Aşılama Asilama icin 3 yil evli olma şarti var mi?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Canım ben tedvimi özelde yaptırıyorum fakat doktorumun SGK ile anlaşması mi ne varmış devletteki gibi ilaç için rapor cikarabiliyormus. Ben de geçen gittiğimde bu 3 yıl evli olma şartından bahsettim. Yoo biz rapor için hiç kimseye kaç yıllık evlisiniz diye sormuyoruz o şart tüp bebekte var dedi. Tabii sigorta vs onların hepsi tüp bebek içinmiş. Bugün de nihayet tedaviye başladık recetemi yazdı rapor cikartti. Raporda teshisim ve önceden yaptirdigim tedaviler yazıyor. Başka da bişey yok.
İki kutu gonal f 450 ve bir kutu ovitrelle yazdı. Normalde bu ilaçlar 800 kusur lira tutuyor ama devlet çoğunu karşıladı biz 220 lira verdik sadece
Eskisehir
İnsallah bende bu kisimlara bi gecebilirim 2 yillik evliyim ve klomen tedavisini uc ay ozelde gordum insallah tekrar klomenle baslatmiyorlardir cunku ben direk asilamaya gecmek istiyorum hsg filan da cektirmistim umarim isimi zorlastirmazlar. Sizin de mi sebepsiz infertilite? Asilama bu ay mi olacak ? Dualarim seninle

Ben 2 yıllık evliyim buna rağmen aşılama için rapor cikartabildim ve ilaçların çoğunu devlet karşıladı.
3 yıl evli olma şartı yok
Allah askina nasil yaptiniz su isi bana da anlatin benimde 2 yil oldu evleneli doktorum 3 yil olmadan cikmaz rapor dedi bu ay yine tedavi goruyorum ilk ilacimi yine raporsuz aldim

Allah askina nasil yaptiniz su isi bana da anlatin benimde 2 yil oldu evleneli doktorum 3 yil olmadan cikmaz rapor dedi bu ay yine tedavi goruyorum ilk ilacimi yine raporsuz aldim
Aşılama için genelde iğne kullandjriyorlar. İğneler pahalı. Klomen kullandıran da oluyor zaten onun için rapora gerek yok normal reçete edilebilen bir ilaç.
Aynen benim de sebepsiz infertilite. Bir yıldır doktor kontrolundeyim. Yumurta takibi yaptık, 3 kere klomen kullandık yine olmadı. Hsg çektirdim smear aldırdım sorun yok.
Şuanda ne ilacı aldın sen? Ayni doktor mu?
Benim doktorum en başta konuşmuştu zaten şunları şunları yaparız olmazsa aşılama yaparız olmazsa tüpe gecersin diye.
Belki senin doktorun yanlış biliyordur bu üç yil mevzusunu. Başka bir doktorla mi gorussen? Ya da senin doktorunun sgk ile anlaşması yoktur belki seni elinden kaçırmamak için öyle soyluyordur

Aşılama için genelde iğne kullandjriyorlar. İğneler pahalı. Klomen kullandıran da oluyor zaten onun için rapora gerek yok normal reçete edilebilen bir ilaç.
Aynen benim de sebepsiz infertilite. Bir yıldır doktor kontrolundeyim. Yumurta takibi yaptık, 3 kere klomen kullandık yine olmadı. Hsg çektirdim smear aldırdım sorun yok.
Benim doktorum en başta konuşmuştu zaten şunları şunları yaparız olmazsa aşılama yaparız olmazsa tüpe gecersin diye.
Belki senin doktorun yanlış biliyordur bu üç yil mevzusunu. Başka bir doktorla mi gorussen? Ya da senin doktorunun sgk ile anlaşması yoktur belki seni elinden kaçırmamak için öyle soyluyordur
Durumumuz ayni hemen hemen klomen hsg smer benmde ayni hepsini yaptirdim temmuz ayinda gonalf raporsuz aldim bu ay da femara ile basladik sonra gonal f gecicem doktorum cikmaz dedi 3 yil dolmamis diye şimdi ozel hastaneleri ariyorum yarin raporlama birimleriyle gorusup cikarmayi denicem ist medipol mega bagcilar gunseli hanim benim doktorm anlamadim gitti neden boyle oluyor kimisi alirken kimisi alamiyor neye gore isliyor sistem acaba

Durumumuz ayni hemen hemen klomen hsg smer benmde ayni hepsini yaptirdim temmuz ayinda gonalf raporsuz aldim bu ay da femara ile basladik sonra gonal f gecicem doktorum cikmaz dedi 3 yil dolmamis diye şimdi ozel hastaneleri ariyorum yarin raporlama birimleriyle gorusup cikarmayi denicem ist medipol mega bagcilar gunseli hanim benim doktorm anlamadim gitti neden boyle oluyor kimisi alirken kimisi alamiyor neye gore isliyor sistem acaba
Ben alabildigime göre sen de alabilirsin. Bildiğin recetemi SGK'ya işlediler rapor çıkardılar eczaneden aldım ilaçları. Aynen hastaneleri ara aşılama için diye belirt. Benden en ufak bir belge istemediler. Kanunsuz iş yapacak değiller ya. Doktorun yanlis biliyor. Arada 500 kusur lira var az para degil

Ben alabildigime göre sen de alabilirsin. Bildiğin recetemi SGK'ya işlediler rapor çıkardılar eczaneden aldım ilaçları. Aynen hastaneleri ara aşılama için diye belirt. Benden en ufak bir belge istemediler. Kanunsuz iş yapacak değiller ya. Doktorun yanlis biliyor. Arada 500 kusur lira var az para degil
Siz hangi hastane ve doktorda tedavi oluyorsunuz

Ohh net bir cevap aldim cok tesekkurler hangi ilden aldiniz acaba bende iki yillik evliyim 5 yillik sigorta sarti da istemediler oyleyse
kızlar 3 yıl evli olma ve 23 yaş şartı tüp bebek için ( başka bir sürü şart daha var tabi) aşılama için 1 yıl süre ile korunmasız beraberlik neticesinde kadın gebe kalmamışsa infertilite hastası olarak kabul edilir. aşılamaya geçmeden önce hormon testleri ve jinekolojik muayenesini olur. yumurtlama takibi yapılır. eğer sonuç alınamazsa ilaç ( hap veya iğne ile) tedavi düşünülür. devlet hastaneleri aşılama için bir ücret almıyor. siz sadece eczaneye sgk nın ödemediği ilaç yüzdesini ödüyorsunuz. bazı özel hastaneler de rapor çıkarabiliyor. ama onlar işlem ücreti test ücreti filan aldıklarından biraz daha fiyat artıyor. devlet hastaneleri yoğun olduğundan kişiye göre tedavi yok. standart prosedür. özelin bi o avantajı var doktor seni ve problemi dolayısıyla biliyor ve ona göre davranıyor.

:cool:

Bende haftaya gidecegim pazartesine randevu aldim insallah 3 sene 5 sene demezler hem 3 cocuk politikasi cikariyorlar hem de bir ton engel koyuyorlar

Ist da tup bebek merkezi olan medipol medicalpark ve dogan hastanelerini aradim hepsinden red cevabini aldim bu raporu alabilen arkadaslara gercekten tebrikler o paranın benden cikacagi varmis artik ne deyim

Ist da tup bebek merkezi olan medipol medicalpark ve dogan hastanelerini aradim hepsinden red cevabini aldim bu raporu alabilen arkadaslara gercekten tebrikler o paranın benden cikacagi varmis artik ne deyim
Arkadasim bugun doktorla gorustum 3 yil filan yok diyor 1 yildir olmuyorsa hemen gel yapalim dedi tip fakultesi buradaki bence senin iste bi karisiklik var

İnsallah bu mesaji hemen gorursun. Yarin doktora gidecegim dongumun ikinci gunu ayni gun rapor cikar mi tedaviye baslamak icin gec mi kaldim bu ay icin?

İnsallah bu mesaji hemen gorursun. Yarin doktora gidecegim dongumun ikinci gunu ayni gun rapor cikar mi tedaviye baslamak icin gec mi kaldim bu ay icin?
Yok gayet iyi zamanlama. Benim raporum 10 dkda çıktı. Seninki devletse belki en fazla bir gün bekletilerek ki o zaman da üçüncü günün olcak geç degil

Yok gayet iyi zamanlama. Benim raporum 10 dkda çıktı. Seninki devletse belki en fazla bir gün bekletilerek ki o zaman da üçüncü günün olcak geç degil
Super cok tesekkurler valla senin sayende 1 yil daha beklememe gerek olmadigini ogrenmis oldum. Bugun gidince yazarim buraya rapor cikarsa. Sen ne yaptin asilama bu ay mi olacak?

Super cok tesekkurler valla senin sayende 1 yil daha beklememe gerek olmadigini ogrenmis oldum. Bugun gidince yazarim buraya rapor cikarsa. Sen ne yaptin asilama bu ay mi olacak?
İnsallah çıkar raporun. Rapordan daha önemlisi inşallah aşılama olursun ve tutar.
Evet ben ignelere başladım biraz da korkuyorum zayifim gencim ohss diye bişey varmış ondan olma riskim var. Bu ay olacak insallah

İnsallah çıkar raporun. Rapordan daha önemlisi inşallah aşılama olursun ve tutar.
Evet ben ignelere başladım biraz da korkuyorum zayifim gencim ohss diye bişey varmış ondan olma riskim var. Bu ay olacak insallah
O ne acaba ilk kez duydum boyuna gore kilo oranin az mi o yuzden mi riskli? İlk asilama icin umutsuz olmamak lazim bence

O ne acaba ilk kez duydum boyuna gore kilo oranin az mi o yuzden mi riskli? İlk asilama icin umutsuz olmamak lazim bence
Halledebildin mi raporu ? Evet boy kilo endeksine göre zayıf olanlarda olma riski yüksekmis. Karnın falan su topluyomus ağrılı oluomus hastalık. Neyse iyi düşünelim iyi olsun inşallah. Bugün benim 6. Gunum. İğnenin 3. Gunu

Halledebildin mi raporu ? Evet boy kilo endeksine göre zayıf olanlarda olma riski yüksekmis. Karnın falan su topluyomus ağrılı oluomus hastalık. Neyse iyi düşünelim iyi olsun inşallah. Bugün benim 6. Gunum. İğnenin 3. Gunu
Gittik esimle uzun uzun anlatti once ultrasonla bakti yumurtalarimi saydi bu islemi ilk kez bir doktor yapti onemliymis oyle dedi. Sonra hormon tahlili aldi ama adetin 24. Gununde progestoron bakmasi gerekiyormus bir de smeer istedi bi bunlara bakip oyle asilamaya gecelim sonraki aya dedi bunlarda bir sorun cikarsa once sorunu cozumleyelim yoksa asilama basarisiz olur dedi. Asilamayi da klomenle yapmiyormus fsh+aşilama yapcam boylece sansin cok yukselecek dedi ama internette o uygulamayi bulamadim. Senin gonal-f ile mi yapiyor? Esimin degerleri iyiydi ama yine de prooxed yazalim dedi ileri hizi artiriyormus o da

Ayrica moral cok onemli sakin stres olmayin diye de defalarca soyledi sende bu durumu stres yapma sakin olur mu prolaktini yukseltiyor stres

Back
X