Aşılama denesemmi yoksa beklesem mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aren
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba hocam 16 aydır korunmadıgımız halde gebelık olmuyor bende pko var esımın tahlıllerı normal cıktı benım androjen degerlerım cok yuksek cıktı dr klomen verdı kullandım ve sımdı 10 gunluk ılıskı verdı yumurtlama takıbı ıstedı ama fıyetı 200 tl dıyınce yaptıramadım baska bır tedavı yontemı denıyıcez dedı ama benım ıcıme sınmedı ltf yardımcı olun ne yapmam gerekıyor sımdıden tşk ederım

merhabalar anladigim kadariyla maddi probleminiz mevcut eger sgkli iseniz herhangi bir sgk dan faydalanmaniz sizin icin uygun olacaktir kolay gelsin

merhaba doktor Halit Bey...

3 yıldır evliyim..hiç korunmamış olmamıza rağmen ilk yılımızın sonunda gebe kalabildim ve 15 haftalıkken karnımda öldü...
6 ay beklememizi önerdi doktor...5. ayda adetimden 10 gün sonra bir kanama...iki doktor dış gebelik biri de düşük dedi...
3 ay sonra gebe kaldığımı öğrenememiştim ki düşük yaptım...doktor infertiliteye yönlendirdi...
yapılan testlerden sonra kanımda pıhtılaşma çıktı...
coraspin kullanmaya başladım bekledik olmadı....
çatlatma iğnesi yapıldı yine olmadı...
doktor bekleyelim dedi...
aylardır bekliyoruz...olmuyor....
eşimin sperm testleri normal ama bana yapılan kan testlerinden başka müdahale edilmiyor..
rahim filmi çekilmedi tüplere bakılmadı bilmiyorum yapılacak çok şey vardır belki ama yapılmıyor işte....
bekle bekle zaman geçiyor..
yaşım 31...
güneydoğuda yaşıyorum buranın şartları malum...
sizden bana önerebileceğiniz tedavi yöntemlerini en azından şimdi sıra nede onu öğrenmek istiyorum....
zamanınızı aldığım için çok üzgünüm...
iyi çalışmalar diliyorum..
şimdiden teşekkürler...

merhaba doktor Halit Bey...

3 yıldır evliyim..hiç korunmamış olmamıza rağmen ilk yılımızın sonunda gebe kalabildim ve 15 haftalıkken karnımda öldü...
6 ay beklememizi önerdi doktor...5. ayda adetimden 10 gün sonra bir kanama...iki doktor dış gebelik biri de düşük dedi...
3 ay sonra gebe kaldığımı öğrenememiştim ki düşük yaptım...doktor infertiliteye yönlendirdi...
yapılan testlerden sonra kanımda pıhtılaşma çıktı...
coraspin kullanmaya başladım bekledik olmadı....
çatlatma iğnesi yapıldı yine olmadı...
doktor bekleyelim dedi...
aylardır bekliyoruz...olmuyor....
eşimin sperm testleri normal ama bana yapılan kan testlerinden başka müdahale edilmiyor..
rahim filmi çekilmedi tüplere bakılmadı bilmiyorum yapılacak çok şey vardır belki ama yapılmıyor işte....
bekle bekle zaman geçiyor..
yaşım 31...
güneydoğuda yaşıyorum buranın şartları malum...
sizden bana önerebileceğiniz tedavi yöntemlerini en azından şimdi sıra nede onu öğrenmek istiyorum....
zamanınızı aldığım için çok üzgünüm...
iyi çalışmalar diliyorum..
şimdiden teşekkürler...

merhabalar siz zaten yapilmasi gerekeni yazmizsiniz ilk once bir rahim filmi cekilmesinde fayda var buna ek olarak hormonal ve fizyolojik kan testlerinizin yapilmasi da gerekir bunlarin sonucuna gore size bir yol gosterebilirim pihlilasma problemi icin yanlizca coraspirin yetmeyebilir fakat hangilerinin bozuk oldugunu bildirmeniz gerekiyor sevgiler

Mrb dr. Bey eşimin morfoloji 1.ama altı ay önce 20idi.morfoloji değişirmi.birde sperm sayısı24milyn.doğal yolla gebe kalırmıyım. Napmam lazım.yol gösterin. Eşim başka yeremi gitsin tahlil için. Bir yanlışlık olabilirmi. Aşılama yada tüp bebekmi yoksa. Yardım edin nolur.

Mrb dr. Bey eşimin morfoloji 1.ama altı ay önce 20idi.morfoloji değişirmi.birde sperm sayısı24milyn.doğal yolla gebe kalırmıyım. Napmam lazım.yol gösterin. Eşim başka yeremi gitsin tahlil için. Bir yanlışlık olabilirmi. Aşılama yada tüp bebekmi yoksa. Yardım edin nolur.

merhabalar telaşa gerek yok yanlışlık olabilir siz yakınınızdaki iyi bir tüp bebek merkezine gidip tahlili tekrar yaptırın yukarda belirttiğiniz değerler arasında çok fark var kolay gelsin

merhaba halit bey ben 3 yıllık evlıyım 6 ay hap kullanarak korunduk ilacı bıraktıktan sonrada olmadı bır sure tedavı oldum klomen yumurtalık takıbı ve rahım fılmı cekıldım gebelıgı engelleyecek bır sey bulunamadı artık aşılama yı denemeyı dusunuyoruz sansım ne kadar olur iyi calışmalar teşekkürler

Merhaba Dr bey,
spermiyogram sonucuna göre direk aşılama mı yaptırmalıyız sizce?
abstinans süresi: 3 gün 2-7 gün
hacim: 3 ml 2-7 ml
ph: 7.2-8
likefaksiyon:<30 dakika <30 dakika
vizkozite: normal normal
sayı: 34 000 000/ml >20 milyon/ml

hareketlilik: &#37;41 hızlı ileri hareket a) %9 a> %25
yavaş ileri hareket b) % 21 total motil> %50
yerinde hareketli c) %11
hareketsiz d) %59

normal oranı: %10 >14 (kruger)
aglütinasyon: negatif negatif
yuvarlak hücre: <1 milyon

yıkama sonrası
hacim: 1ml
sayı 21 000 000/ml
hareketlilik: %54

teşekkür ederim

Merhaba Dr bey,
spermiyogram sonucuna göre direk aşılama mı yaptırmalıyız sizce?
abstinans süresi: 3 gün 2-7 gün
hacim: 3 ml 2-7 ml
ph: 7.2-8
likefaksiyon:<30 dakika <30 dakika
vizkozite: normal normal
sayı: 34 000 000/ml >20 milyon/ml

hareketlilik: %41 hızlı ileri hareket a) %9 a> %25
yavaş ileri hareket b) % 21 total motil> %50
yerinde hareketli c) %11
hareketsiz d) %59

normal oranı: %10 >14 (kruger)
aglütinasyon: negatif negatif
yuvarlak hücre: <1 milyon

yıkama sonrası
hacim: 1ml
sayı 21 000 000/ml
hareketlilik: %54

teşekkür ederim

merhabalar sperm sonucunuz eger asilama yaptirmaniz gerekiyorsa uygun sartlari tasidigi gozukuyor diger bilgileriniz olmadigi icin daha detayli bir yorum yapmam mumkun gozukmuyor sevgiler

merhabalar sperm sonucunuz eger asilama yaptirmaniz gerekiyorsa uygun sartlari tasidigi gozukuyor diger bilgileriniz olmadigi icin daha detayli bir yorum yapmam mumkun gozukmuyor sevgiler

hormon tahlillerim dr a göre normal,hsg çekilmedi eşimin sonuçlarına göre aşılama yapalım dedi
bu arada 18 aylık evliyim ve hiç korunma olmadı,rahim tersliğide var ne kadar engel olur bilemiyorum tabi

arkadaşım benimde 2 tane düşügüm ve birtanede kürtajım oldu ve kürtajdan sonra hamile kalamadım2 sene oldu ve şubat ve mart ayında aşılama denedik tutmadı ama bizi önceden doktor uyarmıştı aşılamaya gerek yok sen hamile kalabiliyosun bekleyin dedi ben istemedim aşılama istiyom dedim aşılamada şansımızın &#37;50 oldunu söyledi tüpbebek ise %80 tutma şansı var dedi ben ise aşılama istedim ve tutmadı şimdi ise tüpbebek yaptırcaz buarada yaşım 23 ve bende kanpıhtılaşması var o yüzden düşük yapmışım gebe kaldıgım zamanda hergün igne vurulcam ve eşiminde sperm sayısı normal

Dr. Bey eŞımın spermogram sonuÇları sayı 28mılyon.normal hÜcre 13.hacım 3,8.grade a 30-60-120dk.25-15-15.grade b 30-60-120dk.35-30-30.grade c30-60-120dk.30-45-35.grade d30-60-120dk.10-10-20 baŞ akrozom defektı 37.mıd pıece defektı 10.kuyruk defektı 40. DeĞerlendırırsenız sevınırım. AŞılama yada normal yollamı olur. Yoksa tÜp bebekmı. Yol gÖsterırsenız sevınırım. TeŞeŞkkÜrler

dr bey
12 yıllık evliyim.2000 yılında 13 haftalıkken kalp atışı durması sonucu iki kez ard arda bebek kaybettim ve kürtaj oldum.bir yıl ara verdikten sonra 2002 ylında sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdim.doğal yolla oluşan bir gebelikti.daha sonra doğumkontrol yolu ile korundum.3,5 yıl önce tekrar bebek düşündüğümüz için hapı bıraktım.ama hamile kalamadım.
adet sürem 25 günde bir,fakat lekelenmelerle birlikte 15 gün sürüyor.10 gün temiz kalıyorum ve tekrar başlıyor.bunun için iki yıl önce polip olabilir diye kürtaj yapıldı fakat tmiz çıktı.kullandığım düzenleyicilerde cabası.
bu ay aşılamaya karar verdik ve rahim filmi çekildim.sonuç temiz.eşimin sperm sonuçlar iyi.gonalf 450 likden 75 günlük uyguladım.6. günümde e 2 değerim 288 çıktı.iğnenin 8. günü ik yumrtam vardı 24 ml ve 18 ml.iğnenin 9. günü çatlama iğnesi olmadan e 2 me bakıldı değer 221 di.dr yumurtan fos olmuş dedi.bu nedir bir daha olurmu.

birde rahim içnde adenomyozus olabilr dedi dr.ama adet sancım vs yok
tekrar adet olunca ganolf a başlıycam.sizce aşılama denemem mantıklımı

hormon tahlillerim dr a göre normal,hsg çekilmedi eşimin sonuçlarına göre aşılama yapalım dedi
bu arada 18 aylık evliyim ve hiç korunma olmadı,rahim tersliğide var ne kadar engel olur bilemiyorum tabi

merhabalar rahim filmi cekilmeden asilama yapilmasi pek dogru bir uygulama degil gebe kalinamamasinin arastirilmasinda da bakilmasi gereken onemli kriterlerden de biridir sevgiler

Dr. Bey eŞİmİn spermogram sonuÇları sayı 28mİlyon.normal hÜcre 13.hacİm 3,8.grade a 30-60-120dk.25-15-15.grade b 30-60-120dk.35-30-30.grade c30-60-120dk.30-45-35.grade d30-60-120dk.10-10-20 baŞ akrozom defektİ 37.mİd pİece defektİ 10.kuyruk defektİ 40. DeĞerlendİrİrsenİz sevİnİrİm. AŞılama yada normal yollamı olur. Yoksa tÜp bebekmİ. Yol gÖsterİrsenİz sevİnİrİm. TeŞeŞkkÜrler

merhabalar esinizin sonucu normal sinirlar icinde gozukuyor fakat bundan sonra asilamami olur tup bebek mi sorunuza cevap verebilmem icin sizinle de ilgili bilgilere evlilik surenize ihtiyacim var. yanlizca esinizin durumu sizi cocuk sahibi yapmaya yetmiyor sevgiler kolay gelsin

dr bey
12 yıllık evliyim.2000 yılında 13 haftalıkken kalp atışı durması sonucu iki kez ard arda bebek kaybettim ve kürtaj oldum.bir yıl ara verdikten sonra 2002 ylında sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdim.doğal yolla oluşan bir gebelikti.daha sonra doğumkontrol yolu ile korundum.3,5 yıl önce tekrar bebek düşündüğümüz için hapı bıraktım.ama hamile kalamadım.
adet sürem 25 günde bir,fakat lekelenmelerle birlikte 15 gün sürüyor.10 gün temiz kalıyorum ve tekrar başlıyor.bunun için iki yıl önce polip olabilir diye kürtaj yapıldı fakat tmiz çıktı.kullandığım düzenleyicilerde cabası.
bu ay aşılamaya karar verdik ve rahim filmi çekildim.sonuç temiz.eşimin sperm sonuçlar iyi.gonalf 450 likden 75 günlük uyguladım.6. günümde e 2 değerim 288 çıktı.iğnenin 8. günü ik yumrtam vardı 24 ml ve 18 ml.iğnenin 9. günü çatlama iğnesi olmadan e 2 me bakıldı değer 221 di.dr yumurtan fos olmuş dedi.bu nedir bir daha olurmu.

birde rahim içnde adenomyozus olabilr dedi dr.ama adet sancım vs yok
tekrar adet olunca ganolf a başlıycam.sizce aşılama denemem mantıklımı

merhabalar yumurtlama takipleri sirasinda bu tur aksilikler cikabilir gec kalinabilir veya bazen erken davranilabilir fakat doktorunuz verdiginiz cevap ve tepkiden bir ders cikararak bir sonraki tedavinizi ona gore duzenleyecektir.
adenomyozisin teshisi kolay degildir rahim MR i cekilerek tesbit edilebilir bazi durumlarda histereskopi sirsinda gozlenebilirler. eger doktorunuz boyle bir durumdan suphelendiyse o zaman gebe kalamamanizdaki etkili faktor endometriozis olabilir asilamayi denemeniz belirli bir zaman ve sayi dilimi icinde mantikli kabul edilebilir sevgiler

merhabalar yumurtlama takipleri sirasinda bu tur aksilikler cikabilir gec kalinabilir veya bazen erken davranilabilir fakat doktorunuz verdiginiz cevap ve tepkiden bir ders cikararak bir sonraki tedavinizi ona gore duzenleyecektir.
adenomyozisin teshisi kolay degildir rahim MR i cekilerek tesbit edilebilir bazi durumlarda histereskopi sirsinda gozlenebilirler. eger doktorunuz boyle bir durumdan suphelendiyse o zaman gebe kalamamanizdaki etkili faktor endometriozis olabilir asilamayi denemeniz belirli bir zaman ve sayi dilimi icinde mantikli kabul edilebilir sevgiler
verdiğiniz bilgiler için teşekür ederim.takıldığım konu olursa danışırm tekrar
bilmiyorumkismile

Dr. Bey cevaplarınız ıÇın Çok teŞekkÜr ederım. Benım hormon deĞerlerım ıyı. Progesteron 9,08.Şekerım 114.adetın 3. GÜnÜ olan testlerımde normalmıŞ. Şımdılık Şeker hapı glıkofen kullanıyorum.progestan kullanıyorum.ne derece doĞru kulanmamm blmmem. Faydasınıda gÖrmedım.rahm fılmı Çekılmedı. Mayısta cekılcek.kıstımde yok.yumurtalarımda gelıŞıp Çatlıyor.tam 1 yıl oldu Çocuk ısteyelı. 3 yıllık evlıyım.ben hıÇ korunmadım eŞım korundu hep 2yıl. Hap kullanmadım.benım sorum Şu benım her adetın 15.-16,-17-gÜnlerı ara kanamam oluyo. Doktorum yumurtlamam kanaması dedı.bu ay 18. GÜn geldı nokta kadar kanama.her ay tekrarlar ŞaŞmaz ara kanamam gelır.kesın yumurtlama kanama dememız ıÇın napmak lazım.bırde bu kanama gebelıĞe engelmı.ınternette okuduĞuma gÖre hormonlardan kaynaklanırmıŞ ve eĞer bu kanama durdurulmazsa gebelıĞı zorlaŞtırırmıŞ.doktorum sorun yok dıyor ama cevaplandırıp bılgılendırrısenız sevınırım. Şımdıden teŞekkÜr ederım

merhaba hocam
bu ay aşılama için adetin 5.günü günde 2 defa olmak üzere 5 gün klomen kullandım. adetin 12.günü kontrole gittiğimde sağda 21,5 solda ise 20,3 mm 2 yumurta olduğunu söylediler. ama rahim inceliği var 4,30 mm dedi. çok mu az olması gerekenden. yarın aşılamam olacak. rahim inceliği gebeliğe engel mi.

Back
X