Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
ben adetin 2.günü hormon testi yaptırdım.FSH 8.29 yazıyor.yani iyi mi bu değer.

canım değerin gayet güzel... fsh... yumurtalıklarında ki yumurta rezervi kapasitesi hakkında diğer LH ve E2 hormon sonuçlarınla birlikte değerlendirilen bir hormon değeri.
Adetin 2. veya en geç 3.günü yapılır.Bunun nedeni adet sırasında FSH hormonunun en alt düzeye düşebileceği günlerdir,,çünkü adetliyken yumurta oluşturmazsın.
Bu yüzden ne kadar düşük ise o kadar iyi yükseldikçe yumurta rezervinin azaldığına işaret sabit değil dalgalanma gösteren bir hormon ama ortalama bilgi veren en iyi hormon.Değişkenlik gösterebiliyor her ay.
Yaşın ve adetin 2 ila 3.günde yaptırdığın değerin olması gereken normal miktarlarını nette araştırınca görebilirsin.
en ideali fsh 5 ila 10 arasında olan her labaratuvarda referans aralığı değişken olabiliyor ama ortalama bu..
10 ila 15 arası sinyal başlıyor.hafif azalma
17 sınır geçtiğinde azalma var deniliyor .... RAKAMLAR SABİT DEĞİL TEKRAR SÖYLÜYORUM SADECE ORTALAMA

ya arkadaşlar FSH yumurtlamayla mı ilgili.anlayamadım.10 altındaysa değerimiz yumurtlamamız oluyor mu demek.açıklayabilir misiniz?

canım FSH yumutaları uyaran bir hormon deger 10 un üzerine çıktıysa sorun başlıyor demekmiş , buda yumurtaların yeterince uyarılamadıgına işaretmiş , Kadında çocuk sahibi olabilme kapasitesini yani over rezervini gösteren tek değer FSH değildir. Bunun dışında farklı tahlilller ve testler, yöntemler vardır.

canım değerin gayet güzel... fsh... yumurtalıklarında ki yumurta rezervi kapasitesi hakkında diğer LH ve E2 hormon sonuçlarınla birlikte değerlendirilen bir hormon değeri.
Adetin 2. veya en geç 3.günü yapılır.Bunun nedeni adet sırasında FSH hormonunun en alt düzeye düşebileceği günlerdir,,çünkü adetliyken yumurta oluşturmazsın.
Bu yüzden ne kadar düşük ise o kadar iyi yükseldikçe yumurta rezervinin azaldığına işaret sabit değil dalgalanma gösteren bir hormon ama ortalama bilgi veren en iyi hormon.Değişkenlik gösterebiliyor her ay.
Yaşın ve adetin 2 ila 3.günde yaptırdığın değerin olması gereken normal miktarlarını nette araştırınca görebilirsin.
en ideali fsh 5 ila 10 arasında olan her labaratuvarda referans aralığı değişken olabiliyor ama ortalama bu..
10 ila 15 arası sinyal başlıyor.hafif azalma
17 sınır geçtiğinde azalma var deniliyor .... RAKAMLAR SABİT DEĞİL TEKRAR SÖYLÜYORUM SADECE ORTALAMA

teşekkür ederim masalcım

canım FSH yumutaları uyaran bir hormon deger 10 un üzerine çıktıysa sorun başlıyor demekmiş , buda yumurtaların yeterince uyarılamadıgına işaretmiş , Kadında çocuk sahibi olabilme kapasitesini yani over rezervini gösteren tek değer FSH değildir. Bunun dışında farklı tahlilller ve testler, yöntemler vardır.

saolasın canım.

Kızlar sardunyanın sorusuna öğrendiklerim ve bildiklerime göre verdiğim cevaba ek olarak uzmanlarından alıntı yapıyorum soran ve soracak arkadaşlar için ....

FSH hormonu farklı aylarda dalgalanmalar gösterebilir. Örneğin bir ay adetin 3. gününde yapılan ölçümde FSH değeri kötü yani yüksek çıkabilir, 1-2 ay sonra adetin 3. günü yapılan ölçümde FSH değeri düşük çıkabilir. Bu durumda araştırmalar göstermiştir ki yüksek (kötü) olan değer geçerlidir. Yani bu hastalarda hamilelik şansı düşüktür ve 1-2 ay sonra yapılan tekrar ölçümlerinde FSH düşük bile olsa hamilelik şansının arttığını göstermez.
FSH değerini düşürmek mümkün müdür?
Bazı hastalar hamilelik şansını arttırmak için FSH değerini düşürmek için neler yapılabilir gibi arayışlara girebilmektedirler. FSH yükselmesi yaşla birlikte yumurtalık rezervindeki azalmayı ifade eder ve yaşlanma gibi bu da geri dönemez. Yaş ilerledikçe kadında yumurta sayısı ve kalitesi azalır ve hiçbir ilaç veya tedavi (veya bitkisel yiyecekler, içecekler, çaylar) yumuta sayısını ve kalitesini tekrar düzeltemez. Bu durumda yapılması gereken FSH'yı düşürmeye çalışmak değil, daha da yükselmeden tedavi ile gebelik elde etmeye çalışmaktır. Bunun dışındaki uğraşlar hastanın vakit kaybetmesine ve FSH'nın geçen sürede daha fazla yükselmesine neden olacaktır.
Kadında çocuk sahibi olabilme kapasitesini yani over rezervini gösteren tek değer FSH değildir. Bunun dışında farklı tahlilller ve testler, yöntemler vardır.
Rezerv testlerini kısaca FSH, LH, Estradiol sık kullanılanlardır. Bu testlere son yıllarda inhibin B ve Anti Müllerian Hormon(AMH) dediğimiz ileri testler dahil edilmiştir. Özellikle AMH rezerv hakkında önemli bilgiler veren değerli bir test olarak tanımlanmaktadır. Kısırlık tedavisine başlayacak bir kadına ultrasoografi sonrası laboratuar testlerinden hepsi değil gerekenler doktorunuz tarafından istenecektir.

slm kızlar.ben de bu ay aşılama yaptırıcam.adetimi bekliyorum.merak ettiğim bişey var aşılamadan önce spermleri yıkıyorlar yaaa onun sonucunu bize söyleyecekler mi.bizim morfoloji sorunu var %2 o nedenle korkuyorum tutmaz diye.ama belki yıkama sonrası morfoloji artarsa ve bunu bilirsem daha bi umutla bekleyişimi sürdürürüm...

evet biz sonucu almıştık raporda öncesi ve sonrası yazıyo

Superim,,bu sabah duruşmamdan koşarak ofise gelip 2.ovulasyon testimi yaptım dünkünden bir saat geç kaldım duruşma uzadığı için sonuç negatif 11.günüm bugün anlayacağın yarın sabahta henüz negatif durumda isem zaten sıkıntı yok cumartesi gecesine misafir gitmiş oluyor e artık rahat rahat görev başına geçerim:))))) bu arada bu akşam menümde ne var söyliyim sana fırında çıtır tavuğunnn yanına da bol domates biberli bulgurr pilavı kopya çektim senden sağolasın arkadaşımm böyle önceden aklında olunca iş dönüşü akşam buzdolabını açıp karşısında put gibi durmuyosun iyi oluyor arada fikirlerini sunmaya devam et öğlenden..

canım siz çalışmaları yapında hangi gün uygunsanız o zaman olsun :1: akşamki menün benim dünkü menümün aynısı :56: afiyetler olsun şimdiden..sen istiyosan fikirler veririm böyle arada kolay tarifler falan merak etme canım öpüyorum..:54:

slm kızlar.ben de bu ay aşılama yaptırıcam.adetimi bekliyorum.merak ettiğim bişey var aşılamadan önce spermleri yıkıyorlar yaaa onun sonucunu bize söyleyecekler mi.bizim morfoloji sorunu var %2 o nedenle korkuyorum tutmaz diye.ama belki yıkama sonrası morfoloji artarsa ve bunu bilirsem daha bi umutla bekleyişimi sürdürürüm...

cnm benim aşılama yapıldıktan sonra eşimin spermleriyle ilgili sonucu ayrıntılı bir şekilde vermişlerdi sanırım dosyayada koydular..sen doktorunla konuş bakalım veriyolarmı diye..

....................................
ay kızlar bugün bizim ankarada sosyete pazarı var bende iş çıkışı oraya gitmek istiyorum kendimi yormadan yavaş yavaş yürüyerek gezsem bişey olmaz demi ayyy sizinde fikrinizi almak istedimm:54:

Ay kızlar bugün bizim ankarada sosyete pazarı var bende iş çıkışı oraya gitmek istiyorum kendimi yormadan yavaş yavaş yürüyerek gezsem bişey olmaz demi ayyy sizinde fikrinizi almak istedimm:54:

ben izin verdim gezebilirsin yormadan :1::1::1:

ben tıp fakültesinde yaptırdım aşılamamı. orda saymamışlardı. boşver hiç takma kafana 1 tane olsada rabbim ol derse olur. senin pozitif düşün sonucunda pozitif olsun inşallah.

Aşılama sırasında yapılan spermiogram-yıkama işlem sonucunu o an işlem başlarken sorarsan söyler doktorun benim aşılamamda labaratuvardan doğumhaneye geldiği an işlem yapıldı sonra sormadım kaldı ama sorarsan mutlaka bilgi vereceklerdir canım.

tatlım ben salı günü aşılama yaptırdım ve bana eşimin sonucunu verdiler bir tanede dosyama koydular söylüyolar yani merak etme ilk aşılamamdada vermişlerdi sonucu

evet biz sonucu almıştık raporda öncesi ve sonrası yazıyo

cnm benim aşılama yapıldıktan sonra eşimin spermleriyle ilgili sonucu ayrıntılı bir şekilde vermişlerdi sanırım dosyayada koydular..sen doktorunla konuş bakalım veriyolarmı diye..

kızlar hepinize çok teşekkür ederim.o kadar merak ediyorum ne olacak sonuç.inşallah hayırlısı olur hepimiz için.

ay kızlar bugün bizim ankarada sosyete pazarı var bende iş çıkışı oraya gitmek istiyorum kendimi yormadan yavaş yavaş yürüyerek gezsem bişey olmaz demi ayyy sizinde fikrinizi almak istedimm:54:

fazla ayakta kalma ama cnm dikkat et

gez bebegim gez toz eğlen hiç bişeyi kafaya takma

Back
X