ben adetin 2.günü hormon testi yaptırdım.FSH 8.29 yazıyor.yani iyi mi bu değer.
canım değerin gayet güzel... fsh... yumurtalıklarında ki yumurta rezervi kapasitesi hakkında diğer LH ve E2 hormon sonuçlarınla birlikte değerlendirilen bir hormon değeri.
Adetin 2. veya en geç 3.günü yapılır.Bunun nedeni adet sırasında FSH hormonunun en alt düzeye düşebileceği günlerdir,,çünkü adetliyken yumurta oluşturmazsın.
Bu yüzden ne kadar düşük ise o kadar iyi yükseldikçe yumurta rezervinin azaldığına işaret sabit değil dalgalanma gösteren bir hormon ama ortalama bilgi veren en iyi hormon.Değişkenlik gösterebiliyor her ay.
Yaşın ve adetin 2 ila 3.günde yaptırdığın değerin olması gereken normal miktarlarını nette araştırınca görebilirsin.
en ideali fsh 5 ila 10 arasında olan her labaratuvarda referans aralığı değişken olabiliyor ama ortalama bu..
10 ila 15 arası sinyal başlıyor.hafif azalma
17 sınır geçtiğinde azalma var deniliyor .... RAKAMLAR SABİT DEĞİL TEKRAR SÖYLÜYORUM SADECE ORTALAMA