Aşılama Aşılamamın negatif sonuçlanmasında olası nedenler neler? Yardımcı olurmusunuz?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
bende bu ay ikinci aşılamamı olcam.geçen ki klomenleydi.aşılama öncesi 3-4 günlük perhiz yaptık.işlemden önce benim de yumurtam çatlamış mı diye bakılmadıçcanım sıkıldı bu duruma(ama kimsenin bakılmadığını görüyorum biraz daha içim ferahladı)işlem sırası usg kullanmadı sonra da bakmadı.spekulum takıp spermleri verdi.tek yumurtam vardı benim.20.6 idiyumurtam .aşılamanın ertesi günü ilişki verdi.ama olmadı.HALBUKİ 2 GÜN YATTIM VE İŞ YAPMADIM AMA TAKDİR İŞTE OLMADI MI OLMUYOR

arkadaşlar merhaba
ben özellikle ankara da hangi merkez ve hastanelerde aşılama yaptırdığınızı merak ediyorum.
bende başarılı bir merkezde aşılama yaptırmak istiyorum

Ben İzmir'de Ege Üniversitesi'nde yaptırıyorum canım. Ankara hakkında bir bilgim yok maalesef..

benim yumurtamın en büyüğü 16 mm civarındayken iğneyi oldum. arkadan yavaş gelişen iki yumurta daha vardı. onlar 36 saat sonra hangi boyutta çatlamışlardır bilemiyorum. en büyük yumurtam18-19 arası iken çatlamıştır herhalde. doktor ultrasonla baksaydı daha kesin konuşurdum. gonaphene hap kullanmıştım. spermler içeri verildi, 40 dakika dinlendim ve çıktım. 3 günsonra ilişki önerdi. hepsi bu şu an sonuç bekliyorum. eğer bi dahaki sefere gerek kalırsa daha farklı davranıp doktora sorular soracağım. gerçi bi insan hasta ruhlu değilse kötülük yapmaz ama işin ucunda para var ya bilemiyorum.
MEVLAM NEYLERSE GÜZEL EYLER.

başlık gerilere düşmesin istiyorum. bazı sayfalarda karışıklıklar oluyor, konular karıştı. nevrosky aşılaman hayırlı olsun.yeni paylaşımların yok mu?

başlık gerilere düşmesin istiyorum. bazı sayfalarda karışıklıklar oluyor, konular karıştı. nevrosky aşılaman hayırlı olsun.yeni paylaşımların yok mu?

canım sağolasın. genellikle uzanıyorum bu aralar. çok yoruldum bu sefer. ağrılarım da çok. sağlık durumum pek iyi değil anlayacağın canım. ayaklanırsam sahalara döneceğim inşallah.. hakkımızda hayırlısı canım a.s.

bende ikinci aşılama için iğnelere başladım.inşaallah mutlu sonla biter. bu arada aşılamda bana 36 milyon sperm verilmiş.

arkadaslar gebelik olussa bile rahime tutunma olayı var her sey yolunda ğitmistir bebek olusmustur ama tutanamıstır veya erken dönem düsük bunlarıda unutmayın ve siz elinizden ğeleni yapın ğersini allaha bırakın her sey onun elinde cünki ve bu kadar stres yapmayın o cok etkiliyor ve siz ilk defa asılama yaptırıyorsunuz ama doktoruz sizden önce kac defa yaptı kim bilir ona ğüvenmeye calısın

arkadaslar gebelik olussa bile rahime tutunma olayı var her sey yolunda ğitmistir bebek olusmustur ama tutanamıstır veya erken dönem düsük bunlarıda unutmayın ve siz elinizden ğeleni yapın ğersini allaha bırakın her sey onun elinde cünki ve bu kadar stres yapmayın o cok etkiliyor ve siz ilk defa asılama yaptırıyorsunuz ama doktoruz sizden önce kac defa yaptı kim bilir ona ğüvenmeye calısın

haklısın canım , bunlar da olabilir a.s

biraz önce onu konuştuk. yani biz ne yapıyoruz diye. biz bu konuda fiili dua olsun diye bu kadar çaba sarf ediyoruz. yoksa herşey Allah'tan. telaşımız insanlığımızın gereği ve en önemlisi kulluğumuzun zayıflığıdır.

arkadaşlar dediklerinizde o kadar haklısınız ki.bende haftaya sevk yaptırmayı düşünüyorum ama hala kesin karar veremedik.nereye sev ettirsek?

selam canım sorularına bende cevap evereyim 3 .aşılamaya hazırlanıyom dr bana 2 gün ilişki yasağı koydu sonra gün aşırı ilişkiye girin dedi bana da ultrasonla bakılmadaı çatlatma iğnesini vurduktan sonra benim 18 mm olunca yaptım bu iğneyi dr bana ayakta bir ay boyunca duş almamı önerdi bide kabız olmamaya dikkat et dedi bu kadar canım inş tutar ya allah hayırlısını versin

selam canım sorularına bende cevap evereyim 3 .aşılamaya hazırlanıyom dr bana 2 gün ilişki yasağı koydu sonra gün aşırı ilişkiye girin dedi bana da ultrasonla bakılmadaı çatlatma iğnesini vurduktan sonra benim 18 mm olunca yaptım bu iğneyi dr bana ayakta bir ay boyunca duş almamı önerdi bide kabız olmamaya dikkat et dedi bu kadar canım inş tutar ya allah hayırlısını versin

SAĞOL CANIM VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN a.s.

slm arkadaşlar bende üçüncü aşılamamı olacağım iki aşılamamıda hakkaride yaptırdım eşimin görevi nedeni ile orda idik şimdi istanbula çıktı tayinimiz üçüncüyü burda yaptıreceğım orda şartlar iyi değildi ama biz yinede yaptırdık bir umut işte ama olmadı allahtan ümit kesilmez tüp bebek yaptıracaktık ama doktor siprm testine göre tüp bebek yapılmaz sonuç iyi dedi aşılamayı uygun gördü eşimin sperm sayısı azdı varikoselden amaliyat oldu geçensene şimdi siperm sayısı yıkanmış hali 15 milyon yani sonuç iyi herşey Allahın taktirine kalmış isteyen herkese nasip eder inşallah

arkadaşlar ;

24.03.2008 tarihinde ilk aşılamamı oldum ve sonuç maalesef ki negatif , hamile kalamadım. Bunda da bir hayır vardır diyorum. Ancak yaşadıklarımızdan ders çıkarmak ve bilenlerden , tecrübelilerden yardım ile akıl almak en akılcısı olacaktır. Bundan sonraki denemelerim için ; benden kaynaklanan bir yanlış varsa bunu düzeltmek , bana söylenenlerde eksiklik varsa ona göre tedbirli ve bilinçli olmak istiyorum. Sizlerden de bu konuda yardım ve ilgi bekliyorum arkadaşlarım. Aşılama ile ilgili pek çok başlık var tabi. Ancak ben biraz daha kendi yaşadıklarıma dair birşeyler sorup bu konulardaki soru işaretlerimi gidermek istiyorum.

öncelikle kendi durumumdan kısaca bahsetmek istiyorum. Bu konu hakkındaki yorumlarınızı da bekliyorum tabi. Ben 1978 doğumluyum. 2 senelik evliyim. Eşim 1974 doğumlu. Eşimde sperm hareketsizliği söz konusuyken ilaçla tedavi edilerek 2 ay içinde normal hale getirildi. Tüplerimde hormonlarımda ya da başka birşey de sorun yok. Bunların hepsini öğrendikten sonra direkt aşılamaya geçtik. çünkü uzatmak benim psikolojimi bozuyordu. Biz de bu sebeple direkt aşılamaya geçtik. Yumurtalarımın en son 18.9 , 18.1 , 17.9 , 16,7 , 15.9 olduğu tespit edildikten sonra 12 saat sonra çatlatma iğnemi vurulmam istendi. çatlatma iğnemi vuruldum. 36 saat sonra aşılamam yapıldı. Aşılama işleminden önce yumurta durumuna veya çatlama olayına bakılmadı. Aşılama elektronik cihazlar eşliğinde yapılmadı. Yıkanma sonrasında ileri hareketli ve iyi morfolojide 12 milyon sperm bana aşılandı. Dediklerine de dikkat ettim. Ilişki de başta sonda her zaman yasaklandı. Koskoca ay ilişkiye girmedik yani. Sizce bir yerlerde sorun var mı? Kısmet böyleymiş desem de gereğinin yapılmadığını veya en azından ilişki yasağı getirilerek şansımın düşürüldüğüne inanıyorum , siz ne dersiniz?

sorularım şu şekilde :

1-sizlere aşılamadan önce ya da sonra doktor cinsel birleşme önerdi mi? önermeyen var mı? Ya da yasak koyan? Yasak konulduysa nedeni size belirtildi mi? (bana yasak denmişti çünkü,sonuç alınana kadar siz kesinlikle birleşmede bulunmayacaksınız demişlerdi) yok eğer birleşme önerildiyse , periyotları nasılsı. Kaç gün önce ve sonra , ne kadar arayla?

2-iğnelerimizi kullandık , çatlatma iğnemizi vurulduk. Aşılama günü gittik (yani planladığı gün). Aşılama işlemi yapılmadan önce ultrasonda yumurtaların çatlayıp çatlamadıklarına veya akıbetlerine son birkez bakıldı mı? Yoksa ya allah diyerek direkt olarak olmuştur diye aşılamaya geçildi mi? (ben de kontrol yapılmadan direkt aşılama yapıldı)

3-aşılama işlemi ultrasonla beraber , görerek , durumu izleyerek mi yapıldı? Yani salma işlemi görerek , direkt rahim içine gittiğine emin olarak mı yapıldı? Yoksa hiçbir elektronik cihaz eşliğinde yapılmadan mı yapıldı?

4-yumurta boyutlarınız kaç kaç iken çatlatma iğnenizin vurulmasına karar verildi?

Bu sorularıma vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim. Uzun oldu biraz , öpüyorum hepinizi. A.s.

açtığın konuyu çok beğendim ve başından sonuna kadar okudum güzel bilgiler aldım meğer bilmediğim ne çok şey varmış üstelik beş yıldır bu işlerle uğraşıyorum ama yinede bilmediklerimde varmış kendi adıma çok teşekkür ederim bilgiler için

Back
X