arkadaşlar ;
24.03.2008 tarihinde ilk aşılamamı oldum ve sonuç maalesef ki negatif , hamile kalamadım. Bunda da bir hayır vardır diyorum. Ancak yaşadıklarımızdan ders çıkarmak ve bilenlerden , tecrübelilerden yardım ile akıl almak en akılcısı olacaktır. Bundan sonraki denemelerim için ; benden kaynaklanan bir yanlış varsa bunu düzeltmek , bana söylenenlerde eksiklik varsa ona göre tedbirli ve bilinçli olmak istiyorum. Sizlerden de bu konuda yardım ve ilgi bekliyorum arkadaşlarım. Aşılama ile ilgili pek çok başlık var tabi. Ancak ben biraz daha kendi yaşadıklarıma dair birşeyler sorup bu konulardaki soru işaretlerimi gidermek istiyorum.
öncelikle kendi durumumdan kısaca bahsetmek istiyorum. Bu konu hakkındaki yorumlarınızı da bekliyorum tabi. Ben 1978 doğumluyum. 2 senelik evliyim. Eşim 1974 doğumlu. Eşimde sperm hareketsizliği söz konusuyken ilaçla tedavi edilerek 2 ay içinde normal hale getirildi. Tüplerimde hormonlarımda ya da başka birşey de sorun yok. Bunların hepsini öğrendikten sonra direkt aşılamaya geçtik. çünkü uzatmak benim psikolojimi bozuyordu. Biz de bu sebeple direkt aşılamaya geçtik. Yumurtalarımın en son 18.9 , 18.1 , 17.9 , 16,7 , 15.9 olduğu tespit edildikten sonra 12 saat sonra çatlatma iğnemi vurulmam istendi. çatlatma iğnemi vuruldum. 36 saat sonra aşılamam yapıldı. Aşılama işleminden önce yumurta durumuna veya çatlama olayına bakılmadı. Aşılama elektronik cihazlar eşliğinde yapılmadı. Yıkanma sonrasında ileri hareketli ve iyi morfolojide 12 milyon sperm bana aşılandı. Dediklerine de dikkat ettim. Ilişki de başta sonda her zaman yasaklandı. Koskoca ay ilişkiye girmedik yani. Sizce bir yerlerde sorun var mı? Kısmet böyleymiş desem de gereğinin yapılmadığını veya en azından ilişki yasağı getirilerek şansımın düşürüldüğüne inanıyorum , siz ne dersiniz?
sorularım şu şekilde :
1-sizlere aşılamadan önce ya da sonra doktor cinsel birleşme önerdi mi? önermeyen var mı? Ya da yasak koyan? Yasak konulduysa nedeni size belirtildi mi? (bana yasak denmişti çünkü,sonuç alınana kadar siz kesinlikle birleşmede bulunmayacaksınız demişlerdi) yok eğer birleşme önerildiyse , periyotları nasılsı. Kaç gün önce ve sonra , ne kadar arayla?
2-iğnelerimizi kullandık , çatlatma iğnemizi vurulduk. Aşılama günü gittik (yani planladığı gün). Aşılama işlemi yapılmadan önce ultrasonda yumurtaların çatlayıp çatlamadıklarına veya akıbetlerine son birkez bakıldı mı? Yoksa ya allah diyerek direkt olarak olmuştur diye aşılamaya geçildi mi? (ben de kontrol yapılmadan direkt aşılama yapıldı)
3-aşılama işlemi ultrasonla beraber , görerek , durumu izleyerek mi yapıldı? Yani salma işlemi görerek , direkt rahim içine gittiğine emin olarak mı yapıldı? Yoksa hiçbir elektronik cihaz eşliğinde yapılmadan mı yapıldı?
4-yumurta boyutlarınız kaç kaç iken çatlatma iğnenizin vurulmasına karar verildi?
Bu sorularıma vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim. Uzun oldu biraz , öpüyorum hepinizi. A.s.