SON OLARAK TA KENDİMLE İLGİLİ ÖZET GEÇEYİM...
Aylardır aklımdakini icraata koydum,,bundan sonra Allah bana ve eşime izin verdiği sürece tedavime Memorial Şişli Prof.Semra Kahraman ve ekibi ile devam edeceğiz.
Oraya giderek çok doğru bir karar verdiğimi anladım.Şimdilik herşey yolunda.Muayene ve HSG film sonucuma göre
tüp bebek öncesi histereskopi ameliyatı olmama karar verildi ve bir an olsun tereddüt etmeden anında yattım masaya..Zaten biliyorsunuz bu benim 4.ameliyatım oldu.Özellikle bu sene 3 ay ara ile 2.ameliyatım.
Yaşadığım laparoskopilerin en ağır ve büyüğü 9 sene öncesiydi çünkü hastaydım ve ciddiydi.3 ay önceki ona nazaran çok daha kolaydı.Bu histereskopi ise zaten hakkında herşeyi bildiğim için hiç endişe etmeden girip yaptırdığım en kolay ameliyat oldu benim için tecrübe olunca daha rahat oluyor insan..sadece genel anesteziden geri dönüşüm hep fazla duygusaldır...yine herzamanki gibi ayılırken başımdaki hemşire ve doktorumun ellerini tutarak ağladım sağsalim çıktığım için Allah'ıma şükür ederken nedense hep mutluluktan ağlıyorum..Herkese teşekkür ede ede odaya alındığımda eşim kulağıma ...inşallah bu son 'dur aşkım..dediğinde rahat on dakika ağladım ama:))))
Ameliyat sonucumu Semra Hoca ve ekibinde benimle ilgilenen aracı doktorum değerlendirdiler..iyi geçtiğini rahimi bebeğe hazırladıklarını,endometrioz hastalığım nedeni ile rahim çıkışına doğru varolan incelme ve yapışıklığı bujinlerle açarak genişlettiklerini yan duvarları toparladıklarını başkaca bir sorunla karşılaşmadıklarını kateterin rahim ağzından kolayca geçtiğini ...herşeyin yolunda olduğunu söylediler.Sağ tüpüm geçirgen normal...sol tüpüm de biraz takılma olduğunu ama çok sorun teşkil etmediğini müdahale etmeye gerek duymadıklarını yaşıma ve geçirdiğim operasyonlara bağlı olarak bunların normal olduğunu söylediler.
Eşim için de ben ameliyattayken sperm analizine almışlar bugün İstanbuldan doktorumuz aradı neticeleri bildirdi...bir sorun yok istediğimiz gibi sayı ve harekette bizim için tedavi için bebek için yeterli dediler.Sanırım morfoloji biraz sıkıntılı fakat bu durumun tüp bebek için sorun teşkil edecek boyutta olmadığını söylediler.Şu an hala hafif kanamalarım devam ediyor ameliyattan sonra 3-5 gün olmasının normal olduğunu söylediler kesilmesini bekliyorum hafif sancı oluyor ama rahatsız edecek boyutta değil.Rahimden ameliyat olduğumu çok kolay hissedebiliyorum.Sızlamalardan..antibiyotik kullanıyorum enfeksiyon riskine karşı verdiler.deniz yasak zaten ...bu yaz bir kez denize girmiş olarak yazı çoktan kapattım ben artık...benim için yaz değil bu sene..hiç de sorun değil..tek arzum emelim bebeğime kavuşmak yazlar kışlar varsın geçsin...sağlık olsun yeter.
yaşadıklarım yaptıklarım bunlardan ibaret.
Pazartesi işime başlıyorum ofis birbirine girmiş..telefonlarla idare etmek olmuyor tabi...ay sonuna kadar tüm işlerimi şu 15 günde düzene sokmam gerekiyor.
Ay sonu adli tatil de başlıyor bu benim ve eşim için iyi olacak..hernekadar adli tatil memur ve personeller için geçerli olsada bizleri de iş yoğunluğunun azalması bakımından rahatlatıyor...Adli tatilde ağustos ayında tüp bebek tedavisi görüyor olacağım inşallah. iki hafta sonra adet olmam gerekiyor olduğumda adetin 2.gününde İstanbula gideceğiz tekrar ...ve eğer muayenemde herhangi bir aksilik görmezler ise ...o gün yapılacak hormon testlerim de normal çıkarsa Allah'ın izni ile tüp bebeğe başlayacağız ve bir daha İzmire dönmeyeceğim tedavi bitene kadar...Bir süre İstanbulda yaşayacağım herşey yolunda giderse bu süreç 1 Ağustos-20 Ağustos gibi bir süreç olur tabiki bu hesaplamalar sadece faraza..herşeyi zaman göstererecek umarım tedavi planladığımız gibi ay başı başlar ve yarıda kesilip iptal yaşanmadan sonuna kadar ilerleyebiliriz evimde olmamak zor olacak olsada İstanbuldaki evimizde kayınbiraderim yaşıyor ev ortamında kalacağım yine..şartlarımız uygun olduğu için izmirden vazgeçmek zor olmadı benim için umarım herşey yolunda gider bu arada mda.....ile aylar önce konuştuk biz bu istanbul işini hatta telefonda ilk tanıştığımızda anlattım ona... zaten onunda kafasında acaba lar hep vardı istanbula gitsem mi diye düşünürmüş benim gidip bunları yaşayarak merkezi Semra Hocayı ve ekibini tecrübe etmem iyi oldu ne gördüm ne olduysa ona tek tek anlattım ...şimdi arkamdam mda...gelecek...ve orada birlikte olacağız inşallah umarım o da memnun kalır..umarım devamı gelir İstanbul 'un bizim için güzelliklere vesile olmasını diliyorum...Rabbim hiçbirimizin bu uğurda yaşadığı zorlukları sıkıntıları verdiğimiz emekleri...boşa çıkartmasın...
İzmir....İstanbul.....Antalya...Kayseri...vs hiç farketmez...Allah hepimize her isteyene sağlıkla güzel yazılar yazmış olsun.Bizler eşlerimizle birlikte tüm imkanları zorlayarak bilinçli elimizden geleni yapıyoruz taktir Allah'tan....hayırlı ise versin....yaşatsın o duyguları..değilse de ..başım üstüne.