Aşılama aşılama ile kafanıza takılan sorular

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

aabeyazmelek

YA HAY YA HALIK
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2008
5.316
5
156
Kocaeli
merhaba arkadaşlar bende buay aşılama yaptırıcagım ama merak ettigim sorular var ..bu konuyla ilgili konu yoktu açmak istedim

aşılama nasıl bir işlem ?
aşılama ne kadar sürüyor ?
aşılama anestesili yaptırılırmı ?
aşılama bir şey hissediliyormu ?
aşılamada acı duyuyormusun ?
aşılama nerde olunur ?
aşılamadan sonra kaç saat yatılıyor ?
aşılamadan 14 gün sonra gebelik testinde hamilelik çıkıyormu ?

şimdiden hepinize teşekkürler..

meleğim hayatım bende bu ay aşılama yaptırcam ve senin sorularını aşılama yaptırmış bir olarak değilde az çok araştıran biri olarak cevaplayabilirim
canım doktor adetin 3.günü yumurtalıklara bakıyor ve duruma göre ilaç veya iğne tedavisine başlıyor tabi bu arada sık sık kontrol yumurtalar nasıl diye
yumurtalıklar gerekli olgunluğa 16-20 mm çatlatma iğnesi vuruluyon iğneden 36 saat sonra aşılama işlemi yapılıyor
tabi aşılama öncesi eşinden alınan sperm belirli bir işleme tabi tutuluyor yani sperm yıkama işlemi yapılıyor, spermin hızını arttırıyor bu işlem.
canım sonrasında spermler katater yardımıyla enjekte ediliyormuş.ağrılı bir işlem olmadığını söylüyor yaptıran arkadaşlar
anestezilik bir durum olmuyormuş sadece bir kaç gün kasık ağrısı oluyormuş.işlem uygulandıktan sonra en az bir saat uzanmak gerekli
canım test içinde çatlatma iğnesinin üzerinden en az 14 gün geçmeli çatlatma iğnesinin etkisiyle yanlış pozitif sonuç veriyor gebelik testleri.
canişkomm valla sanki defalarca aşılama yaptırmış gibi oldum okuya okuya :26:

meleğim doktor bana diyo size ikiz doğurtalım :))
2 ay evvel klomen tedavisi oldum iki yumurta oluşmuştu ama o zaman eşimin değerleri kötüydü
şimdi çok şükür düzeldi.
kızzz ne dersin doğururmuyuz ikiz

merhaba beyaz melek. ben 3 kere aşılama yaptırdım.
adetin 2. ya da 3. günü doktora gidiyorsun. iğneyle(benimkiler hep öyle oldu) ya da ilaçla yumurtalar büyütülüyor. doktor sık sık kontrole çağırıyor yumurta takibi için. yumurtalar yeterli olgunluğa gelince çatlatma iğnesi vuruluyorsun, 36 saat sonra da aşılama yapılıyor.

işlemden 2-3 saat önce eşin sperm veriyor, spermleri labaratuvar ortamında yıkanıyor. daha sonra o spermler sana enjekte edliyor. spekulum takılırken çok az bir acı oluyor. doktor ultrasondan bakarak yapıyor işlemi ve 1 dakika bile sürmüyor. kesinlikle hiçbir ağrı, acı hissetmiyorsun.

1. ve 3. aşılamamı aynı yerde yaptırdım ben. yarım saat hiç kalkmamıştım onlarda. 2. aşılamamı bir tüp bebek merkezinde yaptırdım onlar 2 saat hiç kalkmadan yatırdılar.

ilk 2 aşılamam tutmadı benim.3. aşılamada aşılamanın 13. günü idrarda bile çıkmıştı 2. çizgi. şu anda ikiz bebeklerime hamileyim.
umarım yardımcı olabilmişimdir.

hiç acımıyorr
2. gün gidersen onlar seni yönlendiri
13. gün adet oluyorsun zaten tutmazsa yani 12. gün bile kanda çıkar

allah gönlüne göre versin canım arkadaşım saglıkl sıhatle olsunda farketmez hayırlısı olsun inşallah..

çok teşekkür ederim bircecim cevap verdigin için gayet açıklayıcı bir açıklama hakkını helal et hamileyken cevap yazdın
allahım saglıkla ikizlerine kavuşmayı nasip etsin çok sevindim senin adına tabi ikizde bakmak zor ama allahım kolaylıgını verir..

hiç acımıyorr
2. gün gidersen onlar seni yönlendiri
13. gün adet oluyorsun zaten tutmazsa yani 12. gün bile kanda çıkar

teşekkürler canım..

Merhaba kizlar.Bende asilama yaptirdim bugun 12.gunum belim cok argyor azck katran gbi simsiyah kanamam oldu ama kisa surdu belim hala agryor adet kanamasimidr daha bir hafta var ne olabir yardm edin ne olur yarn dr.a gtcem

Merhaba kizlar.Bende asilama yaptirdim bugun 12.gunum belim cok argyor azck katran gbi simsiyah kanamam oldu ama kisa surdu belim hala agryor adet kanamasimidr daha bir hafta var ne olabir yardm edin ne olur yarn dr.a gtcem

Kimse yokmu neden kimse cevap yazmiyorr :--(

Merhaba, benimde aşılamamın 10.günü ve çok belim ağrıyor senin gibi,sen doktora gittin mi? Doktor ne dedi beni de aydınlatırmısın?

Merhaba, benimde aşılamamın 10.günü ve çok belim ağrıyor senin gibi,sen doktora gittin mi? Doktor ne dedi beni de aydınlatırmısın?

canım benim de belim çok ağrıdı ilk aşılamamdı malesef adet oldum. ama benim hep adet belirtim bir hafta önce başlayan bel ağrısıdır.
inşallah tutmuştur seninkisi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…