Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
inşallah bebişin yoldadır...ben benimle birlikte benim gibi olan herkes için dua ediyorum, inşallah bu sefer olacak

inşallah canım bu aralar acayip acayip rüyalar görüyorum kabus gibi çok korkuyorum aslında tutmamasından değil tutarsa başına bişey gelmesinden onu kaybetmekten korkuyorum

kızlar geldim doktordan,doktor kontrol etti, 4 tane en büyüğü 17 mm olan yumurtalar vardı, en küçüğüde 16 (bu arada bugün 9.günüm). doktor ohh ne güzel , 1 ay iğne kullan 3 ay yumurtalar kendiliğinden olsun falan dedi:) bende dedim bir de döllenseler...perşembeye tekrardan çağırdı ama sabah çağırdı bu sefer,eğer ki yumurtalarda büyüme varsa kan tahlilini isteyeceğim dedi-yumurtanın kalitesine bakacakmış,herşey iyi çıkarsa çatlatma iğnesi ve aşılama yaparız sonrasında dedi. bende aaa yani iğne vermeyecek misiniz dedim, yok vermeyeceğim dedi, bakalım hala aşılama olup olmayacağım belli değil, perşembeye belli olur artık.

kızlar geldim doktordan,doktor kontrol etti, 4 tane en büyüğü 17 mm olan yumurtalar vardı, en küçüğüde 16 (bu arada bugün 9.günüm). doktor ohh ne güzel , 1 ay iğne kullan 3 ay yumurtalar kendiliğinden olsun falan dedi:) bende dedim bir de döllenseler...perşembeye tekrardan çağırdı ama sabah çağırdı bu sefer,eğer ki yumurtalarda büyüme varsa kan tahlilini isteyeceğim dedi-yumurtanın kalitesine bakacakmış,herşey iyi çıkarsa çatlatma iğnesi ve aşılama yaparız sonrasında dedi. bende aaa yani iğne vermeyecek misiniz dedim, yok vermeyeceğim dedi, bakalım hala aşılama olup olmayacağım belli değil, perşembeye belli olur artık.

canım ne güzel senin yumoşlar kendiliğinden oluşmuş iğne kullanmaya hiç gerek bile kalmamış..bence aşılama yapar doktorun..bu ay yumoşlar sürpriz yaptı sana inşallah bu şekilde herşey yolunda gider ve sonuda sürpriz olur hamile kalırsın tatlım :16:

canım ne güzel senin yumoşlar kendiliğinden oluşmuş iğne kullanmaya hiç gerek bile kalmamış..bence aşılama yapar doktorun..bu ay yumoşlar sürpriz yaptı sana inşallah bu şekilde herşey yolunda gider ve sonuda sürpriz olur hamile kalırsın tatlım :16:

canım çok teşekkürler, artık şansım bahtımız ne ise o olsun. aşılama olursa da olmasa da gelsin bebeklerimiz:)

maşallah canım çok sevindim temmuz ayı bol bebişli olur işallah

iyi akşamlar kızlar bugün adetimin 12. günüydü ve henüz hiç gelişen folikülüm yok :( 75 ile devam cuma günü tekrar kontrol var.bizim neyimiz kolay oldu ki bu da olsun yine uğraştıracak bizi anlamıyorum madem çok net bir sol yumurtalık kist de yok adetin 3. günü yapılan hormon tahlillerimin hepsi çok güzel neden benim bu sol yumurtalığım 1 tane bile yumurtayı büyütemiyor :???
yine 20. günü bulacak aşılamamın yapılması ben 10-12 mm bile olsa bişey görebilme ümidiyle gitmiştim ama çok da şaşırmadım.geçen sefer dozu birden yükseltmişlerdi zeynep kamil in infertilite polikliniğinde yapılmıştı. bu sefer tüp bebek bölümünde yaptırıyorum ve doktorum biraz çabuk yükseltmişler biz sabırlı olucaz 75 ile devam edicez dedi.o zaman da birden 18 mm olmuştu ama şekli bozulmuştu. doktoruma güvenmekten başka yapacağım bişey yok. endometrium da 4.8 mm imiş.

kızlar biliyomusunuz ben tutmasından da geçtim artık ne olursa olsun çyle yada böyle bu 2. aşılamam yapılmalı ve ben artık tüp bebeğe geçmeliyim.

iyi akşamlar kızlar bugün adetimin 12. günüydü ve henüz hiç gelişen folikülüm yok :( 75 ile devam cuma günü tekrar kontrol var.bizim neyimiz kolay oldu ki bu da olsun yine uğraştıracak bizi anlamıyorum madem çok net bir sol yumurtalık kist de yok adetin 3. günü yapılan hormon tahlillerimin hepsi çok güzel neden benim bu sol yumurtalığım 1 tane bile yumurtayı büyütemiyor :???
yine 20. günü bulacak aşılamamın yapılması ben 10-12 mm bile olsa bişey görebilme ümidiyle gitmiştim ama çok da şaşırmadım.geçen sefer dozu birden yükseltmişlerdi zeynep kamil in infertilite polikliniğinde yapılmıştı. bu sefer tüp bebek bölümünde yaptırıyorum ve doktorum biraz çabuk yükseltmişler biz sabırlı olucaz 75 ile devam edicez dedi.o zaman da birden 18 mm olmuştu ama şekli bozulmuştu. doktoruma güvenmekten başka yapacağım bişey yok. endometrium da 4.8 mm imiş.

kızlar biliyomusunuz ben tutmasından da geçtim artık ne olursa olsun çyle yada böyle bu 2. aşılamam yapılmalı ve ben artık tüp bebeğe geçmeliyim.

canım umudumuzu kaybetmek yok doktoruna güven bir bildiği var demekki aynı dozda devam etmeni istemiş..cuma günü mutlaka çıkar yumurtan..geçte olsa aşılaman yapılır inşallah canım kötü düşünme lütfen..

merhaba canım ,moralini bozma lütfen. herşey olacağına varıyor nasılsa, doktorunun elbet bir bildiği vardır. geç olsun güç olmasın. yeter ki büyüsünler canım. stres yapma sakın.

kızlar bişey sorcam sizlere şu 1-2 gündür duygularım karman çorman sürekli ağlamak geliyo içimden biraz önce oturdum ağladım mesela..sizlerde de oldumu böyle şeyler?

kızlar bişey sorcam sizlere şu 1-2 gündür duygularım karman çorman sürekli ağlamak geliyo içimden biraz önce oturdum ağladım mesela..sizlerde de oldumu böyle şeyler?

ayyy canım kıyamam valla. zaten bugün evde yalnızım, bak bende ağlarım:(
canım bekleme sürecindeyken bana da oldu, hem neden bizler diye başlamıştım ağlamaya(eşim yoktu ama), hemde eşime kızmıştım sanırım, o biraz mı bayağı mı bilemedim ama rahattı bu süreçte, olacağı varsa her türlü olur, normal hayatına dön bence, falan dedikçe ben sinir olmuştum:) aslında doğru söylüyor ama o an öyle düşünmüyor insan.
bazen işte bizimde sabır noktamız inceldiğimiz bir an oluyor, o anda başlıyoruz ağlamaya. ağla cnm, içine atacağına içini rahatlat ama uzun sürmesin lütfen....

rana canım süpersin ya çok güldüm ama ben bilmiyorum senin bel çektirme maceranı nolur bir kez de benim için anlatırmısın gülmeye ihtiyacımız var dimi ama. senin komşuda iyiymiş hani madem misafir çağırcan alsana bardak çatal sehpa dimi ama un şeker tuz isteyenini duymuştum da shepa falan herzaman istenir mi ki belki yetmemiştir :))

tehlikeli bişey değil mi canım bel çektirmek ya bir de bizim burası dediğin neresi nerde öeşhur bakim bel çektirmek:) sabah ezanında kalk dua et dese anlicam da kafanı salonda vur ne demektir yahu :9 şimdiden güldüm yani. sen çok yaşa. ben d:6:e sana mı demiştim geçen hastanede kadın çıktı doktorun yanından hiçbişeyim yok muş dedi böyle tatlı da bir şivesi vardı yumurtlaması olmuş gayet iyi büyüyolarmış. kaynanası da diyomuş ki yumurtaların yağlı ondan olmuyo diyomuş. :D hiç duydun mu yağlı yumurta sen ...? :) halbuki eşinde sperm azmış. dediğim oğluna çamur atmamak için sana sarmış o . biz de kızlarla kadına dedik sen git kaynana ya de ki yumurtalarımın yağlı olması çok iyiymiş doktor çok beğendi de dedik :) kadın tamam dedi gitti. yazık ya garibim Allah tez zamanda versin :)

slm kızlar nasılsınız bugün? ercelf canım anlatılacak bişey yok çok fazla tehlikeli bişey degil canım ama saçma sonrası şunu yap bunu yap uygulamalrı:1: aman kayınvalidem işte 7 birlikte yaşadık küçük yaşta evlenincemi saflıkmı neyse nereye sürürse gitmiştim:36:enterasan biri zaten ayrılık sebebimiz benim onun sütyenlerini giymem oldu:60: tövbeye napcam ben senin çamaşırını dedim tarzım degil birkere aman işte o bahane oldu ben gidiyorum dayanamıycam dedim eşime çıktım ve nihayet kendi evim oldu:16:
bugün çok yorgunum hiç bişey yapmama ragmen başım çok ağrıyo inş hayra işarettir geçmiyor günler bekliyorum

işte o son nokta olmuş demekki ama iyi olmuş ayırmışsınız evlerinizi insanın kendi evi olması gibi bişey yok. ben gidiyorum anneme 2-3 gün sonra sıkılıyorum evime dönmek istiyorum. cahillikte herşey yapılıyor canım valla bizler bilinçli iken bazen diyorum gözü karartıp süt buharına maydanız buharına otursammı insan bir yerden bir şifa bulacağına inanınca..senin kaç günün kaldı canım?

Kızlarrr dularınız için hepiniz çok çok sağolunnn.
Bebeğim çok iyi düşük tehlikesini atlattık.
Dün kalp atışını bile duydum :))))

Su perisiiii aşılaman hayırlı olsunnnn güzel haberlerini bekliyoruz.
Bu aralar sonuç alacak varmı? inşallah bol bol poztifleri görürüzzzzz.

çok sevindim canım Allah kucağına da almayı nasip etsin.

kızlar dün histeroskopimi oldum çok şükür bunuda atlattım inşallah başka hiç birşeye gerek görmeden kendiliğimden hamiş kalsammmm:14:
dr geldi biraz anlattı ama kafam leylaydı tam o sırada yapışıklık var onu açtık dediğini biliyorummm kontrolum var kontrolumde artık sorularımı sorarımm
inşallah sorunum budur ve düzelmiştirrr

çok geçmiş olsun canım gerçekten atlattın benim arkadaşım da laparoskopi den bikaç ay sonra hamile kaldı 2 yada 3. ben de rahim filminden sonraki ay hamile kaldım. temizleniyor rahim yapışıklık varmış bak şimdi herşey daha kolay olur inşallah.

Kızlar Doktordan geliyorum yine bir sürü şey öğrendim...

Tüp bebek için benden dahiliye konstürsiyonu istemişlerdi. Cuma günü kan verdim hormanlarıma baksınlar diye bugün sonuçları dahiliye doktoruna gösterdim.

TSH(troid Hormonu)3,89 çıktı..Yüksekmiş 2,50 ve altında olması gerekiyormuş gebelik için düşük olurmuş tutsa bile zeka geriliği oluşurmuş...Belki de olmamasını nedeni bu hormondur falan dedi doktor

ilaç verdi Euthyrox 3 hafta kullanıp tekrar gidip kan vericem tsh değerini 2,50 altına indirecekmiş...bütün kadınlarda böyle olması gerekiyormuş... bilginize....

tiroid yetmezliği rahatsızlığına hoşgeldin tatlım :) 3.89 aslında henüz sırının altında bir değer sınır 4.2 ama yine de yüksek dedikleri gibi 2.5 altında olması gerekiyor ilacını her sabah kahvaltıdan yarım saat önce almalısın etkisini gösterebilmesi için. ben de 1 senedir ilaç kullanıyorum.kontrol altına aldım.bu arada sen devlette mi tüp bebek yaptırıyosun canım hangi hastane?

iğnelerimin 7. günü. 37,5 gonalf kullanıyorum, bugun doktor muayne etti yumurta 10mm olmuş iğneye devam cuma günü tekrardan gel dediler...
hadi bakalım

maşallah canım. senin 2. aşılaman mı puregon falan kullandın mı hiç ondan fayda göremedin mi gonal f kuvvetli bir ilaç.

kızlar ben doktorumu değiştimeye karar verdim.hastanenenin randevu sistemi yüzünden aksilikler yaşıyoruz.geçenki muaynemde saat 19:30 da randevumuz vardı saat 22:10 da girdik mecbur bekledik çünkü taramamız falan yapılacaktı.bu zamana kadar hiç aynı saat de giremedik doktorumuz iyi çok önem veriyor diye ama bekleme olayından dolayı sıkıldık.ben hiç devlete gitmedim devlet hastanesinden farkı yok,şimdi daha çok bildiğim önceden çalıştığım kurumdaki doktora takibe gitcem doğumumuda allah kısmet ederse orda yapcam ameliyathanede yengem var abimin eşi anestezi tekn.herşyede yanımda olacak doğumda falan.benim için her açıdan daha rahat bir yer.yalnışmı yapıyorum doktoru bıraktığım için diye düşünmeden edemiyorum ama doğumuna 3 gün kalmış insanlar bile doktorun yoğunluğundan saatlerce beklediğini görünce tamam dedim kafamda netleştridim....siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız fikrinizi almak istedim......

canım neden kafana takıyorsun hekim seçmek senin en doğal hakkın. kendin ve bebeğin için en doğru kararı sen verirsin beklemek de çileden çıkartıyor insanı gerçekten. tanıdğınız da varmış yardımcı olur size.

nazar değmesin canım imrendim şuan sana maşallah benim 12. günüm bak daha tık yok.kan tahlili ile takip etmesi güzel içi dolu mu boş mu ona bakacak demekki inşallah hepsi olgun dur.

canım umudumuzu kaybetmek yok doktoruna güven bir bildiği var demekki aynı dozda devam etmeni istemiş..cuma günü mutlaka çıkar yumurtan..geçte olsa aşılaman yapılır inşallah canım kötü düşünme lütfen..

sorma superisi şuan oturup bi büyük rakıyı bitirmek sonra da herşeyi unutmak istiyorum.efkarlıyım bu akşam çok.herne kadar takmıyorum desem de canım acıyor işte olmuyor düşünmeden edemiyorum eskisi kadar değil ama el mahkum işte iğneleri vurulup cuma yı bekleyeceğim. inşallah o güne çıkar yumurtam :(

sen ne diyosun ben tedaviye başladığımdan beri yaklaşık 1 seneyi aşkın zamandır öyleyim. ota b..ka ağlıyorum. hiç duygusal film sahnelerine gelemiyorum. bazen bişey izlemeye bile gerek kalmıyor aklımda kuruyorum sonra da oturup bir güzel ağlıyorum.

ayyy canım kıyamam valla. zaten bugün evde yalnızım, bak bende ağlarım:(
canım bekleme sürecindeyken bana da oldu, hem neden bizler diye başlamıştım ağlamaya(eşim yoktu ama), hemde eşime kızmıştım sanırım, o biraz mı bayağı mı bilemedim ama rahattı bu süreçte, olacağı varsa her türlü olur, normal hayatına dön bence, falan dedikçe ben sinir olmuştum:) aslında doğru söylüyor ama o an öyle düşünmüyor insan.
bazen işte bizimde sabır noktamız inceldiğimiz bir an oluyor, o anda başlıyoruz ağlamaya. ağla cnm, içine atacağına içini rahatlat ama uzun sürmesin lütfen....

işte o son nokta olmuş demekki ama iyi olmuş ayırmışsınız evlerinizi insanın kendi evi olması gibi bişey yok. ben gidiyorum anneme 2-3 gün sonra sıkılıyorum evime dönmek istiyorum. cahillikte herşey yapılıyor canım valla bizler bilinçli iken bazen diyorum gözü karartıp süt buharına maydanız buharına otursammı insan bir yerden bir şifa bulacağına inanınca..senin kaç günün kaldı canım?

çok geçmiş olsun canım gerçekten atlattın benim arkadaşım da laparoskopi den bikaç ay sonra hamile kaldı 2 yada 3. ben de rahim filminden sonraki ay hamile kaldım. temizleniyor rahim yapışıklık varmış bak şimdi herşey daha kolay olur inşallah.

tiroid yetmezliği rahatsızlığına hoşgeldin tatlım :) 3.89 aslında henüz sırının altında bir değer sınır 4.2 ama yine de yüksek dedikleri gibi 2.5 altında olması gerekiyor ilacını her sabah kahvaltıdan yarım saat önce almalısın etkisini gösterebilmesi için. ben de 1 senedir ilaç kullanıyorum.kontrol altına aldım.bu arada sen devlette mi tüp bebek yaptırıyosun canım hangi hastane?

maşallah canım. senin 2. aşılaman mı puregon falan kullandın mı hiç ondan fayda göremedin mi gonal f kuvvetli bir ilaç.

canım neden kafana takıyorsun hekim seçmek senin en doğal hakkın. kendin ve bebeğin için en doğru kararı sen verirsin beklemek de çileden çıkartıyor insanı gerçekten. tanıdğınız da varmış yardımcı olur size.

nazar değmesin canım imrendim şuan sana maşallah benim 12. günüm bak daha tık yok.kan tahlili ile takip etmesi güzel içi dolu mu boş mu ona bakacak demekki inşallah hepsi olgun dur.

sorma superisi şuan oturup bi büyük rakıyı bitirmek sonra da herşeyi unutmak istiyorum.efkarlıyım bu akşam çok.herne kadar takmıyorum desem de canım acıyor işte olmuyor düşünmeden edemiyorum eskisi kadar değil ama el mahkum işte iğneleri vurulup cuma yı bekleyeceğim. inşallah o güne çıkar yumurtam :(

sen ne diyosun ben tedaviye başladığımdan beri yaklaşık 1 seneyi aşkın zamandır öyleyim. ota b..ka ağlıyorum. hiç duygusal film sahnelerine gelemiyorum. bazen bişey izlemeye bile gerek kalmıyor aklımda kuruyorum sonra da oturup bir güzel ağlıyorum.

bende bu tedavilere başladığımdan beri yaklaşık 7-8 aydır hep ağlama modundaydım ama 1. ve 2.aşılama arasındaki 3ayda iyi toparlanmıştım..şu bikaç gündür garibim valla eşime bağırdım çağırdım akşam ağladım oda beni teselli ediyo kıyamam..inşallah çabuk atlatırım bu durumu..bir an önce sonucu öğrensemde rahatlasam valla yaa..allah yardımcımız olsun ne kadar zor süreçlerden,ne kadar zor sınavlardan geçiyoruz :5:

canım üzülme lütfen. sonuçta ya yumurta yok , varsa belki kaliteli değil, ya da spermlerde sıkıntı var.
ben de yumurta var çok şükür, artık kalitesini bilemiyorum ama bizde de eşimin sperm sayısında değilde yapısında sorun var:( doktorlar önemli değil dese de önemli işte.
bir şekilde hepimiz bir tarafı düzeltmeye çalışıyoruz. allah bu çabalarımızın sonunda bizleri bebekle mükafatlandırır inşallah canım.

naptın diye cok merak ettim...yazdığını okudum canım..henüz gelişmemişler anladığım kadarıyla...bencede doktoruna güven..birden bire aşırı doz uygulayınca sağlıksız oluyor işte..zaten bizim hamile kalamayışımız hep bu yüzden..yumurtalıklar zor da olsa büyüyor ama malesef doğal olmadğı için ya büyümüyor yada sağlıksız irileşiyor...ben ankadayım canım..ben de bu -8ay yine bi haltlar karıştırdım ve yine boyumun ölçüsünü aldım...izine ayrılmadan 7-8 gün önce kırmızılar geldi..ve ben biliyorsun izinden dolayı aşılama yaptıramayacaktım..ama yine rahat durmadım doktora gidip bari klomen kullanayım dedim..güya ay boşa gitmesin..yeni bir doktor gelmişti bayburta..onagittim..2 yıl içerisinde dağınık olarak klomen kullandığım için 7.kezin bir sıkıntı olmayacağını söyledi..7,kez kullanıyorum yani...günde 2 tane ile 5.günde başladım ..gayet güzel bi şekilde..izine cıkmadan gittim baktırdım 9,günümde bi tane 9-10 mm civarında bi yumurtam olduğunu söyledi...bir tanecik yani..bide şimdiye kadar hiç duymadığım bişey söyledi..2 gün sonra gel yumurtanın sağlıklı olup olmadığına tahlil le bakalım dedi..ama ben veremedim kanı..izine cıktık..yani geçen cuma hem kontorl ederiz hemde tahlil yaparız dedi..neyse..bende ankaraya gelince gidemedim tabi..ama burda cuma günü hemen soluğunu bi kadın doğumcunun yanında aldım..kontrol gününü aksatmayım diye...bide ne olsa beğenirsin..benim yumurta olmuş 28-30 mm civarında sağlıksız iri bir yumurta..ağlaya ağlaya geri döndüm..bununla olmaz dedi doktor...inanamıyorum ya...3 gün önce 10 olan birden 3 e katlamış...ilaç alsan büyüyor sağlıksız oluyor..almasan büyümüyor...moralim cok bozuldu..ders olsun dedim kendime..eylülde düzenli aşılama yaptıracağım..bu kadar net..yapılabilecek bişey yok yani...öyle işte gülüm..dediğin doğru..hangi bi işimiz doğru gittiki bu sefek gitsin...elimi nereye atsam kuruyor...öpüyorum ..ben yine bakacağım ara ara..umarım soldaki yumurtan büyür canım..

Kızlar aranıza yeni katıldımm... Bende buğün gittim inferlilite bölümüne regl değildim sadece bilgi almak istedim birde hem eski hemde yeni tetkitlerim vardı onları göstermek istedim bana bir liste verdi bunları yap öle gel dedi ana ilgili gibi hiç gelmedi uzun boylu zayıf bir bayan vardı bilmiyoum çok hoşum gitmediği için yarın içinde eşim ürolojiden randevu aldı acaba benimde olmam gerekirmi yanında eşim tek girip durumu anlatsa olurmu raporu eşim alabilirmi hemen veriyorlarmı ve o güz spermiyogram yaparlarmı yani yarın... Bende yarın iiçin tüp bebek merkezinden tekrar randevu aldım detaylı sorucam artık.. Benim tetkitlerim var ama bazıları çok eski yeni olanlar hormonlar.. Mesela fsh yüksekmiş bende 12.9 menepoza yakınmış..bu arda yaşım 35..temmuzda 36 olucam..umarım öne alırlar aşılamayla uğraşmayız..birde bişe sormk istiyrm 5 aylık simear test sonucu kabul ederlermi..ayrıca simear la kültür aynı değilmi..şimdiden çok teşekkür ederim...rabbim hepimizi sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallahh..aminn

canım ben ege üniversitesi infertilite servise gidiyorum.aslında değerler arasında tsh bana verilen sonuç kağıdın da 0,35-5,5 arası diyor ama hamilelik için 2,50 ve altı olmalıymış hergün yeni şeyler öğreniyoruz işte...

Doktor bana gebelik oluşmamasının bir nedeni de bu olabilir dedi...

Back
X