık
miktar: 2,00 cc (3,00 cc) renk : Kirli-beyaz opak
viskozite: Azalmış ph: 8.0
sıvılaşma: 30'

1 cc/ hücre : 95000000 (90000000) tümü :190.000.000(270.000.000)
mikroskopi : Her sahada 3-4 lokosit nadir eritrosit ve 1-2 spermatogonıum görüldü
MİKROSKOPİ:HER SAHADA 1-2 ERİTROSİT 2-3 LÖKOSİT 2-3 SPERMATOGONIUM GÖRÜLDÜ

hareket kabiliyeti:
Normal hareketli (%)

1/2 saat 50 (60)
2 saat 40 (50)
3 saat 35 (45)

yavaş hareketli (%)

1/2 saat 10 (15)
2 saat 10 (15)
3 saat 10 (10)

hareketsiz (%)

1/2 saat 40 (25)
2 saat 50 (35)
3 saat 55 (45)

ameliyattan sonra 17/12/2009 da yaptırdığı sipermiyogramdaki sonuçları ise YUKARIDA KIRMIZI RENKLE YAZDIM

sonuçları sizde değerlendirirmisiniz çift taraflı varikoseldi çocuk olmasına engel olacak kadarda kötü değil ama sağlık açısından yaptırmanda fayda var dedi doktoru bende şimdi yumurtlama takibine başladım yeni bütün testleri yaptırdım hiçbir sorun yok sağ yumurtamda tembellik varmış klomen verdi doktor

Merhaba dr. Bey eşim 2009 nisan ayında varikosel ameliyatı oldu ameliyattan önce spermiyogram yaptırdık
miktar: 2,00 cc (3,00 cc) renk : Kirli-beyaz opak
viskozite: Azalmış ph: 8.0
sıvılaşma: 30'

1 cc/ hücre : 95000000 (90000000) tümü :190.000.000(270.000.000)
mikroskopi : Her sahada 3-4 lokosit nadir eritrosit ve 1-2 spermatogonıum görüldü
MİKROSKOPİ:HER SAHADA 1-2 ERİTROSİT 2-3 LÖKOSİT 2-3 SPERMATOGONIUM GÖRÜLDÜ

hareket kabiliyeti:
Normal hareketli (%)

1/2 saat 50 (60)
2 saat 40 (50)
3 saat 35 (45)

yavaş hareketli (%)

1/2 saat 10 (15)
2 saat 10 (15)
3 saat 10 (10)

hareketsiz (%)

1/2 saat 40 (25)
2 saat 50 (35)
3 saat 55 (45)

ameliyattan sonra 17/12/2009 da yaptırdığı sipermiyogramdaki sonuçları ise YUKARIDA KIRMIZI RENKLE YAZDIM

sonuçları sizde değerlendirirmisiniz çift taraflı varikoseldi çocuk olmasına engel olacak kadarda kötü değil ama sağlık açısından yaptırmanda fayda var dedi doktoru bende şimdi yumurtlama takibine başladım yeni bütün testleri yaptırdım hiçbir sorun yok sağ yumurtamda tembellik varmış klomen verdi doktor

esinizin sonuclari operasyon oncesi ve sonrasi da iyi doktorunuzla tedaviye devam edin ama yapilan tedavilere belirli sureler verin hicbir zaman ayni tur tedavi uzerinde 6 aydan fazla ugrasmayin zaman kaybetmeyin kolay gelsin sevgiler

Merhaba doktor bey,

2 senedir evliyim. 6 ay boyunca yasmin ile korunduk. daha sonrada çocuğumuz olmadı. ilk teşhis prolaktin yüksekliği oldu. sonra hipotiroid başlangıcı çıktı. Tiroid için ilaç kullanıyorum tüm değerlerim şimdi kontrol altında. rahim filmi temiz çıktı.

Eşime varikosel teşhisi kondu. sayı 17 milyon hareket %17
ayrıca bu sonuçtan sonra eşim depresyon geçirdi, şimdi antideprasan tedavisi görüyor.bu ilaçlar tedaviyi olumsuz etkiler mi?

3 ay klomen kullandım. doktorum aşılama önerdi.

ayrıca maraşta önerebileceğiniz doktor var mı?
nasıl bir yol izlemeliyiz?
bitkisel kürlerin faydası var mıdır?
1,5 aydır keçboynuzu ve incir kürü uyguluyoruz. benim adetim 7 gün oldu gecikti. 1 günlük gecikmede test yaptım negatif çıktı. 8-9 gündür karnım ve belim ağrıyor. hamile olma ihtimalim var mı?

lütfen cevap bekliyorum...

meraba dr bey
2. senemizi doldurmamıza 1 ay var 23 aydır hiç korunmadık
2 ay klomen kullandım 2.sinde çatlatma iğnesi oldum ama melsef sonuç negatiff
eşimin sperm sonuçları çok şükürr iyi bende nisan 5 de hsg çekildim 2 defa çekildi arka arkaya
çok şükürr tıkalıymıştı 2.de açıldığını söyledi dr
aşılama önerdi doktor ama biz bekleyelim diyoruzz sizce ne yapalım
bu arada benim fsh de sınırdaydı çok şükür o da normale düştüü
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

Son düzenleme:
Merhaba caney 37 yenı olduĞum ıÇın sana Özelden mesaj atamıyormuŞum neyse canım elınde kac kutu var bırde ne kadara verebılırsın bana maddı durumum cok fazla ıyı deĞıl zaten aŞılamaya bıle anca etraftan para toplayabıldık yanı 5 yıllık evlıyız ılk denememız olacak hayırlısıyla

merhaba ben de bu ayın 16 sında 2. aşılamamı yaptırdım. meraktan çatlayacak gibiyim kabıma sığamıyorum . acaba test yaptırsam kesin sonuç belli olurmu henüz 8. gün ama yinede merak ediyorum işte. bu arda ben 33 yaşındayım ve 1,5 yıllık evliyim. bende myom var fakat gebeliğe engel bi durumda değilmiş. eşimde de varikosel , kümeleşme ve yavaşlık sorunu var. normal yolla da hamile kalabilirmişim fakat hiç korunmadık evlendiğimizden beri.bu durum ben çok üzüyor.

şimdi ben aşılama yaptırdım ama adetimin 13. günüydü be klomen kullanmıştım fakat çatlatma iğnesi bulamadığım için yaptıramadım. yine de sonucu ne kadar etkiler bilemiyorum. bu konuda bilgisi olan varsa benimle paylaşabilirmi lütfen..

merhaba doktor bey size bişey sormak istiyorum. ben 2. aşılamayı 16 haziran 2010 da yaptırdım. adetimin 13. günü idi. kolmen kullandım fakat çatlatma iğnesi olmadan yapıldı aşılama. bu durum sonucu ne kadar etkiler acaba. iğne olduğum halde geçen denemem başarısız olmuştu. bu defa olma şansı nedir sizce. bide bugün 8. günü aşılamanın. kan testi yaptırsam kesin sonuç alabilirmiyim sizce yada ne zaman yaptırmalıyım. doktorum adeti bekle diyor bana. gecikirse yaptırmalıymışım yani. ama ben birazcık sabırsızım. sizce ne yapmalıyım

meraba doktor bey, ben 27, eşimde 34 yaşındayız.
2 yıllık evliyiz.evliliğimiz süresince hiç korunmadığımız halde bebek sahibi olamadık. bana histeroskopi yapıldı. hiç bir sorun yok, tüpler açık, rahim içindeki durum gayet iyi hamileliğe engel bir durum yok dedi doktorum.
eşime iki kere sprem için test yapıldı. hem sayı düşük çıktı, hem de hızı çok düşük çıktı.
ancak eşimin FSH Hormonu çok yüksek çıkıyor. bunun etkisi varmıdır?
aşılama yaptırmak bizim için doğru tercih mi olur ? yoksa bir süre daha beklememize gerek varmı ?

mrb dr bey ben 2 defa düşük yaptım şimdi aşılama düşünüyoruz .testi yaptırdığımız merkezdeki ki dr normal yolla gebelik oluşur dedi başka bir doktor ilaç tedavisi ve aşılama i önerdi eşimin sper testi sonuçları sizce normalli değerlendirir misinz?.

total sperm sayısı :127,6%
motolite : 43%
progressif motilite : 19%
MORFOLOJİ ANALİZİ
normal morfoloji: 0%
total amorf : 45%
hafif amorf: 5%
şiddetli amorf: 41%
round head : 0%
pind head : 0%
büyükbaş : 11%
küçükbaş: 0%
uzun baş : 13%
duplike baş : 0%
sitoplazmik droplet : 10%
serbest baş: 0%
boyun ve arka kısım anomaliler: 14%
kuyruk anomalileri : 7%

hocam sperm testi
> > sonuçlarımız nasıl sizce
aşılama yaptırmayı düşünüyoruz bu sonuçlarla olur mu sizce şansımız normalden daha mı düşük
> > hazırlama tekniği:yoğunluk gradyan
> > likefaksiyon:>30 dak
> > hazırlık öncesi
> > hareketlilik:%40
> > progresif hareketli sperm sayısı:1milyon/ml
> > progresif hareketlilik:%12
> > sperm dışı hücre:700bin/ml
> > morfoloji(kruger):%2
> > hazırlık sonrası
> > sayı:16 milyon/ml
> > hareketlilik:%80
> > progresif hareketli sperm sayısı:10milyon/ml
> > progresif hareketlilik:%76

başka bir başlıkta sorunuzu cvplamıştım.

hocam sperm testi
> > sonuçlarımız nasıl sizce
aşılama yaptırmayı düşünüyoruz bu sonuçlarla olur mu sizce şansımız normalden daha mı düşük
> > hazırlama tekniği:yoğunluk gradyan
> > likefaksiyon:>30 dak
> > hazırlık öncesi
> > hareketlilik:%40
> > progresif hareketli sperm sayısı:1milyon/ml
> > progresif hareketlilik:%12
> > sperm dışı hücre:700bin/ml
> > morfoloji(kruger):%2
> > hazırlık sonrası
> > sayı:16 milyon/ml
> > hareketlilik:%80
> > progresif hareketli sperm sayısı:10milyon/ml