aşılama yaptıranlar bakabilir misiniz????

pucky06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
1.686
641
198
merhaba arkadaşlar, öncelikle eşimin sperm test sonucunu size atmak istiorum.
Miktar : 2,9 ml ( 2-6 ml )
Rengi : Donuk beyaz ( Donuk beyaz )
Görünümü:Opelasant ( Opelasant )
pH : 7,6 ( 7,2-7,8 )
Likeifikasyon zamanı: 25 dk ( 10-30 dk )
Vizkozite: Akışkan ( <2 )
MORFOLOJİ
Normal Hücre: %70
Baş-Akrozom Anomalisi: %10
MIO Piece/Boyun Anomalisi: %10
Kuyruk Anomalisi: %5
MOTİLİTE
Lineer progresyon gösteren ( +4 ve +3 hareket özellikli spermler %50 den fazla olmalıdır. )
motil spermler(+3,+4) : %650
Non-lineer progresyon gösteren
spermler (+2) : %5
Non-progresif motil spermler (+1) : %15
Non-motil spermler (0) : %30
HÜCRE SAYISI : 47 milyon/ml
DİREKT MİKROSKOBİ:Her sahada 23-4 lökosit,1-2 spermatogenezis-45-50 spermatozoa ve az lesitin kristali görüldü.

hareketlilikte sorun var gibi duruyor ve aşılama istiyorum. bu aşılama nasıl oluyor, nerede yaptırmak gerekiyor. biraz korkuyorum açıklayabilir misiniz?

Canım aşılamada spermi yıkayıp seçip şırıngayla enjekte ediyorlar diye biliyorum ben yani harette sorun olmaz sanırım bende bu ay ilk aşılamamı yaptırcam üniversite hastenelerinde, tüp bebek merkezlerinde falan yapıyorlar, hangi il den oldugunu öğrenebilirmiyim sakıncası yoksa?

Canım aşılamada spermi yıkayıp seçip şırıngayla enjekte ediyorlar diye biliyorum ben yani harette sorun olmaz sanırım bende bu ay ilk aşılamamı yaptırcam üniversite hastenelerinde, tüp bebek merkezlerinde falan yapıyorlar, hangi il den oldugunu öğrenebilirmiyim sakıncası yoksa?
bnde bu ay asılama yaptırıcam kızlar.. tutumıcak dıe de cok korkuyoryum

bnde bu ay asılama yaptırıcam kızlar.. tutumıcak dıe de cok korkuyoryum
Benim tutmadı canım yaptırmıştım ama seninkide tutmuycak diye bişey yok ilk aşılamasında tutanlar var ama sen yinede kendini tutmuycakmış gibi alıştır sonuçta şans %15 ve %20 arası, sonra çok büyük yıkım oluyo tutmayınca, bende hamilelik belirtileri vardı oda kullandıgım iğnelerden olmuş bu sefer tuttu demiştim ama olmadı hayırlısı böyleymiş demmekki bende dün arı sütü poleni kapsülü ve hayıt tohumu aldım bu ayda onunla deniycem

Ben aralığın 25 inde özel bir hastanede yaptırdım canım.24 ü sabah ovitrelle çatlatma iğnesi yaptım En az 3 gün ilişkiye girmeden aşılama günü önce eşin sperm veriyor.Spermin kaliteli ve canlı olanları yıkama işlemiyle ayıklanıp yaklaşık 3 saat sürdü bizimkisi hastaneden aşılamanız hazır diye arıyorlar .Bir şırınga içinde veriyorlar spermi elinin sıcaklığında tutarak doğumhaneye çıkıyosun orda bir odaya alıyorlar şırınganın ucuna bir katater ile spermleri rahime boşaltıyorlar.yarım saat kadar yatıp sonra çıkıyosun.ağrılı acılı bi işlem değil.o gün için yatıp dinlenmemi önerdi doktor bir de ağır kaldırmamamı dikkatli olmamı 14 gün sonra test yap demişti ama dün adetim oldu yani aşılamam tutmadı:( ama eşimin akrabası aynı doktora gidiyordu ilk aşılamada tuttu oğlu olacak

Ben aralığın 25 inde özel bir hastanede yaptırdım canım.24 ü sabah ovitrelle çatlatma iğnesi yaptım En az 3 gün ilişkiye girmeden aşılama günü önce eşin sperm veriyor.Spermin kaliteli ve canlı olanları yıkama işlemiyle ayıklanıp yaklaşık 3 saat sürdü bizimkisi hastaneden aşılamanız hazır diye arıyorlar .Bir şırınga içinde veriyorlar spermi elinin sıcaklığında tutarak doğumhaneye çıkıyosun orda bir odaya alıyorlar şırınganın ucuna bir katater ile spermleri rahime boşaltıyorlar.yarım saat kadar yatıp sonra çıkıyosun.ağrılı acılı bi işlem değil.o gün için yatıp dinlenmemi önerdi doktor bir de ağır kaldırmamamı dikkatli olmamı 14 gün sonra test yap demişti ama dün adetim oldu yani aşılamam tutmadı:KK43: ama eşimin akrabası aynı doktora gidiyordu ilk aşılamada tuttu oğlu olacak
Aşılama adet başladığı zamandan itibaren kaçıncı günde yapılıyor

Aşılama adet başladığı zamandan itibaren kaçıncı günde yapılıyor
Canım adetin 2 3 4 . Günü'nde doktora gidiyorsun bakıyor ve uygun bulursa iğnelere başlıyorsun . Ilk 7 gün kullanıyorsun ve kontrole gidiyorsun doktor yumurtaların büyüklüğüne bakıyor sonrasında 2 3 günde bir gidiyorsun ve gerekli büyüklüğe ulaştıktan sonra çatlatma iğnesini veriyor. Çatlatma iğnesinden 36saat sonra aşılama işlemini yapıyor. Benimki 15. Günde yapılmıştı mesela ...

Canım adetin 2 3 4 . Günü'nde doktora gidiyorsun bakıyor ve uygun bulursa iğnelere başlıyorsun . Ilk 7 gün kullanıyorsun ve kontrole gidiyorsun doktor yumurtaların büyüklüğüne bakıyor sonrasında 2 3 günde bir gidiyorsun ve gerekli büyüklüğe ulaştıktan sonra çatlatma iğnesini veriyor. Çatlatma iğnesinden 36saat sonra aşılama işlemini yapıyor. Benimki 15. Günde yapılmıştı mesela ...
Teşekkürler benimde bugün yarın kırmızılar gelir. Aşılama olacak. İnşallah hayırlı olur sonucu

Back
X