Aşılama hakkında

karakulli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
1.363
595
123
42
Değerli arkadaşlarım. İki kimyasal gebelikten sonra doktorum aşılama yapmaya karar verdi. Döllenme oluyor ama bir yerden sonra düşüyor.
Acaba sizce neden aşılamaya geçmiş olabilir?
Aşılamada ne tür ilaçlar kullanılıyor?
Dikkat edilmesi gerekenler nedir?
Bu konu hakkında bilgisi olan beni aydınlatabilirse çok sevinirim. Doktor da sağolsun pek bilgilendirmedi, adetin ilk günü ara aşılama için tedaviye başlayalım dedi. Onu da hemşiresi söyledi. Mağdurum da mağdurum

Canım geçmiş olsun k0nuyu takipteyim bende eylülde kimyasal gebelik yaşadım ve galiba yine yaşıyacağım idrar testim 2 gün önce silikti dün kan verdim sonuç şimdi çıktı ve 5.43 kimyasal neden oluyormuş pek bilgim yok senin varmı

Teşekkürler canım, bir çok nedeni var kimyasal gebeliğin rahim anomalileri, yetersiz rahim duvar, hormonal dengesizlik, embriyonun sağlıksız olması, enfeksiyon... düşük ve dengesiz beta hcg ler genelde kimyasal diye yorumlanıyor. Anne adayının detaylı taraması yapılmalı. Bu ay ben toplamda 24 tüp kan verdim. Her şeyim normal çıktı. Sadece kromozom analiziyle pıhtılaşma paneli baktırmadım. O da işin en son noktasıymış zaten. Senin değerlerine bakıldı mı?

Yok canım ilk kimyasal oldu zaten artık 9 kusurdu adet günü kanamam oldu. Şimdide bu böyle çıktı 2 gün önce lekelenmem oldu dikkatimi çekince test yaptım. Zaten buda kimyasal olursa 1 kez daha denerim tekrarlarsa artık test yaparız dedi doktor ama çok yoruldum

Zor bir süreç anlıyorum seni. Ben de bir buçuk senedir uğraşıyorum. Hsg laparoskopi yumurta takipleri taramalar... ama umudunu kaybetme canım her şeyin bir çözümü var

Zor bir süreç anlıyorum seni. Ben de bir buçuk senedir uğraşıyorum. Hsg laparoskopi yumurta takipleri taramalar... ama umudunu kaybetme canım her şeyin bir çözümü var

Umarım canım allah yardımcımız olsun inşallah

Merhaba arkadaşlar baştan uyarayım yazım biraz uzun olacak ama severek okuyacağınıza inanıyorum. Öncelikle 2 yıl evvel sevdiğimle evlendim ve 6 ay sonra ciddi ciddi çocuk için çalışmalara başladık neyse 6 ay denedik olmadı bir özel doktora gidip danıştım muayene de miyom var dediler ama sorun olmaz normal dene dediler 6 ay daha denedik yine olmayınca aynı Dr. Rahim filmi istedi. Başkent üni hast. Çektirdim. Film sonucunda 2004 yılında geçirdiğim apandisit ameliyatı ile rahim ve sağ tüpün hasar görmüş onu öğrendim. Özel Dr lara daha fazla gücüm yetmedi bana aşılama önerisinde zekai tahire başvurdum. Ve klomenle 22 mm yumurta oluştu ilk aşılama yapıldı ama cumartesiye gelen yumurtlama günüm hafta sonu diye pazartesi aşılama yapıldı ve tabiki sonuç negatif. Adet bitti tedavi başladı yine bu ara ilk aşılamadan sonra 5 gün erken adet oldum.(normalde günüm hiç şaşmaz) neyse 2 aşılama için yine 5 gün klomenle devam ettim solda 14 sağda 18 mm iki yumurta daha büyüdü. Aşılama yapıldı. 10. Gün kan testi verdim 23 12. Gün 106 beta hcg ile bebiş olduğunu öğrendim. Öncelikle bu dönemde bunları yaşayan herkese sabır diliyorum. Bol dua rabbime yakınlık ve inanç.pes etmeyin arkadaşlar. Ben bu dönemlerde sürekli bu sitelerde başkaları ne yapıyo diye okurdum. Ahh ettim birgün nasip olursa herkese bende umut olacağım diye. Bu arada benimle aynı gün ilk aşılanması olan bir arkadaşla yine aynı gün öğrendik hamile olduğumuzu bize çok dua edin nazar değmesin.Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın.

tubadede arkadaşım yaklaşık bir yıl olmuş muhtemelen bebeğini kucağına almışssındır. Allah analaı babalı büyütsün sağlıkla huzurla inş yazında çok önemli bir yer diikatımı çekti yazma isteği duydum :) bende yıllar önce apandısıt ameliyatı oldum ve benm de sağ tüpüm tıkanmış ve tüm yumurtalıklarım zedelenmiş duyunca tabi bnde şok geçirdim. buarada 5 yıllık evliyim 2 kere normal şekilde hamile kaldım ama kalbi durdu 8 haftalık kısmet deılmış tüm testler yapıldı sonunda aşılamaya karar verdik ki hiç aklmda aşılama yapmak yoktu hep derdmki aşılama yerine tüp bebek yaparım direk die ama bu da kısmet işte geçen eperşembe günü 8 mart kadınlar gününde aşılamam yapıldı Allahın izniyle şmdi sabırla 15 gn dolmasını bekliyırum herşey normal görünüyor tek sıkntım vajınal yoldan aldıgım jelde dolayı sanırım akıntımın olması ve sivilcelerlm
acaba normalmi bunlar sende yaşamışmıydın umarım yazımı görür cevap yazarsın ii günler diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…