Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım öncelikle geçmiş olsun son sondan önceki ameliyat önlügü giyişin olsun. yani sonda sadece bebegini almak için doguma gireceksin:)) malesef benimde bu sorunum olacak rabbim izin verirse bebeklerim cennete gitti şayet tekrar hamile kalırsam benimde dikiş şart en kokrtugum an 9 kez dogur deseler dogurum dikiş diyince tüylerim ürperiyor resmen içim cızz ediyorya inş dedigin gibi kolay olur benim ve tüm bu yoldaki arkadaşların ercelfimim inş..
su perisi tebrikler canım kalp sesini duymuşsunhala korkumdan tüpe başlayamadım bu ayda geçti ooof
![]()
canım öncelikle geçmiş olsun son sondan önceki ameliyat önlügü giyişin olsun. yani sonda sadece bebegini almak için doguma gireceksin:)) malesef benimde bu sorunum olacak rabbim izin verirse bebeklerim cennete gitti şayet tekrar hamile kalırsam benimde dikiş şart en kokrtugum an 9 kez dogur deseler dogurum dikiş diyince tüylerim ürperiyor resmen içim cızz ediyorya inş dedigin gibi kolay olur benim ve tüm bu yoldaki arkadaşların ercelfimim inş..
su perisi tebrikler canım kalp sesini duymuşsunhala korkumdan tüpe başlayamadım bu ayda geçti ooof
![]()
kızlar oglum çok yaramaz oyüzden anca fırsat buldum öncelikle bana cevap yazan arkadaşlara teşekkürler galiba jolly bugün dogum yapacaktı inşallah herşey yolunda gitmiştir dogum hikayeme gelince bebek tersti oyüzden 15 gün önce oldu birde sancılarım vardı oyüzden biraz erken oldu ben 9 ay buyunca genel anestezi istemiyorum derken ameliyathanede korktum genel anestezi oldum sonra neden böyle birşey yaptım anlamadım neyse 3250 gr dogdu bebegim sütüm başlardan yoktu mama verdik şimdide eh işte idare eder ben oglumu bukadar beklemişken şimdi sanırım depresyondayım sanırım çok üzülüyorum inşallah ilerlemeden atlatırım bu arada oglumun bir kulagında sıvı birikmese var buda benietkiliyo sanırım rabbim herkesin evladına saglık versin hepinizi öptüm
Benim kadar korkuyorsan şayet hiç merak etme.:)))) Dikiş derken sıralı bir dikiş değil farklı bir yöntem bir torbanın ağzını büzr gibi yani.Bak dün oldu işlem bugün gayet iyiyim ben.Korkma canım sakın.Ne bekliyorsun tüp bebek için öbür ay hemen başla zaman lehimize işliyor.
Merhaba arkadaşlar, aşılama olucam bende, iğne kullanıyorum daha ve 8.günümdeyim. 2 tane yumurtam var
aşılama olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum ne yapsam, ne yesem de bana yarasa.
kızlar oglum çok yaramaz oyüzden anca fırsat buldum öncelikle bana cevap yazan arkadaşlara teşekkürler galiba jolly bugün dogum yapacaktı inşallah herşey yolunda gitmiştir dogum hikayeme gelince bebek tersti oyüzden 15 gün önce oldu birde sancılarım vardı oyüzden biraz erken oldu ben 9 ay buyunca genel anestezi istemiyorum derken ameliyathanede korktum genel anestezi oldum sonra neden böyle birşey yaptım anlamadım neyse 3250 gr dogdu bebegim sütüm başlardan yoktu mama verdik şimdide eh işte idare eder ben oglumu bukadar beklemişken şimdi sanırım depresyondayım sanırım çok üzülüyorum inşallah ilerlemeden atlatırım bu arada oglumun bir kulagında sıvı birikmese var buda benietkiliyo sanırım rabbim herkesin evladına saglık versin hepinizi öptüm
arkadaşlar Dr danmeyin geldim moralim sıfır eşimde fıtık vardı ve fıtıkta çok etki ediyormuş sperm keselerine baskı fln yapıyormuş sizin olur bebeğiniz ama ameliyat olması gerek dedi ondan sonra baslicakmış tedaviye eşim ameliyata hiç sıcak bakmıyor ve işlerinin yoğunluğundan olamam korkuyorum diyor bende ne yapıcımı bilemiyorum inananın((( aşılamaya başlayalım dedim olur diyor ameliyat fln olacağı yok eşimin aşılama nasıl nerde yapılıyor en ufak bilgim yok kızlarr bana yardımcı olun ne yapmam gerek ne zaman hangi bölüme gitmem gerek aşılama için yardımmmmm
((((((((
5
5
5:
senden çok korkuyorumdan heralde:)) ne biliyim çatır çatır çuval dızı batırıp dikecekler gibi geliyor şaka degil gerçek söylüyorum korkuyorum( inş dedigin gibi olur hamile kalıyımda inş . aman dikkat et rahim yırtılıyormuş bebek büyünce çok kaybeden okudum bebegini su yine sızıyormuş açıp alıyormuş bebegi korkutmak için yazmıyorum canım zaten dikişten önce sende neler okudun duydun kimbilir sadece dikişi olan normale göre dahada dikkat etmsi gerek inanıyorum rabbimin izniyle alıcaksan sag salim kucagına
ercelf amanya niye dikişe ihtiyaç yokya bende doktorları anlamıyorum inş sorun yokturda gerek kalmaz ama riske gerek varmı bundada vardır bir hayır tabiki biizm gibiler dikenlerin en büyügü üstündeyizya evet baya haftan geçmiş inş 30larıda görürsün
canımya tek embiriyo koyduramam biri tutuyor zaten yani onca emek biri tutmazsa biri biri tutsun ümidiyle 2olur zaten saglıklı 2oluyor biri de şüppheli olunca 2 embiriyo transfer ediyorlar .
su perisi evet canım korkuyorum hazırım ama korkumu yenemedim ramazanı atlatıcam bu ay hastalıgım geçti artık ramazandada oruçlu olmaz malesef kısmet akrepcim zaman lehimize ama 7.tüpüm olcak ondan korkum ne zamanlarım gitti çekecek çilem varmış napım sonu güzel olsunda unuturum hepsini
ALAH a emanet olun miniklerinizle![]()
Rana haklısın canım o hikayeleri ben de çok okuyorum ve senaryo yazıyorum.Elimden geldiği kadar dikkat ediyorum.İş yapmıyorum.Bir çocuğum daha var yaz okuluna başladı.Sabah kalktım kahvaltı hazıradım ona ve kendime sonra kahvaltı sofrasını topladım mecburen ve yattım.Şimdi oğlum gelmek üzere ve açız vde de bir kaşık yemek yok yani akşam sekiz bçuğa kadar eşimi mi bekleyeyim yemek yemek için bu mümküm değil.Kşke bir bakanım olsada hiç kalkmadan yatsam.Hep evdeyim.Sadece haftasou eşimle bir dışarıya çıkıyorum oda açık havada oturur vaziyette ya da bir yemeğe gidip dönüyorum.Eşim öyle çok becerikli biisi değildir zaten anca yapabileceği salata ,cacık bize o kadar yani.Şimdi sen söyle ben ne yapayım ??? İşi kafaya takmıyorum haftada bir kadın geliyor zaten ama bir evde günlük rutin faaaliyetler var.Off offf derdimi deşme.
Ayrıca korkma ne olur inan çok kolay bir işlem.
Merve inan sana şunu ye faydalı olur diyemiyoruz.Ama elbette beslenme dikkat et bu arada gez dolaş kafaya onu takma kendini oyala..Hamile kalamayadabilirin kendini en kötüsüne de hazırla.Ama moral inan çok önemli.
İlknur bence önce eşin ameliyat olsun ortadaki pürüzleri kadırmadan tedaviye başlama bence.Ya da direk tüp bebek yaptır.
Ercelf jolly bende merak ettim.Ne mutlu o na.Sen de stres yapma gerekirse atılır dikiş ama zatn normal gebelikte de o kıslma artarak devam eden bir durum doğuma hazırlık için bizlerde olması gerekenden fazla elbette.Her rahim problemine de dikiş atılır mı o da ayrı bir konu elbette...
Sağlıkla büyüt oğlunu.Bende senin gibi hissettiğim için başlarda özellikle yazmak istedim.Bende bebek için o kadar uğraşmışken (2 aşılama,1 tüp bebek)ondan sonra kendiliğinden hamile kalmıştım.Ve oğlumun doğumundan sonra depresyona girdim.Hergün ağladım, bu bebeğe nasıl bakacağım, neden çocuk yaptım,artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak, özgür değilim diye düşündüm.Çok karamsardım.Böyle şeyler düşünüp birde suçluluk hissediyordum üstüne.Oğlumu hiç sevmiyormuşum gibi hissediyordum.Annemin gitmesini hiç istemedim, bebekle yalnız kalmak bile korkutuyordu beni.Hatta psikiyatriste bile gittim.Şimdi oğlum tam 3 aylık oldu ve hissettiklerim yavaş yavaş yerini mutluluğa bıraktı.ben oğlum 2 aylık olduktan sonra iyi hissetmeye başladım.hergün bir öncekinden daha iyi hissettim.Hele oğlum bana ilk güldüğünde, agu dediğinde işte o zaman iyiki olmuş dedim.Annemide gönderdim 3 hafta önce.İyi oldu düzenimi kurdum.Bende depresyonun ilerlemesinden korkmuştum çünkü geçmeseydi bu ay ilaca başlayacaktık.Çok şükür geçti.Ama gerçekten çok zormuş çocuk büyütmek.Allah her anneye kolaylık versin.İnşallah seninde benim gibi ilerlemeden geçer.
3 aşılama 2 tüp bebek deneyiminden sonra anladım ki yediklerinden içtiklerinden insana hiçbir fayda olmuyor önemli olan beyninin rahat olması. tedavide olduğunu unutman iğnelerini olduktan sonra acaba büyümüşlermidir diye asla düşünmemen, hemen normal hayatına geri dönmen en önemlisi. ben de bitkisel seyler içtim incir suyu kaynattım falan ama hiçbirşeyin ilaçlar kadar faydası olmuyor canım. sen iğnelerini düzenli ol. rabbimden hayırlısını iste. iyi geliyormuş diye de onu yicem bunu yicem diyerek kendini zorlama. mümkün olduğunca unutmaya çalış. yumurtlama beyinde başlıyor...
Allah bize de nasip etsin kucağımıza almayı. Hayırlı evlat olur inşallah güle güle büyütün bebeğinizi. bakalım biz neler yaşayacağız bunca özlemle hasretle ve emek harcayarak kucağımıza aldıktan sonra depresyona da giriliyor demekki. sıvı birikmesi de etkilemiştir seni canım ona üzülüyosundur. düzelmiyormu? operasyon mu gerekiyor? çok geçmiş olsun. rabbim başka dermansız dert vermesin.
eğer eşin ameliyata sıcak bakmıyorsa aşılama ile de vakit kaybetmeyin. sperm sayısı yetiyorsa tüp bebek yaptırın. ama tutmayadabilir biliyorsun bu yol çok uzun bir yol. üstelik fıtık hayat boyu eşini rahatsız edebilir. öncelikle karı koca sağlığınızı düşünmeniz lazım. siz sağlıklı sıhhatli olun da bebek sonra da olur.
canım gereksiz operasyona karşı bilmiyorum ki işte. o da bir operasyon narkoz alacaksın diyor. şimdilik de bir sıkıntım yok. son aylarda gerekirse yatarsın diyor. o şekilde doğuma gideceğimi düşünüyor. sadece o değil gittiğim diğer doktorlarda hep rahmimin yeterli büyüklükte olduğunu söylediler. bu da beni rahatlatıyor. zaten herşey Allahtan. doktora gidiyoruz işte. her gidişimde ölçülecek. bir sorun olursa ona göre önlem alırız. içecek suyu varsa Allah nasip ederse dünyaya gelir. bu şekilde düşünerek kendimi rahatlatıyorum canım. inşallah bir sorun çıkmaz. istirahat çok önemli hiç iş yapmıyorum. gündüzleri bile yatıyorum. öyle gezmek tozmak alışveriş temizlik herşeyi eşim yapıyor. çok ayakta durunca da baskı arttığı için rahim boyu kısalır. yatmak her zaman önemli bizim gibi durumlarda.
canım eğer embriyon kaliteli ise 1 tane de tutar. ama değilse zaten 2 yada 3 tane koyuyolar. Allah hayırlısını nasip etsin sana da.
Herkese iyi pazarlar diliyorum kızlar. Dün doktor kontrolümüz vardı. Çok şükür herşey yolunda bir sorun yok. İkili test yapıldığı için 4 lü test istemedi. Sadece AFP incelemesi için kan verdim.
uzun uzun muayne etti bebeği ölçümlerini yaptı sonra da bebeğin cinsiyeti kız dedi :)
Allah gönlümde yatanı verdi çoook mutluyummm hiçkimse hislerinde yanılmadı. herkes kız diye tahmin ediyordu doktorum bile daha 10 haftalıkken bebeğin kız olacak sanki öyle hissediyorum demişti. o bile yanılmadı.
sadece ben yanıldım erkek diyecek şimdi diyordum kiii kız dedi. çok duygulandım ağlayacak gibi oldum. bunca emek ve sabırdan sonra rabbim gerçekten mükafatını veriyor.
ALLAH herkese nasip etsin bu mutluluğu olmayana bebek olana da sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
haftaya sonucum çıkacak yeniden ultrasona giricem. benzettim falan demedi bebek kız dedi direk ama ben kesin mi diye sorunca haftaya yeniden bir bakarız dedi. değişmez heralde ama garanti olsun yine de dimi :)
Herkese iyi pazarlar diliyorum kızlar. Dün doktor kontrolümüz vardı. Çok şükür herşey yolunda bir sorun yok. İkili test yapıldığı için 4 lü test istemedi. Sadece AFP incelemesi için kan verdim.
uzun uzun muayne etti bebeği ölçümlerini yaptı sonra da bebeğin cinsiyeti kız dedi :)
Allah gönlümde yatanı verdi çoook mutluyummm hiçkimse hislerinde yanılmadı. herkes kız diye tahmin ediyordu doktorum bile daha 10 haftalıkken bebeğin kız olacak sanki öyle hissediyorum demişti. o bile yanılmadı.
sadece ben yanıldım erkek diyecek şimdi diyordum kiii kız dedi. çok duygulandım ağlayacak gibi oldum. bunca emek ve sabırdan sonra rabbim gerçekten mükafatını veriyor.
ALLAH herkese nasip etsin bu mutluluğu olmayana bebek olana da sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
haftaya sonucum çıkacak yeniden ultrasona giricem. benzettim falan demedi bebek kız dedi direk ama ben kesin mi diye sorunca haftaya yeniden bir bakarız dedi. değişmez heralde ama garanti olsun yine de dimi :)