Aşılama aşılama yaptırmış ve yaptıracak olanlar OCAK AYI içinde

• Konu Sahibi Konu Sahibi cycas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

cycas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
3.097
4.521
248
merhaba arkadaşlar. ben endometriyozisten laparoskopi oldum 6 ay önce bu ay adet olduğumda aşılama yaptıracağım. ama konu beni çok ürkütüyor. tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? aşılama öncesi sonrası neler yapılamalı nelerden kaçınılmalı? tedavi sırasında hangi hususlara dikkat edilmeli? başımadan neler geçecek ? aklımda bir sürü soru var. lütfen söyleyeceğiniz en küçük söz bana çok yardımcı olacak.
ayrıca bu ay veya daha sonrası için aşılamayı düşünen arkadaşlar beraber bu yolda yürümek destek olmak için gelin hep beraber öğrenip birbirimizi aydınlatalım

aralık ayında ilk aşılamamı yaptırdım sonucum negatif ama çokçok basitbirişlem korkmaya hiç gerek yok 5 dk sürüyorsadece.

aralık ayında ilk aşılamamı yaptırdım sonucum negatif ama çokçok basitbirişlem korkmaya hiç gerek yok 5 dk sürüyorsadece.
teşekkür ederim cevap verdiğin için bian kimse yazmayacak sandım . ama o aşamaya gelene kadar yapılanları biraz özetlermisin maddiyat ne kadar tuttu sizin sorununuz neydi?

Ben ilk aşılamamı 2012 Temmuzda yaptırmıştım. Malesef sonuç negatifti.
Şimdi Allah izin verirse 2 hafta sonra falan yeniden aşılama deneyeceğiz.
Öncelikle şunu söyleyeyim çok basit acısız bir işlem.
Aşılama öncesi yapılan iğneler daha çok sıkıntı yaratmıştı bende.
Aşamalara gelirsek 10 gün kadar yanlış hatırlamıyorsam menogon iğne vuruldum kalçadan.
Bu arada 2-3 günde bir doktora gittim yumurtaların boyutuna bakıldı. İstenen boyuta ulaşınca da çatlatma iğnesi yapıldı.
Sanırım 36 saat sonra da aşılamam oldu.
Aşılama sonrasında çok ağır işler yapmamak gerekiyor. Mümkünse dinlenmeliyiz bir süre.
Doktorum bana yatma ama çok da ayakta durma, kafanı dağıt, kitap oku, tuttu mu tutmadı mı diye kendini strese sokma demişti.
Ama tabiki bu pek mümkün değil. Ben çok dinlenememiştim malesef. Günlük hayatıma devam etmiştim.
Ev süpürmek falan önerilmiyor. Ama bu sefer gerçekten hiçbir şey yapmayı düşünmüyorum.
2 hafta tatil ilan ettim kendime.Bol bol dinlenip kendime vakit ayıracağım.
Bir yemek yaparım herhalde. Onun dışında yok. Çünkü insan sonrasında acabalarla ve keşkelerle yaşıyor.
Ben negatifi aldıktan sonra acaba yatmadım diye mi tutmadı, biraz daha özen gösterse miydim diye çok düşünüp üzülmüştüm.
Hakkımızda hayırlısı artık.Bu arada bende pcos var. Lh çok yüksek düştüğünü de sanmıyorum.
Yarın doktora gidip iğnelere başlayacağız inşallah.
MAddiyat kısmına gelirsek hastane 500 istedi.
İlaç sanırım puregon olacak. Ama kaç mg olduğunu yarın öğreneceğim ilaçları alınca net bir fiyat söylerim.

çok sağol canım ne güzel ayrıntılı bir şekilde yazmışsın inşallah bu kez tutar bebişin seninle olur. bende büyük ihtimal perşembe yada cuma günü gideceğim şuan adet olmayı bekliyorum :18:
yaa ben birşey daha sorabilirmiyim belki biliyorsundur ben şuan çok fena grip oldum doktora gitsem ilaç verse cumaya kadar bitmez acaba grip ilaçları yumurta gelişimini etkilermi? off off tamda grip olunacak zamanı buldum 2hafta önce olsana arkadaş

merhabalar bende bugün 12 de 2. aşılamamı oldum inşallah 2. denemem pozitif olur... olmazsa tüp bebek denemesine geçeceğiz inşallah gerek kalmazz... rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın

merhabalar bende bugün 12 de 2. aşılamamı oldum inşallah 2. denemem pozitif olur... olmazsa tüp bebek denemesine geçeceğiz inşallah gerek kalmazz... rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın
inşallah pozitif sonuçalırsın canım.. amiin Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın

İnşallah canım inşallah
Yani ilaçların yumurta gelişimine olumsuz etkisi olur mu bilmiyorum ama ilaçsız atlatmayı denesen çok ağır değilse.
Ben genelde öyle yaparım. Ilık su bal karabiber deneyebilirsin. Terletir rahatlamana yardımcı olur.
Bir de şöyle bir şey var ilaca adetin 3 ya da 4. günü başlıyorsun. Daha adet olmamışsın. nerden baksan 1 haftan falan var ilaçlar için.
O zamana kadar atlatırsın diye düşünüyorum.Sen şimdiden önlemini almaya çalış.

Bu arada ben bugün ilk iğnemi oldum. İlacı temin edene kadar çok sıkıntı yaşadım ecza deposu sağolsun.
2 saat beklettiler beni önce yanlış ilaç gönderdiler, doğru ilacı da çok geç gönderdiler. Akşam 6 ya kadar doktoru beklettik valla.
Neyse çok şükür başka bir aksilik çıkmadı.
Puregon bulamadık gonal f 450'yle başladık. Doktor dozu düşükten başlattı. Perşembe bir daha gideceğim.
Bu sefer son olsun inşallah hepimiz için.

canım maalesef dayanamadım gittim doktora çünkü sınavlarım vardı ders çalışmam gerekiyordu ateşimi bir türlü düşüremedim gittim zaten şimdide alt solunum yollarına geçti hastalık adetim bugün başlıyor az az gelmeye çalışıyor yarın gideceğim doktora herhalde 3. günü başlarım ilaçlara yani perşembe günü antibiyotiğim cuma sabahı bitiyor çok etkilemez herhalde. gerekirse doktora sorup bırakırım.
acaba benim ilaç bulmakta nasıl maceralarım olacak umarım kolay bulurum :44:
hadi bakalım tedavin hayırlı uğurlu olsun

Geçmiş olsun diyeyim öncelikle 1 günden bir şey olacağını sanmıyorum ama için rahat etsin sor doktora.
İnşallah sen sıkıntı yaşamazsın ilaç bulmada.
Ama yaşamazsın ya benim eczacının savsaklamasıydı.
Çok şükür başladım iğnelere. Artık iyi düşünmek istiyorum.

yarın sabah bende asılama oluyorummm...cok heyecanlı ve tedirginim.acılı bır operasyonmu?ben Hhsg yı bıle anestezı alaarak yaptırdım..korkuyorum...acaba catladılrmı 18 12 12 11 olmak uzere 4 yumrtam vardı .

yarın sabah bende asılama oluyorummm...cok heyecanlı ve tedirginim.acılı bır operasyonmu?ben Hhsg yı bıle anestezı alaarak yaptırdım..korkuyorum...acaba catladılrmı 18 12 12 11 olmak uzere 4 yumrtam vardı .

canım öncelikle hiç korkma aşılama hsg nin çeyreği gibi bile değil daha afif kolay bi operasyon neredeyse hiç canın yanmıyor kendini hiç kasma daha kolay olur yumurtalarının en sn bakıldıktan ne kadar sonra iğne yaptırdın inşallah çatlamışlardır bol şans bende dün aşılamamı oldum inşallah 2014 e hamiş hamiş devam ederiz

çok sağol canım
ayy yarın akşam bu saatlerde bende belki ilaçlarmla başbaşa olacağım bunun için bile heyecanladım yahu

Hiç korkulacak bir işlem değil. Ben de hsg'yi anestezili çektirmiştim. Ama aşılamada hiç acı çekmedim.Rahat olmaya çalış kasma kendini canım.

çok sağol canım
ayy yarın akşam bu saatlerde bende belki ilaçlarmla başbaşa olacağım bunun için bile heyecanladım yahu

Beni görsen var yaBugün iğnemi ilk defa kendim yaptım. İlacı hazırlarken kalbim fırlayacaktı neyin heyecanını yapıyorsam.
Bir an önce yarın akşam olsun istiyorum. Ben iğneleri olayım onlarda yumoş yapsın.

pazartesi sabah muayene olmuştum 12 .gunumdu . gece 10:00 da iğne yaptırdım..inşallah 2014 hamiş oluruz

kızlar sonunda asılamam oldu:) cok korkuyordum ama o alet canımı yaktı azıcık sonrasında bır sey hıssetmedim..şuan kasık agrımvar ama cok değıl..bır de doktor 100 mg progestan verdi alttan olacakmıs sanırım ama reçetede agızdan dıor bilemedim.yanlıs mı anladım acaba dıye dusunuyorum..

Hayırlı olsun. Güzel haberler ver inşallah bize. Ben progestanı ağızdan almıştım ama fitil gibi kullananlar da var. doktoruna ulaşamaz mısın?

hayırlı uğurlu olsun canım

Merhaba arkadaşlar,öncelikle her kesin ki hayırlı -uğurlu olsun .Kısmet olursa benim de bu ay ilk aşılamam olacak .Bu gün 4 iğnemi yapıcam ,pazar günü yumurtalarıma bakılıcak .Ben de çok heyecanlıyım .İnşAllah güzel düşünelim güzel olsun.

Merhaba Arkadaşlar,

Uygun Fiyata

1- Merional 75 : 07.2014 Son Kullanım Tarihli (17 Adet) (Hem tüp bebek hemde aşılama tedavisinde kullanılıyor)

2- Cetrodite : 02.2014 Son Kullanım Tarihli (1 Adet)

İlgilenen arkadaşlar özel mesaj ile ulaşabilirsiniz. İstanbuldayım elden teslim edilebilir. Buzdolabında uygun koşulda saklanmaktadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…