15+3 hft iken 1 sene önce gebeliğim sonlandırıldı. tam 1 sene oldu. yaşım 36.aşılama yaptırmak istedim. fsh 6,78, hsg iyi, diğer tahlilelrdede sorun yok. eşimin morfolojissi %15, konsantrasyon 61 milyon, ileri hızlı hareketlilik %40, yavaş ileri hareketlilik %20. dr kontrol etti ve yumurtalık yaşımın gayet iyi olduğunu ve şimdilik aşılama yada herhangi birşey önermediğini, zaten diğer gebeliğimden sonra süt kesilmesi rahim toparlanamsı falan derken bir sürenin geçtiğini zaten aşılamanında %100 sonuç vermediğini şansın %20 olduğunu olmadığı durumda kendimi daha kötü hissedebileceğimi ve bir 6 ay falan daha beklememi önerdi. bende tam kendimi psikolojik olarak aşılama için hazırlamışken kafam karıştı.
sizce bu değerlerle ne yapmam gerekir. beklemeliyim yoksa bir an önce yaşım 36 olduğu için aşılama falan yaptırmalımıyım.
Dr. Bey ben bu ay klomen kullandım dr adetin geçerse gel dedi fakat bir haftadır süretli kasık agrısı çekiyorum özellikle sol taraf daha çok agrıyor acaba neden bügün adetimin 17 . Günü agrılarım devam ediyor sizce bu agrılar ilaçtanmı oldu cevabınız için teşekür ederim
Bİrde benİm her ay 14-15-16-17. GÜnler az kanamam oluyor.doktorum yumurtlama kanaması dedİ. Önmesemedİ. Bu Şekİlde bebek sahİbİ olabİlİrmİyİm. Cevaplarsanız sevİnİrİm
merhaba dr bey ben 3 yıllık evliyim 32 yaşındayım bebek özlemiyle yanıyorum doğal yollardan hamile kalmayı çok isterdim 3 kere aşılama denedim malesef hüsranla sonuçlandı eşim ve bende bi sorun bulamadılar sebebsiz infertil diyolar psikolağa başladım 2 ilaç verdi bana henüz başlamadım adetime 3 gün var ama bu ayda adet olucam belirtiler var çünkü nolur bana yardımedin sizce pskilojik tedivimi mi tamamlayayım yada vakit kaybetmeden tüp bebeğemi geçeyim yardımlarınıza bilgilerinize ihtiyacım var nolur cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Halit bey peki bu yumurtlama kanaması normal bişeymi tedavi edilmelimi. Bu konuda bilgilendirriseniz sevinirim
Merhaba Dr. bey ben 30 yaşındayım.9 aylık evliyim ve hiç korunmamamıza rağmen bebek sahibi olamadık.Benim adetlerim düzenlidir.Kendi kontrollerimde bir sorun çıkmadı.Hormon testleri olarak sadece freeT4-Prolaktin ve TSH istendi onlarda normal çıktı.Sadece rahim filmi çekilmedim.O da benden istenmedi zaten.Daha sonra eşim spermiogram yaptırdı.
Değerleri şöyle..
sperm sayısı(konsantr.) :7.300.000
motilite oranı(a+b) :%26
a)hızlı progresyon: :%2
b)yavaş progesyon :%24
normal morfoloji: :%0
Kür ve vitamin desteği uyguluyoruz.Sanırım normal yollardan gebe kalamayacağım bize aşılama önerirmisiniz?Ayrıca bir sağlık güvencemiz yok aşılamanın maliyeti ne kadar olur?
merhabalar hocam, kasım ayında eşime şiddetli oligospermi teşhisi kondu (lam lamel arası). hemen tüp bebek denedik biyokimyasal gebelik oluştu. eşim kimyager. bu sonuç üzerine işteki pozisyonunu değiştirdii. eşimin son sperm değerleri
sayı: 10milyon cc de
ileri hızlı: %35
hızlı%25
yerinde: %15
hareketsiz: %25
morfoloji: %60
bu değerler ile aşılama olur mu yoksa ben yine tüp bebeğe mi koşayım. ancak çalıştığım için temmuz ayında izin alıcam bu arayı aşılama ile değerlendirmek istiyorum. yalnız şimdilik hormonlarımı da bozmak istemiyorum. birde eşimin kimyasallatdan uzak durması sonucu bu artış olabilir mi? eşim piridin ve benzen ile yoğun olarak çalışıyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?