aşılama sonrası depresyondayım benim niye çocugum olmuyo

Esinti42

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
212
13
68
Konya
arkadaşlar merhaba 17 gün aşılama yaptırdım herşey yolundaydı 2 gün önce test yaptırdım sonuç negatif 3 yıllık evliyim çevremdeki herkesin çocugu var çocukları çok seviyorum çok mutsuzum 3 gündür sürekli uyuyorum yemek yemiyorum tuvalete gitmeyi bile canım istemiyo sürekli yatmak istiyorum gülmek konuşmak hiçbirşeyi canım istemiyo bana yardım edin artık uyumak istemiyorum...rabbimm tüm sıkıntısı olanların yardımcısı olsun

cnm umudunu kesme...vardır rabbimin bildiği..vardır bi zamanı.. hani diosun ya yemiorum, gülmüorum,uyumuorum.. neden? nie kendine bunu yapıosun.. en önemli şey moral ve inanmak.. olmadı mı, bi daha deneyeceksin..yine mi olmadı deyip kabuğuna çekilmek sana zarar vermekten başka bi işe yaramaz.. sen umudunu kaybetme, inan ki gerçekleşsin.. bol bol dua et ve en önemlisi hayırlısını iste. Allah yardımcın olsun...

kafanı rahat bıraktıgına emın ol hamıle kalacaksın

canım daha çok yeni evliymişsin.hiçbir şey için geç değil ki.ben eminim bir bakacaksın hiç ummadığın bir anda hamile olduğunu öğreneceksin.yeterki rahat ol ve stres yapma.mesela 1 kaç ay ara ver rahatlamış ol yani.gör bak yakında mutlu olacaksın

rabbim her kulunu bir şeyle sınıyor illaki. mesela eşinle de sınayabilirdi (Allah esirgesin) ama yavrun olacaktır birgün yani inşallah

haklısınız kızlar kafaya takmamaya çalışıyorum ama çevre çok baskı yapıyo benden sonra evlenenlerin çocugu oldugunu söylediklerinde çok üzülüyorum kimse karışmasa bizi rahat bıraksalar ben daha mutlu olcam nie karışıyolar ki

sen niye takılıyosun ki o insanlara onlar mı karar verecek senin ne zaman yapman gerektiğine onlar istiyo baskı altındayım diye yapma herşeyin bir zamanı var sıkma kendini bu düşünceyle meşgul etme kendini

selamlar canım ben sende kendımı gorur gıbı oldumm bende 4,5 yıl aradan sonra dogal yolla kendılıgınden gelen bır gebeleıgı yasıyorum coksukur kı sunu demelıyım cevrendekılerı,senn yokmu dıyenlerı,,bakıslarını bır kenara bırak kafanı dınle ve esınle bırlıkde karar alınnn. bıs 1 yıldan sonra bebek ıstedık bende 2-3 dr gıtıtm sorun yok her tahlıl yapıldı sorun yok esım gıttı 3 kes test verdı sorun yok dr dedıı sen kafanı rahat bırak gelıcek elbett ınsll kı aılem ve eısmın aılesı sagolsunlar hıc demedıler snen nıe olmuyr dıye aksıne bana kısdlr vaktını beklıyordur dıye ve bıs duramadık esmle gecen sene kımseye demenden sadece bnm ablam ve esımın anneıs bılıyordu asılama yaptırdık cok yakın ark.dahı solemedım kı sonuc negatıf olursa bır kes de onun acıkmalasını yapayalım dye kı negatıf olduuhayırlısı dedık ve bır karar aldık bu yaza kdr olmas ıse tup bebek deneyecektık esımle kara aldık tmm kendılgınden gelırse gelır yaza kdr 10 ay var fılan dedıkk ben dıet e basladım kk sayesınde cok gusel sonuclar da aldım ırademı aklıma kg ye taktım tabı elımden geldıgndece dogal seyler yedık aklımıza kk dan ogrendılerımı fılan yaptım derken kurban bayrmaı oncesı eısm kıl donmesı amelıytaı oldu o ay bıs pek brılıkde olamadık malum esım yenı amelıyt oldu derken bıs hep gun asırı kavramınıkafamısa kayduyduk ve bebek ıcın bırlıkde olmk zorunda kalıyordukk ve dr ıızn verdı o ay ılk ılsş.oldu bıs esım bır ay raporluydu ve memelkeete gtıtık ordada bır kac kes oldu ve ben ılk defa esımden ayrı ank.gıtıtm kendı aılemm annemler ankaraya.dgune gıtıtkk (esım ızın vermes normalde ama bende hep dıyordum aklımdan benı serbest bırak olucak gııb gelyr dıye kı)gezdım tozdummm eglendım soraanlara hayrlısı dedım aynı sekıldee ve aklımda bebek yoktu ılıskkı yoktuu ordan geledım eltımın lerın memelketee gıtıtm gene esımsız ve ben o ka dıkt ederdım yumurtlama gunu fılan agır kaldırmazdım fılankı bayramda o ka etle ugras gelen gıdennn o ka ıs gucc kv lerdeee aklma gelemdıı (bu atarada ates olctuydum burdan kk dan ognreıdm gene o gunlerde sadece bırlıkde olduk)ve rapor bıttı evımısze donduk ben evımı temsıledımm kurban etını hallettım o ka ıs yaptım baktım regl bır kac gun var kk dakı ark..test yap dedıler dedım olmucakkk kac kes negatıf olduuu yaptım ama ılk defa yarımda olsa gorudm o cızgıyıı ve cok sukru bu gunleregeldıkk kııı sana bunları yazmak ıstemem senı anlıyorum yasadım hepsını bırer bırerrrrrrrrrrrrrrkac gece esım uyurken aglamam yada onu dusundukce sarılıp aglamamaızzz cok sukru gec olsun guc olmasın rabbım kaldıramıcayagımız yuku yuklemes ınslll sızede ve tum dıleyenlere gecde olsa saglıklı hayırlı evlatlar naısp etsınnkıı

tatıle cık gez toz aklından cıkarrr bır bakmıssınkı rbabım dılegınız vermıs bıle hemde hıc haberın yokkenn
hakknı helal et cok uzun yazdımmm ama senı cok ıı anlıyorummmmmmmmmmmmm
sabır ve dua ıle ınslll sımdı kalko yatakdan hayata donnn ve bebegım rabbımın ol emrını beklıyor dıye pozıtıf dusun ve sorunun uz yoksa oluruna bırakk el bet bır gun rabbım mucızenınzı verecektır ınlll

canım herşeyin vardır bi zamanı biz hiç birşeyi bilmiyoruzz sadece bekliyoruzzz..neler var kaderimizde bilmiyoruzz.hayırlısını isteyelimm herşeyinn...seni anlıyorum şimdi çok üzgünsün ondan böyle hissetmennn...insan odaklanıyor bebeği gelecek diye şimdi bu sonuca alışmaya çalışıyorsunn...biz elimizden geleni yapıcazz zamanını allah biliyorr..o ne zaman isterse o zaman verecekk...

sen ne zamandır tedavi görüyorsun?? rahatsızlığın neydi??

bende 4 yıllık evliyimmm..ve benimde olmadııı senii çok çokk iyi anlıyorummm...

çook geçmiş olsun rabbiim yüreğine ferahlıkk versin bebeğin gelene kadarda sabır versin eşine ve sana..

Son düzenleme:
Bence siz böyle stres yaptıkça şansınızı çok aza indiriyorsunuz gibi geliyor bana. Öncelikli olarak bu işte sanırım kişinin baskı ve stres altında olmaması gerek. Biraz kaderci olup hayatın akışına bıraksanız olacaktır inşallah. Bir arkadaşımızın çok yakın samimi bir komşusu vardı bende tanıştım bir kızı vardı ortaokulda okuyan sonradan öğrendim ki tedaviyle tüp bebek olayıyla filan hamile kalmış ancak. İşte o bayan tabi nasıl olsa çocuğum olmuyor diye korunmuyor da sonra duydum ki hamile kalmış kendiliğinden hiç tedavi ilaç vs hiçbiri olmadan ve ikiz bebeği oldu hemde. Diğer bir arkadaşımında annesi kendisini evlendikten on sene sonra dünyaya getirmiş olmuyormuş kadının bir türlü olmuyor diye bırakmış hiç ansızın olmuş. Yani sakin olursan kendine baskı yapmazsan her şekilde inşallah sonuç alırsın. Başka şeylerle ilgilen çocuğu olanları duydugunda benim niye olmuyor düşüncelerini zihninden uzaklaştır Allah bağışlasın de geç bence:)

benim tanıdıgım var canım bu yöntemle hamile kalan.sen dualarını esırgeme ve moralını yüksek tutmaya bak.milletin ne hali varsa görsün bırak onları işleri güçleri gevezelik zaten.Allahtan umut kesılmez gün gelir alırsın yavrunu kucagına ama öncelik sensin sen iyi olmazsan bunlara güücn de yetmez bünyen de kaldırmaz beslenmene uykuna huzurna dikkat et sen.

bende pko var eşimde şükürler olsun bi problem yok bende kızıyorum kendime vardır rabbimin bildigi die ama olmuyo kv arayıp hocaya gidelim diyo kaynpdr babama kızınız bi torun veremedi demiş nasıl takmayayım eşimin işi yüzünden tatile çıkamıyoruz uzaklaşamıyorum hiçbirşeyden artık test yapıp hayal kırıklıgı yaşamak istemiyorum aşılama sonrası çok şiddetli agrılarım oldu dktr ara vermeden 2 ay içinde ikinci aşılamayı yaparız demişti sonucun olumsuz oldugunu arayıp söylemedim bile

kaç yaşındasınız merak ettim? çevrenizdeki insanları düşünmeyin lütfen onların her durumda söyleyecekleri bir şey olur muhakkak.

bildiğim tek bir şey varsa Allah'tan ümit kesilmez sadece vakti vardır bence biraz sabır biraz zaman eminim çocuğunuz olucaktır.

birkaç gün sonra kendinize gelirsiniz
insan doğal olarak çok ümitlendiği için hayal kırıklığıda büyük oluyor
ben 7 yıllık evliyim çocuğum yok hiç gebelik yaşamadım
1 kere aşılama 6 kerede tüp bebek denedik ama olmadı
33 yaşındayım tüplerim tıkalı endometriozis ve hipotiroit sorunumda var
en son tedavimi 2 ay önce oldum
tedavilerimde 6 seferin sadece 1 seferinde transfer gerçekleşti
yani 5 sefer değişik sebeplerle hep yarıda iptal oldu
o kadar ilacı kullan kullan sonra iptal lafını duy çok zor günlerdi
seni çok iyi anlıyorum ama baştada yazdığım gibi yavaş yavaş düzelirsiniz
benimde durup dururken oturup ağladığım günler oluyor
bizimle aynı zamanda evlenenlerin çocukları okula başladı 2. 3. çocukları oldu
kaç sene sonra evlenenlerin bile oldu
Allah hepsine hayırlı sağlıklı ömürler nasip etsin
ama olsun şükredecek o kadar çok şey var ki
ilk önce ve en önemlisi sağlıklıyız çookkk şükür
eşimle çok çok mutluyuz ve bizi sıkan baskı kuran ailelerimiz yok
yani ne benim ne eşimin ailesinde ters konuşan kimse yok
ki konuşsalar bile neler yaşadığımı kendileri görüyorlar
aksine kayınvalidem en son tedavimde üzülme kızım yıpratma kendini
herşey kader kısmet Allah hayırlısını versin dedi

Stres yapma kendine o süreçlerden bende geçtim pkos vardı bende de... İlk aşılama tutmadı dedim insanlar 40-50 yaşlarında bile hamile kalıyorsa elbet bir gün olacak doktor hemen ardından 2. aşılamayı yapalım şans yükselir dedi. 2. aşılamada tutturduk şimdi kızım 4 yaşında hatta daha sonra nasıl olsa zor oldu dedim tedbiri elden bıraktık doğumdan kısa bir süre sonra 2. bebeğe kendiliğinden hamile kaldım. Umarım en kısa zamanda minik mucizenize kavuşursunuz...

Bazı kadınlar çok sağlıklı olsalar da çocuk sahibi olamıyorlar. Neden? Çünkü aşırı derecede stresliler. Sen kafanı bu kadar çok şeye takrsan FSH hormonun yükselir ve çocuk sahibi olman zorlaşır. Biraz doğaya karış sen de kocan da. Teknolojiden uzak durun. Bir ki ay dağ evinde kalın her gün ormanda yürüyüş yapın gayet sakin olmaya çalış. Sen tıbba yardımcı ol ki o da sana olsun.

Bazı şeyleri yaradana bırakmakta fayda var, doktoruna gitmişsin, elinden geleni yapmışsın, şimdi inanıp içini ferah tutacaksın. Şu ana kadar olmadıysa demek ki zamanı değilmiş, insanlara hiç takma kafanı onlar hep konuşur; ne zaman evleneceksin, evlendin ne zaman doğuracaksın, doğurdun ikinci ne zaman olacak böyle gider, milleti hep gerer birilerinin yatak hayatı, dinlemeyeceksin. Sen hayırlısını iste zamanı geldiğinde her şey olur.

sıkıntı yapma kendini bırakma bu kadar ben daha yeni 2 aşılama yaptırdım tutmadı malesef, şimdi üçüncüyü yaptıracagım, bende yıkılırım sanıyosum ama RABBİM GÜÇ KUVVET SABIR veriyo...bana da soruyo insanlar bende üzülüyorum ama ALLAHIMIN bir bildigi bi hayrı vardır diyorum, üstelik benim ve eşimin hiç bir sorunumuz yok bebiş olmaması için, sen kendine iyi davran... kafamıza takmasak olacak ama illaki takıyoruz... ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN

çok çok iyi anlıyorum seni...
aynılarını yaşadım bende..
tüp bebekle hamileyim şimdi...
üzme kendini demek en kolayı biliyorum..
ama hamile kaldığın zaman bunların hepsini unutacaksın..
inşallah en kısa zamanda burda hamilelik haberlerini okuruz senin...
en çok neyi istersen onunla sınanıyosun işte...
sen güçlü ol biraz zamana bırak yeter..
zaman herşeyin ilacı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…