Aşılama mı sadece iğne tedavisi mi?

kokohantes

Bir bedende 3 kalp :)
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
1.782
24
358
Arkadaşlar merhaba.
4,5 yıllık evliyim pko hastasıyım. 3 ay klomen tedavisi gördüm.İlk ay yumurta oluştu hatta çatladı da ama gebelik oluşmadı.Sonraki aylar ayda 3 kutu klomen kullanmama ragmen yumurta bile oluşmadı. doktorum o zaman aşılamaya geçelim demişti. Erken olduğunu düşünüp tedaviye ara vermiştim.
Bu arada geçen ay başka bir doktora gittim.Hatta doktora gideceğim gün kendiliğinden hastalandım normalde kendiliğinden regl olduğum çok çok azdır.Sevinmiştim.
Ama hiç iyi şeyler duymadım doktordan.Kistlerimin çok olduğunu söyledi.Hemen klomene başladık bi yumurtalarının durumunu göreyim dedi.
Günde 3 tane klomen kullandım.Sonra geçen cuma gittim yumurta yoktu, erken bakmış olabilirim salı günü gel dedi.Bugün yine gittim yine yumurta yok.
20 güne kadar hastalanmazsan gel hastalanırsan da 2. günü gel rapor çıkartalım, iğneye başlayalım dedi.Aşılamaya geçecek miyiz dedim hayır dedi.
Eski doktorum da iğneye başladığımızda aşılama da yapacağız demişti. Çünkü ssk 2 kere iğneyi karşılıyormuş boşa gitmesin daha sonra külfetli olur gebelik oluşmazsa demişti.
Şimdi benim size sormak istediğim, acaba eski doktoruma gitsem direk aşılama mı yapılsa yoksa önce iğne tedavisini mi denesem?
Kafam çok karışık, moralim çok bozuk.

o kadar iğnee yi yiyeceksin aşılama da yapsın daha iii bence
normal spontan ilşki de olur ama aşılamada yol kısalıyor sperm yıkanıyor biraz daha şans artıyor
kadında spermlerin geçisini engelleyen akıntı varsa aşılama burada şans kazandırıyor yani aşılama yapsın
o kadar hormonu verecek madem

o kadar iğnee yi yiyeceksin aşılama da yapsın daha iii bence
normal spontan ilşki de olur ama aşılamada yol kısalıyor sperm yıkanıyor biraz daha şans artıyor
kadında spermlerin geçisini engelleyen akıntı varsa aşılama burada şans kazandırıyor yani aşılama yapsın
o kadar hormonu verecek madem

Bana da bu mantıklı geliyor. Şansımı arttıracaksa aşılama yapılsın daha iyi.
Ama tabi aşılama yapılması için de yumurta oluşması lazım.Malesef bende de oluşmuyor.
İğneler daha etkili değil mi klomene göre?
Yani klomende oluşmayan ya da büyümeyen yumurta iğneyle olur mu?

tabi kolmenden daha etkili iğne
ayrıca sorun eblli yumurtan oluşsa hamşel kalabilirsin kolayca
pkoda tedaviyle hamile kalmak kolay

Herkes kolay diyor ama yumurta bile oluşmuyor o bi oluşsa en azından umudum olacak.
Yine Allah'a şükür sebep belli en azından ona göre tedavi yapılacak ya sebepsiz olsaydı.
Senin sorunun ne? Tedavi görüyor musun?

merhaba ben tüp bebek uzmanıyla görüşmüştüm hamile kalmadan önce.bana aşılama yaptırırsam şansımın sadece %6 ya da 7 olacağını söyledi.bence aşılama için çok düşük bir oran ve benim gittiğim yer tamamen özeldi bana 1000 tl civarı bi rakam çıkardı tabi rapor falan çıkarsa durum ne olur bilmiyorum ama bana ozaman tüp bebek daha mantıklı gelmişti.çok şükür ben beklemeye karar verince kendiliğimden hamile kaldım bir de benim ortada bi sebep yoktu.sadece fikir olsun diye söyledim.

merhaba ben tüp bebek uzmanıyla görüşmüştüm hamile kalmadan önce.bana aşılama yaptırırsam şansımın sadece %6 ya da 7 olacağını söyledi.bence aşılama için çok düşük bir oran ve benim gittiğim yer tamamen özeldi bana 1000 tl civarı bi rakam çıkardı tabi rapor falan çıkarsa durum ne olur bilmiyorum ama bana ozaman tüp bebek daha mantıklı gelmişti.çok şükür ben beklemeye karar verince kendiliğimden hamile kaldım bir de benim ortada bi sebep yoktu.sadece fikir olsun diye söyledim.

Teşekkür ederim zaten fikir almak için açtım konuyu:)
Şimdi bana hiç aşılama yapılmadı.Devlet aşılama yapılmadan tüp bebeği karşılamıyor zaten.Belki yumurtam oluşsa hamile kalabilirim.
İğnelere bağladım umudumu, aşılama da dediğin gibi şansımı az da olsa arttırır.
Yani bu süreçten geçmek zorundayım.Kafama takılan sadece iğne tedavisi mi uygulasak yoksa direk aşılama mı yapsaktı.
İnş tüp bebeğe gerek kalmadan hatta mucize olur belki ama kendiliğinden hamile kalırım.
Artık çok istiyorum ya.
Evim bebek koksun, geceleri onun nefesini dinlemekten uyuyamayayım,bıcır bıcır dolaşsın her yerde.
Çok mu şey istiyorum ya

Son düzenleme:
Herkes kolay diyor ama yumurta bile oluşmuyor o bi oluşsa en azından umudum olacak.
Yine Allah'a şükür sebep belli en azından ona göre tedavi yapılacak ya sebepsiz olsaydı.
Senin sorunun ne? Tedavi görüyor musun?

ben de sorun belli değil canım :)
3 kez aşılama ayaptırdım 6-7 aydır bişey yaptırmıyorum bekliyorum

ben de sorun belli değil canım :)
3 kez aşılama ayaptırdım 6-7 aydır bişey yaptırmıyorum bekliyorum

Allah yardımcın olsun canım ya. İnş kendiliğinden biran önce hamile kalırsın.
Ben daha o aşamalara gelmedim nasıl olacak bilmiyorum.
Eşimle konuştuk Romanya'dan bi ilaç getirtiyorum bir kaç ay onu deneyip olmazsa aşılamaya geçeceğiz.
Ne bileyim o ilaç sebep olur belki

Back
X